Zamknięty przez: szynszyl 9 Kwi 2012, 21:23 |
[Inny] Dokładane immo - usunięcie |
Autor |
Wiadomość |
Peedro
Klubowicz

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Paweł
|
Wysłany: 9 Kwi 2012, 14:52 [Inny] Dokładane immo - usunięcie
|
|
|
Jako że jakieś niemiaszki się nudziły i w mojej madzi zamontowały immobilizer, mam teraz problem. Wygląda to tak:
Czyli sticka wkładamy w złącze i powinno być fajnie. A nie jest ;] bo było to już nieco wyrobione i łapało po kilku razach, a dziś się mi ta środkowa blaszka w złączu uje&ała kill2
Mam taką fajną naklejkę na szybach
A pod dechą takie coś:
Jak widać choooje byli cwani bo wszystkie kable są czarne... Odpinanie wtyczek od tego modułu nic nie daje, bo pewnie coś gdzieś to odcina. Informacji na necie za wiele nie ma (przynajmniej po polsku, bo po niemiecku jest, ale ja niemieckiego nie znaju za dobrze). Any Ideas? |
_________________ "Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
Stunt_Man
Niereformowalny
Imię: Domi
|
Wysłany: 9 Kwi 2012, 16:07
|
|
|
musisz szukać gdzie idą kable gdzieś pewnie będzie to wpięte do zapłonu albo wtrysku |
|
|
|
 |
Peedro
Klubowicz

|
Wysłany: 9 Kwi 2012, 17:03
|
|
|
Jest napewno grubiej, albo inaczej - odcina wszystko - nie świecą kontrolki, przekręcenie kluczyka nie skutkuje kręceniem rozrusznika, nie dzieje się nic. |
_________________ "Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
Peedro
Klubowicz

|
Wysłany: 9 Kwi 2012, 17:39
|
|
|
ehh, najprostsze rozwiązania są najlepsze - wystraszyłem się, a wychodzi że te grube czarne jak się zmostkuje to wszystko hula
Edit: A jednak nie ;] kontrolki są, ale nie kręci grzebie dalej |
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
Marek

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 2.0/16V
Imię: Marek
|
Wysłany: 9 Kwi 2012, 17:58
|
|
|
Po najmniejszej linii oporu, lecisz po tych dokladanych kablach az do momentu laczenia z fabryczna wiazka, odcinasz zbedny badziew i laczysz jak fabryka chciala. Pajace ktore to zakladaja tna kable i pozniej wystarczy je tylko spowrotem polaczyc, 3 min roboty a i zadna przeszkoda nawet dla niezbyt ogarnietego zlodzieja. |
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12075 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 9 Kwi 2012, 19:47
|
|
|
Rozdłub obudowę i daj foto płytki z obu stron,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Peedro
Klubowicz

|
Wysłany: 9 Kwi 2012, 20:25
|
|
|
Marek, zrobiłem jak napisałeś wyje*any cały immo Trochę kabli było, sprytnie schowany przekaźnik. Odcinał paliwo (to najprostsze) i jeszcze stacyjkę w położeniu rozruch. wyciąłem wszystko, połączyłem tak jak ma być fabrycznie, oczywiście z cyną by wytrzymało i bangla dla mnie 2 godziny roboty, bo dużo zabawy z ściąganiem taśmy - kilometry - niemcuchom się nudziło... |
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.