Wysłany: 15 Kwi 2007, 13:02 wskaźnik temperatury a wentylator chłodnicy
Pytanko, w mk4 zmieniałem tarcze oraz czujnik temp cieczy na deske. grzeje grzeje silnik i jak wskazówke mam już w połowie czerwonego pola dopiero wtedy włacza mi sie wentylator chłodnicy(wydaje mi sie że wcześniej powinien sie włączyć). I tutaj pytanie ->w jakiej pozycji powinna byc wskazówka gdy wentylator sie włącza?
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CL
Silnik: 1.1i/50KM
Wysłany: 15 Kwi 2007, 15:11
Wymień termostat, bo coś długo trzyma. U mnie temperatura nie przekracza 3/4 skali nawet przy korkach w największym upale.
Dj_PiTu [Usunięty]
Wysłany: 15 Kwi 2007, 15:35
tzn mysle ze termostat jest dobry, tylko podczas wymiany tarcz musiałem sciagnac wskaźnik. zaznaczyłem sobie gdzie mam go spowrotem wcisnąć ale jakies przekłamanie może byc...Znalazłem na forum sposób żeby zewrzec 2 kabelki które ida do tego czujnika i wtedy wskazówka wychyli sie na maxa, czyli jak zewre te 2 kabelki to wtedy wcisnąć wskaźnik na koniec czerwonego pola?