|
[MK3] Problem z rozgrzanym silnikiem - 1.1 |
Autor |
Wiadomość |
dj magic [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Mar 2007, 16:08 [MK3] Problem z rozgrzanym silnikiem - 1.1
|
|
|
Witam. Posiadam od września 2006 Forda Fiestę. Kupiłem go żonie aby z dzieckiem mogła swobodnie się poruszać po mieście i nie tylko Problem jaki się ostatnio pojawił jest taki iż jak zaczynam jechać to tak do prędkości 80 km/h zrywa mi silnik efekt jest taki jakby paliwa nie dostawał, ale powyżej 80 km/h jest już ok. Dodam iż jak mi zrywa i dodam zsanie (ręczne) To jest ok ale dużo pali. Kolejny ból jest taki iż jak jest na luzie i chce nagle dodać gazu przy ruszaniu np. to dławi się i czasami gaśnie. Jest to samochód z końcówki 89' 1.1 silnik benzyna. W styczniu wymieniłem świece, przewody, olej, filtry itp. dodam też że przy odpalaniu jak kest zimny to idzie czarny dym z tłumika i pozotaje coś na ziemi al'a osad. Świece też są czarne tak jakby nie przepalało. Nie wiem co o tym sądzić. Brak mi słów na ten defekt. Dodam jeszcze że silnik na luzie chodzi jak w zegaraku, nic nie strzela, nic nie puka po prostu chodzi równiutko. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 15 Lip 2010, 23:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 11 Mar 2007, 16:32
|
|
|
gażnik trzeba dać do wyczyszczenia i renowacji |
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 11 Mar 2007, 22:28
|
|
|
trzeba rozebrać gaźnik i sprawdzić czy pływak nie utonoł .Wyregulować poziom paliwa i sprawdzić zaworek iglicowy . Poskładać do kupy . wstawić i wyregulowac dawke paliwa zazwyczaj sa dwa wkręty regulacja dawki wolnego biegi i regulacja wolnych obrotów . Zabieg moim zdaniem nie skomplikowany . Czarny osad na świecach wskazuje na bogatą mieszanke .
Wiec albo gaźnik sie rozregulować albo jest zły poziom w komorzy pływakowej (tzw przelewanie). |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|