Wysłany: 7 Lut 2007, 14:10 zapala się kontrolka silnika
Raz na 1,5 m-ca zapala się kontrolka silnika i gaśnie po ok 7 km. Zaobserwowałem że zaraz po zatankowaniu. Czy to wina paliwa ??? Tankuje na Orlenie i Shell . A może to jakaś inna przyczyna może czujnik ustawienia wałka . Jak to sprawdzić ????
Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
Wysłany: 8 Lut 2007, 03:12
na komputerze diagnostycznym zostanie zapamiętany błąd . Jedź do kogoś kto zajmuje sie elektronika to ci za pare grosików sprawdzi . potrzebny jest dość popularny interfejs do forda .
behubik [Usunięty]
Wysłany: 27 Lut 2007, 21:19 Re: zapala się kontrolka silnika
Witam
Mam problem z kontrolką silnika, która zapaliła mi się po zrobieniu ok 30 tys km (Fiesta 1.3 z 2003 r) . Sprawdzili w w fordzie, okazało sie że to katalizator , przeprogramowali komp. po pół roku zapaliła się znowu. Zlikwidowałam błąd 3 razy, teraz zapaliła sie po raz kolejny już po 2 dniach. Troche mnie dziwi, bo mały przebieg a to dość droga naprawa. Może znacie warsztat który nie naciaga klienta i jest w miarę tani i solidny na terenie Warszawy lub okolic i moglibyście mi polecić. Ewentualnie jak pozbyć sie błędu bez wykrecania kontrolki Pozdrawiam