Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009, 15:42 |
Basior w MK3 |
Autor |
Wiadomość |
Baraccuda [Usunięty]
|
|
|
|
 |
semek711
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 18 Sty 2007, 10:11
|
|
|
ja bym ci radzile kupic radio troche tansze a w to miejsce dac wiecej kasy na skrzynke i wzmhol...
glosnik w tej skrzynce ktora podales jest niewiadomo jakiej firmy i jesli podlaczysz do niego dobry wzmhol to glosnik po godzinie umrze smiercia naturalna |
|
|
|
 |
Arkadius

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Arek
Wiek: 35 Dołączył: 17 Lip 2006 Posty: 637 Skąd: Sępólno Kraj.
|
Wysłany: 18 Sty 2007, 10:19
|
|
|
tez rozważam zakup tego radia ma je ktoś??
co do wzmacha i tej skrzyni to raczej bym odpuścił tylko kupił coś lepszego głównie mi o wzmacho chodzi jakiś monacor może i do tego skrzynia na stx'ie ap |
_________________ Renault Vel Satis 2.0 16V Turbo 05"
Renault Safrane 2.5 20V 99" - SOLD
Ford Fiesta MKIV 1.25 16V 97"[/b]
Blue Fiesta xr1800 - SOLD |
|
|
|
 |
Baraccuda [Usunięty]
|
|
|
|
 |
deejay
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 36 Dołączył: 17 Wrz 2006 Posty: 82 Skąd: Myślachowice
|
|
|
|
 |
Arkadius

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Arek
Wiek: 35 Dołączył: 17 Lip 2006 Posty: 637 Skąd: Sępólno Kraj.
|
Wysłany: 18 Sty 2007, 12:06
|
|
|
http://www.allegro.pl/ite...townia_kce.html
nie lepiej dołożyć niz tego 521? dokupujesz pendriva potem 1GB i 0 płyt 0 przerywania itp
osobiście też przymierzam się do zakupu radia i myśle miedzy tym 721 a tym alpine co podałeś całkiem u góry
a co do pukadełka to myśle ze będzie lepsze niż to co u góry podałeś |
_________________ Renault Vel Satis 2.0 16V Turbo 05"
Renault Safrane 2.5 20V 99" - SOLD
Ford Fiesta MKIV 1.25 16V 97"[/b]
Blue Fiesta xr1800 - SOLD |
|
|
|
 |
Baraccuda [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Sty 2007, 09:19
|
|
|
Miałem możliwość przesłuchania Alpiny i JVC G821 w moim aucie jeszcze na wysłużonym Blaupunkcie ( skrzynia i wzmak ) i bardziej podobało mi się brzmienie z Alpiny, a dlaczego JVC 521 a nie 721 już mówię grają tak samo 521 tańszy o 200 zł, a moim zdanie radio to ma grać a nie wyglądać |
|
|
|
 |
deejay
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 36 Dołączył: 17 Wrz 2006 Posty: 82 Skąd: Myślachowice
|
Wysłany: 19 Sty 2007, 12:36
|
|
|
Zainwestujcie w radio Nakamichi nawet ten model Cd300 rozwali nie jednego jvc czy alpine do 700 zl takie jest moje zdanie sluchalem tego radia i swietne jest |
|
|
|
 |
PODUCH [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Mar 2007, 23:22
|
|
|
jesli chodzi o radio to nie bardzo wiem co Ci doradzić miałem juz kilka różnych i każde miało swoje plusy i minusy
jak chodzi o wzmacniacz to polecam takie maleństwo:
http://www.allegro.pl/ite...is_wroclaw.html
sam mam taki w swojej fofi i jestem z niego bardzo zaowolony. cena jest troche wyższa niż za SOLING'a ale zapewniam ze warto 8) |
|
|
|
 |
Piesek

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Silnik: Inny
|
Wysłany: 6 Mar 2007, 12:17
|
|
|
Witam! Co do radyjka: JVC KD-G722 mogę Ci puścić za 500zł, kupione w niemczech, raz tylko podłączyłem żeby zobaczyć czy działa... i działa :] i zostało spowrotem wsadzone w pudełeczko, posiadam wszystko do tego radia, tzn, panel z folią, etui, karton, radio, kostke, pilot. Zapewniam że nie użytkowałem tego radia tylko sprawdziłem po zakupie czy działa, auto przez cały czas jest w budowie, ze względu na to że koszty mnie przewyższają będę musiał zrezygnować jeszcze na dłuuugi okres z audio. A wiadomo takie sprzęty szybko tracą na wartości. Do radyjka można podczepić pen driva bo ma wejście z przodu, do tego ma naprawdę dużo wejść jak i wyjść, aux itd itp.
Co do wzmaka solinga to testowałem takiego i naprawdę polecam bo to najlepsze wyjście do podczepienia pod suba cena/jakość. Do przednich głośników nie polecam, ale do suba ideał, lepiej dawał rady od sonego za 500zł. Ale zaznaczam tylko do suba! Bo do 16cm odradzam!
Co do suba to solinga nie miałem okazji przetestować, ale szczerze polecam poczekać trochę i dozbierać na magnata transforce, na allegro właśnie jest takowy za 400 pare złociszy nówka sztuka. Jest to skrzynka typu bandpass ma zupełne inne zejścia od zamkniętych czy z bass reflexem i naprawde bardzo konkretnie masuje plecy, zresztą sam miałem taką w aucie, zresztą osoby które były w Warlubiu potwierdzą moje słowa. Testowałem je z hertzem mojego kuzyna w pandzie to hertz naprawdę bardzo biednie wypad, w innej fieście też miałem okazje hertza i mac audio przetestować i też naprawde śmiesznie to grało w porównaniu do mojego głośnika... Byłego głośnika... Z tym że ja miałem magnata transforce 1000 czyli z 25cm głośnikiem, transforce 1200 jest z 30cm głośnikiem. Więc podsumując:
idealny zestaw: odemnie radyjko jvc za 500zł + wzmak soling za 200zł + 450zł za skrzynke magnata transforce i masz za 1150zł coś co naprawdę robi trzęsienie ziemi |
_________________ Bardzo dużo rarytasów na sprzedarz! KLIKNIJ TU!! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.