Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009, 15:42 |
Nielada problem... |
Autor |
Wiadomość |
Moby

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 5 Lut 2007, 00:41 Nielada problem...
|
|
|
Siemka mam pewien problem dot. tweeterów a raczej jednego z nich, bo juz mi sie psuje 4 z kolei lewy tweeter. Moze opisze jaka jest instalacja: wzmacniacz 4 kanaly , 2 na system przedni (na zwrotnicy) i 2 zmostkowane na sub. Problem jest taki ze po zaloncznieu radia glosnik gra ladnie... ale po jakis 15 minutach zaharczy i sie wylancza... jakby ostygnie czy cos... i zas sie zalonczy i tak w kółko.... nie ma nigdzie braku styku na kablu itd.
Od czego to? zwrotnica (moze jakis kondensator zaporowy), wzmachol - padnięty i za duzo prądu puszcza.., czy radio ... czy moze dziwny zbieg okolicnzosci i trafily mi sie 4 sztuki wadliwych glosnikow ktore akurat zamontowalem na lewą strone?? |
_________________ Na ile moge, na tyle pomoge
CB <<Moby>> |
|
|
|
 |
losiekk
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Andrzej
Wiek: 36 Dołączył: 28 Sty 2007 Posty: 62 Skąd: Starogard Gd.
|
Wysłany: 5 Lut 2007, 15:47
|
|
|
moze za duza moc idzie na tweeter?ciekawe...Poczekaj,moze ktos inny madry sie wypowie los |
|
|
|
 |
Moby

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 5 Lut 2007, 17:48
|
|
|
to tez czekam na jakies mądre osobistości swiata car audio ;D |
_________________ Na ile moge, na tyle pomoge
CB <<Moby>> |
|
|
|
 |
Kamil

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
|
Wysłany: 6 Lut 2007, 09:51
|
|
|
jeżeli masz to pod wzmakiem podłączone to w takim wypadku mątuje się gwizdki pizoelektryczne ponieważ gwizdki na magnesie nadpalają sie i powodują zwarcie...mi nawet kiedyś jeden wybuchł.. |
_________________ ..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..
WAWA Team |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.