kolektor |
Autor |
Wiadomość |
scorpion69
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Wiek: 65 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 305 Skąd: z planety X
|
Wysłany: 3 Lut 2007, 14:52 kolektor
|
|
|
z tego co wiem to w 1.3 efi jest kolektor ssący plastikowy. wiec czy otwory w głowicy i w tym kolektorze są te same czy może kolektor ma zwężone?
pozdro |
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 3 Lut 2007, 16:17
|
|
|
Zasadnicza roznica miedzy starym 1.3i a 1.3Endura to wielopunkt , wiazka + ECU + przeplywka, za to konstrukcja silnika samego w sobie sie nie zmienila po za hydraulika... |
|
 |
scorpion69
Model: Inne auto
Silnik: 1.25i/75KM
Wiek: 65 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 305 Skąd: z planety X
|
Wysłany: 3 Lut 2007, 17:06
|
|
|
Fordon napisał/a: | Zasadnicza roznica miedzy starym 1.3i a 1.3Endura to wielopunkt , wiazka + ECU + przeplywka, za to konstrukcja silnika samego w sobie sie nie zmienila po za hydraulika... |
czyli kolektor ma otwory węższe ---> tu kolega KacpeRS napisał:
Zdejmij kolektor ssący i porównaj sobie otwory w głowicy i w tym kolektorze jest różnica około 5 mm kolektor jest aluminiowy więc powiększ w nim otwory to tak na początek.
jest tak? |
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 4 Lut 2007, 00:07
|
|
|
Nie powiem Ci jak jest dokladnie na starym kolektorze natomiast wiem ze ten plastikowy z Endury jest praktycznie idealnie dopasowany, bynajmniej jak robilem Forda Ka wiec domniemam ze Fiesta ma tak samo...z pytaniem o roznice miedzy glowica a kolektorem ssacym w 1.3i starego typu proponowal bym pytac bedziej doswiadczonych, ja moge tylko tyle podpowiedziec... |
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.