|
Przesunięty przez: szynszyl 26 Mar 2014, 21:06 |
[MK4] Szarpie na wszystkich biegach. |
Autor |
Wiadomość |
Owad
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 20 Wrz 2006, 14:23 [MK4] Szarpie na wszystkich biegach.
|
|
|
Witam.
Mam nastepujacy problem, od jakiegos czasu przy rozpedzaniu na 2, 3 biegu czuje szarpanie, tak jakby przerywal pobor ropy... czasami tez na stalej predkosci czuje w/w szarpanie praktycznie na wszystkich biegach, filtr paliwa byl wymieniany kilka dobrych miesiecy temu jakos chyba w maju, moze to byc przyczyna, czy moze jakas poduszka na silniku ?, dodam tez ze jak puszcze sprzeglo na zimym silniku to slychac delikatne terkotanie, ale ktos powiedzial mi ze nie mam sie tym przejmowac, bo to tarcza sprzegla. Prosze o jakies rady i propozycje.
Pozdrawiam.
Paweł |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 21 Kwi 2010, 22:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
iceman1979G [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Sty 2007, 21:30
|
|
|
ja milem podobna sytuacje ale ja mam 1,1 iC na paliwiem szukalem od pompy paliwa do wtryskiwaczy poprzez przekaznik kontrolujacy prace silnika i w koncu podn maska kolo filtrów paliwa okazalo sie ze jedna wyczka jest zdupiona i ona robi caly ambaras bo raz kontaktuje a raz nie |
|
|
|
 |
anjko

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: S
Silnik: 1.8i16V/105KM
Imię: Mariusz
Wiek: 44 Dołączył: 25 Lis 2006 Posty: 421 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 18 Sty 2007, 23:40
|
|
|
Zacznij od filtra bo moze być przyczyną a jest to najtanisze i najprostsze. A jesli nie to na przewód powrotny który wychodzi z pompy wtryskowej załóz kawałek przezroczystego weżyka i po odpaleni sprawdz czy jest w nim powietrze jeśli jest to znaczy ze układ sie zapowietrza i to jest przyczyna szrpania. Miałem kiedys diesla i takie same objawy jak piszesz zapowietrzał mi sie układ fachman od pomp wtryskowych powiedział ze trzeba wymienic uszczelniacz na wałku pompy ale nie zdążyłem tego zrobić bo kolega rozbił mi auto |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|