Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009, 15:42 |
Car Audio do Ford Fiesta MK6 2004r |
Autor |
Wiadomość |
dj_demo [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Maj 2007, 19:11 Car Audio do Ford Fiesta MK6 2004r
|
|
|
Witam. Więc tak mam Forda fieste 3d i standardowe radio forda model 2500 i tak w przednich drzwiach siedzą standardowe głośniki a z tyłu w półce dokupiłem ostatnio głosniki 3 drożne lanzar 150W RMS / 300W MAX model : VX693. No i teraz noszę się z zamiarem kupienia wzmacniacza, niestety tez chciałbym zamontować tam lepsze radio nie standardowe tylko nie bardzo się da. Ale skupmy się na wzmacniaczu. Sygnał z radia wyprowadziłem juz z kazdej strony głośnika + i działa, ale co ze sterowaniem i zasilaniem skąd to i jeszcze jaki mam wzmacniacz wybrać do tych głośników lanzar . Pomóżcie. Z góry Dzieki ! |
|
|
|
 |
Slaweeek

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 37 Dołączył: 10 Gru 2006 Posty: 48 Skąd: Puszcza Mar.
|
Wysłany: 10 Maj 2007, 20:04
|
|
|
co do zasilania to kabel "+" najlepiej od akumulatora poprowadzić , można kupić gotowy zestaw z bezpiecznikiem(obowiązkowo) albo oddzielnie kabel i bezpiecznik. Ważne żeby ten kabel nie był zbyt cienki. "-" podłączasz po prostu gdzieś do blachy, znaczy normalnie żeby mase samochodu łapał. Co do kabla sterującego pracą wzmacniacza to jak nie masz wyjścia na radiu bezpośrednio to /ja bynajmniej tak u siebie miałem zrobione/ podpiąłem się pod podświetlenie zegarka które włączało się po przekręceniu kluczyka Jak coś jeszcze to pisz ja temacik audio przerabiałem w swoim autku dosyc dokładnie
[ Dodano: Czw Maj 10, 2007 20:05 ]
Jak chcesz to mogę zdjęcia porobić jak to u mnie wygląda. |
|
|
|
 |
dj_demo [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Maj 2007, 20:35
|
|
|
dzisiaj zajrzałem pod maskę mojego forda no i zdziwienie, straszeni ciężko by było wyprowadzić kabel od aku. |
|
|
|
 |
Slaweeek

|
Wysłany: 10 Maj 2007, 20:53
|
|
|
dj_demo napisał/a: | straszeni ciężko by było wyprowadzić kabel od aku |
etam czemu??
[ Dodano: Czw Maj 10, 2007 21:01 ]
Nie ma bata kabel musi wejść jakoś do kabiny. poszukaj gdzieś na bank jest jakaś guma przez którą wchodzą inne przewody do kabiny. Zasilanie najlepiej jak idzie z aku bezpośrednio bo wzmak troche ciągnie. |
|
|
|
 |
dj_demo [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Maj 2007, 21:02
|
|
|
no tak jest... wogóle cieżko jest zobaczyc gdzie dokładnie te kable wychodzą do deski rozdzielczej w samochodzie;/ niewiem jeszcze zobacze jutro za dnia jak to wygląda ale chyba bez serwisu sie nie obejdę |
|
|
|
 |
Slaweeek

|
Wysłany: 10 Maj 2007, 21:54
|
|
|
dj_demo napisał/a: | ale chyba bez serwisu sie nie obejdę |
więcej wezmą niż to warte. Trochę wiary w siebie, ja też na początku bałem się cokolwiek robić ale odpowiednia lektóra i jest git Dasz radę |
|
|
|
 |
dj_demo [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Maj 2007, 22:18
|
|
|
no a co do wzmaka do tych głośników lanzar... co wybrać? |
|
|
|
 |
Slaweeek

|
Wysłany: 10 Maj 2007, 22:22
|
|
|
co do tego to Ci nie pomogę bo nie mam takich głośników i nie wiem jak to działa, niech się wypowiedzą inni co mają takie. 8) Ja mam u siebie głośniki i tube JBL a napędza to boschmann 1000W 4 kanałowy gra to jak by to powiedzieć zajebi.... i jeszcze radyjko pioneer DEH-P9400MP |
|
|
|
 |
dj_demo [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Maj 2007, 22:41
|
|
|
podobno w mojej mk6 idzie wymienić konsole środkową na standardową i wtedy można zamontować nie oryginalne radio. Gdzie taką konsole moge kupic?
[ Dodano: Pią Maj 11, 2007 08:17 ]
dzisiaj rozmawiałem ze znajomym, no i jestem zadowolony... za nie cały miesiąc otwiera sklep z montażem audio oczywiscie przystepne ceny jak dla mnie... zobaczymy co z tego wyjdzie moze cos i wczesniej mi zrobi
[ Dodano: Sob Maj 12, 2007 07:57 ]
Dokonałem wczoraj zakupu wzmacniacza i okablowania. Wzmacniacz to BLOW TL-X307
a zestaw okablowania MRS podobno super kable... Dzisiaj jadę do znajomego na montaż Dam znać co z tego wyjdzie...
[ Dodano: Sob Maj 12, 2007 19:35 ]
zamontowałem już wszystko i wszystko działa tylko nie wiem czemu jak załączam wzmaka zaczyna źle odbierać radio;/ a jak wzmak jest wyłączony to normalnie odbiera. co może być przyczyną ? istnieje coś takiego że mógł bym sie kablem sterującym w kostce od radia podłączyć wzmacniacz i moze to byc przyczyna?
[ Dodano: Nie Maj 13, 2007 19:19 ]
Temat zamknięty Wszystko działa i Gra super I powiem tak teraz w aucie gra:
W przednich drzwiach głośniki standardowe Forda
W półce głośniki Lanzar VX693 150W RMS
W bagażniku tymczasowo jest Sub Voice-Kraft 25cm w obudowie typu BR 150W RMS
W ciągu dwóch tygodni biorę od kumpla Sub na głośniku SONY XS-L104P5B 330W RMS w obudowie typu Bandpass Już słyszałem tego Suba i gra rewelacyjnie |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.