|
Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:15 |
Linka szyby elektrycznej |
Autor |
Wiadomość |
Kamil

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
|
Wysłany: 2 Wrz 2006, 08:25 Linka szyby elektrycznej
|
|
|
Witam.
A więc zaczne może od początku.Od dłuższego czasu toczyłem walkę z szybą pasażera.Silniczek nie miał siły jej podnieść.Smarowałem,ustawiałem ale to nic nie dało.W zeszłym tygodniu szyba stanęła na amen.Myślałem,że silniczek się spalił albo może szczotki się skończyły więc go wyjąłem.Ostatecznie wymieniłem instalacje elektryczną szyb bo gdzieś z kabelków giną prąd.
Problem teraz polega na tym,że jak wymontowałem silniczek odczepiłem również od niego linke.Wczoraj chyba z 4 godziny walczyłem żeby ja spowrotem nawinąć na tą szpulke przy silniczku.Za każdym razem mi brakowało tej linki.
Czy może ktoś wie jak prawidłowo ją założyć?Prosze o pomoc bo mnie już krew zalewa.
Pozdro i z góry dziękuje |
_________________ ..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..
WAWA Team |
|
|
|
 |
PINISLAV

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 2 Wrz 2006, 23:28
|
|
|
Też miałem z tym troche problemów.
Musisz tak zaciągnac tą linke aby sprężyny napinające sie scisneły ,trzeba niestety uzyć dość sporej siły.
Najpierw spróbuj nawinąć ta linke na ten plastikowy krążek ,najlepiej wyjmij go z obudowy ,starannie nawiń linke i umieść jedną końcówke w korpusie silnika wsadź spowrotem krążek i napnij drugi koniec mocowania linki ale tak aby jedna i druga sprężyna ugieły sie pod naciskiem.
Masz małe pole manewru więc musisz robić to bardzo precyzyjnie .
U mnie brakowało jakieś 2 , 3 centymetry ale po 30 minutach sobie poradziłem,ty tez powinieneś dać sobie rade.
Powodzenia. |
|
|
|
 |
Kamil

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
|
Wysłany: 4 Wrz 2006, 09:04
|
|
|
Dziękuje.W wekeend tego nie robiłem bo miałem już dosyć ale dziś sorubuje.
Pozdro
[ Dodano: Pon Wrz 04, 2006 08:05 ]
najbardziej denerwuje mnie to że zawsze brakują milimetry |
_________________ ..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..
WAWA Team |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|