Przesunięty przez: molu 27 Wrz 2008, 17:49 |
Broblem z JBL GTO 926e |
Autor |
Wiadomość |
Pablo784
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Paweł
|
Wysłany: 4 Sie 2006, 20:07 Broblem z JBL GTO 926e
|
|
|
Wiam
Kupiłem niedawno dwa jaja 6"x9" JBL GTO 926e, graja niezle pod Kenwood'em KDC- 308 AY
Ale przy okolo 30 Basy z tylu zaczynaja pierdzieć niestety , zastanawiam sie czy to moze za małą moc radia czy za slaby glosnik
Do tego zauwazylem jakis dziwny plastik od magnesu glosnika do kosza co to ? czy to gwarancja czy porostu jakies zapezpieczenie, wydaje mi sie ze cewka powinna byc wentylowana a ten plastik jest w samym srodku magnesu (chyba w dziuze)
Z góry sorki za rozjechany opis i dzieki za podpowiedzi |
|
|
|
 |
jaczylibodzio [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Sie 2006, 09:45
|
|
|
Po pierwsze to "30" to nam niewiele mowi ile to jest. Po drugie: czy radio Ci przygasa? Po trzecie: Czy masz wszystko na radiu wyzerowane (bass, srednie wysokie)? Po czwarte: czy glosniki sa w tylniej polce? Po czwarte: jakiej grubosci masz kable? Po piate: wiecej szczegulow, moze foty nawet jak mozesz zapodac samego glonika i tego plastiku. |
|
|
|
 |
Pablo784
|
Wysłany: 5 Sie 2006, 10:54
|
|
|
Witam
Ze zdjeciami tego plastiku bedzie problem bo nie posiadam aparatu :(
Vol 30 to okolo 3\4 mocy radia
A czy przygasa to musze sprawdzic , nie wiem czemu jeszce tego nie zrobilem
To dane techniczne głosnikow:
GTO 926e
Rozmiar 6' x 9'
Moc szczytowa 300W
Moc ciągła RMS 100W
Impedancja 4Ω
Skuteczność 2,83V/1m 91dB
Pasmo przenoszenia 50Hz - 21kHz
głosniki te siedza z tylu na polce
Moc radia to 4x45W |
|
|
|
 |
jaczylibodzio [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Sie 2006, 11:51
|
|
|
Jakie to radio? zdaje sie byc za slabe do tych glosnikow, jesli masz parametry bass itp) podkrecone na maksa... |
|
|
|
 |
mikolaj_r

Imię: Mikołaj
|
Wysłany: 5 Sie 2006, 12:06
|
|
|
Jeśli chodzi o to "pierdzenie" to masz po prostu za słabe radio. Głosnik ma 100W RMS a Twoje radio ok 15W RMS. Natomiast z tym plastikiem nie bardzo wiem o co chodzi. Jak nie masz możliwości zrobienia fotki poszukaj w necie zdjec Twoich głośników. |
|
|
|
 |
kratek

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Michał
Wiek: 42 Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 146 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 5 Sie 2006, 12:50
|
|
|
Zdecydowanie masz za słabe radio - ja mam co prawda GTO 936 ale moc jest taka sama 300W/100W rms - i u mnie chodzą pod wzmakiem...dostają jakies 80W Rms i wszystko jest ok. Co do tego plastiku przy magnesie - jest to zasilanie i kondensator zarazem do wyskotonowego. Zatem kup sobie dobrego wzmaka - bo na samym radiu to lepiej nie bedzie.pozdro |
_________________ ..:::Projekt Futura:::.
..:::Diesel TEAM:::...
..:::Fabka TDI:::.....
..::WIELKOPOLSKI SQUAD FKP::.. |
|
|
|
 |
Pablo784
|
Wysłany: 5 Sie 2006, 13:04
|
|
|
Do kratek :
Ten plastik to napewno z kondensatorem nie ma nic wspulnego , bo kondzia widac normalnie gdzie indziej " pod membrana niskotonowca
Z tymi zdjeciami sie postaram cos wykombinowac bo szukalem zdjec na necie i nigdzie nie widac go od spodu :(
A nie chodzi tu juz o sama glosnosc bo jest i tak zbyt wielka (dotego 2 gwizdki w fabrycznych miejscach i sredniotonowce w drzwiach) chodzilo poprostu o wiekszy bass, musze powaznie sie zastanowic nad wzmakiem , mysle ze 80W RMS wystarczy na tyly, chyba skusze sie na JBL widzialem dosc tanie :lol:
Pozdro |
|
|
|
 |
jaczylibodzio [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Sie 2006, 20:17
|
|
|
Solidnego basu z jajek nie wyciagniesz... ja mam caly bagaznik zajety, moge sobie tylko buty wsadzic |
|
|
|
 |
Pablo784
|
Wysłany: 5 Sie 2006, 20:27
|
|
|
Witam
Niestety Bagaznik jest mi bardzo potrzebny w mojej mk'4
Chociaz moze z biegiem czasu pomysle i kupie wzmak pod te jaja i jakas tubke na STX
Pozdro |
|
|
|
 |
jaczylibodzio [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Sie 2006, 10:32
|
|
|
Sluchaj do takiego auta nie trzeba niewiadomo jak duzego woferka Przeciez wzmacniacz mozesz przykrecic od spodu do polki a kabelki i tak bedziesz od skrzyni odlaczal |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.