Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:17 |
brzeczyk do centralnego zamka. |
Autor |
Wiadomość |
cipojsza [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Maj 2006, 13:05 brzeczyk do centralnego zamka.
|
|
|
Zakupilem sobie wlasnie takowy brzeczyk na 12V i mam zamontowany centralny zamek sterowany pilotem. Problem jest tylko taki ze nigdy nie wiem czy jak wcisne to sygnal dotarl do odbiornika i zamek sie reaktywowal czy nie (w sloncu nie widac kierunkowskazow).
Czy macie jakies pomysly w co wpiac ów brzęczyk? Czy w ten obwód który pika kierunkowskazami ? czy sa jakies inne pomysly ? |
|
|
|
 |
Rafal1504 [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Maj 2006, 13:11
|
|
|
Witam
Trzeba sie podpiąć pod centralke od centralnego zamka, nie mam schematu ale musiałbyś sprawdzić który zacik od centralki podaje plus (lub minus) w trakcie zamykania drzwi i podpiąć się pod niego a minus do minusa w samochodzie (lub plus w samochodzie jeśli sterowanie jest minusem).
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cipojsza [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Maj 2006, 16:27
|
|
|
ale czy to daje wystarczajcy dlugi sygnal ? |
|
|
|
 |
marekw
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 29 Maj 2006, 19:49 re
|
|
|
Poczekaj z miesiąc. Popracują sobie siłowniki,a później gwarantuje ,ze brzęczyk będzie zbędny. Siłowniki będa na tyle głośno chodziły,ze napewno ich pracy nie przeoczysz. :lol: [/center] |
_________________ SYMPATYK >> FRAKCJi BYDGOSZCZ << |
|
|
|
 |
picio_18
Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Imię: Piotr
|
Wysłany: 1 Cze 2006, 00:08
|
|
|
kurcze jakie udogodnienia, ja tam u siebie dobrze słusze czy sie zamknoł czy nie!!
a jak już chcesz zakładac to podłącz sie pod jeden z przekaźników od centralnego zamka (jeżeli masz zasilane przekaźniki + i - |
_________________ MONDEO 2.0 TDCI 115KM GHIA CZARNY
MOJE HOBBY |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.