Nobel
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
Wysłany: 21 Wrz 2009, 12:18 [MK4] Problem chyba z rozrusznikiem
Witam
Zauwazyłem ze z mojej fieściance po dłuższym pobycie na słońcu (jest czarna) jak sie nagrzje dość solidnie, przekrecam zapłon gasną kontrolki i zadnej reakcji. Mozna probowac wielko krotnie nie pomaga, pomaga schłodzenie, otworzyłem maske i po ok minucie zakrecił jak zawsze.
nie probowałem np stuknac w rozrusznik bo byłem ladnie ubrany i nie moglem go zlokalizowac.
WIem ze mialem podobnie w maluchu jak brakowało masy, bendinks klikał i tyle dopiero pomogło doprowadzenie oddzielnego kabla masy.
sprawa raczej nie dotyczy nagrzanego silnika od jazdy-pracy, bo jak juz zakreci to kreci spokojnie najgorzej jak postoii z godzinke ale na słońcu. W garazu kreci zawsze.
Ktos wie co to moze być ?? Czyzby szczotki ?? Przebieg 160 kkm i w silniku nigdy nikt nie grzebał poza olejem
megabajt
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: FX
Silnik: 1.8D/60KM