|
Fiesta MK3 Nie wchodzi na obroty i Kopci |
Autor |
Wiadomość |
adik_zory [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Wrz 2009, 12:17 Fiesta MK3 Nie wchodzi na obroty i Kopci
|
|
|
Witam. Jestem tu nowy na forum także za wszystkie błędy bądź za nowy temat który już istnieje przepraszam (lecz z tego co szukałem takiego problemu nie widziałem), więc to tak: Dziś rano jak auto odpaliłem było wszystko w porządku, autko odpaliło i na wolnych obrotach chodziło, lecz później jak przejechałem z jakieś 500m auto zaczęło mi sie dusić i kopcić na taki kolor jasno niebieski, w ogóle nie chciał mi wejść na obroty, przestraszony zjechałem na parking. Na wolnych obrotach zaczął nierówno chodzić i cały chodził, po 30s. złapał stabilne wolne obroty, dodałem gazu więc na obroty wszedł lecz później sam zszedł na wolne, chodź trzymałem go na gazie (ciągle kopcąc). puściłem go z obrotów i bajeczka zaczęła się od początku. Tyle że na wolnych obrotach już skończyła tak fest kopcić i to było już nie zauważalne. Co to może być?? Fieste mam MK3 94r. i w niej silnik 1.8D fiesty MK4 z 97r. Co radzicie z tym zrobić?? |
|
|
|
 |
mechcom

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Łukasz
Wiek: 33 Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 397 Skąd: Wolsztyn (PWL)
|
Wysłany: 21 Wrz 2009, 17:19
|
|
|
na moje oko jak kopci na niebiesko to silnik sie konczy, sprawdz sprezanie na cylindrach |
_________________ Kupiłem Forda i śmieje mi sie morda
Moja Fiestka Zapraszam http://www.fiestaklubpols...p=416613#416613
 |
|
|
|
 |
adik_zory [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Wrz 2009, 17:27
|
|
|
No tak zrobie myślę że chyba jest dobre bo ten silnik nie ma dużo przejechane. No ale dla pewności w wolnej chwili sprawdzę to. A tak w ogóle to dopiero dziś zaczęła mi się tak zachowywać. Poszedłem później zobaczyć czy wszystko mam podłączone do pompy wtryskowej (powiedziano mi jeszcze że może być źle pompa ustawiona) jest jeszcze możliwość by rozrząd się sam przestawił ?? Można to jeszcze uratować ?? Ogólnie byłem zadowolony z tego auta, nigdy tak poważnie się nie psuła, to jej pierwszy raz na tym silniku.
[ Dodano: Pon Wrz 28, 2009 18:09 ]
Ostatnimi czasy wymieniłem filtr paliwa (stary był do połowy zardzewiały, widać że paliwo było chrzczone) trochę to pomogło bo teraz wchodzi na średnie obroty, ale dalej na maksymalne wejść nie chce, no i dalej kopci jak kopciła. każdej osoby co się doradzam to mówi że albo się nie zna na Diesel-ach albo w ogóle nie wie co ją może gryźć. Prosiłbym o pomoc :( |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|