| 

Przesunięty przez: szynszyl 18 Kwi 2011,  09:04		 | 

[MK3] FAQ - trzecie światło stop | 

| Autor | 
      Wiadomość | 

bash [Usunięty]		  

| 

Wysłany: 9 Paź 2004,  13:24   [MK3] FAQ - trzecie światło stop
                               | 

| 

| 

Wiem, że tym razem lightowy (w przenosni i doslownie    ) poradnik, ale może zmobilizuje do założenia tego elementu poprawiającego płynność i bezpieczeństwo jazdy, szczególnie w mieście, gdzie widać dobrze takie światełko przez wnętrza pojazdów poprzedzających:

Najwięcej problemów i czasu (jak zwykle) zabiera wymyślenie którędy puścić instalację - po moich bojach z przepustem z klapy nie sądziłem że uda mi sie przeciągnąć wzdłuż przewodu spryskiwacza kolejne 2 przewody, no ale się udało - jak macie dobrze zmasowaną klape można też puścic tylko jeden kabel a drugim podpiąc się do karoserii - jak kto woli.

Oto fotorelacja - wybrałem warian światła najwyzej jak sie dalo, aby bylo dobrze widoczne - przyklejone na tasme dwustronna z gąbką do szyby po odtluszczeniu oczywiscie.

Naciecia z poprzednich operacji   

I ponownie wzdluz uszczelek:

i pod plastikami:

Wpialem sie w mase (braz) i stop (drugi od lewej - czerwonoczarny)

Mozna tez zamocowac na polce tylniej, ale wtedy bedzie prawie na wysokosci oryginalnych lamp.

Proponuje zalozyc gniazdo aby umozliwic wyjecie polki przy przewozeniu czegos - poprzedni wlasciciel mial taka lampe na polce- widac pozostalosci:

| 

| Ostatnio zmieniony przez trzeci 3 Maj 2011,  21:22, w całości zmieniany 4 razy   | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.  

|    | 

|