Przesunięty przez: molu 4 Kwi 2008, 10:28 |
..."Zaślepka"..... |
Autor |
Wiadomość |
Ronneby

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 16 Sty 2006, 11:50 ..."Zaślepka".....
|
|
|
Jakis zczas temu Danio zauwazyl na fotce z mojego auta którą wkleiłem w temet chyba o galkach do drazka zmiany biegow..."zaślepke".....na radio...która jest efektem mojej radosnej twórczości....a wyglada to tak jak na zdieciu ponizej
http://i7.photobucket.com.../Ronneby/82.jpg
moze nie jest to zadna rewelacja..no ale zrobilem ja zaraz po kupnie auta czyli ma w sumie juz 2 lata i troche sie "zuzyła"..poobcierala itd...w kazdym razie naprawde niewidac ze jest pod nia radio jesli w miare dokładnie sie ja wykona...wiec jesli ktoś chce spróbować oto przepis...
wiec jest ona wykonana z tektury[ z okładki po starym zeszycie w "twardej okładce"] o grubosci 2mm....odpowiednio docietej...i zklejonej...
tak jak na rysunkach
wymiary to
A=57
B=15
C=79
D=194
..ja do sklejenie uzylem poxipolu...:D....a pozniej zeby jakos to wygladalo pomalowalem 2 razy spray'em....poczekalem az wyschnie....przetarlem drobnym papierem juz nasiaknieta farba tekture...i pomalowalem jeszce 2 razy..i w sumie juz bylo gladkie...
Najgozej zlapac ten łuk...ja zrobilem to tak ze....siadlem na fotelu kierowcy....wsunolem kartke papieru miej wiecej tak jak jest pionowa scianka radia...ale zeby wystawala troche za konsole...no i od strony kierowcy odrysowalem go...
to chyba tyle.... |
|
|
|
 |
dday

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 44 Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 390 Skąd: wawa-anin
|
Wysłany: 16 Sty 2006, 12:41
|
|
|
nie gupi patent
jak bym mial jakieś porządniejsze radyjko to bym o tym poważnie pomyślał ale narazie mam takie ze nikt go nie zechce |
|
 |
Bongo
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 16 Sty 2006, 14:08
|
|
|
ciekawe czy by sie dało to wykonac z włokna bo to niezla sprawa jest no i praktyczne |
_________________ Silnik 1.1 gaźnik 35kkm przebiegu - 200 pln
FULL CZESCI MK3
Jest: Fiesta mk3 1.1 CTX
Fiesta mk3 2.0 Zetec +
C-Max mk1 2.0 TDCI + |
|
|
|
 |
Ronneby

|
Wysłany: 16 Sty 2006, 15:11
|
|
|
......z wlókna watpie..za duzo roboty..ale za to na ta przednia scianke nalozylem ostatnio cienka mate i utwardzilem zywica.....bo tak jak mowiłem juz mie sie poobdzierała ta zaslepka....teraz tylko lekko szpachlowka.. wyrownac..no i mysle ze będzie juz na duzo dluzej.....
....a ogolnie wykonanie mysle ze jak bedizecie mieli tekture i klej to z jakies 30 min roboty...+ malowanie....bo macie juz wszystkie wymiary podane..a ja to troche sie naćwiczyłem z przymiarkami... :lol: |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Silnik: Inny
|
Wysłany: 16 Sty 2006, 21:04
|
|
|
ja to widziałem na żywca i nawet jż prosiłem Pysia o wykonanie tego dla mnie - ale niestety plany sie zmieniły. Ogólnie polecam bardzo wykonanie tej zaślepki. |
|
 |
Ronneby

|
Wysłany: 16 Sty 2006, 21:14
|
|
|
..ja wychodz za zalozenia ze zadna roznica czy masz drogi radio czy "safari"...poprostu po co ma ktos widziec ze wogole cos tam jest.....wiesz jakiś dziciak sie naoglada młodych wilkow i walnie ci szybe w przyplywie energi bo "cos" jest...a tak to nic nie widac....a normalnie jak idziesz ulica to nie trzeba specjalnie zagladac do auta zeby widziec czy ejst radio czy nie.... |
|
|
|
 |
Danio

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
|
Wysłany: 16 Sty 2006, 22:37
|
|
|
no nareszcie sie doczekałem...przepraszam za molestowanie mailami ...ale jak naprawdę mi sie to spodobało...i dorwałem kawał deski rozdzielczej....chyba z poloneza i będę chciał też coś takiego stworzyć...wielkie dzięki dla kolegi |
_________________ Dobra Fiesta nie jest zła
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.