Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:17 |
Regulacja świateł mk3 |
Autor |
Wiadomość |
jaco11

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Jacek
Wiek: 50 Dołączył: 07 Wrz 2005 Posty: 1256 Skąd: Świnoujście
|
Wysłany: 8 Sty 2006, 13:05 Regulacja świateł mk3
|
|
|
Panowie popierwsze który bezpiecznik odpowiada za regulacje światełw Mk3 po drugie czym najlepiej nasmarować ślimaki od silniczka lamp ??? w sumie nie działaja stoja chyba w najnizszym położeniu a opisu przy bezpiecznikach brak w starej MK2 był opis wszystkich bezpieczników a tutaj nic ??? |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
|
Wysłany: 8 Sty 2006, 13:26
|
|
|
po pierwsze zacznij uważnie przeglądać forum - szczególnie mechanikę tam jest wykaz bezpieczników i przekaźników do MK3 http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=11667 - wstyd....
a po drugie po co chcesz smarowac te slimaki na sucho jak bedą chodzi to nic im sie nie stanie - ale jak sie upierasz to posmaruj je wazeliną techniczną... |
|
 |
jaco11

|
Wysłany: 8 Sty 2006, 16:36
|
|
|
dzieki łokmen kolejna wpada z mojej strony to przez to że oszalałem na punkcie mojej fiestki pozdrowionka
i jeszcze jedno czy ten przełacznik regulacji świateł powinien chodzić stopniowo cos w rodzaju jak od wentylatora czy normalnie bez oporow jezeli tak to chyba wiem w czym tkwi problemik ??? |
|
|
|
 |
Piter
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: RS2000/150KM
|
Wysłany: 8 Sty 2006, 21:19
|
|
|
jaco11 napisał/a: | dzieki łokmen kolejna wpada z mojej strony to przez to że oszalałem na punkcie mojej fiestki pozdrowionka
i jeszcze jedno czy ten przełacznik regulacji świateł powinien chodzić stopniowo cos w rodzaju jak od wentylatora czy normalnie bez oporow jezeli tak to chyba wiem w czym tkwi problemik ??? |
U mnie regulacja jest płynna. Można ustawić w dowolnym położeniu. |
|
|
|
 |
jaco11

|
Wysłany: 8 Sty 2006, 21:29
|
|
|
dzieki piotr PK czyli przełacznik jest sprawny musze sprawdzić go jeszcze oki dzieki a wktórym miejscu znajduje sie jakis przekaźnik do swiateł
koledzy własnie jak najlepiej i bezpiecznie wyjąć ten przełacznik swiateł aby nic nie uskodzić
Panowie kable sa uciete przy lampie napewno coś było grzebena kto pomoze moze jakiś schemat kolory kabli itp> prosze o pomoc
moze ktos przerabiał już ten temat i pomoże
widze żę sam powoli znajduje ::
FORD Fiesta 1991 - Fiesta (89) 1.8 Diesel RTC, RTD - DSL
(3.89 - 12.96) 44 kW 4 Cyl.
Reflektory - Obwód regulacji promieni reflektora 1/1
Elementy składowy
A351 Bezpiecznik/skrzynka przekaźnikowa
A42 Wewnętrzny układ lamp
F1 Bezpiecznik 6
M357 Silnik regulacji prawego reflektora
M847 Silnik regulacji lewego eflektora
S7609 Przełącznik wyrównywania reflektow |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.