Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:17 |
Wskażnik paliwa: Nie opada |
Autor |
Wiadomość |
Prininim. [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Cze 2004, 19:14 Wskażnik paliwa: Nie opada
|
|
|
Czy to normalne że po wyłączeniu zapłonu wskazówka stanu paliwa nie opada? Zastanawiałem się nad wymianą ale zobaczyłem ze na allegro jest wskaźnik na którym również wskazówka nie opadła. |
|
|
|
 |
lehu8

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Inna
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Leszek
Wiek: 48 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 329 Skąd: Wałbrzych
|
|
|
|
 |
Jacula [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Cze 2004, 19:23
|
|
|
zgadza sie - w MK4 nigdy nie opada (chyba, że własnie nie ma paliwa ) |
|
|
|
 |
DŻEJKU [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Cze 2004, 19:27
|
|
|
w mk3 również stoi non stop (u mnie z reguły leży-proszę bez skojarzeń) :lol: :lol: :lol: |
|
|
|
 |
Prininim. [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Cze 2004, 19:57
|
|
|
Dzięki. Będę mógł teraz zasnąć spokojnie.
A czy ktoś wie gdzie można dostać elektroniczną wersję książki o obsłudze i naprawie? Ściągnąłem coś z sieci ale brakuje tam sporej części. |
|
|
|
 |
JoeMix

Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 20 Cze 2004, 20:01 Re: Wskaźnik paliwa
|
|
|
Prininim. napisał/a: | Czy to normalne że po wyłączeniu zapłonu wskazówka stanu paliwa nie opada? |
WITam...
Nie, to nie jest normalne... zazwyczaj jak kierowca opuszcza auto to wszystkie wskażniki spadają na "0" ale we Fieście zawsze coś musi być INACZEJ :wink:
Prininim. napisał/a: | Zastanawiałem się nad wymianą ale zobaczyłem ze na allegro jest wskaźnik na którym również wskazówka nie opadła. |
Twoje wskaźniki są jaknajbardziej sprawne... |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
muzz [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Cze 2004, 20:29
|
|
|
swoja droga to nie jest najlepsze rozwiazanie...ja na ten przyklad nie moge(boje sie) zatankowac wiecej ni 1/2 zbiornika...mojemu ojcu spusicli paliwo przecinajac wezyk idacy od zbiornika paliwa do komory silnika...teraz to juz mam gaz wiec w sumie i tak mnie to nie za bardzo interesi...a tak w ogole to daloby sie zrobic coby opadal... |
|
|
|
 |
Garfield [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Cze 2004, 20:34
|
|
|
no to musz was zasmuci w moj fiescie jest wszystko tak jak nalezy wskazniki grzecznie leza tak jak powinnybyc! dopiero po przekrceniu kluczyka w pozycji II ida do góry z pozycji "0" 8) |
|
|
|
 |
easy [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Cze 2004, 20:36
|
|
|
I tak najśmieszniejsze z tym wskazinikiem jest to że podczas jazdy wskazóka schodzi odrobine (ciesze sie wtedy że jeszcze mnóstwo paliwa jest) dopiero kiedy się zatrzymam to pokazuje ile naprawde zaszło. |
|
|
|
 |
easy [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Cze 2004, 20:39
|
|
|
Poprostu twók typ tak ma masz pewno jakiś elektroniczny czujmik
bo w mk 3 to chyba jest jakiś pływak w baku. mnie to nawet jak hamuje i auto się przechyla do przodu to wskazówka odrobine podchodzi do góry. |
|
|
|
 |
Paulek [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Cze 2004, 20:54
|
|
|
No to chyba normalne, że wskazówka nie opada podczas gdy silnik nie pracuje :? . |
|
|
|
 |
voytalo [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 12:32 wskaznik paliwa
|
|
|
Nie dawno kupilem fiescie 92r. 1.1, i zastanawiam sie ,czy w niej jest wogole kontrolka poziomu paliwa:) Moze to glupie, ale ja jej tam wogole nie widze!!, wskaznki pokazuje juz "0"i nic sie nie swieci:( Moze jest spiepszona poprostu...? Napiszcie mi prosze w ktorym miejscu na desce powinna ona byc:)) |
|
|
|
 |
Kermitos [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 13:33
|
|
|
Cytat: | Nie dawno kupilem fiescie 92r. 1.1, i zastanawiam sie ,czy w niej jest wogole kontrolka poziomu paliwa:) Moze to glupie, ale ja jej tam wogole nie widze!!, wskaznki pokazuje juz "0"i nic sie nie swieci:( Moze jest spiepszona poprostu...? Napiszcie mi prosze w ktorym miejscu na desce powinna ona byc:)) |
Chodzi Ci o lampke ktora sie zapala jak jest malo paliwa? U mnie jej nie ma wiec mysle ze u Ciebie tez Ale niech sie jeszcze inni wypowiedza bo moze o czyms nie wiem |
|
|
|
 |
muzz [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 14:02
|
|
|
we fiestach nie ma takiego wynalazku jak lampka rezerwy...nie wiem jak w wyzszych modelach ale tez chyba nie bylo... |
|
|
|
 |
Prininim. [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 14:05
|
|
|
Lampki nie ma. Żeby była trzeba by wymienić pływak i dokonać drobnej przeróbki w instalacji.....miejsce na kontrolkę w desce jest ale to raczej gra nie warta świeczki. Lekko się zaniepokoiłem gdy zauważyłem że wszystko wyłączone, akumulator wyjęty a wskaźnik nadal wskazuje. Pierwsza myśl to..."juz po nim" |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 21 Cze 2004, 14:28
|
|
|
WITam...
Lampki nie ma ale jak wskazówka wchodzi na ostatnią kreskę to powinno być w baku jakiechś 8 litrów bodajże... |
|
|
|
 |
Prininim. [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 15:03
|
|
|
Tak, powinno być ale czy będzie? Przydałoby się coś bardziej dokładnego i niezawodnego |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 16:34
|
|
|
muzz napisał/a: | we fiestach nie ma takiego wynalazku jak lampka rezerwy...nie wiem jak w wyzszych modelach ale tez chyba nie bylo... |
W niektórych Mk4 są lampki rezerwy paliwa (wersje GHIA - zegary z obrotomierzem, w MK5 to samo). Moze w Mk6 już sa lampki w standrdzie |
|
 |
dawidc

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 20:16
|
|
|
Najbardziej drażni mnie to, że wskazówka nie opada płynnie tylko skokowo na dół. :evil: |
_________________ TUNING SQUAD JAROSŁAW
www.tuningsquadjaroslaw.pl
..::REPREZENTUJĘ POLSKĘ POŁUDNIOWO- WSCHODNIĄ::.. |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 21 Cze 2004, 20:56
|
|
|
Prininim. napisał/a: | Tak, powinno być ale czy będzie? Przydałoby się coś bardziej dokładnego i niezawodnego |
WITam...
Dobry kierowca wie jakie spalanie ma jego auto... ile zatankował tak więc wie ile przejedzie... Wskaźniki sa naprawdę dostatecznie dokłądne... |
|
|
|
 |
|