Przesunięty przez: szynszyl 15 Kwi 2006, 19:43 |
Układ hamulcowy : przewody hamulcowe wymiana |
Autor |
Wiadomość |
Laskosz

Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: RS
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Piotr
Wiek: 39 Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2321 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 29 Gru 2005, 11:01 Układ hamulcowy : przewody hamulcowe wymiana
|
|
|
Witam.
Jako że zabrałem sie za heble z tyłu autka (ręczny itp) to okazało się że tłoczki mam padnięte (rozumiem autko ma 26 lat - ale zastanawiam się jakim cudem to chamowało :yyy: ) więc postanowiłem wymienić bo mam tłoczki używke ale w super stanie...
A teraz sedno: skąd wziąść metalowe przewody hamulcowe bo jak patrze po katalogach to do fiesty nie ma 8| a ja swoje przy odkręcaniu tłoczków ukręciłem :cry:
Prosze o szybką pomoc bo nie moge w sylwestra PKS-em jeździć
Pozdrawiam |
_________________ " zanim zadasz pytanie - poszukaj może jest już gotowa odpowiedź " |
Ostatnio zmieniony przez Żółwik Tuptuś 18 Kwi 2009, 15:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
orelek
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 29 Gru 2005, 11:31
|
|
|
Witam, co do przewodów hamulcowych to jeśli nigdzie nie dostaniesz gotowych to poszukaj jakiegoś większego warsztatu, serwisu i powinni dorobić przewody na odpowiednią długość, jak to mówią "z metra cięte" i zaciśnąć odpowiednie końcówki. Koszt na mojej wiosce to około 20 zł za metrowy przewód.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 29 Gru 2005, 12:28
|
|
|
hm dokładnie dorabia sie miedziane przewody i spęcznia końcówki .co do krótkich tylnych przewodów na belce to w sklepach mozna gotowce kupić i starczaja na długość . musisz tylko cylinderek zabrać albo zmierzyć srednice i skok gwintu . jak byś chciał robić wszystko to pamietaj ze przód ma inne końcówki i przy pompie sa3 jednakowe i jedna inna. cały tył jest identyczny. |
|
|
|
 |
Laskosz

|
Wysłany: 29 Gru 2005, 16:48
|
|
|
Zrobione ale musze jeszcze dokładnie sprawdzić czy cylinderki nie leją bo te co miałem to przy wyjmowaniu szczęk to się posypały :yyy: (jak to chamowało ) więc jako że miałem 2 używki w zapasie w lepszym stanie to je rozebrałem wycyściłem i poskładałem i założyłem...
Ręczny teraz jest jak żyletka i przewody dobrał mi kuzyn w motoryzacyjnym... w najbliższym czasie zabiore się za wymianę wszystkich a nie tylko tylnych
Pozdrawiam... a temat można już zamknąć lub skasować... |
_________________ " zanim zadasz pytanie - poszukaj może jest już gotowa odpowiedź " |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 29 Gru 2005, 21:52
|
|
|
u mnie zostały tylko przednie jako ze sa w znośmym stanie . cały spód i tył wyleciał i mam miedziaki teraz wszędzie . maja tylko jedna wade prawie zawsze sie ukręcaja przy wykręcaniu z cylinderka etc . wiec jak bedziesz robić warto pod autem mnie wiecej w połowie dać łączniki .wyjdzie troszke drożej ale jak sie coś stanie wszystkiego zmieniać nie musisz . ja mam dane przy tylnych kołach takie złączki i jak coś sie wyrwie urwie to wywalam tylko 10 cm przewód i znowu gra muzyka . |
|
|
|
 |
Laskosz

|
Wysłany: 29 Gru 2005, 22:17
|
|
|
myśle że dam sobie rade cylinderki nie leją a ręczny jest jak żyletka
teraz trzeba jakiś parking znaleść i szkolić się trzeba :-D
Podniosłem przy okazji autko do góry (założyłem standardowe sprężny) narazie tył (i stoi jak koza ) a jutro przód i regulacja skrzyni bo cięzko znaleść wsteczny ale ja to popraiwe
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.