Przesunięty przez: szynszyl 17 Kwi 2006, 11:51 |
Radiogra tylko z przekreconym kluczykiem.Jak zmienić? |
Autor |
Wiadomość |
jamrox [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Paź 2005, 23:18 Radiogra tylko z przekreconym kluczykiem.Jak zmienić?
|
|
|
Witam.Moze to nie jest jakis wielki problem ale troche upierdliwe jest to ze radio gra tylko wtedy gdy jest przekręcony kluczyk w stacyjce. Wiem ze to normalne ale jak to zmienić?
Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
|
 |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: Inny
Imię: Rafał
|
Wysłany: 5 Paź 2005, 23:27
|
|
|
jak masz oryginalne przewody to musisz znalezc przewod, ktory posiada napiece +12 V gdy jest wyłaczona stacyjka. Ja znalazłem ale radio grało przy wiekszej mocy slabiej i byly spadki napiecia wiec radze pociągnąc sobie porządny przewód od klem akumulatora i obowiazkowo załozyc bezpiecznik o niebo lepiej działa jezeli sie na tym nie znasz lepiej zlec to elektrykowi albo osobie doswiadczonej bo jak zapali Ci sie instalacja to juz nie bedzie co zbierac z auta. Najbezpieczniej znalezc ten kabelek ale koloru nie pamietam, i bedzie grac. Tylko nie pomyl sie z biegunami bo to moze byc dla radia zabójcze |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 6 Paź 2005, 07:49
|
|
|
Kabelek na którym jest napięcie bez kluczyka w stacyjce ma kolor czerwony. Poszukaj za radiem tzn, nad tą główną wiązka przewodów co idą w poprzek samochodu takiej kostki w kształcie litery "T", jak ją masz, to masz tam ciągłe napięcie |
|
|
|
 |
Aero [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Paź 2005, 14:00
|
|
|
Kazi- a jaki bezpiecznik dac w przypadku poprowadzenia kabli od aku?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
molu

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8i16V/130KM
|
Wysłany: 6 Paź 2005, 14:17
|
|
|
Nie wiem jakie masz radio ale w u mnie w pionku wystarczylo zamienic kabelek na przy orginalnej kostce od radia 8) |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 6 Paź 2005, 15:53
|
|
|
Ja wolę jak radio samo się wyłącza jak wyjmuje kluczyk ze stacyjki. Nie muszę go gasić gdy wysiadam z auta. |
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
kazi
|
Wysłany: 7 Paź 2005, 00:02
|
|
|
Bezpiecznik zalezy od mocy wyjsciowej radia jak bedzie za słaby to przy głosniejszej muzyce przepali sie bezpiecznik podaj mi moc wyjsciowa radia a podam ci jaki powinien byc bezpiecznik |
|
|
|
 |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 7 Paź 2005, 00:36
|
|
|
kazi napisał/a: | Bezpiecznik zalezy od mocy wyjsciowej radia jak bedzie za słaby to przy głosniejszej muzyce przepali sie bezpiecznik podaj mi moc wyjsciowa radia a podam ci jaki powinien byc bezpiecznik |
A tam gadanie... Skoro fabrycznie na radio idzie bezpiecznik 15A(na pamiec), biorąc pod uwage że z tego samego bezpiecznika jest też zasilany zegarek, zapalniczka i oświetlenie wnętrza, to jeśli chce podłączy to bezpośrednio, to 10A w zupełności wystarczy. Jęśli by miał taki sprzęt że aż by paliło bezpieczniki 10A, to kabel zasilajacy by musiał miec min 2,5 mm kw i kondensator. Raczej w to wątpie, żeby aż tyle prądu potrzebował |
|
|
|
 |
kazi
|
Wysłany: 7 Paź 2005, 15:16
|
|
|
kolega sie pytał jaki bezpiecznik potrzebuje bo chce go podłaczyc do klem akumulatora a 10 A wiadomo ze radio nie bedzie takiego pradu pobierac ale po co zakładac wiekszy bezpiecznik jak mozna załozyc dokladnie wyliczony i w razie zwarcia od razu sie przepala bez zwłoki nie uszkadzając instalacji i czułej elektroniki. Proponuje bezpiecznik 7 A plus gniazdko na niego załozyc go najlepiej najblizej akumulatora i pamiętaj o przekrojach przewodów - spytasz w sklepie elektronicznym to Ci doradzą. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.