[MK3] 1.1i GHIA by doniu |
Autor |
Wiadomość |
doniu

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Dominik
|
Wysłany: 3 Sty 2012, 20:17
|
|
|
Końcem tygodnia jak bede w domu to sprawdze może miernikiem się pobawie czy tam jakie prądy chodzą . Wychodzi to zza edisa(dokładnie nie wiem skąd) i idzie sobie aż do lewej strony komory i kończy swój zywot. Najlepiej właśnie jakby sie ktoś wypowiedział kto miał fabryczne halogeny. |
|
 |
madek

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kuba
|
Wysłany: 3 Sty 2012, 21:53
|
|
|
U mnie w S`ce nic takiego nie ma z lewej strony |
_________________ była sobie RS`ka... |
|
|
|
 |
Stunt_Man
Niereformowalny
Imię: Domi
|
Wysłany: 3 Sty 2012, 21:58
|
|
|
madek napisał/a: | U mnie w S`ce nic takiego nie ma z lewej strony |
u niego też
doniu napisał/a: | A czy może mi ktoś powiedzieć cóż to za wolne gniazdo widnieje luzem w mojej komorze silnika od strony pasażera?? |
|
|
|
|
 |
doniu

|
Wysłany: 19 Sty 2012, 01:13
|
|
|
Takiego oto szkodnika złapalem w drodze powrotnej z pasterki....bił w koło jak cholera :p |
|
 |
Lary

Wersja: ST-Line
Imię: Arek
|
Wysłany: 22 Sty 2012, 18:36
|
|
|
Fiestka bardzo fajna
Czasami nachodzi mnie myśl żeby zajść do banku, wziąć konkretną sumę i kupić jakiś dupowóz z jak najmocniejszym motorem żeby się wyszaleć a potem dociera do mnie że przecież i takie kosiarki jak 1.1i potrafią dać wiele radości dlatego skupiał się będę na ekonomicznym wozie |
|
|
|
 |
doniu

|
Wysłany: 22 Sty 2012, 20:35
|
|
|
Ja też mam odłożone na typowe autko kompaktowe dla studenta/kawalera np. astra 2 czy golfik IV , ale myśle że chwile sobie nią pojeżdże bo jest tak doinwestowana że jak sprzedałbym ja w rynkowej cenie np. 1500 to zrobiłbym prezent komuś, a kupie nowe auto, pozbęde sie oszczedności i jeszcze trzeba rozrządy oleje itp. powymieniać ale za co? Może na trasie jest nerwówka przy wyprzedaniu ale ja często w trasie nie jestem, wiecej po miejscu więc mi styka 1.1i. A jesli chodzi o ekonomiczność 1.1 to tak nie bardzo hehe. Jak deptam w trasie tak, żeby nadązyć za nowoczesnymi autami i prawie cały czas tzw."spód do dechy" to 10 ciamka sobie jak nic
Za to jest wytrzymały jak skurczybyk ten silnik. Jak jest u mnie w rodzinie od 99r. to doslownie ani razu nic w niej nie padło. Wymienione tylko części co sie zuzywają typu sprzęgło, alternator itp. Przy czym Vectra C mojego ojca co chwile błedy wywala i stała raz cała zime w serwisie, a 20 letnia fiesta woziła całą rodzine. |
|
 |
qwerty67

Wersja: CL
Imię: Paweł
|
Wysłany: 22 Sty 2012, 20:39
|
|
|
doniu, bogaty student skoro chce golfa IV, za 1,5k zł biorę ją |
_________________ Była wiśniowa 1,1
Jest: Toledo 1L 1,8 90 PS |
|
|
|
 |
doniu

|
Wysłany: 22 Sty 2012, 20:55
|
|
|
Hehe no własnie mówie że rzeczywiście jakby podliczył rachuneczki za renowacje rozruszników alternatorów, nowe sprzedło akumulator, swiece przwodoy no wszystko co sie dało jest powymieniane i ogólnie biorac pod uwage jej stan blacharski i ogólny , to że konserwowana pare razy to na dzień dobry bym sobie wołał za nia z 3k , bo za 1,5k to za darmo bym komuś dał to auto i wolałbym żeby skończyła żywot u mnie. No ale nikt na giełdzie mi tyle nie da bo jednak rocznik. Ja np mając z 3, 4k na auto to zamiast np. nowszego auta na które kosztuje dokładnie tyle ile mam kasy to wolałbym ta starszą fieste kupic za troche wygórowaną cene ale słusznie. Ja np dlatego narazie nie zmieniam auta bo mam na np golfa IV ale na takiego co musiałbym coś dołożyc napewno, a to mija sie z celem mając auto starsze ale wyremontowane. Poczekam jeszcze, dozbieram tyle zebym mogl kupić auto żeby nie dokladać już na remonty. A bogaty, bo zbieram już od 4 lat kase, troszke na wakacjach pracowałem, troszke kasy ze skutera mi zostało o i tak sie uzbierało i twardo trzymam kase A fieste jak bede sprzedawał to napewno nie oddam jej za tyle co rocznikowo chodza zgnite padła co siądziesz i fotel razem z tobą na asfalt spadnie :/ |
|
 |
qwerty67

|
Wysłany: 22 Sty 2012, 21:04
|
|
|
Bo niestety fakt jest taki, że ładując w mk3 tyle kasy to się z nią żenisz... i albo znajdzie się na forum ktoś kto jest w stanie dać max 3/4 wartości albo pchasz po rynkowej ... Wiem, łza się w oku kręci. Trzymaj i nie oddawaj za 1,5. |
|
|
|
 |
doniu

|
Wysłany: 22 Sty 2012, 21:16
|
|
|
Własnie już w tym momencie kieruje się sercem. Bo mógłbym to lepsze auto kupic i powoli go podrabiać, tym bardziej ze ja się męcze w tej fieście, jestem wysoki, nie najszczupleszy, i nie jest mi wygodnie w tym aucie. Ale fajnie sie nim jeździ, szanuje to że w rodzinie jest długo, mój tato w nią dużo pracy wsadził, dziadek kasy i za bezcen komus dać żeby sie porozbijał nia to szkoda. I napewno jak bede ja sprzedawał kiedyś to najpierw idzie na FKP, za cene oczywiście nie najniższa ale napewno rozsądną.A z wyglądu napewno jeszcze ja ulepsze, jakieś fele, końcówka wydechu za mną chodzi tylko nie taka buuuuu, tylko dla wyglądu.Także myśle że jeszcze mnie przygody czekaja z tym autem |
|
 |
doniu

|
|
|
|
 |
qwerty67

|
Wysłany: 22 Sty 2012, 21:29
|
|
|
Ja mam to samo, teraz chcę kupić Fiestę... tak mk3,5 1,3 bena ale czakam na wypłatę lub dwie bo stio 2,3kzł do negocjacji ale te 2 trzeba miec żeby ją zarejestrować i powymieniać eksploatacyjne |
|
|
|
 |
doniu

|
Wysłany: 22 Sty 2012, 22:11
|
|
|
Może mk 3,5 nowsza ale nie podoba mi sie klapa tylna bez tych rowków co w mk3 były .Powiem Ci ze jakby ta moja miala klime to dalo by mi duzo do myslenia czy jest sens zmieniać auto.Moglbym el szyb nie miec ale klima podstawa, przynajmniej dla mnie: )A czesto mam okazje na przemian w upal jezdzic ojca autem i swoim i ta roznica mnie dobija hehe |
|
 |
qwerty67

|
Wysłany: 22 Sty 2012, 22:13
|
|
|
w mk3 da się wrąbać AC |
|
|
|
 |
madek

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Imię: Kuba
|
Wysłany: 22 Sty 2012, 22:14
|
|
|
doniu napisał/a: | Może mk 3,5 nowsza ale nie podoba mi sie klapa tylna bez tych rowków co w mk3 były |
Rowków na klapie to nie było już od maja 1992
doniu napisał/a: | Powiem Ci ze jakby ta moja miala klime to dalo by mi duzo do myslenia czy jest sens zmieniać auto |
Niestety klima i Mk3 to nie są 2 słowa które idą w parze Rzaaadko się zdarzała...
Poza tym przy tym silniku to jazda z klimą była by niezłą katorgą... |
_________________ była sobie RS`ka... |
|
|
|
 |
qwerty67

|
Wysłany: 22 Sty 2012, 22:18
|
|
|
Oj tam katorgą przecież jeździmy przepisowo 90 za zabudowanym |
|
|
|
 |
doniu

|
Wysłany: 22 Sty 2012, 22:56
|
|
|
Oj nieraz to siódme poty z niej wyciskam, więc daleko jej do tych 90 hehe Da sie wsadzić, ale raczej mija sie to z celem ( patrz- robocizna no i koszty też) |
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Imię: Jacek
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 22 Sty 2012, 23:03
|
|
|
ta.. 1.1 i klima.. w sumie fajny przełącznik byś miał, włączasz klime i gasisz silnik |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
doniu

|
Wysłany: 22 Sty 2012, 23:14
|
|
|
No gorszego przyspieszenia to nie może być... ale i tak cieszy mnie to autko jak żadne inne. Mój tato kiedys powiedział : " Miałem juz pare aut, teraz z astry 1 przeszedłem na Vectre C, ale żadne z nich nie cieszyło mnie jak mój komar za dziecka, a potem pierwszy maluch z salonu" Tak samo jest chyba i z fiestą - moje pierwsze auto, tym bardziej że ojciec mi swojego nie daje na moje potrzeby. A wcześniej miałem skuter to kumple już śmialei ze lakier zedre i że nigdy brudnego go nie widzieli Z fiestą tak samo |
|
 |
vegetagt
Administrator / Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk2`87
Silnik: 2.0 16V
|
Wysłany: 22 Sty 2012, 23:32
|
|
|
kumpel ma fabie II 1.2, około 70 kuca. Jak włączy klime to nie ma jazdy. Wolne też potrafią świrować |
|
|
|
 |
|