[MK6] Podniesienie mocy w 1.6 16V |
Autor |
Wiadomość |
kamilowski
Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
|
Wysłany: 16 Maj 2012, 19:55
|
|
|
Witam,
Pasek jest założony normalnie. Sprawdziłem to dzisiaj jeszcze raz w świetle dziennym. Przepraszam za zamieszanie. Dobrowolnie poddam się karze.
Udało mi się przetestować auto na autostradzie. Okazało, się że z dwoma filtrami jedzie z bólem 185(gps) licznik 194/5. przy okolicach 170 kończy się po prostu dynamiczne przyspieszanie a zaczyna walka o każdy km/h. Test wykonałem na w miarę płaskim odcinku.
Drugi przejazd zrobiłem z wyjętym filtrem i sytuacja wygląda dość podobnie z tą różnicą, że do 170 doszedłem nieco wcześniej(jakieś 250 m). Potem też odbywała się walka o prędkość. Pomiar przed poprzednim wpisem wykonałem niestety pod lekką górkę stąd wrażenie że 170 to koniec jazdy. 90 realnej prędkości. Wymaga to jednak sporej dawki prostego i pustego(bez tirów)asfaltu.
Teraz zanim spanikuję na forum to dokonam analizy na zimno i dopiero potem się zapytam Was o zdanie.
pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
Stunt_Man
Niereformowalny
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Domi
|
Wysłany: 16 Maj 2012, 21:44
|
|
|
kamilowski napisał/a: | Pasek jest założony normalnie. Sprawdziłem to dzisiaj jeszcze raz w świetle dziennym. Przepraszam za zamieszanie. Dobrowolnie poddam się karze. |
kare powinni dostać Ci co uwierzyli że pasek można zamontować na "lewo" i że będzie to działać |
|
|
|
 |
Skfarek
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: ST
Silnik: ST 150
Imię: Michał
Wiek: 45 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 836 Skąd: Gród Kraka
|
Wysłany: 17 Maj 2012, 10:38
|
|
|
ElGrey, ja nic nie dłubałem pod machą Świadka miałem bo jechałem z kumplem. Szczerze to i ja i on się mocno zdziwiliśmy jak pokazało 2 złote na blacie. Nie pamiętam tylko czy wówczas w kompie był wprowadzony nowy rozmiar kół ale chyba tak
Jak Parzych pisze, sprzedana dawno a nowy właściciel miał się tu ujawnić ale coś nie chce |
_________________ Była MK6 Ghia 1.6 16v "Zetec-S" (z awatara)
Był leichtwagen do upalania:
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=34463
Był czeski dziadkowóz TDI na co dzień
Jest ST 150 i sushi czyli Civic FK2 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.