Nie świecą pozycyjne z przodu |
Autor |
Wiadomość |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 17 Gru 2020, 21:29
|
|
|
Napisze jeszcze raz to samo ino inaczej - skoro normalnie wszystko świeci jak trzeba a po wyjęciu kluczyka gaśnie przód i zostaje tylko tył, to może tak jest to zaprogramowane (nie mówię że jest to prawidłowo) ale uderzył bym raczej do Forda lub kogoś kto ma dobrze komputer rozpracowany celem sprawdzenia. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
wylye
Model: Ford Fiesta Mk7`15
Wersja: Inna
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Imię: Jerzy
|
Wysłany: 17 Gru 2020, 22:10
|
|
|
Dziękuję Ci za wpis - dzięki takim ludziom jak Ty fora bywają pożyteczne
Dałem radę - "równolegle" z Twoim wpisem
Więc tak... Ponieważ nikt z kolegów nic nie podpowiedział - informuję, że problem został rozwiązany. Mydłek we Włoszech (auto sprowadzone z Włoch) namieszał w ustawieniach modułu IPC. Tutorial jak i co znalazłem na rosyjskim forum - Tam ludzie piszą b dużo i DZIELĄ się wiedzą - nie tak jak często to bywa na naszych forach. (z wyjątkiem Elktrody - która b często była mi pomocna...) Ale do rzeczy.
Przyczyną były jakieś bzdurne wpisy w IPC (auto wyposażone jest w fabryczne światła do jazdy dziennej LED + halogeny.
Po zapisaniu w IPC jak na foto poniżej - wszystko zadziałało
Potrzebny kabel ELM dedykowany do Forscan i sam program.
Po ustawieniu i zapisaniu świateł jak na obrazku - pojawiły się światła pozycyjne na przodzie
Zpłon wył
gł wył poz 0 - nic nie świeci
gł wył poz 1 - światła pozycyjne przód i tył
gł wył poz 2 - nic nie świeci
Zapłon włączony
gł wył poz 0 światła do jazdy dziennej
gł wył poz 1 - światła pozycyjne przód i tył
gł wył poz 2 - mijania/drogowe
Może komuś się przyda |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.