[MK6] Moja mała MK6 ST - czy można ją jakoś poprawic? |
Autor |
Wiadomość |
ElGrey
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grześ
|
Wysłany: 7 Mar 2011, 22:07
|
|
|
eeee. naklejki bez komentarza...
kiera by fajnie obszyta skora wygladala, lub taka z s lub st |
_________________ Mk VI 2007 S 1.6 TDCI 115 KM, 280 Nm
Mk IV 1999 style 1.25
Mk IV 1996 focus 1.3 (RIP 08 2010)
 |
|
|
|
 |
Skfarek
Wersja: ST
Silnik: ST 150
Imię: Michał
Wiek: 45 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 836 Skąd: Gród Kraka
|
Wysłany: 9 Mar 2011, 11:26
|
|
|
Potencjał jest można działać, jak potrzebujesz inspiracji to zobacz w mój wątek, albo jeszcze lepiej wejdź na ukfiestanetwork i znajdź auto simluka tam jest kupę delikatnych "smaczków". Ja zacząłbym od:
1. Listwy, klamki, listwa tablicy rejestracyjnej w kolor nadwozia, będzie delikatnie ze smakiem i jak w lepszej wersji fabrycznej.
2. Koła co najmniej 16 cali i do tego 195/45/16.
3. Reflektory bez pomarańczowych kierunków.
Co do upodabniania do St nie widzę nic złego nie obkleisz jej przecież znaczkami ST, a tajle z STka są jak dla mnie gustownym dodatkiem
W środku temat rzeka:
1. Aluminiowa ori ramka na biegi, skórzany mieszek zamiast przetykacza, kiera z ST/S czy nawet Fusiona - ta z aluminiową wstawką na dolnym ramieniu. Polowałbym też na oryginalne srebrne uchwyty drzwi bo lepiej się będą prezentować niż oklejane a ożywią czarne smutne wnętrze.
Powodzenia w dalszych modach i nie zapomnij się pochwalić co wymyśliłeś |
_________________ Była MK6 Ghia 1.6 16v "Zetec-S" (z awatara)
Był leichtwagen do upalania:
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=34463
Był czeski dziadkowóz TDI na co dzień
Jest ST 150 i sushi czyli Civic FK2 |
|
|
|
 |
WTF
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 14 Mar 2011, 22:22
|
|
|
Gedziu79 napisał/a: | kurcze większe koło tzn czy muszę specjalnie coś tam przerabiac żeby założyc fele 16-tki? czy po prostu kupic i zakladac?
druga sprawa: listwy na drzwiach mają by takie jakie są czy lepsze by były w kolorze nadwozia?
no i w końcu: jak to, że nie zrobię z tego rajdówki:D ?
Ja nie zrobie??? Ja nie zrobie?????? :D:D
hehehe |
Na moje listwy pod kolor - auto będzie optycznie młodsze i atrakcyjniejsze |
|
|
|
 |
Gedziu79
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Mirosław
Wiek: 45 Dołączył: 01 Mar 2011 Posty: 44 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 15 Mar 2011, 22:05 czuje już wiosnę :)
|
|
|
właśnie się zabieram za te detale.kupiłem ramki tablic rej. pod kolor autka i założyłem dziś aluski
Myślałem że moje listwy drzwi powinny by czarne, ale potem popatrzyłem a one są szare. Mam wrażenie że zawsze były szare, fabrycznie. Że nigdy nie były całkiem czarne. Jeden znajomy z mtobudrexu pomoże mi w oświetleniu skarpetek we wnętrzu pojazdu. kurde ja to jednak zielony jestem jak szczypiorek na wiosnę.
a w ogóle to uwielbiam to auto. Jest śliczne.
A w sobotę wyprałem dywaniki pod nogami teraz mam czyściutkie
[ Dodano: Wto Mar 15, 2011 22:18 ]
Skfarek napisał/a: | Potencjał jest można działać, jak potrzebujesz inspiracji to zobacz w mój wątek, albo jeszcze lepiej wejdź na ukfiestanetwork i znajdź auto simluka tam jest kupę delikatnych "smaczków". Ja zacząłbym od:
1. Listwy, klamki, listwa tablicy rejestracyjnej w kolor nadwozia, będzie delikatnie ze smakiem i jak w lepszej wersji fabrycznej.
2. Koła co najmniej 16 cali i do tego 195/45/16.
3. Reflektory bez pomarańczowych kierunków.
Co do upodabniania do St nie widzę nic złego nie obkleisz jej przecież znaczkami ST, a tajle z STka są jak dla mnie gustownym dodatkiem
W środku temat rzeka:
1. Aluminiowa ori ramka na biegi, skórzany mieszek zamiast przetykacza, kiera z ST/S czy nawet Fusiona - ta z aluminiową wstawką na dolnym ramieniu. Polowałbym też na oryginalne srebrne uchwyty drzwi bo lepiej się będą prezentować niż oklejane a ożywią czarne smutne wnętrze.
Powodzenia w dalszych modach i nie zapomnij się pochwalić co wymyśliłeś |
1. Pomarańczowe kierunki w lampach muszą byc bo oglądałem je i tam są takie koncentryczne kręgi a poza tym w środku jest tylko żarówka. jak wywale te pomaranczowe szkielka to będzie goła żarówka i syf będzie wyglądac.
2. Duże koła przedyskutowałem z różnymi ludźmi i każdy mi odradza. w moim mieście niestety drogi są dziurawe, a ja lubie komfortową jazdę. nie zniósłbym tłuczenia w aucie i czucia na d..ie każdej dziury w asfalcie.
3. Aluminiowy oring u podstawy skrzyni biegów: strasznie mi się podoba, ale skąd go wzią?
kolejna sprawa. Tu jest zdjęcie wnętrza, które mi się podoba. Będędążył do mniej więcej takiego wyglądu. Jeśli ktoś ma pomysł skąd wziąc detaliki widoczne na załączonym zdjęciu, proszę o linki za pomocne i wykorzystane odwdzięczę się browarkiem w www.jastawiam.pl
[ Dodano: Wto Mar 15, 2011 22:20 ]
Aha - to jest to zdjęcie: |
_________________ Wole szare Atari niż czerwone Ferrari |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 15 Mar 2011, 22:42
|
|
|
Gedziu79 napisał/a: | 1. Pomarańczowe kierunki w lampach muszą byc bo oglądałem je i tam są takie koncentryczne kręgi a poza tym w środku jest tylko żarówka. jak wywale te pomaranczowe szkielka to będzie goła żarówka i syf będzie wyglądac. | Nie musi ich być, za żarówkami są jeszcze "karbowane" odblaski które rozpraszają światło a na kloszu też są te okręgi, gdyby wyglądało syfiasto to angole by ich nie usuwali na masową skalę...
 |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Neo178
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Mariusz
Wiek: 35 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 322 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: 16 Mar 2011, 00:42
|
|
|
Gedziu79 napisał/a: | 3. Aluminiowy oring u podstawy skrzyni biegów: strasznie mi się podoba, ale skąd go wzią? |
Masz 2 wyjścia skąd go wziąć:
1. Z ASO i zabulisz jak za zboż .. sorry, cukier (bo droższy:D)
2. Z rozbitka jakiegoś - na allegro powinieneś coś znaleźć. Jeśli nic nie będzie to pisz do ludzi co sprzedają części z fiesty z bogatym wyposażeniem.
Gedziu79 napisał/a: | 2. Duże koła przedyskutowałem z różnymi ludźmi i każdy mi odradza. w moim mieście niestety drogi są dziurawe, a ja lubie komfortową jazdę. |
Dla mnie osobiście 15" w fieście to taki kompromis pomiędzy wyglądem i wygodą, 14 to dobre na zimę, ale na lato to już są deczko za małe
Gedziu79 napisał/a: | kolejna sprawa. Tu jest zdjęcie wnętrza, które mi się podoba. Będędążył do mniej więcej takiego wyglądu. |
Jak dobrze pamiętam to to jest fotka z sesji Fiesty pP-go.
Tak na szybko to musisz poszukać sobie kiery z "alu" wstawką - jest w Fieście GHIA, Fusionie i ST (ma grawer).
Uchwyty w drzwiach - ST albo Fusion.
Fotele - tylko w wersji ST - półskóra.
"Alu" dodatki - przy nawiewach, guzik przy ręcznym, krótsza gałka (z wersji ST), nakłądki na pedały (ST).
Jakbyś chciał jeszcze to zegary te z wersji ST się różnią od cywila
Poza tym to więcej jakichś specjalnych dodatków to nie ma |
|
|
|
 |
Gedziu79
|
Wysłany: 28 Mar 2011, 00:41 kilka nowych drobiazgów
|
|
|
Założyłem białe zimne ledy na oświetlenie tablicy rejestracyjnej, założyłem chromowane ramki do tablic rej. - bo matowanych srebrnych nie mogłem dostac. no i zrobiłem zielono w środku. lampki sam zrobiłem - bo pracuję w hurtowni elektrycznej
Aha. W ruch poszło też czernidło do plastików i opon ale żeby to zobaczyc musze zrobic fotki w dzień. Pojechałem na czarno listwy boczne, grill z przodu i z tyłu, obudowy halogenów i listewka z tyłu na rejestracją i w ogóle wszelkie czarne wcześniej, a dziś już wyblakłe lekko elementy plastikowe. No i oponki of course. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 28 Mar 2011, 01:38
|
|
|
Gedziu79 napisał/a: | lampki sam zrobiłem - bo pracuję w hurtowni elektrycznej | A z czego (jeśli można wiedzieć) je zrobiłeś |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 |
|
|
|
 |
Gedziu79
|
Wysłany: 28 Mar 2011, 08:25 Lampki?
|
|
|
listwy ledowe 04590 firmy Polamp Components - produkcja niemiecka a montaż w Polsce. bardzo fajne. na sztywnych płytkach, łatwo się lutuje, bardzo jasne. Kolory do wyboru: biały zimny, biały ciepły, czerwony, zielony, niebieski i żółty. 12V DC. polutowałem, wyprowadziłem przewodziki z konektorami męskimi a na przewody w samochodzie pozaciskałem konektorki damskie i śmigają:) |
|
|
|
 |
Christopher

Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: Futura
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Imię: Chris
|
Wysłany: 4 Maj 2011, 22:59
|
|
|
Uważam, że lekko przesadzasz.
Sympatyczne autko.
Pamietaj, żeby dobrać odpowiednie ET w alusach.
Jak kupisz np od citroena albo peugeota, które rozstaw śrub maja ten sam ( 4x108) to nie dość, że ciężko będzie Ci o pierścienie, to felgi Ci będą wystawały i zniszczysz sobie nadkola i krawędzie.
Wszystko z głową.
Jak dla mnie to wnętrze już przesadzone z niebieskim światłem.
Ja np w swojej mk6 zrobię dyskretne podświetlenie pod nogi taśmami ledowymi i będę ogarniał światło w drzwiach żeby widzieć gdzie wysiadam.
powodzenia! |
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 8 Maj 2011, 14:33
|
|
|
Gedziu79 napisał/a: | 3. Aluminiowy oring u podstawy skrzyni biegów: strasznie mi się podoba, ale skąd go wzią? | Można pomalować, przynajmniej ja tak zrobiłem...
 |
 |
|
|
|
 |
mieszko
Naczelny spamer F.K.P.

Silnik: 1.0/80KM
Imię: Mieszko
|
Wysłany: 8 Maj 2011, 14:39
|
|
|
Podkład do plastików + farba w spreju, ewentualnie jakiś utwardzacz czy cuś , przy okazji możesz sobie pomalować klamki i uchwyty w drzwiach - koszt koło 40 - 50 zł. |
_________________  |
|
|
|
 |
Gedziu79
|
Wysłany: 22 Maj 2011, 23:24 Zrobiłem oświetlenie pod drzwiami! :) oto fotki
|
|
|
Zacząłem od drzwi pasażera, gdyby coś poszło nie tak, ale jednak bez większych problemów udało mi się zrobić zieloność choć zajęło mi to 5,5 godziny.
Drzwi kierowcy robiłem następnego dnia, przy świetle dziennym, czas pracy 2 godziny, bo się grzebałem
A teraz zobaczcie jak wyszło. Zdjątka robiłem przed chwilą.
Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 23 Maj 2011, 00:11
|
|
|
Mocno dają po oczach... |
 |
|
|
|
 |
Gedziu79
|
Wysłany: 23 Maj 2011, 00:17 nieprawda
|
|
|
wcale nie dają po oczach. dają w podłoże, a co za tym idzie bardzo przyjemnie oświetlają glebę, żeby nie wysiąść w błotko :)no i działają razem z lampką wnętrzową:) same gasną i same się zapalają przy otwarciu drzwi, ale ty przecież to wiesz |
|
|
|
 |
kamil wolski

|
Wysłany: 23 Maj 2011, 22:56
|
|
|
Dla mnie straszna wioska. Poswietlenie rejestracji zimne niebieskie, tutaj zielone, wnętrze zielone... Czekamy jeszcze na neony, świecące wentyle i spryskiwacze. Może coś z czerwienią i żółcią? |
_________________ było: 104KM 220Nm
jest: 133KM 186Nm |
|
|
|
 |
Gedziu79
|
Wysłany: 23 Maj 2011, 23:09
|
|
|
kamil wolski napisał/a: | Dla mnie straszna wioska. Poswietlenie rejestracji zimne niebieskie, tutaj zielone, wnętrze zielone... Czekamy jeszcze na neony, świecące wentyle i spryskiwacze. Może coś z czerwienią i żółcią? |
A może idź synku na forum audi bo jak widać tracisz tu czas i nerwy. Krytyka jak najbardziej, ale konstruktywna. |
|
|
|
 |
kamil wolski

|
Wysłany: 23 Maj 2011, 23:14
|
|
|
Gedziu79 napisał/a: | kamil wolski napisał/a: | Dla mnie straszna wioska. Poswietlenie rejestracji zimne niebieskie, tutaj zielone, wnętrze zielone... Czekamy jeszcze na neony, świecące wentyle i spryskiwacze. Może coś z czerwienią i żółcią? |
A może idź synku na forum audi bo jak widać tracisz tu czas i nerwy. Krytyka jak najbardziej, ale konstruktywna. |
Konstruktywnie było. Robisz choinkę. Przednie reflektory mają swoją barwę, rejestracja swoją, drzwi swoją, wszystko żyje własnym życiem, zero spójności. |
|
|
|
 |
Gedziu79
|
Wysłany: 23 Maj 2011, 23:56
|
|
|
ej, ale tablic nie można podświetlić na zielono:) bo bym tak zrobił jakbybyło można |
|
|
|
 |
kamil wolski

|
Wysłany: 23 Maj 2011, 23:59
|
|
|
Tłumaczenie "nie wolno, dlatego zrobie choinkę" do mnie nie trafia. Twoje auto, Ty z niego wysiadasz, Ty się za nie wstydzisz (lub nie), nie moja sprawa. Opinię wg mojego gustu wydałem. |
|
|
|
 |
|