Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:16 |
jak zamontować centralny zamek? |
Autor |
Wiadomość |
lukjar6 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Lip 2004, 15:59 central
|
|
|
WITAM!!
Mam pytanko, czy kiedy montowaliscie silowniki to podlaczaliscie je pod centralke od alarmu, czy do oddzielnej centralki centralnego, A czy ma ktos alarm SKORPION, i czy podlaczona ma tam centrale pod alerm, jeli tak to prosilbym o jakis opis co i jak! ]
Pozdrawiam!! |
|
|
|
 |
Aksag [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Wrz 2004, 10:57
|
|
|
musisz dołożyć moduł do sterowania dwoma minusami i bedzie chulać kosztuje ok. 25 zł |
|
|
|
 |
micał1bolo

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CLX
Silnik: 1.4/73KM
|
|
|
|
 |
Szczur [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Paź 2004, 14:51
|
|
|
A tak dla zaspokojenia ciekawości ile cię kosztowało zaspawanie klamek łącznie z lakierką ?? |
|
|
|
 |
molu

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8i16V/130KM
|
Wysłany: 2 Paź 2004, 15:20 Re: central
|
|
|
lukjar6 napisał/a: | WITAM!!
A czy ma ktos alarm SKORPION, i czy podlaczona ma tam centrale pod alerm, jeli tak to prosilbym o jakis opis co i jak! ]
|
Ja mam skorpiaka spietego z orginalnym centralem ale ci nie pomoge bo fachowiec to montowal :? |
|
|
|
 |
micał1bolo

|
Wysłany: 2 Paź 2004, 21:00
|
|
|
mechanizm jest banalnie prosty jest to poprostu zwykły central zamek zamontowany pod zamkiem w drzwiachi to wszystko a za blacharke zapłaciłem 300zł a za malowanie nic!!! sam go sobie pomalowałem jestem lakiernikiem i znam sie na takich żeczach a za wszystko to wyszła mnie ona 1800zł ze wszystkim farba i te wszystkie dodatki + całe ospojlerowanie |
_________________ http://img315.imageshack....8/srodek1op.jpg |
|
|
|
 |
Aksag [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Paź 2004, 21:31
|
|
|
micał1bolo napisał/a: | mechanizm jest banalnie prosty jest to poprostu zwykły central zamek zamontowany pod zamkiem w drzwiachi to wszystko a za blacharke zapłaciłem 300zł a za malowanie nic!!! sam go sobie pomalowałem jestem lakiernikiem i znam sie na takich żeczach a za wszystko to wyszła mnie ona 1800zł ze wszystkim farba i te wszystkie dodatki + całe ospojlerowanie |
fajny masz przedni zderzak :roll: od czego zastosowałeś |
|
|
|
 |
micał1bolo

|
|
|
|
 |
Szczur [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Paź 2004, 23:19
|
|
|
Ładna |
|
|
|
 |
KacpeRS [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Paź 2004, 18:26
|
|
|
siemka według schematu który dostałem z cenralką do c. zamka powinien dojć od alarmu kabelek koloru żółtego ale jedyny żółty kabelek od alarmu jest podłączony do czujników w dzwiach czy to jego mam jeszcze pdłączyć do centralki?? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12088 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 15 Paź 2004, 18:53
|
|
|
Zółty? Od kiedy to w kolorach centralu jest zółty? Dajno ten schemat bo coś mi nie pasi... co ma byc na tym zółtym kablu? |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
KacpeRS [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Paź 2004, 19:17
|
|
|
nie mam skanera ale chodzi mi o kabel który łączy się z cenralkę od alarmu ze sterownikiem zamka cenralnego st-1000 według schematu powinien być koloru żółtego (tak jest napisane) no a żółty wychodzący z cenralki alarmu to jest podłączony do czujnika w drzwiach i o co w tym chodzi?? |
|
|
|
 |
KacpeRS [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Paź 2004, 19:22
|
|
|
mam alarm AMPIO i sterownik od cent. zamka st1000 w jaki sposub mam je połączyć??alarm ma dwa kabelki włącz i wyłącz a sterownik od c. zamka ma tylko jedno wejście z alarmu |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 16 Paź 2004, 13:53
|
|
|
No to masz Zonka, gdyż masz centralki nie wspólpracujące ze sobą... teraz putanie, czy w dzwiach kierowcy z siłownika wychodzi 5 przewodów? |
|
|
|
 |
KacpeRS [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Paź 2004, 13:56
|
|
|
no tak mam siłownik na 5 przewodów czy to znaczy że musze teraz kupić inną centalkę zamka? |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 16 Paź 2004, 17:50
|
|
|
Oki, no to teraz kolejne pytanie, jake mają kolory przewody przy siłowniku, a jakie te 2 co wychodza sterujące z alarmu, a jaki kolor jest tego z centralki? |
|
|
|
 |
KacpeRS [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Paź 2004, 18:46
|
|
|
a więc tak
-kable z siłownika niebieki, zielony, czarny, brązowy, biały-biały i brązowy powinny pójść do sterownika
-przy sterowniku nie miałem kabli tylko wtyczkę z blaszkami które musiałem sam zacisnąć na kabelkach
-od alarmu wychodzą dwa kabelki fioletowy i pomarańczowy
na pomarańczowym jest przez chwilę minus jak uzbrajam alarm a na fioletowym jak rozbrajam |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 16 Paź 2004, 19:50
|
|
|
Masz wszystko na mieszna jakochś niestandartowo... jeżeli na siłowniku biały i brązowy to są kable sterujace to taki sam kolor powinien być przy centralne od centralnego i identyczny przy centralce od alarmu... ale to nic... Wykumaj na którym jest masa w chwili otwierania dzwi z kluczyka... powieszmy ze bedzie to biały przewód, kiedy bedzie otwarty centrsal to bedzie na nim masa, jak zamkniesz to masa znikie i pojawi się na brązwoym... i wtedy pod biały (czyli ten co otwiera) podłaczasz przewód na którym pojawia się impuls w chwili rozbrajania alarmu... a drugi przewód (zamykający) podpinasz pod brązowy... z kolorami to był przykłąd, mysisz sprawdzić jak masz u siebie...
Nie daję na tę sztuczkę gwarancji - napewno dziła na standartowej centralce... |
|
|
|
 |
KacpeRS [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Paź 2004, 00:28
|
|
|
dzięki wielkie na elektrodzie to potwierdzili jutro się za to zabieram
pozdro |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 17 Paź 2004, 11:36
|
|
|
To Ty mnie jeszcze na Elektrodzie sprawdzasz :shock: Też mi coś... :roll: :wink: :wink: :wink: |
|
|
|
 |
|