Opony Yokohama A 032R |
Autor |
Wiadomość |
Daras84
King of Bednary 2011

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: RST
Silnik: 2.0 16V
|
Wysłany: 31 Sie 2006, 00:53
|
|
|
mowilem z eBarumy dobre tylk oze miekkie bo szybko bieznik stracil y |
_________________ AUTO LAWETA 24H
SKUP AUT całych i powypadkowych 883-255-991 |
|
|
|
 |
Qzyn

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 31 Sie 2006, 09:18
|
|
|
A to mnie zdziwiliscie. Na pewno byly to Azurro? Bo fuld carat jest kilka rodzajow. I jak stare mieliscie te opony? Bo jak je zdjalem i zalozylem inne gumy to nigdzie sie dohamowac na poczatku nie moglem jak jezdzilem ostrzej bo lapalem bloki. A fuldy latem byly super. Ten kumpel o ktorym mowilem to jechal na tych gumach rajd pokale imielin cienkim 90 konnym i notowal czasami miejsca w czolowce klasy... Dziwne :( |
_________________ "Mission impossible" rozpoczęta |
|
|
|
 |
PumaRST
Princessa of Ułęż

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 31 Sie 2006, 09:45
|
|
|
Tak napewno to ten rodzaj fuld, a były tak 3-4 letnie. Qzyn, ja mówie o 1/4 a nie ozkretach tam może jest inaczej.
co do Baumów, todo jazdy codziennej ok ale na nich trakcji też nie ma sa twarde i cięźko sie nagrzewają. W R5 2,0 są takie i dość ostro jes sprawdziliśmy już
Loy co do ich trwałości to faktycznie jest lepsza niż kiedyś bo Barumy słyneły z tego że robią sie bulwy po byle jakim dołku. A teraz sie poprawiły i też to przyznam. |
_________________ Ford Fiesta RS ZetecTurbo 207KM 250Nm ET: 13:85 RiP |
|
|
|
 |
Szopica
Członek Honorowy FKP
Model: Inne auto
Silnik: Inny
Wiek: 45 Dołączyła: 10 Sie 2004 Posty: 282 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 31 Sie 2006, 10:23
|
|
|
PUMA napisał/a: | Co do Bridgestone Potenza RE 720 to pierwsza liga też polecam |
Ja również!
Takie 720 mam na Hondzi.
ALE! Nie na szutry heheheh Bo się śliska - wiemy to z Rajdu Brodnica
Generalnie bardzo dobra opona. Produkowana w Polsce i we Francji -
uwierzcie mi, że jest różnica między nimi.
A co z Matadorami?? Też są ponoć REWELA.
Pozdro |
|
|
|
 |
kratek

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Michał
Wiek: 42 Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 146 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 31 Sie 2006, 10:52
|
|
|
No i ja podziele sie moimi spostrzezeniami - mianowicie niedawno zmienilem kola we fofi z 15 na 14" i musialem tez kupic opony - a ze troche ciezko dostac 195/45/14 - kupilem 185/55/14 i wydawalo mi sie ze niby kupilem dobre continental premium contact...wszystko ladnie fajnie bo opona asymetryczna i tak dalej...ma sobie dziwny bieznik, ładnie sie prezentuje - ale nie o to chodzi - na suchej nawierzchni ładnie połyka zakrety i łuki - ale na mokrej juz nie jest tak fajnie - ciezko wyczuc auto, o koleinach nie wspominam bo to porazka totalna - narazie jechalm max 110-120km/h (na mokrej )a wrazenie jest fatalne - zero kontroli - wieksza woda i auto plynie...tak jak ktos ładnie to ujął - ten "contact" to tylko jest w nazwie...pozdro |
_________________ ..:::Projekt Futura:::.
..:::Diesel TEAM:::...
..:::Fabka TDI:::.....
..::WIELKOPOLSKI SQUAD FKP::.. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.