Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:16 |
Kontrolka ABS i BTSC |
Autor |
Wiadomość |
marci352 [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Cze 2006, 19:19 Kontrolka ABS i BTSC
|
|
|
Witam. Mam fiestę mk4 96r. Po włączeniu zapłonu świeci się lampka abs i btsc po chwili gaśnie, ale jak uruchamiam silnik znów się świeca i po chwili gasną. Czy to jest normalne czy coś mi nawala. W książce sam naprawiam.... pisze że przy uruchamianiu mają się nie świecić i tyle(dokładnie ze jesli sie swieca to trzeba wykonac czynności sprawdzające - ciekawe jakie?). Macie u siebie ten sam motyw? Z góry dzięki i pozdrawiam!!!! ganja |
|
|
|
 |
Nobel
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 26 Cze 2006, 08:15
|
|
|
Skoro masz takie objawy to nie masz sie czym martwić skoro sie nie świecą podczas jazdy to znaczy że działa Z resztą łatwo sprawdzić...rozpędź sie na np. piasku i hamulec w spód jak działa to ok . obie sie zaświecą jak przestanie dizałać układ. Jak sam BTCS to tylko jego kontrolka a jak ABS to sie obie zaświecą bo pracują razem.
Ps. w Instrukcji piszą że kontrolka od BTCS ma migać podczasz działania jak z ABS to nie wiem |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 26 Cze 2006, 08:32
|
|
|
kontrolka ABS świci sie tylko i wyłącznie kiedy włączamy zapłon oraz jeśki układ ABS jest uszkodzony lub przepalony bezpiecznik do ABS - w pozostałych przypadkach jeśli ABS jest sprawny to nie prawa sie palić kontrolka.. |
|
 |
marci352 [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Cze 2006, 10:13
|
|
|
spoko,wielkie dzięki chopy. spróbuje jeszcze go podepiąć pod kompa i zobaczymy co wykaże.Wielki dzięks i pozdro 4 you!!!!!! a i jeszce Nobel napisz mi czy u ciebie też zaświeca się przy uruchamianiu silnika czy tylko jak włączasz zapłon. |
|
|
|
 |
Slawko
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 29 Cze 2006, 20:06
|
|
|
Witam
Odnosnie tematu, u mnie jest identycznie jak u Ciebie zapalają się na chwilkę przy przekręceniu kluczyka i gasną, następnie przy uruchomieniu silnika zapalają się na chwilkę i też gasną. Systemy mi działają, fajnie to czuć w zimie na nierówno oblodzonej jezdni |
|
|
|
 |
vivaldi [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Sty 2007, 23:06
|
|
|
Witam
mam problem
zapala mi sie tylko kontrolka ABS-u(i gaśnie) a nie zapala sie BTSC.
Co moze byc przyczyna takiej sytuacji?
szykuje mi sie podpięcie pod kompa?
Prosze o pomoc i dzieki za odpowiedzi |
|
|
|
 |
RubinOlbn [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Lip 2008, 10:34
|
|
|
Witam u mnie kontrolki zapalają sie przy odpaleniu silnika i gasną zapalają się znów przy przekroczeniu jakiś 80 km/h i już nie gasną przy zgaszeniu silnika ta sama sytuacja... co może być źle? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.