|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - Igraszkowna fiestka
Igraszki - 8 Sty 2014, 10:42 Temat postu: Igraszkowna fiestka 1. NICK: Igraszki
2. IMIĘ: Radek
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: ST
5. ROCZNIK: MK6, 2008r.
6. SILNIK: 2.0.
7. OPIS AUTA:
Moja mała biała mk4 2.0 miała wypadek, nie z mojej winy, zostały przekoszone podłużnice, wiec potrzebowałem kolejnego dupkowozu na już i bez większego zastanowienia się zdecydowałem się na klubową fieste Obywatelki. Sentyment do modelu pozostał. Podkradnę też z Oli tematu kilka rzeczy, żeby było ładniej.
W środku to co ma każdy st, oprócz klimatronika i składanych lusterek.
W tym już nie będzie żadnych zmian, od początku do końca będzie seria, mam dość przeróbek jak narazie.
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: wyrzuciłem kołpaki, przepraszam Ola, musiałem.
b. mechaniczne: jak narazie brak, ufam historii serwisowej Oli.
c. audio: brak
d. inne: brak
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne:
pozbyć się rysek i pękniętego zderzaka z tyłu, ale to może na wiosnę
b. mechaniczne: na już wysprzęglik, poducha skrzyni, czujnik wstecznego i zmienić 10w40 na 5w30.
c. audio: brak, mam bt jestem przeszczęsliwy
d. inne: el składane lusterka, opony letnie, zamontować uchwyty w fotelach i posprzątać w środku
Kilka zdjęć, bo i tak ją wszyscy znają

Qzyn - 8 Sty 2014, 12:22
Jak szybko spierdzielil tak szybko wrocil :D
vegetagt - 8 Sty 2014, 12:30
no nie, wkońcu STek siedzi pod maską
Seboleq92 - 8 Sty 2014, 13:41
lubię To !
hubi_2006 - 8 Sty 2014, 14:01
Rozrząd byś chociaż zmienił, w tej kwestii nawet rodzinie się nie wierzy...
TSRules - 8 Sty 2014, 19:33
gratki i oby dobrze jeździła
trzeci - 8 Sty 2014, 19:39
No i pięknie
Niech dobrze służy w nowym rękach.
Pozdro ...
kuba87 - 8 Sty 2014, 19:58
takie to brzydkie czarne... weż to szprejem chociaż na czerwono pomaluj, żeby choć troche prędkie było
Parzych - 8 Sty 2014, 20:28
hubi_2006 napisał/a: | Rozrząd byś chociaż zmienił | Że niby łańcuch ma wymienić
Przyczepności i bezawaryjności
Igraszki - 8 Sty 2014, 20:44
lancuchem to ja ja moge przyczepic pod blokiem
Obywatelka Higienistka - 8 Sty 2014, 21:24
Łańcuch to można wymienić w rowerze
Jak Ci zginie to wiesz gdzie szukać
Tobol - 8 Sty 2014, 21:47
Została w "rodzinie"
Szerokości i bezawaryjności jak poprzednicy
tadzias - 9 Sty 2014, 14:33
Dobrze, że została w klubie. Bezawaryjnego użytkowania życzę
Obywatelka Higienistka - 9 Sty 2014, 21:52
To chyba jedyne pocieszenie I to że na spotach mam szansę spotkać się z Nią
hanysek - 9 Sty 2014, 22:03
no to moje gratki drunt ze zostala w Klubie i jeszcze z pewnych rąk bo jakby nie byly pewne to by ludzie u niej zebow nie robili niech sie wozi i sluzy jak nojduzyj
inno - 10 Sty 2014, 14:26
gratki za zakup, oby bezawaryjnie służył eSTek.
Igraszki - 11 Sty 2014, 11:07
inno napisał/a: | gratki za zakup, oby bezawaryjnie służył eSTek. |
Juz sie nie spelnia te slowa:-) dzis juz odpala i odrazu gasnie, jakby miala problem z immo...
Przejechalem jakies 500 km, spalanie 8.3, czemu wszyscy straszyli ze bedzie 10?
Co do silnika, ma lepszy dol niz poprzedni zetec, ale gora ustepuje:-) subiektywne odczucie, skrzynia od mk4 1.8d jest dluzsza troche
TSRules - 11 Sty 2014, 11:32
Cytat: | Juz sie nie spelnia te slowa:-) dzis juz odpala i odrazu gasnie, jakby miala problem z immo... |
i weź tu kupuj pewniaka z forum
Igraszki - 11 Sty 2014, 11:37
[quote="TSRules"] Cytat: |
i weź tu kupuj pewniaka z forum |
plus jest taki ze dojechalem do mechanika na wymiane paru rzeczy, widocznie tam chciala juz zostac
hawaja24 - 11 Sty 2014, 16:23
Ja przez pierwszy miesiąc od kupna nie przekroczyłem 8 l/100km, po roku jazdy zejście poniżej 9 litrów na setke na tej samej "trasie" wydaje się nie realne
aczkolwiek trasa Bielsko-Biała (jazda w nocy)-> Kołobrzeg (trochę pojeździliśmy po okolicy)-> Bielsko-Biała (jazda w dzień z włączoną klimą cały czas) w 4 osoby wyszło 6,5 l/100km
PS.
Czemu mówisz "jak poprzedni Zetec" jak we Fiescie ST jest Duratec?
Igraszki - 11 Sty 2014, 17:29
Porownuje do zeteca silvertopa ktorego mialem w mk4
Obywatelka Higienistka - 11 Sty 2014, 17:55
Fochy strzela u nowego właściciela, przykre. A miałeś zatankowane auto czy rezerwa i nie odpalała?
Igraszki - 12 Sty 2014, 00:09
Zatankowane ponad 3/4 zbiornika, too na "pustym" jakiees fochy moze strzelac?
Obywatelka Higienistka - 12 Sty 2014, 01:08
To nie wiesz, że jak w większości aut masz mało paliwa i samochód stoi na nierównej powierzchni to pompa paliwa w zbiorniku pobiera także powietrze i wtedy nie odpali auto? Dlatego spytałam czy miałeś paliwo. Proste i logiczne
Parzych - 12 Sty 2014, 01:15
Obywatelka Higienistka napisał/a: | To nie wiesz, że jak w większości aut masz mało paliwa i samochód stoi na nierównej powierzchni to pompa paliwa w zbiorniku pobiera także powietrze i wtedy nie odpali auto? | Chyba to twierdzenie nie dotyczy naszej Fiesty, może nasza lubi powietrze Bo nigdy nie strzelała focha z powodu znikomej ilości paliwa...
Obywatelka Higienistka - 12 Sty 2014, 01:20
Mnie tak dwa razy zrobiła gdy miałam pusto w baku i powiedziano mi, że to norma w większości aut, co napisałam wyżej. Chyba, że jest "coś" w mojej Perle o czym ja też nie wiedziałam :/
ElGrey - 12 Sty 2014, 11:02
Widać perełka nie jest do końca zadowolona z nowego jeźdźca w końcu to kobieta i fochy strzelić czasem musi
Bezawaryjnej jazdy
Igraszki - 13 Sty 2014, 10:18
zawiesil sie przekaznik pompy paliwa, pikus, ale to znaczy ze bedzie sie zawieszal dalej
dostala nowe odboje i oslony amortyzatorow z tylu, laczniki stab i sruby sworzni. bedzie jezdzic
Parzych - 13 Sty 2014, 10:37
Igraszki napisał/a: |
zawiesil sie przekaznik pompy paliwa, pikus, ale to znaczy ze bedzie sie zawieszal dalej | To go wymień i po ptokach...
Igraszki - 13 Sty 2014, 11:31
dziekuje za podpowiedz
Jaszczur - 13 Sty 2014, 15:07
Igraszki, może to przez awatar na forach klątwa z białej przechodzi na nowe wozidło
Igraszki - 13 Sty 2014, 16:58
i juz fiestka zrobiona, dostala nowy wysprzeglik, sprzeglo, lozysko polosi, poduche skrzyni, laczniki staba, sruby swozni, odboje i oslony amorkow. bedzie jezdzic....
przekaznika pompy nie wymieniam jeszcze, zobaczymy czy bedzie sie zawieszal:)
ale wielki plus dla Oli, bo mam z tylu nowe amory i z przodu hamulce tez niedawno byly robione
Obywatelka Higienistka - 14 Sty 2014, 21:56
Powodzonka
Igraszki - 15 Sty 2014, 10:19
ii dzis zostalem w miare pozytywnie zaskoczony jak po trasie zobaczylem srednie spalanie 7.2
Ola uwierz mi, ze bez tego halasujacego lozyska jest duzo fajniej
i nawet geometria zostala zrobiona ii ksiazka serwisowa zalozona, no piekna sprawa. az dziwnie mi
Obywatelka Higienistka - 15 Sty 2014, 11:31
To geometrię też jeszcze raz robiłeś? Co do łożyska to się domyślam, że komfort jazdy jest zdecydowanie lepszy.
No no, jestem pod wrażeniem jak o Nią dbasz
Igraszki - 15 Sty 2014, 11:34
dostalem w pakiecie to nie odmowilem jeszcze musze zlokalizowac dlaczego na jalowym biegu na rozgrzanym silniku obroty skacza o jakies 2 mm i swiatla niezauwazalnie przygasaja.... ale mnie to denerwuje
Obywatelka Higienistka - 15 Sty 2014, 14:42
Ja już przywykłam do tego
Igraszki - 15 Sty 2014, 14:44
ciekawe do czego jeszcze sie przywyczailas
naklejka sie odkleja od szyby...
Igraszki - 15 Sty 2014, 20:38
Ale fajna sprawa ta podgrzewana przednia szyba:-)
Nie dziala mi gniazdko 12v, znaczy ta zapalarka sie nagrzewa, ale jak cos podlacze to juz nie trybi...
Obywatelka Higienistka - 15 Sty 2014, 21:52
Przednia szyba podgrzewana to jest jedna z niewielu rzeczy za co uwielbiałam to auto.
Ej, weź no. Mnie ładowarka telefonu działała :/
Igraszki - 16 Sty 2014, 06:31
Obywatelka Higienistka napisał/a: | Przednia szyba podgrzewana to jest jedna z niewielu rzeczy za co uwielbiałam to auto.
Ej, weź no. Mnie ładowarka telefonu działała :/ |
To moze rzucilem ladowarke i bezpiecznik padl, sprawdze dzieki
Ola, tablice wymienione na WE, gmina blonie czeka na Ciebie:)
Jaszczur - 16 Sty 2014, 12:07
Igraszki napisał/a: | naklejka sie odkleja od szyby... |
To szyba się odkleja od naklejki
Zmień szybę
Obywatelka Higienistka - 16 Sty 2014, 14:12
Igraszki napisał/a: |
Ola, tablice wymienione na WE, gmina blonie czeka na Ciebie:) |
Lepiej WE niż WR czy WRA
Zgadamy się i jakoś odbiorę Dzięki za pamięć.
Igraszki - 16 Sty 2014, 15:10
zeby nie bylo, ze nic sie nie dzieje, fiesta dostala dzis odkurzanie, jeszcze nie widzialem jej posprzatanej w srodku
pytanie do was, swiatlo ktore daja seryjne lampy nie jest dla mnie wystarczajace w nocy, sa dostepne lampy ktore swieca lepiej? jakas soczewka?
nie oczekuje odpowiedzi "kup sobie osramy najbrejkery",
EDIT 25.01.14
Mam takie pytanie jak to jest, rozkodowali mi vin i mam tam Dual power heated exterior mirrors, ale ani z less ani z with, wiec to znaczy ze to mam czy nie?:-D nie odczulem ze mam podgrzewane lusterka, ale moze jakos mozna dojsc do tego? Po bezpieczniku?
Parzych - 26 Sty 2014, 00:57
Igraszki, masz z polskiego Microcata:
Igraszki - 26 Sty 2014, 09:15
Dziekuje, wyszlo na to ze prawie golas
hubi_2006 - 26 Sty 2014, 16:10
Igraszki napisał/a: | jeszcze nie widzialem jej posprzatanej w srodku |
nawet w dniu zakupu o_O ?
Igraszki - 26 Sty 2014, 16:45
Nawet
TSRules - 26 Sty 2014, 18:07
czyly pani higienistka nie taka higienistka ... ciekawe, ciekawe
Igraszki - 26 Sty 2014, 21:46
Temat nie jest o tym:-)
dzis zrobilem przeglad i wyszło, że we wszystkim lewa strona jest słabsza o <10%, dziwne ale i tak jest w bdb stanie wszystko.
Dopiero dzis odkrylem, ze kupilem fieste z niepasujaca polka tylna, nie wiem od jakiego modelu jest, ale jest za duza.
Spalanie po przejechaniu ponad 2 tys, srednia 9.4, 90% po Warszawie.
Pytanie do was, jaki olej lubi ten silnik? Teraz jezdzi na 10w40 mobila, czy lepszy bedzie nawet i valbo 5w30?
Parzych - 8 Lut 2014, 17:20
Igraszki napisał/a: | we wszystkim lewa strona jest słabsza o <10%, dziwne ale i tak jest w bdb stanie wszystko. | A podobno tylne amorki zostały wymienione... Możesz podać te słabsze podzespoły
Igraszki napisał/a: | dzis odkrylem, ze kupilem fieste z niepasujaca polka tylna, nie wiem od jakiego modelu jest, ale jest za duza. | Najprawdopodobniej jest od 5d...
Igraszki napisał/a: | Spalanie po przejechaniu ponad 2 tys, srednia 9.4, 90% po Warszawie. | Bardziej realne niż ok 8,5 jak twierdziła Ola, ale Ona chyba więcej poza miastem śmigała...
Igraszki - 8 Lut 2014, 23:06
Byly wymieniane amory z tylu tylko zostawila poprzednia wlascicielka stare odboje i oslony, ale juz nie ma slabszych podzespolow, wszystko to co musialo byc zrobione zostslo wymienione. zawieszenie jest zrobione, sprzeglo tez, hamlce byly w super stanie.
tylko lewa strona jest slabsza, chodzi mi o hamulec postojowy+awaryjny i zawias, czyli to co wychodzi na przegladach na rolkach:-)
polka moze i od 5d, nie znam na tyle roznic jeszcze.
8.5 jest realne, tylko przy 90% poza miastem, a nie w korkach na pulawskiej... ale mak wiadomo poprzednia wlascicielka dojezdzala z blon podwarszawskich, wiec realne:-)
Nie chce nikt tych wolfracow? Podobno byly kupione za 16 tys zl:-D
Parzych - 9 Lut 2014, 00:24
Igraszki napisał/a: | Nie chce nikt tych wolfracow? Podobno byly kupione za 16 tys zl:-D | W 1,6 tys jestem w stanie uwierzyć...
Igraszki - 14 Mar 2014, 09:47
fiestka dostala nowy olej i do silnika i do skrzyni, nowy czujnik wstecznego, wyczyszczona przepustnice, przeplywke i krokowiec no i filtry nowe tez... teraz tylko czekam na felgi az przyjda i moze bedzei ladna
a i najwazniejsze, naprawilem skladanie foteli!:D
i najnowszy news, odrazu ladniej wyglada

kamilocha1 - 5 Kwi 2014, 13:52
męskie koła w męskim aucie ;D
Parzych - 5 Kwi 2014, 14:10
O mały figiel a nasza F1.6 miałaby takie same fele w 16"... Dobrze wyglądają na czarnej Fieście
kamilocha1 - 5 Kwi 2014, 14:42
moje są na sell nie chcecie?:D
inno - 5 Kwi 2014, 14:48
dobrze widze momo corse?
Parzych - 5 Kwi 2014, 14:57
inno napisał/a: | momo corse? |
Igraszki - 5 Kwi 2014, 15:08
inno napisał/a: | dobrze widze momo corse? |
tak wyszlo ze tak
kamilocha, takie male?
Qzyn - 5 Kwi 2014, 20:10
Super sa
Wygladaja jakbys za nie dal co najmniej 16 tysi
Daras84 - 5 Kwi 2014, 20:42
a nie dał??
Igraszki - 24 Kwi 2014, 20:52
zeby nie bylo ze juz fiesta nie jezdzi, to dostala nowy olej 10w40, i wszystkie filtry.
spalanie z 7 tys dotychczas zrobionych km wynosi 8.7
kuba87 - 24 Kwi 2014, 21:39
zdjęcia bo nie uwierzymy
Igraszki - 25 Kwi 2014, 23:52
jest potwierdzenie!
Parzych - 26 Kwi 2014, 00:01
Igraszki napisał/a: | zeby nie bylo ze juz fiesta nie jezdzi, | Coś dojechać do mnie nie może...
Igraszki - 26 Kwi 2014, 00:15
Parzyszku to juz inny temat.... daleko mi z tego piaseczna
ps. nie szuka ktos stka do kupienia? bede musial sie juz niebawem rozstac ze swoim po tak krotkim czasie, potrzebne cos wiekszego z 6 biegiem na trasy....
FFDriver - 28 Kwi 2014, 20:29
Igraszki napisał/a: | nie szuka ktos stka do kupienia |
Szukają szukają, co chwila ktoś pyta.
Tutaj padają pytania: http://www.fiestaklubpols...64465&start=100
i tutaj: http://www.fiestaklubpols...er=asc&start=60
Daj do działu "Sprzedam" i na bank ktoś się odezwie.
Parzych - 28 Kwi 2014, 21:25
Igraszki napisał/a: | nie szuka ktos stka do kupienia? bede musial sie juz niebawem rozstac ze swoim po tak krotkim czasie, | Ty to na poważnie Bo to już druga Twoja Fiesta w którą wpakowałeś kupę kasy...
Igraszki - 29 Kwi 2014, 00:53
Oj tam kupe odrazu, bedzie sluzyla nastepnemu:-)
[ Dodano: Pon Maj 19, 2014 14:01 ]
mozecie mi podpowiedziec co w stku odpowiada za wolne obroty? podczas jazdy na jalowym ma te 950 obrotow, ale jak sie zatrzymam to spadaja do 700-750 wg komputera i tak sie trzymaja... przepustnica i przeplywka byla czyszczona, co zastepuje tu krokowca poczciwego?
Qzyn - 19 Maj 2014, 14:48
Ja w japonczykach tez tak mam ale to jest celowe. Jesli komputer wykryje ze samochod dalej sie porusza to utrzymuje ok 1000obr zeby plynniej mozna bylo kontyuowac jazde jesli jazda na luzie juz mi sie znudzi Natomiast po zatrzymaniu opuszcza obroty do najekonomiczniejszych
Parzych - 19 Maj 2014, 14:56
Igraszki napisał/a: | mozecie mi podpowiedziec co w stku odpowiada za wolne obroty? podczas jazdy na jalowym ma te 950 obrotow, ale jak sie zatrzymam to spadaja do 700-750 wg komputera i tak sie trzymaja... | To samo odpowiada co w zwykłej MK6, pewnie komputer silnika, po prostu podczas toczenia się obroty muszą być wyższe, choćby ze względu na wspomaganie kierownicy, mam dokładnie tak samo - od nowości...
Parch - 19 Maj 2014, 15:04
VSS ?
Igraszki - 19 Maj 2014, 15:45
czyli ze jest wszystko ok? przewrazliwiony czlowiek, mam to od poczatku, ale myslalem ze trzeba cos z tym robic ale ale ale lekko obroty podbijaja na postoju o kilka, tak 700-750, a to nie jest normalne, komputer nic nie pokazuje
Grax - 24 Maj 2014, 19:12
Igraszki, Zrób test na jałowym wciśnij hamulec potem kamulec ze sprzęgłem i potem samo sprzęgło . Obroty powinny być inne na każdej z tych możliwości
Igraszki - 11 Cze 2014, 12:56
zeby nie bylo, fiestka caly czas w moim posiadaniu i czas na jakies normalne w miare zdejcia.

a no i dywaniki fkp
i niech mi ktos powie ze ST duzo pali...
vegetagt - 19 Cze 2014, 11:30
zawsze przy takich obrotach jezdzisz?
Igraszki - 19 Cze 2014, 11:42
wczoraj dopiero pomierzylem kilka rzeczy i biala byla szybsza przy przyspieszeniach na 3 4 i 5 i to na dluzszej skrzyni, dziwne ze te 200 kg robi az taka roznice
Peedro - 19 Cze 2014, 16:10
Igraszek, waga robi ogromną różnicę, na ten przykład celica ze swoimi 115 końmi to w ogóle nie jedzie
Grax - 20 Cze 2014, 21:10
Igraszki Kiedy my sie ustawimy w końcu ??
Parzych - 28 Cze 2014, 23:22
Hmmm, dziś miałem przyjemność przetestować Igraszkowną ST i muszę przyznać, że bardzo fajnie się odpycha Niestety na moście i Trasie Siekierkowskiej, Czerniakowskiej i Trasie Łazienkowskiej był dość spory ruch i nie dało się potestować prędkości na poszczególnych biegach, ale 140 było w chwilę a na dwójce spokojnie leci ponad stówkę, i to nawet jeszcze przed odcinką W/g mnie zbiera się OK Tylko lepsze oponki na przód by się przydały, a "cykania" to ja tam nie słyszę, ale ja tam się nie znam...
PS.
Lekko słychać pompę wspomagania kierownicy...
hanysek - 29 Cze 2014, 00:25
bez urazy do właściciela i poprzedniej wlascicelki jezdzilech tym autem ale wiekszo frajda mom mk 3 w XRce abo Turbo wola jak co mi stuko cos mi klepie ale generalnie szybko sie pozbywosz... szkoda..
Parzych - 29 Cze 2014, 03:20
hanysek napisał/a: | ale generalnie szybko sie pozbywosz... szkoda.. | Pitupitu pierdu pierdu, nikt się niczego nie pozbywa, to była chwila słabości...
A odnośnie wrażeń z jazdy, sorry, nawet nasze ciężkie 1.6 Cię objechało w Kielcach, ciekawe jak bym Cię zmasakrował w Igraszkownej ST...
Igraszki - 29 Cze 2014, 13:40
hanysek napisał/a: | wola jak co mi stuko cos mi klepie ale generalnie szybko sie pozbywosz... szkoda. |
Mi nic nie stuka bo glosno slucham radia;) zrobiłem nia dosc spora trase i przekonałem sie ze mozna i calkiem przyjemnie choc wolniej wiec zostaje;)
kuba87 - 29 Cze 2014, 13:59
Parzych, zapomniałeś ze ja xrka i Ty 1.6 robiliśmy podobne czasy, a nas obydwu odjechało Pufciowe tedeji
Parzych - 29 Cze 2014, 14:43
kuba87, ale na mokrych Kielcach to opony robiły u Pufcia największą robotę...
Puff - 29 Cze 2014, 15:59
Fajne kapcie + rozkład mas 65/35 robi swoje - przód się dobrze klei do drogi
Swoją drogą - chciałbym mieć tak 2x więcej kopyt w swoim i biegi o 50% dłuższe, ech
kuba87 - 29 Cze 2014, 21:09
Parzych, jesli sie opon czepiasz to ja miałem jakieś fuldy ze szczatkowa ilościa bieżnika
Pufcio:
Igraszki - 30 Cze 2014, 12:11
i jak na zlosc, zaczelo mi leciec tylko cieple powietrze... gdzie sie podzialo zimne
Edit. powie mi ktos czemu tak jest? czasami 10 metrow po ruszeniu na zimnym silniku slychac pukniecie, wtedy leci tylko cieple powietrze, jak nei ma pukniecia, to jest normalnie ?
no i kulminacja! litr oleju dolany na po 7 tys km... kto mi powie gdzie szukac? silnik suchutki, pod korkiem czysto, w plynie czysto, tylko troche bulgocze sobie.. uszczeleczka i co dalej?
fiestka po polerce i praniu srodka, szkoda ze deszczowa pogoda....
olej valvo wlany, tarcze klocki z tylu wymienione, teraz czas szukac 15'' od mk5 sport, gdyz jedna opona ulegla awarii po drodze
 opona z 2008 roku, ladnie dostala po dupie
no i w sumie najwazniejsze, po pol roku doczekala sie...
przed:
po:
Klatwa fiesty nadal dziala.
30 min przed przyjazdem potencjalnego kupca fiesta po odpaleniu odrazu gasla... czyli pewnie nie dostaje paliwa. Idealna reklama dla kupujacego. Poza tym sie dowiedzialem, ze prawie cala byla malowana, poprzednia wlascicielka troche posciemniala
vegetagt - 14 Cze 2015, 01:44
Igraszki napisał/a: | Poza tym sie dowiedzialem, ze prawie cala byla malowana, poprzednia wlascicielka troche posciemniala |
albo nie sciemniala - sam mialem przyjemnośc z miernikiem, który zanizał pomiar o ~50um. Więc można bylo jedynie zmierzyć róznice warstw pomiędzy elementami, a nie ile faktycznie jest tam materiału.
modell1 - 14 Cze 2015, 11:12
Hej
Widzę że kolega ma same problemy i pretensje do ludzi od których coś kupił lub robili mu
No moje to auto które jest pomalowane widać gołym okiem
Prawdopodobnie poprzedni właściciel mógł nawet nie wiedzieć. Nie każda kobieta zna się technicznie o autach.
A ty jako kupujący mogłeś to sprawdzić
Igraszki - 14 Cze 2015, 14:47
Jakbym mial pretensje i problemy to bym nie zakladal tutaj watku tylko sadzil sie ze wszystkimi. A podchodzac do tematu czysto sarkastycznie (nie majac do nikogo pretensji) mozna obrocic wszystko w zart. Jesli nie masz przemyslec wnoszacych cos do tematu to odpusc
I tak jestem szczesliwy, ze przez poltora roku intensywnego uzytkowania zawiodla dopiero pierwszy raz i to nie mnie tylko siostre, ktora uzytkuje ten samochod na codzien od pewnego czasu.
Gdybym mial kiedys wybor, kupilbym ja drugi raz.
Igraszki - 3 Lip 2015, 09:34 Temat postu: Re: Igraszkowna fiestka sprzedana, proszę o usunięcie lub zamknięcie wątku.
Freeman - 3 Lip 2015, 10:36 Temat postu: Re: Igraszkowna fiestka Zamykam i przenoszę do archiwum.
|
|