Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK4] fiesta by kowal :)

kowalik - 24 Paź 2012, 22:57
Temat postu: [MK4] fiesta by kowal :)
:hihihi: 1.KowaliK
2. Paweł
3. Fiesta
4. Flair
5. MK4. 97r.
6. 1.25 zetec 75 KM
7. Witam chciałem wasz wszystkich gorąco przywitać gdy miałem jakiś problem z samochodem to czytałem forum i miałem łatwiej naprawić samochód :)
Autko nabyłem w sierpniu tego roku. Było w stanie bardzo dobrym ponieważ jeździła nim kobieta. Wiadomo trzeba trochę dopieścić po swojemu. Stan blacharki bardzo mnie zaskoczył nigdzie nie ma ani grama rdzy jak na forda był konserwowany. Jazda nim bardzo mi się podoba dynamika i wogóle osiągi i niezawodność. Co wymieniłem przez ten czas to pompka spryskiwaczy, filtry wszystkie płyny to jest normalka, włącznik cofania + olej do skrzyni z mojej winy po wypadku z kotem który wpadł pod samochód i to narazie na tyle by było. Miałem fiestke 3 generacji 92 rok i muszę stwierdzić że ten co teraz mam jest trochę ciaśniejszy w środku ale ogólnie jest git

8.
a.kosmetyka
b.sportowy końcowy tłumik firmy jacky, wymiana włącznika cofania olej w skrzyni biegów pompka spryskiwaczy
c.radio dalco seryjne głośniki + subwoofer ltc 500 watt
d.brak

9.
a. dokładki zderzaków nakładka na progi, przyciemnienie szyb lampy ledowe tył
b.alufelgi, zawieszenie sportowe -40 mm, chłodnica
c.brak
d.brak

10.

Bezimienny - 24 Paź 2012, 23:45

Powiem tak, trudno Cię zrozumieć. Plany wizualne jeśli dobrze myśle to tragedia, bo o czymś takim myślisz? :

http://moto.allegro.pl/fo...2702038251.html

http://moto.allegro.pl/la...2672394073.html

Jeśli tak to współczuje, natomiast jeżeli sie myle (mam taką cichą nadzieje) to prosze wyprowadź mnie z błędu.

zwardek - 25 Paź 2012, 13:04

kowalik napisał/a:
po wypadku z kotem który wpadł pod samochód

Co z tym kotem, przeżył?

kowalik - 25 Paź 2012, 15:58

Jeśli chodzi o ten zderzak to nie nie o tym myślę tylko do seryjnego zderzaka chce dokupić dokładkę samą

a kot co najdziwniejsze żyje jednak prawda że ma 9 żywotów :)

Nikuś - 25 Paź 2012, 17:54

Trudno znaleźć coś sensownego jeśli chodzi o dokładki, ja widziałem na mk4 jedynie dokładki MS Designe: http://i290.photobucket.c...numberplate.jpg

kowalik napisał/a:
zawieszenie sportowe -40 mm

Co do tego to coś się znajdzie, jak będziesz zainteresowany to się odezwij na PW.

kowalik - 25 Paź 2012, 18:16

ok ok jak coś dam znać tylko narazie brak funduszy heh bezrobocie ale na wiosnę będę szedł całą parą właśnie o taką dokładkę mi chodziło
jeszcze co będę chciał założyć to osłonę pod silnik bo ten włącznik nie ma żadnej osłony i łatwo jest go uszkodzić przeważnie w zimę
postanowiłem założyć sportowe zawieszenie bo seryjne jest strasznie drogie i taniej wyjdzie mnie sportowe :)
Tylko teraz pytanie jakie alufelgi do niego na pewno 13 ciekawe są nawet te pięcioramienne
Aha i Nikuś powiedz czy jest sens przyciemniania szyb?? czy będzie to pasowało z kontrastem samochodu?? miałem bordową fieste mk3 i szyby przyciemniane efekt nawet fajny a tu niebieska fofi ciekawe
coś z takich alufelg

http://moto.allegro.pl/en...2731154896.html

http://moto.allegro.pl/fe...2726496141.html

http://moto.allegro.pl/al...2676369702.html

Hans - 25 Paź 2012, 18:41

Bezimienny napisał/a:
Powiem tak, trudno Cię zrozumieć. Plany wizualne jeśli dobrze myśle to tragedia, bo o czymś takim myślisz? :

http://moto.allegro.pl/fo...2702038251.html

http://moto.allegro.pl/la...2672394073.html

Jeśli tak to współczuje, natomiast jeżeli sie myle (mam taką cichą nadzieje) to prosze wyprowadź mnie z błędu.

A uargumentujesz swoją negatywną postawę w stosunku do tych zderzaków ?

kowalik - 25 Paź 2012, 19:12

Nie nie powiem tak każdy ma swój gust zderzaki są spoko ale mówię każdy ma swój gust.
Chce tak zrobić autko żeby nie było wiochy

hubi_2006 - 25 Paź 2012, 19:32

kowalik, przestań sypać postami jeden pod drugim. Istnieje opcja edytuj post :|
kowalik napisał/a:
jeszcze co będę chciał założyć to osłonę pod silnik bo ten włącznik nie ma żadnej osłony i łatwo jest go uszkodzić przeważnie w zimę

Żeby osłona była efektywna musi być odpowiednio gruba. Mam fiestę od 4lat i bywałem już na poboczu zimą. Jedyne co uszkodziłem to Czujnik klimy, a więc osłona może być zbytecznym wydatkiem.
Hans napisał/a:
A uargumentujesz swoją negatywną postawę w stosunku do tych zderzaków ?

Jak ktoś nie widzi że są ohydne to niech idzie do okulisty... Za taki design fiesty można trafić na tablicę u Tedego przez czyjąś NIEuprzejmość :rotfl:
kowalik napisał/a:
Tylko teraz pytanie jakie alufelgi do niego na pewno 13 ciekawe są nawet te pięcioramienne

13cali to na zimę stalowe można mieć, albo w matizie :|
Szukaj 14" bo nawet z glebą -40 te 13" będą komiczne w połączeniu z baloniastą oponą. Same felgi nie będą pewnie droższe, a i opony do nich znajdziesz tanio.

kowalik napisał/a:
postanowiłem założyć sportowe zawieszenie bo seryjne jest strasznie drogie i taniej wyjdzie mnie sportowe

Bo yebne... :rotfl: udowodnij mi, że znajdziesz NOWE porządne "sportowe" (prócz gwintowanego) zawieszenie tańsze od nowego porządnego zawieszenia seryjnego :fox:

Marcinowaty - 25 Paź 2012, 20:27

kowalik napisał/a:
yło w stanie bardzo dobrym ponieważ jeździła nim kobieta.

Jasne :hahaha: :hahaha:
Powiem tak. Wnętrze może i ładne po kobiecie będzie, karoseria może i też. Ale podejrzewam że spód to jest zgniły, bo właśnie której kobiecie przyjdzie na myśl że trzeba coś tam robić z podwoziem.. Czego nie widać...

kowalik - 25 Paź 2012, 21:18

Spód jest zdrowy jest dobrze zakonserwowany przez poprzedniego właściciela :) i także przy wymianie pompki spryskiwaczy było widać że było biteksowane.

Co można zrobić w wyglądzie by lepiej wyglądał może ktoś podpowie ??

Marcinowaty - 31 Paź 2012, 21:15

Co niektórzy to biteksem korozje zakrywają, ale mniejsza z tym.
Co do wyglądu to podstawowe pytanie ile masz kasy. Ważne żebyś z auta choiny nie zrobił

kowalik - 31 Paź 2012, 22:47

Na razie tylko plany oczywiście ale już niedługo będę brał się do pracy przedział ok 3 tys
Grax - 1 Lis 2012, 20:22

Ładne 15 lub 16 tki niżej autko i nic więcej nie trzeba moim zdaniem kółko to podstawa . Ja gdybym miał zwykłą fiestę to od razu brał bym się za przednie lampy morette - proszę o poprawną nazwę . Zderzak od mk5 sporta tył też jakaś końcówka wydechu małej średnicy żeby nie było wyrzutni rakietowej i tyle.
kowalik - 1 Lis 2012, 22:08

Wielkie dzięki Grax a pytanko zderzak podejdzie z mk5 do mk4?? właśnie nie wiem czy będzie pasował ale chyba to jest to samo, co do kół to interesujące są 15 i pewnie trzeba też dystanse założyć?? jak pamiętam gdy miałem jeszcze fiestke mk3 i założone opony 13 175/60 przód to na skręcie obcierały o nadkole heh ale spoks a powiedz mi jeszcze czy do tego co mi podpowiedziałeś pasuje przyciemnienie szyb tylnych?? chodzi mi o to czy nie straci na wyglądzie ??
hubi_2006 - 1 Lis 2012, 22:26

Grax napisał/a:
Zderzak od mk5 sporta tył też jakaś końcówka wydechu małej średnicy żeby nie było wyrzutni rakietowej i tyle.

Zderzak ze sporta mk5 będzie kanciasty, a przód zostawiłbyś seryjny zaokrąglony? Dziwna mieszanka...
kowalik napisał/a:
Wielkie dzięki Grax a pytanko zderzak podejdzie z mk5 do mk4??

Technicznie tak.
kowalik napisał/a:
co do kół to interesujące są 15 i pewnie trzeba też dystanse

Przy odpowiednim ET obejdzie bez dystansów.
Przyciemnione szyby pasują do wszystkiego... może nie do klasyków :-P

kowalik - 1 Lis 2012, 22:38

A jakie jest w seryjnych felgach ET??
Oczywiście zderzak od MK5 na tył i na przód a jak nie podejdzie z wyglądem to kupie seryjne tylko że lakierowane pod kolor samochodu

EDIT:

Mam takie pytanie może macie jakiś pomysł jak zarobić osłonę na tą kostkę i włącznik cofania?? najgorsze jest po zimie na wiosnę na drodze są wyryte ślady a środkiem zostaje śnieg po którym drze się spodem a niechce znowu uszkodzić tego włącznika i właśnie może jakaś osłona by pomogła ??

Freeman - 7 Gru 2012, 21:42

Weź to zalej silikonem. Trochę druciarstwo, ale powinno pomóc.
kowalik - 7 Gru 2012, 23:10

Myślałem czy by kawałem blaszki powyginać i przykręcić do tej osłony co jest seryjnej ?? bo niestety cena włącznika 250 zł

EDIT:

Osłona zrobiona a jutro przyciemnianie szyb :) po przy ciemnieniu wstawię fotki :)

zielek17 - 24 Sty 2013, 19:15

Powodzenia w realizacji planów i bezawaryjności :)
kowalik - 24 Sty 2013, 22:03

Wielkie dzięki i wzajemnie :)
Grax - 25 Sty 2013, 01:00

Kowalik ile pali Ci fiestka i w jakim cyklu ??
kowalik - 25 Sty 2013, 16:49

W lato w trasie 5-6 litrów na 100km
średnie 7.5 l
w mieście 8 l
a teraz w zimę to jest spalanie na granicy 9-10 w mieście w trasie 8l
ale wszystko zależy od jazdy im cięższa noga tym większe spalanie
spalanie jest najgorzej w zimę
a Twój Grax jak odpala w zimę??

Grax - 25 Sty 2013, 20:39

Mój odpalał w miarę dobrze ale w zeszłym tygodniu pękł pasek rozrządu i nie opłaca mi się go już robić ( progi nadkola tylne do wymiany przednie błotniki maska też do tego belka tył znowu ) Silnik miał 17 000 temu robiony niby rozrząd niestety zostałem oszukany :(((( Za drugim razem odpalał dobre świeczki dobre paliwo :)

palił mało bo jak mierzyłem 5,5 do 8 max . NIe polecam diesla w każdym bądz razie

Marcinowaty - 25 Sty 2013, 20:47

bo ci partacze zjebali rozrząd?
kowalik - 25 Sty 2013, 22:20

Na pewno był spaprany rozrząd.
U mnie teraz jak zimno to słychać jest zawory to normalne??
Zależy też jaki mechanik robi rozrząd i w ogóle znam takiego że gdy zapytałem się o cenę wymiany sprzęgła z robotą zaśpiewał ok 1300 drugi mechanik cena 600 z robocizną :)

zielek17 - 25 Sty 2013, 22:39

Moim zdaniem zawory jak stukają do do regulacji sa ale nie wiem :)
kowalik - 26 Sty 2013, 15:35

Aha aha ok niedługo będę rozrząd wymieniał także przy okazji ustawie zawory a możesz mi powiedzieć czy może mieć gdzieś przedmuch na uszczelce tzn jak dodaje szybko gazu to słychac takie syknięcie jak by miał stożek przewody są wszystkie szczelne syk słychać koło wtrysków
vegetagt - 26 Sty 2013, 16:13

kowalik, przecież w 1.25 był hydraulicznie regulowany luz zaworowy :)
kowalik - 26 Sty 2013, 16:48

A no to tak vegetagt masz racje mi się powaliło z silnikiem 1.3 sorki a może mieć uszczelka przedmuch bo jak gazu daje szybko to jest takie syknięcie koło wtrysków przewody wszytkie są szczelne i potem jak zgaszę silnik to jak by gdzieś ciśnienie było

EDIT:

Jak można założyć ringi do orginalnych lamp?? i gdzie je podłączyć??

Grax - 1 Mar 2013, 21:54

Marcinowaty napisał/a:
bo ci partacze zjebali rozrząd?

wogole nie byl wymieniony nawet sroby nie byly tkniete a gość siedzi w Angli

Teram mam 1.25 z gazem sekwencją 80zł 400Km :D

kowalik - 1 Mar 2013, 22:15

U mnie jak kupowałem fofi gościu gadał był wymieniany rozrząd co się okazało nie był wymieniany a z boku paska widać druty heh

odnośnie mam trochę kasy myślę nad takimi lampami co o nich sądzicie??

http://moto.allegro.pl/la...3015091230.html

piecuO - 1 Mar 2013, 22:18

szit za pół roku szkła będą matowe
kowalik - 1 Mar 2013, 22:43

Rozumiem a może tylne poprostu przyciemnić?? jakimś sprayem?
Bo na przód chciałem założyć soczewki ale jak popatrzyłem na cenę i wogóle to nie ma chyba sensu

piecuO - 1 Mar 2013, 22:56

przycinają na chińskich lampach wartych po 20 dolców za komplet, za 200zł kupisz ładne czarne oryginały na tył tylko poszukaj, a sprejem to możesz popsikać grabie :2xf:
Luzak - 1 Mar 2013, 23:01

piecuO napisał/a:

nie prawda!
Miałem takie ponad rok na aucie i wygladały caly czas jak nowe :fox:

piecuO - 1 Mar 2013, 23:05

Luzak napisał/a:
piecuO napisał/a:

nie prawda!
Miałem takie ponad rok na aucie i wygladały caly czas jak nowe :fox:

powinienem napisać zazwyczaj szit

no to Tobie się fajnie trafiło...jest sryliard producentów miałeś dokładnie z tej fabryki(bo marki to tylko wymysły importerów) jeśli tak to spoko, ale większość to szit :|

na tył coś takiego, ciemne też były
http://www.fiestaklubpols...fbd449d5#699695

hubi_2006 - 1 Mar 2013, 23:30

piecuO napisał/a:
za 200zł kupisz ładne czarne oryginały na tył tylko poszukaj,

Jednak nie tak łatwo ;)

piecuO - 1 Mar 2013, 23:36

hubi na pw sprowadził mnie na ziemie i okazało się że jestem tępy :-P
te lampy są rarytasem niczym dziewice

co ja tu świruje, przecież ja się nie znam na mk 4 :głowąwmur:

kowalik - 2 Mar 2013, 23:25

OK dzięki za pomoc te białe są zajebiste z linku trochę przyciemnić i bd akurat :)
kowalik - 6 Mar 2013, 01:00

planuje zarobić glebę i myślałem nad tym czy można skrócić seryjne sprężyny?? co o tym sądzicie??
hubi_2006 - 6 Mar 2013, 07:23

kowalik napisał/a:
czy można skrócić seryjne sprężyny

Jeśli ktoś Ci podsunął taki pomysł, to przestań go słuchać :)
Jak chcesz obniżyć auto na seryjnych amortyzatorach to odłóż sobie 300zł na sprężyny MTS :-)

Qzyn - 6 Mar 2013, 07:33

Kowalik oczywiscie ze mozna obciac. Ale to rozwiazanie niesie za soba wiele minusow nie wartych oszczednosci wynikajacej z niekupienia sprezyn sportowych.
Seryjne sprezyny czesto na koncu maja inna srednice - obcinajac to masz problem z dobrym jej osadzeniem w talerzu amortyzatora.
Do tego zeby dobrze lezala musisz koncowke zagrzac i sklepac na odpowiedni ksztalt.
Istnieje ryzyko ze taka sprezyna peknie jesli bedzie to zrobione zle.
Dodatkowo krotsza sprezyna seryjna dalej ma seryjna twardosc - czyli krotsza bedzie szybciej dobijac.
Kiedys tak robilismy jak zaczynalem sie scigac a nie bylo pieniazkow na nic ani za bardzo czesci na rynku.
W dzisiejszych czasach zdecydowanie nie polecam.

kowalik - 6 Mar 2013, 16:16

Aha rozumiem dziękuję serdecznie za pomoc koledzy teraz powoli będę ruszał z modyfikacjami fofi od kwietnia bo teraz niedawno zaczołem pracować od 18 lutego także pierwsza pensja będzie malutka akurat na paliwo na marzec:)
tylko że jest pewne ryzyko zrobienia gleby. Bo po zrobieniu gleby będę musiał uważać na ten nieszczęsny włącznik cofania heh :)

EDIT:

Witam ponownie mam mały problem myślę że moglibyście mi pomóc otóż niepokoi mnie spalanie zatankowałem do pełna i jeździłem tylko 80 km/h i zostało tylko w baku 15 litrów a od pełnego jest zrobione zaledwie 350 km i druga żecz od wczoraj temperatura mnie niepokoi dojdzie tylko do N i dalej nie idzie.
dziś rano jechałem było to samo doszła tylko do N i koniec.
Zastanawiam się czy czasami czójnik temperatury nie poszedł bo moim zdaniem spalanie też ma za duże spowodowane niedogrzaniem silnika prosze pilnie o pomoc

ile powinno zrobić sie km-ów na pełnym baku?? benzyna

Bezimienny - 16 Mar 2013, 15:39

Nie sprawdzaj ile km robisz na baku tylko ile spala na 100km, wjeżdżasz na stacje tankujesz do pełna (jedyny sposób na dokładny pomiar) robisz tak powiedzmy ok 200km i znów do pełna, proste dzielenie (np jeśli przejechał być 212km i auto spaliło by 18litrów to obliczasz tak 18 podzielić na 2,12 i wychodzi spalanie w litrach na 100km.

P.S Używaj słownika lub chociaż postaraj się pisać bez tak rażących błędów.

kowalik - 16 Mar 2013, 15:53

A z tą temperaturą cieczy?? Dojdzie tylko do litery N i dalej nie idzie czy to znaczy że jest walnięty czujnik??
Dual - 16 Mar 2013, 16:40

Czujnik? Myśle że powinien być sprawny, może termostat sie zawiesił i obieg cieczy jest cały czas otwarty. Ogrzewanie działa jak wcześniej? czy dłużej się wnetrze nagrzewa?
kowalik - 16 Mar 2013, 23:20

Właśnie wnętrze się dłużej nagrzewa.
Bo ja na razie nie mam tego elektrozaworu nagrzewnicy tylko na krótko rurki połączone są ale wcześniej grzał moment to się zaczęło od wczoraj może termostat sie przywiesił jak piszesz bo temperatura jest niska i przez to spalanie jest większe
jutro przejadę się trochę ostrzej i zobaczę czy chłodnica jest ciepła

EDIT:

Odpaliłem samochód chodził 20 min
co się okazało od termostatu co idą te 2 przewody jeden gruby drugi mniejszy
ten gruby jest całkowicie zimny
a ten mniejszy gorący i chłodnica też jest cała zimna co może być walnięty termostat??
temperatura doszła do połowy i dalej nic

Dual - 19 Mar 2013, 18:37

Jeśli ten gruby wąż jest zimny(idący do chłodnicy) znaczy że termostat zamkniety.
Powinieneś ją rozgrzać do momentu otworzenia sie termostatu i późniejszego załączenia wentylatora.
Jest zima także silnik łatwo stygnie, najlepiej odpalic niech chwile pochodzi na wolnych(~4-6minut starczy) a puźniej trzymać na gazie w okolicy 2 - 2,5 tysieca obrotów na min.
Jesli wszystko sprawne temperatura powinna ładnie piąć się do góry :yes:
Jak wentylator się włączy a wskazówka dalej bedzie stała jak stoi znaczy ze jest uszkodzony czujnik (bądź wskaźnik na zegarach w co wątpie) a cały układ jest sprawny.
Musisz wziąć pod uwage też fakt ze masz jakby drugą chłodnice w układzie tylko mniejszą czyli nagrzewnice przy której nie masz zaworu :hammer:

PS. Możesz odpiąć samą wtyczke od czujnika a temperatura na zerach bedzie szła szybko do góry, wyeliminujesz uszkodzenie zegarów.

kowalik - 19 Mar 2013, 22:26

Aha wielkie dzięki wszystko jest ok wszystko sprawdziłem i jest ok wystarczyło przeczyścic kostkę od wentylatora.

EDIT:

Wreszcie warunki pieniężne pozwalają na zmiany i naprawy o tóż co zostało zrobione małe podsumowanie
włącznik cofania
olej do skrzyni
pompka spryskiwaczy
łączniki staba
wszystkie filtry
olej
elektrozawór nagrzewnicy
blacharka po części (zostało uszkodzenie po pługu śnieżnym)
złącze elastyczne

zostało jeszcze chłodnica, olej zmiana na półsyntetyk obecnie mineral, sprzęgło :)
już niedługo kolejne zmiany w przyszłym tygodniu sportowe springi -40 przyciemnianie lamp tylnych kapcie 14 narazie na stali podświetlenie wnętrza na niebiesko

EDIT:

Witam po dłuższym czasie otóż mechanika cała fiestki została ogarnięta w tym przyciemnione lampy zrobiony pas przeciw słoneczny koła stalowe 14 opony 165/65 reszta potem jak będzie fundusz
jeszcze została do zrobienia 2 wgniecenia ale to już niedługo
Na szybach trochę bąbelków wyszło ale to będzie poprawiane

modell1 - 15 Kwi 2013, 21:34

Kolego nie obraź się ale dla mnie felgi tragedia. Pomaluj je na czarno. Co do auta popraw szyby bo widać to nawet na zdjęciach. Na żywo pewnie jeszcze bardziej. Proponuję wymontuj szybę, będziesz miał łatwiej. I na koniec zrób coś w końcówką wydechu. :-) :-)
mieszko - 15 Kwi 2013, 21:37

modell1, spokojnie, tragedii nie ma ale d... też nie urywa. Napisał że będzie poprawiać, poczekajmy na efekt końcowy. Może nie będzie aż tak źle. Ale co do felg i szyb to się zgadzam :)
DemptD - 15 Kwi 2013, 21:48

lampy to jest tragedia, tylko czekać aż ktoś Ci wjedzie w dupsko i powie, że to Twoja wina bo miałeś lampy przyciemnione kij wie czym i nie widział, że hamujesz.. hubi sprzedaje białe mhw za bezcen.. LEKKO je psiknąć jak Marcin w śliwce i będzie mjut, a teraz to tragedia.. felgi pominę.. :9:
Ev_ - 16 Kwi 2013, 20:30

Panowie, skąd w Was tyle jadu? Tak Koledze skrzydła podcinać..... :krzesłemgo: O gustach się podobno nie dyskutuje :tyłek:

A tak do rzeczy:

Kolega powinien konstruktywną krytykę przyjąć, przełknąć i zadziałać, a nie się obrażać jak dziecko i foty zabrać gy

kowalik - 16 Kwi 2013, 22:47

Dzięki masz racje każdy ma swój gust akurat mnie tak się podobają fele itd ale folie na szybach będę zmieniał
A nie obraziłem się ale jak ktoś ma pisać że beznadzieja i wogóle to po co wstawiać zdjęcia <wow>

EDIT:

Niedługo będe zmieniał folie na drugą także nie będzie już bąbli a lampy wydają się czarne ale w rzeczywistości świecą normalnie, jest widać wszystko, są malowane specjalnym sprayem

modell1 - 18 Kwi 2013, 19:30

Witaj no to miodzio. Czekamy za efektem :) . Co do lamp uważaj na policje oni nie lubią takich modów. Jak miałem BISa to co chwilę się czepiali.

Czekamy za efektem i nowymi fotami :-) :-) :-)

kowalik - 18 Kwi 2013, 19:35

ok dziś jak wracałem z roboty akurat stali tak się przyglądali ale jakoś nie zatrzymali także zależy jaki się trafi policjant a fele chyba narazie zostawię.

Parzych - 26 Kwi 2013, 00:05

Ranty felg pasują do nadwozia :ok: , ta rura przed stożkiem jednak trochę dziwnie wygląda...
kowalik - 26 Kwi 2013, 20:43

Na razie jest taka prowizorka ale będzie poprawiane tą rurkę wywalę a zrobię inaczej
Filter już poprawiony lepiej wygląda moim zdaniem

Witam ponownie zgodnie z obietnicą poprawiona folia na szybach z atestem

kowalik - 2 Maj 2013, 20:26

Witam wstawiłem obiecane fotki

Zdjęcia robione po świeżo umytym samochodzie

modell1 - 3 Maj 2013, 10:16

Nawet powiem iż ok. Jak wyszła tylna szyba :)
kowalik - 3 Maj 2013, 14:18

Tylna szyba hm było trochę problemu ponieważ jest duża ale dobrze wyszło gdzie niegdzie przy bokach są malutkie bąbelki ale jest lepiej niż było
Wstawiam fotki przyciemnionej tylnej szyby pozdrawiam

Dziś zakupiłem w reszcie porządne audio subwoofer 600 wat pioneera + wzmak kenwooda :)

kowalik - 21 Maj 2013, 21:47

A takie małe podświetlenie

kowalik - 3 Cze 2013, 21:59

Już niebawem fofi dostanie nowe kapcie 15 cali 195/50 R15 coś takiego co o nich sądzicie

http://www.google.pl/imgr...=12&tx=84&ty=83

kowalik - 13 Cze 2013, 19:19

Parę fotek na nowych kapciach

pawel_mk3 - 13 Cze 2013, 20:49

Myślałeś nad malowaniem zderzaków w kolor?
hubi_2006 - 13 Cze 2013, 21:11

pawel_mk3 napisał/a:

prościej kupić zderzaki polakierowane w kolor lub do przemalowania, bo na tych lakier nie będzie się tak dobrze trzymał...

DemptD - 13 Cze 2013, 21:52

z tego co wiem to tu miały być cleary, gdzie są?
ElGrey - 14 Cze 2013, 06:53

hubi_2006 napisał/a:
pawel_mk3 napisał/a:

prościej kupić zderzaki polakierowane w kolor lub do przemalowania, bo na tych lakier nie będzie się tak dobrze trzymał...

Zderzak ten od tego pod kolor w originale rożni się jedynie kolorem tworzywa i że jest gładki, wiec nie ma problemy z malowaniem i trzymaniem, jedynie trzeba dać sporo podkładu i wyszlifować na gładko :ok:

Mafios - 14 Cze 2013, 08:24

mam takie zderzaki w kolorze jak przyjedziesz po nie do Lodzi to masz oba za 100zl
kowalik - 14 Cze 2013, 23:26

Tak myślałem nad malowaniem ale za drogi interes, lampy miały być cleary ale zmiana zdania narazie brak funduszy niestety:(.
No do łodzi trochę jest km ode mnie ale już niebawem zderzaki będą pod kolor nadwozia bo i tak będą do wymiany :)