Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK6] Fiesta Van by someone UPDATE 12.04.2012

someone1989 - 27 Mar 2012, 10:37
Temat postu: [MK6] Fiesta Van by someone UPDATE 12.04.2012
1: someone1989
2: Artur
3: Fiesta MK6
4: Van 3d
5: 2006
6: 1,4 TDCI
7: Malutkie wozidełko idealne do miasta :) przy zakupie jedyną rzeczą która mi się nie podobała to mała regulacja oparcia foteli i tylni zderzak który nie jest cały w jednolitym kolorze . Autko pochodzi z Austrii i jesteśmy pierwszymi właścicielami w Polsce .

8:
a) Zmiana żaróweczek z przodu na diodowe białe , przyciemnienie tylnej szyby , paski led w bagażniku do oświetlenia go oraz na tylnej klapie do podświetlenia przestrzeni przed tyłem auta ( po podniesieniu klapy ) oświetlenie tablicy led .

b) -

c) Radio cd clariona i nagłośnienie magnata z tyłu , w przednich drzwiach było wymienione przez poprzedniego właściciela na jakieś "nie firmowe"

d) Czujniki parkowania z tyłu

9:
a) Pakiet ST lub chociaż polakierowanie tego tylnego zderzaka , Alu 16"-17" , lampy tylne przezroczystym kloszem i czarnym wypełnieniem ( niestety na razie znajduje takie tylko w wersji angielskiej )

b) Jak fundusze pozwolą swap na 1.6 TDCI

c) Nagłośnienie w przednich drzwiach , stacja multimedialna

d) -

Jak widać autko ma jeszcze troszkę rzeczy do zrobienia ale postanowiłem już dodać temat i dodać foto :)

Update 07.04.2012

- Alufelgi 16 7,5 cala ( przy wyważaniu pokazuje 8 cali ) ET 35

Update 10.04.2012

-Zaciski przednie i bębny z tyłu dostały czarny kolorek

Obywatelka Higienistka - 27 Mar 2012, 10:50

Miło, że coraz więcej mk6 w rodzinie FKP :) Powodzenia w dążeniu do celu :ok:
Skfarek - 27 Mar 2012, 10:57

someone1989 napisał/a:
Pakiet ST lub chociaż polakierowanie tego tylnego zderzaka

rozumiem że to w planach? Lotkę już widzę masz :-P

Powodzenia w realizacji :ok:

someone1989 - 27 Mar 2012, 11:23

Skfarek : dokładnie w planach trzeba mieć cash na to i czas bo chyba w tym kolorze to nie znajdę st więc tylko opcja do lakierowania :) Ogólnie wkurza mnie ten czarny dół więc albo to polakieruje jakoś pod kolor reszty albo zainwestuje w ST czas pokaże :)

Dzięki przyda się bo jeszcze trochę jest do zrobienia :)

Co do FKP członkiem klubu nie jestem :( frakcja opolska jest jakby trochę martwa :( ale wszystko idzie zmienić

Jeszcze raz dzięki :)

Skfarek - 27 Mar 2012, 11:27

someone1989, chyba matekk miał pomalowany ten czarny dół w kolor i całkiem przyjemnie to wyglądało :ok:
someone1989 - 27 Mar 2012, 11:29

Hmm no ja nie wiem czym to pomalować by wyglądało jednolicie bo to jakiś czarny plastik matowy ale się pomyśli ;)

Dzięki za info podpytam kolegę może udzieli jakiś rad jak się za to zabrać :)

Skfarek - 27 Mar 2012, 11:43

Wątpię bo ze dwa lata nie był na forum :-P
Co do malowania to lakiernik spokojnie ogarnie temat, najpierw zeszlifować potem grubo podkładu i będzie gładziutko :)

someone1989 - 27 Mar 2012, 11:51

Coś się pomyśli bo takich czarnych plastików jest jeszcze trochę np koło lusterek też a mi się jakoś tak widzi to wszystko w kolorze nadwozia :)

Zawsze też można kupić zderzak już gotowy a jak fundusze pozwolą to pakiet st :)

Co do lotki nie wiem czy to jest do 3d czy z st jak kupowaliśmy już była :) niby te 3d miały większe lotki od 5d ale czymś się różniły od ST . Dokładnie nie wiem jak to jest będzie czas i fundusze to się ogarnie . Nic innego raczej mi się nie widzi żadne pseudo tuningowe zderzaczki do ziemi czy coś więc albo lakiernik albo ST .

Parzych - 27 Mar 2012, 11:57

Gdyby nie Van to kopia naszej w innym kolorze... Fele, lotka, przedni zderzak lakierowany na dole a tylny nie... Nawet kiedyś miałem srebrne ramki w kratkach halo...
someone1989 - 27 Mar 2012, 12:19

Kupowałem ją w takim wyglądzie przypuszczam że ktoś wymienił przedni zderzak na cały lakierowany a tył już nie . Lotka nie wiem czy była w standardzie jak wyszła z fabryki czy też ktoś domontował . Auto jest z Austrii i z papierów które są przeglądałem nawet nie mogę określić jaka to jest konkretnie wersja wyposażeniowa . Ma czujnik deszczu czego chyba podstawowe nie mają a znowu ma klimę manualną co w wersjach silver czy gold już była chyba automatyczna w standardzie .
Parzych - 27 Mar 2012, 12:39

someone1989 napisał/a:
przypuszczam że ktoś wymienił przedni zderzak na cały lakierowany a tył już nie .
Oba są dzielone, przedni ma polakierowany dół, całe lakierowane nie były dzielone... Jak podasz VIN w temacie w "Hyde parku" to pewnie ktoś sprawdzi i poda Ci wersje, odnośnie lotki to albo ktoś dołożył samą lotkę albo klapę wymienił, Vany raczej nie wychodziły z lotką...
someone1989 - 27 Mar 2012, 13:13

Vin gdzieś sprawdzałem i podawało tylko rocznik i wersje reszty brak nie pamiętam już czemu może jakieś darmowe liche te dekodery vin były na stronach www. Wrzucę w wolnym czasie vin tak jak mówisz do hyde parku może ktoś to ogarnie :)

Ktoś mi mówił że vany miały lotke od wersji 3d ale nie jestem pewny tej info więc może jest tak jak mówisz . Przedni zderzak niby pasuję idealnie wszystko jest ok ale na pewno była jakaś historia z prawym przodem natomiast nic nie wiem o tyle a zderzak troszkę z jednej strony nie jest równy wciskać na siłę nie chciałem bo bym połamał i tyle więc może faktycznie klapę ktoś wymienił z wersji innej i dlatego ma lotkę .

Tak czy siak póki co sprawuje się bardzo dobrze na początku nie umiałem się do niej przyzwyczaić a teraz najlepiej to nią mi się wozi coś ma w sobie że się fajnie ją prowadzi ( tzn ogólnie fiesty :) )

someone1989 - 7 Kwi 2012, 18:28

No i pora na update tematu . Dziś zakupiliśmy w końcu alu do fieścinki . Wybór padł na 7,5 calowe borbety z et 35 i rozmiarze 16 cali . Felgi po przymiarce wyglądają ładnie na fiescie . Tył jest schowany natomiast przód na styk . Opona jedna jest uszkodzona więc i tak musimy kupić parę więc kupimy na przód 195/50 z tyłu pozostaną te które są tzn vredstein sportrac 3 205/50 .

Nie wiem jeszcze jak zniweluje duży prześwity z przodu by się nie odróżniał tak jak teraz przód od tyłu pod tym względem . Przodu za bardzo obniżyć nie możemy więc pewnie tył pójdzie w górę .

Felgi wymagają małych poprawek stylistycznych i będziemy je lakierować tylko nie wiemy czy tak jak teraz na alu czy może na grafit w połysku wydaje mi się że lepiej w grafit :yes:

Foto felgi :

Myślę że pod koniec maja dodam foto jak się prezentują na fiescie

someone1989 - 7 Kwi 2012, 18:36

Co do pakietu ST ceny zmieniły plany niestety najtaniej co znalazłem to 200 zł od zderzaka 150 za progi 70 za odblaski do tylnego zderzaka , dyfuzora tylnego nie szukałem ani halogenów do przedniego gdyż z lakierowaniem za drogo by wyszło jak na obecny budżet tak więc do czerwca tylny zderzak dostanie koloru a z zakupem ST pewnie poczekam do przyszłego roku ;-(
Skfarek - 10 Kwi 2012, 10:21

someone1989 napisał/a:
tzn vredstein sportrac 3 205/50

nie obciera to? Dedykowana 16ka to przecież 195/45 :)

someone1989 - 10 Kwi 2012, 14:08

Nie obciera zrobiliśmy trochę ostrych zakrętów i git . Na postoju na max skręcie minimalny luz z przodu do wewnętrznego nadkola dlatego będą tam kupione 195/50 albo 195/45 nie wiem czy teraz kupimy na gotowo 195/45 czy na /50 i za rok damy do tyłu a na przód się kupi 195/45 . No chyba że zostaniemy z tyłu przy oponie 205 . Wszystko wyjdzie w praniu gdzieś w połowie maja .

Ogólnie tył ma być większy przód mniejszy . Nie wiem czy do tyłu jeszcze dystanse nie pójdą bo niby one wyszły o 3 cm ale i tak jest jeszcze polowa miejsca z tego co było nie wiem jakim cudem tyle miejsca tam jest .

Mierzyliśmy za pomocą metra i poziomnicy przy środku nadkola to w oryginale przód miał 4 cm a tył 6cm wolnej przestrzeni .

Na tych borbetach przód jest na styk może minimalnie za błotnikiem jak się patrzy od tyłu . Tył ma zapas . Jak będzie na gotowo zrobione to się zmierzy ile tam jest luzu i co z tym zrobić .

Parzych - 10 Kwi 2012, 14:47

someone1989, dawaj foty jak to teraz wygląda... nunu
someone1989 - 10 Kwi 2012, 15:21

Postaram się w wolnej chwili przełożyć koła i zrobić foto bo na tych kupnych jedna opona jest od środka rozcięta tak na pól opony niby amorek kolesiowi padł i coś mu ją rozcięło to się tak teraz jeździć nie da .

Będzie chwila to zrobię foty z każdej strony jak to mniej więcej wygląda :)

someone1989 - 10 Kwi 2012, 21:11
Temat postu: [MK6] Fieesta Van by someone UPDATE 10.04.2012
Więc tak byłem u wulkanizatora i dziwna akcja na felgach pisze ładnie 71/2 cala a na maszynie każda wyszła jako 8 cali :9:

Jedna oponka poszła się ... no przeszła w za światy . Druga pójdzie na sell może ktoś kupi całkiem dobra jest :yes: Niestety ta lepsza para miała uszkodzoną jedną oponę .

Porobiłem trochę fotek i tak się to prezentuje :

Zdjęcie z przodu od góry jak widać minimalnie opona wystaje :

Zdjęcie od przodu niestety słabo mi wyszło trzeba się przypatrzeć :

Zdjęcia tyłu od boku i z tylu :

Zdjęcia z boku :

Sorry za słabą jakoś ale foto robione na szybko aparatem w tel .

Po założeniu przód jak mówiłem mało wystaje tył natomiast ma jeszcze z 1,2-1,4 cm zapasu dlatego też do tyłu najprawdopodobniej pójdą dystanse .

Na zdjęciach są z oponami 205/50 . Czwarte kółko dojdzie jak kupimy w tym tygodniu oponki 195/45 . Na razie została unieruchomiona a do niedzieli musi być już zrobiony porządek z oponami bo czeka ją długa trasa do DE a trzeba w końcu letnie założyc :rotfl:

Obywatelka Higienistka - 10 Kwi 2012, 21:18

Jak dla mnie to wygląda jakbyś założył jej kółka z resoraka :P Jakieś takie za małe to to do tej Fieściny :/ szczególnie na fotce ostatniej i przedostatniej.
someone1989 - 10 Kwi 2012, 21:30

Hehe no niestety takie foto mi wyszło na live wygląda ciut lepiej . Nie 17 czy 18 na nasze drogi to nie zbyt dobry pomysł więc będzie 16 i tak lepiej bo było 15
Bezimienny - 10 Kwi 2012, 21:32

Może nie za małe felgi , tylko opony za duże i koza do tego, jakieś lekkie obniżenie + 195/45 jak piszesz i będzie gitara :ok:
someone1989 - 10 Kwi 2012, 21:36

No i tu niestety jest problem przodu nie można obniżyć bo przy max skręcie będzie obcierać wewnątrz niby . Ale jak to ja zawsze coś wykombinuje :devil: Oponki i tak małe w porównaniu 195/60 hehe to były balony z tyłu :P Na przód będzie 195/45 a na tył 195/50 ale to na następny sezon tyl sie zmieni
Obywatelka Higienistka - 10 Kwi 2012, 21:49

O, Bezimienny określił dokładnie to co mi się nie podobało :P
17 zależy na jakie drogi, jak mam nową, bez dziur to fajnie się powozi, gorzej jak jest dziurawo jak w serku szwajcarskim :P Wydaję mnie się, iż 16 była by najlepszym kompromisem, ale widzę, że masz chęci do kombinowania i to się chwali :ok:
Powodzenia.

someone1989 - 10 Kwi 2012, 22:13

No dlatego właśnie kompromis jest . Są 16 a więc nie będzie to tak małe jak 15 czy 14 . Może nie tak ładne jak 17 czy 18 ale za to komfort jazdy jakiś jeszcze będzie ;) no i portfel bezpieczny że co chwile prostować nie będzie trzeba :)

Pokombinować chce jak by tu go posadzić trochę . Ale jak to pięknie jest ja chcę posadzić a właściciel chce kufer podnieść :(

Parzych - 10 Kwi 2012, 22:38

someone1989 napisał/a:
Może nie tak ładne jak 17 czy 18
Co do tych 18":

Czy tak ładnie wyglądają w MK6...

someone1989 - 10 Kwi 2012, 22:53

Widziałem te foto już u Ciebie ;) Jakby były 17 to ehh cud malinka pewnie już byś się na nich woził :) Ładne są tylko się nie mieszczą hehe xD za nisko posadzoną masz f16 :P u mnie 17 miały jeszcze zapas 18 pewnie by też tak wyglądały jak u Ciebie może aż nie tak bardzo ale też by się "chowały"

Swoją drogą tak prosiłeś o foto ja tak się starałem je zrobić i nawet słowem nie skomentowałeś :P nie dobry Parzyszek nie dobry nunu

Parzych - 10 Kwi 2012, 23:00

someone1989 napisał/a:
Swoją drogą tak prosiłeś o foto ja tak się starałem je zrobić i nawet słowem nie skomentowałeś
Nie chciałem pisać że stoi jak koza (wysoko) gy , fajnie się fele prezentują jednak mam obawy, że przy "dobiciu" będą potrafiły Ci opony obetrzeć o przednie błotniki i o tylne nadkola...
someone1989 - 10 Kwi 2012, 23:09

Nie wiem na miejscu był tor testowy :hahaha: ( publiczna droga dojazdowa i tabliczka tor testowy ) i takie jakieś garby małe przetestowaliśmy niby spoko jest . Jednak wiadomo jak się wpadnie w jakąś wyrwę to i na 15 może ładnie walnąć więc trzeba uważać . Będzie docelowa oponka się zobaczy jak to w praktyce będzie . Ty mówiłeś że miałeś dość wychylania szyji jak struś i patrzeć jak tam przejedzie się na tym bodykicie co miałeś ja za to będę musiał jak radar namierzać dziury i je omijać ;)

Prześwit jest dość duży, zawieszenie niestety za miękkie to to nie jest więc jeden amorek już w niej poszedł i opluł całe nadkole wiec przód jest wymieniony . Dlatego myślę że tragedii nie będzie a co większe dziury się omijać będzie jak się da .

No i tu właśnie jest też ten ból że wysoko stoi trzeba by ją glebnać a tu może być problem z obcierką później .

Główny problem to nie tyle nadkola z tyłu co błotniki z przodu bo opona minimalnie wystaje i nie wiem czy 195 to zniweluje i będzie się chować w razie jakieś wpadki

hanysek - 10 Kwi 2012, 23:13

te fele zech wlasnie sprzedol ale w 14 :rotfl: ale mie sie nie podobaja :-P sory ale mie te felgi nie pasza :-P
someone1989 - 10 Kwi 2012, 23:14

hanysek, spoko słowa krytyki też są cenne ;) są gusta i guściki nie każdemu się będzie podobało to samo ;) na allegro sellnełeś bo widziałem takie same 14 albo 15 właśnie na allegro :P
Parzych - 10 Kwi 2012, 23:38

someone1989 napisał/a:
Jakby były 17 to ehh cud malinka pewnie już byś się na nich woził
Żałuję że nie wziąłem Ultralegger zamiast tych 15":

someone1989 - 11 Kwi 2012, 00:03

Te z foto jakieś tak średnio mi pasują do fiesty .

Co do gleby jak ją glebic po równi czy tył bardziej ? bo przedni zderzak jest bliżej ziemi .

Parzych - 11 Kwi 2012, 00:10

someone1989 napisał/a:
Co do gleby jak ją glebic po równi czy tył bardziej ?
Przód fabrycznie jest wyżej niż tył (odległość błotnika od opony), sam przód w dół o 30mm fajnie wygląda - agresywniej... Jak znajdę foto z samym przodem niżej to zapodam...
someone1989 napisał/a:
bo przedni zderzak jest bliżej ziemi .
Walić to, zawsze można uciąć/zdjąć ten czarny "hokej"... :devil:
someone1989 - 11 Kwi 2012, 00:13

No z przodem może być ciężko glenąć bo co położe go niżej nie zostawiając prawie prześwitu pierwsza dziura i niespodzianka będzie ... tył mi się nie podoba że jest tak wysoko a znowu ma mniejszy prześwit to po pierwsze a po drugie jak dam sam tył to tak śmiesznie będzie
someone1989 - 11 Kwi 2012, 00:16

Parzych napisał/a:
Walić to, zawsze można uciąć/zdjąć ten czarny "hokej"... :devil:

A ten dół można jakoś zdjąć czy tylko uciąć ?

Parzych - 11 Kwi 2012, 00:45

someone1989, nie wal posta pod postem tylko edytuj poprzedni...
someone1989 napisał/a:
A ten dół można jakoś zdjąć czy tylko uciąć ?
Jest na zaczepach, można go wyjąć z kanału...
someone1989 - 11 Kwi 2012, 09:43

Tak teraz sobie myślę że zakładając 195/45 średnica koła zmniejszy się o prawie 30 mm więc tak będzie 15 bliżej ziemi więc to już coś , prześwit też się zwiększy o 15 mm więc o tyle będzie można go obniżyć przód /tył by zachować taki prześwit jak teraz a już będzie o 30 mm bliżej ziemi . Może 3 centy przy niej to nie za wiele ale zawsze coś .
Skfarek - 12 Kwi 2012, 11:21

someone1989 napisał/a:
Są 16 a więc nie będzie to tak małe jak 15 czy 14 . Może nie tak ładne jak 17 czy 18 ale za to komfort jazdy jakiś jeszcze będzie ;)

195/45 na 16ce a 205/40 na 17ce to jak dla mnie komfort jazdy będzie podobny i tu i tu profil niziutki :-P

Parzych - 12 Kwi 2012, 12:42

Skfarek napisał/a:
195/45 na 16ce a 205/40 na 17ce to jak dla mnie komfort jazdy będzie podobny i tu i tu profil niziutki :-P
Owszem ale: 195/45R16 ma 87,7mm wysokości a 204/40R17 ma 82mm, niby tylko 5,7mm różnicy ale jednak mięsa więcej...
MisiekT - 12 Kwi 2012, 12:48

wieksze znaczenie dla komfortu niz te 6mm bedzie miala roznica w masie kola...
someone1989 - 12 Kwi 2012, 13:44

Nie rozumiem do końca co masz na myśli . Co masa koła ma do komfortu ?
MisiekT - 12 Kwi 2012, 14:09

im lzejsze kolo, tym zawieszenie lepiej sobie radzi z wybieraniem nierownosci...
szukasz komfortu na malym profilu to kup mozliwie lekka fele, mozliwie lekka opone i do tego model z miekkimi boczkami :D

someone1989 - 12 Kwi 2012, 15:20

Ja tam komfortu nie szukam ;) tyle co nią jeżdżę to przeżyłbym nawet gwinta xD

Do soboty muszę wykombinować jakieś koła albo wracają stare felgi bo w niedziele wyjazd ma do de . 195/45 nic w moim regionie sensownego nie ma z używek a też nowe z oponeo mi nie dojdą na czas więc nie wiem czy nie pójdzie na ten przód jeszcze na razie 205/40 bo akurat taką oponę mogę zakupić "na już" i założyć .

Docelowo będą zalecane przez forda na przodzie i tyle i tyle nie będę nic kombinował i szukał innego . Co do komfortu to chyba takiej tragedii nie będzie przy nich .

No i nie wiedziałem że masa felgi i opony wpływa też na komfort się czegoś nowego dowiedziałem ;) Felga nie wiem ile waży mam jedną luzem bo czeka na oponę to sobie później zważę z ciekawości jaka jest różnica między tymi a oryginalnymi 15 forda .

Skfarek - 12 Kwi 2012, 15:53

stalówka 15ka skodowska ważyła niecałe 9 kg, podejrzewam że tu będzie podobnie :)
Parzych - 12 Kwi 2012, 16:43

Nasza 15" alu fordowska z oponą 185/60 waży 15kg, 17" alu OZ Tribe Evo z oponą 205/40 to 20kg...
someone1989 - 12 Kwi 2012, 17:39

No i jutro chyba odbiorę 205/45 parę na przód więc ten sezon przejeździ na 205/45 przód i 205/50 tył . Zawieszenie w tym roku chyba też nie będzie ruszane .

Plany na lato to pomalowanie zderzaka , końcowy tłumik przelotowy z wkładką wyciszającą i parę drobiazgów do wnętrza ( skórka na kierownice , mieszek skrzyni i na ręczny , inna gałka , nakładki na pedały etc )

Dorzucam foto zacisków zrobionych na czarno :

mieszko - 12 Kwi 2012, 17:44

someone1989 napisał/a:
skórka na kierownice

znaczy obszycie czy nakładka ??? jak skóra to zajrzyj do mojego tematu, jak Ci się spodoba to wieczorem, najwcześniej koło 22 wyślę Ci namiary na zakład na Śląsku.

someone1989 - 12 Kwi 2012, 18:03

W sensie alledrogo i szukanie kierownicy obszytej skórą bo samemu jeździć i dawać gdzieś to nie za bardzo tracić czas , paliwo itd . Do lata jeszcze trochę jest ;) ale jak najbardziej namiary możesz wysłać zawsze się przydadzą :) bo coś mało jest ofert na allegro mieszków skrzyni i od ręcznego .
mieszko - 12 Kwi 2012, 18:06

jak masz zwykłą bez wstawki to mówisz jaki kolor i wykonują, płacisz 150 za obszycie + 60 zł kaucji + wysyłka, po otrzymaniu paczki zmieniasz kierę i odsyłasz swoją, mieszki też robią ale nie wiem za ile bo nie zamawiałem u nich, brałem za 17 + 8 wysyłka rok temu, namiary wieczorem, co do ręcznego to nie wiem ale napisać możesz.
someone1989 - 12 Kwi 2012, 18:37

Obczaiłem jak to u ciebie wygląda . Czemu akurat niebieska ? Lubie ten kolor ale chyba w granatowej to nie za bardzo ... Namiary podeślij koniecznie bo to koło wrocka a ja tam bywam co jakiś czas więc by się obeszło bez kaucji i wysyłki ;) zamówiłbym, podjechał, podmienił i jazda ;) tylko jaki kolor by wybrać do granatowej fiesty ?
mieszko - 12 Kwi 2012, 18:43

Seb-Car Świebodzice - 694-925-750, niebieski ponieważ taki wydawało mi się, że będzie pasować do reszty, np. zielony czy czerwony nie pasowałby do niczego a czarny by się zlewał,someone1989, każdy robi to co chce, wydaje mi się że ten pasuje idealnie, możesz przetestować inne, kierownice i mieszki na pewno, co do ręcznego to nie pamiętam, sprawdzę w domu bo mam ich wizytówkę... Niewykluczone że będę u nich obszywać znowu bo z tego zadania wywiązali się idealnie :)
someone1989 - 12 Kwi 2012, 19:35

No to fajnie . Dzięki za info już będę miał namiary na jakąś firmę o której ktoś się dobrze wypowiada i jest zadowolony z ich usług lepsze to niż samemu gdzieś szukać i wybrać kogoś kto spartoli robotę ... W wolnej chwili jak będziesz miał info co do ręcznego to się podziel ;)
mieszko - 12 Kwi 2012, 19:43

mam wizytówkę, wisi w pokoju na tablicy, będę w domu koło 22 (na razie jestem na wykładzie z historii ustroju Polski :) ) to napiszę czy jest ręczny czy nie, wyślę Ci maila do nich to zapytasz się czy jeszcze robią, robota wykonana porządnie, na pewno będziesz zadowolony :-)
Parzych - 12 Kwi 2012, 20:44

mieszko napisał/a:
niebieski ponieważ taki wydawało mi się, że będzie pasować do reszty, np. zielony czy czerwony nie pasowałby do niczego
A co masz jeszcze niebieskiego :?: Bo zegary i przyciski fabrycznie mają zielone podświetlenie...
someone1989 - 12 Kwi 2012, 20:55

Hehe do pasów mu pasuje :P a mi to w sumie nie wiem ja mam wszystko szaro bure xD chyba tradycyjnie czarną i tyle xD

Co sądzicie o takiej gałce zmiany biegów ? :

KLIK

Parzych - 12 Kwi 2012, 21:32

someone1989 napisał/a:

KLIK
Jak nie chcesz zostać posądzony o wieśtuning to odradzam... Faktycznie u Mieszka są niebieskie pasy i chyba deska, czy to tylko złudzenie :?:
someone1989 - 12 Kwi 2012, 21:35

No myślałem żeby dodać napis fkp żeby nie było na mnie xD

A co ciekawego polecasz ? skórzana jakaś by się zdała i może nie taka płaska jak ta którą pokazałem

Parzych napisał/a:
someone1989 napisał/a:

KLIK
Jak nie chcesz zostać posądzony o wieśtuning to odradzam... Faktycznie u Mieszka są niebieskie pasy i chyba deska, czy to tylko złudzenie :?:

Chyba złudzenie deskę ma normalną .

Parzych - 12 Kwi 2012, 21:48

Ja mam z Foki MK2 i jestem zadowolony, była też akcesoryjną do Fiesty... Taką jak ta mam: http://moto.allegro.pl/fo...2250592280.html tylko że nie z pierścieniem do wstecznego...
someone1989 - 12 Kwi 2012, 21:59

Metalowa ? to w zimie w rękawiczkach chyba tylko zmieniasz biegi ;) skóra przyjemniejsza w dotyku . Mieszko ma nawet ciekawą ale też dużo aluminium
hubi_2006 - 12 Kwi 2012, 22:01

Parzych napisał/a:
Jak nie chcesz zostać posądzony o wieśtuning to odradzam...

Maruda i tyle :-P
Fajna ta podświetlana gała :)

Parzych - 12 Kwi 2012, 22:24

someone1989 napisał/a:
Metalowa ?
Metalizowany plastik...
someone1989 - 12 Kwi 2012, 22:31

hubi_2006 napisał/a:
Parzych napisał/a:
Jak nie chcesz zostać posądzony o wieśtuning to odradzam...

Maruda i tyle :-P
Fajna ta podświetlana gała :)

No niby tak tylko nie wiem czy akurat do takiego auta ;) Dlatego pytałem .

Parzych napisał/a:
someone1989 napisał/a:
Metalowa ?
Metalizowany plastik...

Hehe czyli też nie do końca jest tym czym się wydaję i udaję metalową ;) Nie wiem nie wiem sam hmm ciężko coś wybrać bo to nie tylko będzie wyglądać ale też i będzie się dotykać więc musi dobrze leżeć w ręce

mieszko - 13 Kwi 2012, 09:40

Cytat:
A co masz jeszcze niebieskiego Bo zegary i przyciski fabrycznie mają zielone podświetlenie...

całą deskę + wcześniej tapicerka foteli była czarna w niebieskie wzorki, obecnie tylko z tyłu. Przypomniałeś mi jeszcze o pasach, czy dużo aluminium??? wstawka na kierownicy (GHIA, nie ST - mogłem ale nie chciałem i chyba nie żałuję) + pseudoalu na gałce, bodajże z MK6 przed FL i tyle... uchwyty drzwi pomalowe srebrną farbą, to samo z mocowaniem mieszka do gałki (to okrągłe), klamki zostały czarne...

Kończąc OT :

TAPICERSTWO SAMOCHODOWE , STYLIZACJA WNĘTRZA AUTA
oryginalne skóry samochodowe z certyfikatem, skaj, tkaniny, alacantra
oferujemy :
obszywanie kierownicy, foteli, podsufitek, boków drzwi, mieszków, gałek i innych elementów
pranie i czyszczenie wnętrza samochodu
czyszczenie i konserwacja wnętrza samochodu
produkcja dywaników samochodowych pod wymiar - sprzedaż hurtowa i detaliczna

www.seb-car.pl
694-925-750
Wałbrzych, ul. Armii Krajowej 46
Świebodzice, ul. Piłsudskiego 31

someone1989 - 13 Kwi 2012, 21:33

Dzięki mieszko .

Jak wszystko dobrze pójdzie to w maju / czerwcu fiestolot zyska skórkę w wnętrzu tak jak szybciej wymieniałem co .

Dziś została już zrobioną i wyszykowana do trasy ;) Stoi na 205/45 r16 i 205/50 r16 . Tak pozostanie aż do wyjechania tych opon . Wtedy wpadnie 195/45 i być może ten pakiet z eibacha : Klik