|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK4] moja MK IV
grzes87 - 23 Lip 2008, 22:59 Temat postu: [MK4] moja MK IV 1. NICK: grzes87
2. IMIĘ: Grzes
3. MODEL: Fiescina
4. WERSJA: Style
5. ROCZNIK: MK IV 1998
6. SILNIK: niestety 1.3 60 KM
7. OPIS AUTA:
Samochod kupiony w 2000 roku, sciagniety dla mamy od jakiegos faceta z Deutschalndi ze smiesznym przebiegiem 20 tysiecy. przez 4 lata uzywana przez mame potem mamie sie kupilo nowy samochod a ten stal i czekal na mnie bo robilem prawko i uzytkuje go juz od 3 lat :-D szczerze mowiac to jestem w nim zakochany uwuielbiam fiescine idealna na miasto dla studenta poza tym ladnie wyglada dobrze jezdzi a jak mam pieniadze i pomysl to zmieniam co moge w nim
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
samochod z fabryki jak na 2000 rocznik byl calkiem dobrze wyposazony jak na autko klasy B czyli:
-klimatyzacja
-poduszki powietrzne
-wspomaganie alufelgi
-6! glosnikow
-oszczedny slinki
i... tyle reszta wyposazenia dolozona przeze mnie i tak :
a. wizualne:
-zamontowane angels eyes
-przeciwmglowe przod
-zawieszenie apexi - 30
-lakierowanie lusterek w kolor nadwozia
b. mechaniczne: brak
c. audio: radio z subaru
d. inne:
-wymiana tapicerki tj boczki drzwiowe nowe fotele kanapa z zaglówkami w welurze -elektryczny przedni fotel
-elektryczne szyby
-centralny zamek
-biale zegary z obrotomierzem
-kierunki clear
-otwieranie bagaznika z kabiny
-oswietlenie kabiny 3 punktowe
-kierownica reczny i biegi w skorze
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: moze alumy 14 cali MAK Sting, zamontowanie silownikow w masce
b. mechaniczne: marzenie zoharka czyli 1.7 silnik a jak mamusce sie kupi nowe auto to ja sie przesiade na nowsze i diesla i skonczy sie przygoda z fiestka (choc nie wiem czy latwo by mi bylo...)
c. audio: zandego innego to nie demo car
d. inne brak narazie pomyslow
10. FOTKI AUTA
tak wygaldala fiestka w czasie uzytkowania przez mame
a tak przeze mnie:
Kondziu - 24 Lip 2008, 10:44
Jak sie już przesiądziesz do dieselka mamy to z miłą chęcią przesiądę sie do Twojej fiesteczki. A moją też komuś oddam
stafcio - 24 Lip 2008, 11:02
wg mnie lepiej wygladaly ori lampy przednie, ale te nie sa zle.
jak patrze na wnetrze to dochodze do wniosku ze mk3 to zabytek jednak.
pzdr.
Skfarek - 24 Lip 2008, 11:49
grzes87 - ładnie i ze smakiem, felgi - realizuj plany przydałyby się większe niż teraz są. Stafcio mk3 nie zabytek tylko KLASYK
grzes87 - 24 Lip 2008, 13:02
stafcio napisał/a: | wg mnie lepiej wygladaly ori lampy przednie, ale te nie sa zle.
jak patrze na wnetrze to dochodze do wniosku ze mk3 to zabytek jednak.
pzdr. |
a moim zdaniem lepiej te z przezroczystym szklem odmaldzaja samochod i jakis taki wesoly przod sie zrobil, natomiast stare H7 swiecily idealnie a teraz H1 gorzej ale noca poza miasto prawie nie jezdze wiec sie zdecydowalem na te angelsy fjanie swieca kolka
[ Dodano: Czw Lip 24, 2008 13:04 ]
Skfarek napisał/a: | grzes87 - ładnie i ze smakiem, felgi - realizuj plany przydałyby się większe niż teraz są. Stafcio mk3 nie zabytek tylko KLASYK |
a dziekuje dziekuje ano przydaly by sie ale sie boje ze wzgledu na glebe zeby nie bylo tragedi z jazda a poza tym zbieram na motocykl wiec sie waham czy zakladac fele czy nie...
pP - 24 Lip 2008, 15:43
grzes87 napisał/a: | zakladac fele czy nie... |
zakładaj zakładaj
Marcin - 24 Lip 2008, 16:02
grzes87 napisał/a: | zakladac fele czy nie... |
jak chcesz iść na kompromis to szukaj 14'stek, na pewno będzie o wiele lepiej, wiem po sobie, a jakbyś chciał to ja mam 14 na opych
Skfarek - 24 Lip 2008, 17:17
Przy 14kach tragedii nie będzie poza tym jak założysz 185/55 r14 to i tak będziesz miał komfortową jazdę. Dla przykładu ja mam 195/45 R16, glebę -35mm i twarde Bilsteiny i tragedii nie ma
rafal__lodz - 24 Lip 2008, 19:53
fajna fofka, tak jak poprzednicy proponuję jeśli nie 15" to 14" alusy bo naprawdę potrafią odmienić wygląd auta no bo jeden duży krok już masz za sobą - glebę.
Szkoda że już po raz kolejny czytam że angels'y tylko ładnie wyglądają a ich świecenie nocą pozostawia wiele do życzenia.
sulos - 24 Lip 2008, 22:00
14 nie maja sensu... mi 15 wygladaja malo i zastanawiam sie nad 16" w przyszlym sezonie
grzes87 - 25 Lip 2008, 00:13
rafal__lodz napisał/a: | fajna fofka, tak jak poprzednicy proponuję jeśli nie 15" to 14" alusy bo naprawdę potrafią odmienić wygląd auta no bo jeden duży krok już masz za sobą - glebę.
Szkoda że już po raz kolejny czytam że angels'y tylko ładnie wyglądają a ich świecenie nocą pozostawia wiele do życzenia. |
niestety chinska rzecz ma swoje minusy mimo ze wygalda ladnie bajer z ringami jest to jednak h1 to nie h7... moze xenony wloze... ale to juz koszt kolo 600 zl robione przez zaklad bo te z allegro nie bede sie bawil bo to bez sensu.. ale to narazie plany
[ Dodano: Pią Lip 25, 2008 00:19 ]
sulos napisał/a: | 14 nie maja sensu... mi 15 wygladaja malo i zastanawiam sie nad 16" w przyszlym sezonie |
a dla mnie 15 mialy byc ale zrobilem nizsze zawieszenie wiec tylko i wylacznie 14 mam juz upatrzone MAK STING ale ciagle sie waham czy wstawaic... co do rozmiarow 15 16 i wiecej... po co ?? fakt ladnie to wyglada i tyle (tak jak z tymi angelsami) w lublinie mam takie drogi ze zygzakiem jezdze w swoje strony a poza tym jestem studnetem nie mam kasy zeby wydawac co sezon pieniadze na nowa opone i prostowanie felg... a to kosztuje od 150 zeta za sztuke... wiem co mowie, ojciec ma u sibie 17", samochod ma 4 lata a nie pamietam juz ile razy wymieniane byly opony i prostowane felgi...
Marcin - 25 Lip 2008, 08:34
sulos napisał/a: | 14 nie maja sensu... mi 15 wygladaja malo i zastanawiam sie nad 16" w przyszlym sezonie |
widziałeś moją z 13 z kołpakiem i z 14 z alu? albo chce się mieć szpanersko albo kompromisowo.
rafal__lodz - 25 Lip 2008, 20:24
grzes87 napisał/a:
Cytat: | a dla mnie 15 mialy byc ale zrobilem nizsze zawieszenie wiec tylko i wylacznie 14 |
zoharek ma u siebie 15 i ma glebe więc gleba nie jest tu ograniczeniem, raczej ET i szerokość felgi. U siebie tez planuję zglebić o -40mm a też mam 15"
grzes87 - 25 Lip 2008, 21:03
rafal__lodz napisał/a: | grzes87 napisał/a:
Cytat: | a dla mnie 15 mialy byc ale zrobilem nizsze zawieszenie wiec tylko i wylacznie 14 |
zoharek ma u siebie 15 i ma glebe więc gleba nie jest tu ograniczeniem, raczej ET i szerokość felgi. U siebie tez planuję zglebić o -40mm a też mam 15" |
z tego co pamietam chcailes je sprzedac i nawet aukcja byla czy ogloszenie... jesli dobrze pamietam to wlasnie ze wzgledu na to ze Ci obcieraja albo na glebe tak ?
zoharek - 25 Lip 2008, 21:37
Ja już nie mam gleby Podniosłem o 3cm bo przeguby wewn. za szybko się kończą
rafal__lodz - 26 Lip 2008, 13:18
Cytat: | z tego co pamietam chcailes je sprzedac i nawet aukcja byla czy ogloszenie... jesli dobrze pamietam to wlasnie ze wzgledu na to ze Ci obcieraja albo na glebe tak ? |
Nadal chcę. Tamte mają 7" szerokości a te które mam aktualnie 6* i mniejsze ET więc koła chowają się już wyraźniej w nadkolach i można zglebować. Może dałbym radę przy tych 7" ale byłoby miejscami na styk, zresztą nie wiem jak funkcjonowałby zestaw seryjnych amorów i Jamex'ów obniżających o -40mm. Zoharem miał u siebie jeśli dobrze pamiętam też 7" fele ale amortyzatory o skróconym skoku i springi około -30/35mm. Jesli miałbym jeździć tylko sam to pewnie bym ich nie sprzedawał i wrzucił te Jamex'y ale jak jeździłem bardziej załadowany albo z ludkami na pokładzie to zaliczałem drobne obcierki o rant nadkola a wiadomo czym to może grozić.
Cytat: | Ja już nie mam gleby Podniosłem o 3cm bo przeguby wewn. za szybko się kończą |
Rafał może chcesz mi je sprzedać
zoharek - 26 Lip 2008, 13:33
Ale co? Ja dałem springi do kowala
PitusK - 13 Sie 2008, 17:03
Fajny model na dalsze zmiany strasznie zadbane auto. A co do felg ja jeżdże na 15 7cali szerokie i et30 i jest bez tragedi no i gleba.
przód auta wygląda teraz bajerka odmlodziła sie sporo. Czekam na dalsze mody teraz
grzes87 - 28 Mar 2009, 19:46
troche czasu minelo a ja zainwestowalem w nowe rzeczy:
1. radio kenwood z mp3 usb aux itp zeby w koncu nie sluchac kaseciakow
2. po dlugich polowaniach w koncu zakupilem w rozsadnej cenie elektryczne podgrzewane lusterka
3. najwazniejsza zmaina nowe felgi. w prawdzie kiedys zastanaiwalem sie jakie dac maks ile cali itp i mowilem ze przy glebie nie dam wiecej niz 14" ale okazyja sie trafila zupelnie przypadkowo i kupilem 15" WOLF. jestem bardzo zadowolony i przepieknie wygladaja. ocencie sami:
J@rek - 28 Mar 2009, 19:52
No dobra tylko popraw linki bo nie widać
cofam to co napisałem
grzes87 - 28 Mar 2009, 19:54
cos mi nie dizala image shack wiec znalazlem cos w necie ale nie ma anie resize ani tak zeby wkleic miniaturki wiec nie wiem o co cho
J@rek - 28 Mar 2009, 19:55
No no no felgi miodzio
[ Dodano: Sob Mar 28, 2009 19:56 ]
jak ktoś używa firefoxa to wystarczy prawym i pokarz zdjęcie
arecki - 28 Mar 2009, 20:00
grzes87, aluski pierwsza klasa
grzes87 - 28 Mar 2009, 20:02
mnie tez sie podoba, zupelnie przez przypadek je kupielm
i na tym chyba koncze modyfikacje w mojej fofi bo nic wiecej mi do glowy nie przychodzi co moge zmianic, wszystko co chcialem to mam (no poza ksenonawmi), moze Wy cos sugerujecie ? mnie przychodzi do glowy malowanie bebnow i zaciskow jakos na czarno lub na kolor nadwozia
arecki - 28 Mar 2009, 20:06
ja dzisiaj malowałem bębny na czarno ale zacisków juz mi sie nie chciało i tak sa czarne
grzes87 - 28 Mar 2009, 20:14
czyli jednak wybrales czarny a nie kolor nadwozia pochwal sie jak to zrobiles w sowim topicu co ? a jaki lakier mat czy nie mat ? no ja mam czerwone zaciski wiec musze pomalowac na inny kolor
arecki - 28 Mar 2009, 20:17
wybrałem czarny bo wydawał się najrozsądniejszym rozwiązaniem kolor mat (bo tylko taki był w sklepie)... a zdjęcia zapodam w poniedziałek jak będę zakładał aluski (kupiłem w końcu dzisiaj oponki )
grzes87 - 28 Mar 2009, 20:20
no no wiec niebawem i Twoje aluski zagoszca na aucie jestem ciekaw juz od dawno jak to bedize wygaldac, a i przed zalozeniem felg foto machen samego bebna ok ?
arecki - 28 Mar 2009, 20:22
ok sam jestem ciekawy jaki będzie końcowy efekt
kaczoro - 28 Mar 2009, 20:38
Felgi pierwsza klasa Zawsze podobał mi się ten wzór
Sprężyny masz napewno -30mm? Jakoś tak wysoko się wydaje...w sumie moja też wysoko stoi, pomimo że moje springi podobno są -35mm
Jak dla mnie to w mkIV gleba -60mm byłaby idealna...ale jak na tym jeździć po naszych cudownych drogach...
Pozdrawiam.
Marcin - 28 Mar 2009, 22:12
fajne fele
kaczoro napisał/a: | Sprężyny masz napewno -30mm? Jakoś tak wysoko się wydaje...w sumie moja też wysoko stoi, pomimo że moje springi podobno są -35mm |
też coś mi nie pasi, bo moja siedzi tak ze z przodu mam rant prawie równo z oponą, a ponoć mam ok -30... teraz zwątpiłem...
kaczoro napisał/a: | Jak dla mnie to w mkIV gleba -60mm byłaby idealna...ale jak na tym jeździć po naszych cudownych drogach... |
Ty już nic nie mów... wczoraj z rolek na stacji diagnostycznej nie mogłem wyjechać nie wiem jak to możliwe, ale w zeszłym roku nie było większych problemów
kaczoro - 28 Mar 2009, 22:47
Właśnie Marcin Twoja fajnie siedzi jak na -30mm...ja ostatnio jeszcze amory tylne wymieniłem i wydaje mi się, że tył jest wyżej niż wcześniej
rafal__lodz - 28 Mar 2009, 23:00
kaczoro napisał/a: | Właśnie Marcin Twoja fajnie siedzi jak na -30mm...ja ostatnio jeszcze amory tylne wymieniłem i wydaje mi się, że tył jest wyżej niż wcześniej |
Chłopie nie chciałbyś widzieć jak u mnie to wygląda na nowych gazówkach i sprężynach z tyłu (od listopada) i nowych sprężynach z przodu (od lutego bo 1 pękła chyba już z powodu wieku). Jak dziś zmieniałem koła na letnie to soę przeraziłem jak wysoko stoi jakbym do malucha wsadził zawieszenie od jakiegoś jeep'a, trzeba na szybko kręcić kasę na jakieś sprężyny, chociaż szkoda tych bo nowe...ale ten wygląd:/ Grześ87 sorki za OT
Fura teraz wygląda naprawdę zacnie. Felgi miodzio na jakich oponkach 195/50/15? Myślałeś nad przyciemnieniem delikatnie szyb? No i może lotka nad tylną klapę.
grzes87 - 29 Mar 2009, 00:10
rafal__lodz napisał/a: | Grześ87 sorki za OT
| drobiazg, mnie to nie przeszkadza, ciezko jest wymieniac pogladay i nie zbaczac z tematu wiec luz
rafal__lodz napisał/a: | na jakich oponkach 195/50/15 | 195/45/15
rafal__lodz napisał/a: | Myślałeś nad przyciemnieniem delikatnie szyb? No i może lotka nad tylną klapę. | szyby juz kiedys chicialem wszystkie przyciemnic ale kasy brakowalo i wolalem na co innego wydac i pomysl zszedl na dalszy plan a potem w ogole mi sie odechcialo sciemniania a teraz ciagle sie waham. w sumie w domu dwa samocohdy z czarnymi szybami wyglada to rewelacyjnie zadnych problemow nie bylo no ale sie zoabczy. co do lotki to ciagle szukam w rozsadnej cenie ze swiatlem stop kaczoro napisał/a: | Sprężyny masz napewno -30mm? |
tak mi sie wydaje, sprzedajacy tak twierdzil no a na powaznie to tez dziwnie to wyglada ale np na zimowkach 13" opona byla tuz przy krawedzi, pieknie sie chowala i widac bylo ze gleba jest, no a teraz jest tak (moze to przez to ze foty robione pol metra nad ziemia ? ) :
crai1 - 1 Kwi 2009, 23:14
Zawias wsadzil minus 30 - ale ma dobrze dobrane sprezyny i wymienione odbojniki przy zmianie przy okazji - jakby za nisko siedziala to:
a/ IMO wygladalaby nieco wiesniacko - jak na tak maly samochod
b/ trudno by bylo sie tym poruszac w naszych warunkach drogowych - a jakos podginanie rantów to nie jest rozwiazanie
c/ mozna do tego jeszcze wsadzic pasazerow i bagaz i nadal bedzie jezdzic normalnie a nie z kolami we wnekach nadkoli
olo - 23 Maj 2009, 16:45
Podobaja mi sie te Aluski zastanowie sie nad takimi jak bede swoje zmienial i calkiem lepiej wyglada z białymi kierunkami
grzes87 - 23 Maj 2009, 20:18
no ba ! ciesze ze sie podobaja. lubie miec cos nietuzinkowego, niepopularnego cos co sie wyroznia jak np Ty niebanalny kolor a juz niedlugo chyba mk4 st ?
olo - 23 Maj 2009, 23:56
heheh no sentyment mam do fiestki a co do mk4 St to bardzo możliwe caly czas wesze na allegro wposzukiwaniu silnika tylko niema nic na pomorzu wszystko poludnie polski masakra a niemam czym pojechac taki kawal a teraz siedzi w glowi mi to
http://www.allegro.pl/ite...lny_jedyny.html
Jak by mi sie udalo sprzedac forda w miare szybko to bym to kupil ale raczej nie mam co marzyc zastanawiam sie moze jutro wystawie fofi na allegro albo to czcze gadanie
A Twoja ladnie sie prezentuje
grzes87 - 24 Maj 2009, 02:09
piekny ten MG swego czasu tez mi sie marzyl ale jakos z czasem pojawily sie inne marzenia jak np tzw turbo dziadek czyli subaru legacy turbo itp itd, no ale to tylko marzenia jeszcze nie realne
oj ze sprzedaza to mysle ze nie wyszloo by tak na szybkiego... najpierw probuj tutaj moze znajdzie sie chetny a potem gdzies na necie, sprzedac i kupic samochod nie taka prosta sprawa
a noz moze znajdzie sie jakis naplaeniec na Twoja fofi
olo - 24 Maj 2009, 10:57
No mnie jakos sie subaru nie marzy jezdzilem troche foresterem i legency i jakos tak nie przypadly mi do gustu moze i szybkie i fajnie ze naped na 4 koła ale spalanie i wykonczenie jakos tak niemilo w srodku mialy.
Sprzedarz forda bedzie trudna wiem o tym i nie latwo bedzie z niego wyskoczyc bo ani on szybki ani oszczedny a i nie nazywa sie golf i jeszcze wymaga wielu poprawek i paru wymian jeszcze ostatnio spawalem pas przedni bo jakos tak sie zamek slabo trzymal i wyglada to jak z d..... raczej go zostawie do konca wakacji moze mama zrobi prawo jazdy to jej go oddam
Tommi - 26 Maj 2009, 23:25
Grzes jak sprawa z lotką, dogadałeś wszystko
A MG jaknajbardziej
grzes87 - 27 Maj 2009, 08:00
czlowiek mnie olal a ja juz nie mialem czasu sie dopominac o lotke. typowy handlarz ! nie cierpie takich. bede musial zadzwonic i sie dogadac ale jakos ostatnio czasu brak.
[ Dodano: Pią Sie 21, 2009 17:36 ]
od maja minelo kupe czasu ale w koncu jest oczywiscie mam na mysli spojler ze swiatlem stop. polowalem czekalem znowu polowalem i jest polowalem na sowj kolor zeby nie trzeba bylo wiekszej kasy wkladac tylko plug&play ale sie przejechalem owszem moj kolor ale z luszczacym sie lakierem wiec trza zainwestowac w lakiernika
tak wyglada teraz:
wiec mam prosbe do naszego magika LOYa zeby mi orientacyjnie powieidzal jaki koszt byl by doprowadzenia spojlera do stau uzywalnosci ?
[ Dodano: Pią Sie 21, 2009 17:47 ]
ponadto po jakze dlugich poszukiwaniach uzywek chlapaczy przednich (przekopalem cale allegro, rozbitki itp) nic nie znalazlem wiec w koncu sie wkurzyalem i kupilem w ASO, cena mnie troche powalila ale mam dosc chalapnia i niszczenia progow przez moje wiatraki
crai1 - 21 Sie 2009, 21:35
no i git - teraz to wszystko zmontowac i bedzie dyskoteka
Tommi - 23 Sie 2009, 11:29
Git majonez A tak z ciekawości Pochwal się za ile go masz
Ja za malowanie dałem 150zł
mechcom - 23 Sie 2009, 12:12
ogólnie Fiesta bardzo ładna takja dajej utrzymuj i lekko modyfikuj a bedzie miodzio
grzes87 - 23 Sie 2009, 14:55
Tommi, kupilem go od tego goscia co kiedys wpsominalem (tego od mazdy121). zabawne mam napis mazda i zender wyczekalem goscia i spuscil 50 zeta czylli kupilem go za 100ówe (czyli maks cena w jakiej szukalem) oczywisice dal mi wszystko w zestawie czyli te sruby o ktorych wspominales razem z nakretakmi.
narazie splukalem sie calkowicie wiec zanim zamontuje i pomaluje go minie pewnie ze 2 tygodnie.
mechcom,
alez ja zawsze dbam o samochody . a z modyfikacji to juz nie wiele mam pomyslow. jedyne co mi zostalo z planow to SWAP ale kupilem motocykl wiec plany zeszly na dalszy plan...
[ Dodano: Nie Gru 06, 2009 15:39 ]
nikt tu nie zaglada ale i tak napisze co nieco zeby ewentulany nabywca kiedys tam mogl sobie poczytac co modze itp.
od sierpnia minelo juz troche czasu ale zmain zaszlo niewiele
kupilem troche przydatnych pitol:
- chlapacze przednie ori forda
- kolpaczki na zimowe 13" zeby fiesta nie straszyla zimna stala
- spojler ze swaitlem stop od mazdy 121 ale ciagle czeka na malowanie i montaz
- zegarek z termometrem tez czeka na montaz
- koncówka tlumika jaka ma Pufcio u siebie rowniez czeka na montaz
- i najwazniejsza zmiana to zakup nadkoli plastikowych na tyl od mk3.
te szmacianki oryginalne mnie wkurzaly, ciagle sa mokre i pelne syfu z drogi nawet po umyciu kercherem wiec zeby mi nie rdzeiwaly nadkola co w fiescinach zdarza sie dosc czesto (u mnie na szczescie nic nie ma , nawet bardzo dobrze wygladaja, jedynie mala kropka na nadkolu sie pojawila 2mmx2mm)
nie obylo sie bez malych przerobek, troche podciaz dosiac i gotowe.
w planach narazie nic nie ma poza swapem ale wiadomo to kasa kasa i kasa
oczywiscie zostaje montaz koncowki i spojlera ale to raczej na wiosne sobie zostawie
zastanawiam sie tez nad nowymi oponami do swoich 15" bo przy zaiweszeniu -30 i profilu 195/45 to docs twardo jest na nierownosciach wiec biore pod uwage 195/50
[ Dodano: Sob Lut 27, 2010 13:10 ]
wiosna idzie wiec w koncu umylem dokladnie samochod i.... pojawily sie problemy :(
niby na pierwszy rzut aoka nie widac ale jak sie przyjrzymy bardziej to:
lewy tyl
prawy tyl
lewy przod
i najgorsze, luszczaca sie warstewa lakieru bezbarwengo. jeszcze rok temu byl kawalem na drzwiach kierowcy a teraz idzie ostro i dalej (troche karcher ma na to wplyw...)
fiestka w czerwcy bedize miec 12 lat :(
arecki - 27 Lut 2010, 13:25
pociesze Cię , u mnie gorzej wygląda po umyciu a Ty masz dopiero ogniska to możesz podziałać w tym celu.
aa i ładne kołpaxy
J@rek - 27 Lut 2010, 20:40
No grzes87 chyba swap odejdzie znowu na dalszy plan zajmij się puki nie jest to jakaś zaawansowana ruda
Sztandi - 27 Lut 2010, 23:58
Nie ma co przeżywać, zobacz co sie z moją po zimie stało
Jak FRIGO dawały rade w zime?
AeSeF - 28 Lut 2010, 00:00
Nie pękaj, u mnie jest gorzej
grzes87 - 28 Lut 2010, 10:12
Sztandi, nooo ruda nadkole zjada a frigo jako tako daja rade. sa przez przypadek bo musialem na szybko 2 szutki jakies dolozyc i za friko dostalem je ale w rozmairze 155/80/13 wiec masakra na miejskie przebiegi w zupelnosci wystarczy
A5F, opekac zaczne jak dziury zaczna sie robic
Mc - 27 Mar 2010, 19:00
Gelo to ma jazdę jak niektórz go od tylca ładują dawaj foty z tej pieszczoty
grzes87 - 16 Maj 2010, 20:07
juz nie dlugo Fiesta bedize wygladac tak :
grzes87 - 20 Lip 2011, 13:08
ostanio fiesta dluzej stoi niz jezdzi zwalszcza w pogodne dni gdy przesiadam sie na dwa kolka wiec zaczely mi po glowie chodzic rozne dziwne pomysly jak np sprzedaz. Na szczescie glupie pomysly sie skonczyly i fiesty nie sprzedaje
Dlatego wzailem sie za porzadna regeneracje toczydla a mianowicie doprowadzneie ukladu hamulcowego do sprawnosci, glownie recznego ktory nie dzialal od zimy, plus pelen jak co roku serwis eksploatacyjny.
przebieg 134 084 km
- olej (caly czas leje syntetyk)
- filtr oleju, paliwa, powietrza, kabinowy
- regulacja zaworow
- wymiana swiec
- wymiana tlumika tzw rury kolektorowej
- nabicie klimy
- tarze przod plus klocki
- plyn hamulcowy
- wszystkie przewody hamulcowe bo po 13 latach byly juz sparciale
zastanawailem sie jezszcze nad wyrzuceniem gleby ale samocohd ladnie sie klei i trzyma wiec na razie temat przepadl
pozostaje zrobienie rudej ale na razei mnie to nie przeszkada, wazne ze samocohd jest sprawny mechanicznie i mozan smigac dlugie lata
arecki - 20 Lip 2011, 13:52
grzes87 napisał/a: | pozostaje zrobienie rudej ale na razei mnie to nie przeszkada, wazne ze samocohd jest sprawny mechanicznie i mozan smigac dlugie lata |
tylko później będzie wiecej z tym zabawy...mechanicznie to zawsze można ogarnąć auto...gorzej jak się rudą zaniedba....
powodzonka
J@rek - 20 Lip 2011, 22:31
arecki napisał/a: | tylko później będzie wiecej z tym zabawy...mechanicznie to zawsze można ogarnąć auto...gorzej jak się rudą zaniedba....
powodzonka |
Prawda
grzes87 - 22 Lip 2011, 14:48
arecki, ano zgadzam sie ale na razie trzeba nazbierac troche "ecipeci" co by bylo bo jak juz to robiłbym kompletnie caly samochod lacznie z polerka zeby nie bylo roznicy a tutaj na pewno 1000 zl to malo...
niemniej jednak ostanio aura nie sprzyja do jazdy na dwoch kolkach wiec znowu sie zakochalem w fiescie i nikomu jej nie oddam
J@rek - 22 Lip 2011, 20:43
Cytat: | niemniej jednak ostanio aura nie sprzyja do jazdy na dwoch kolkach wiec znowu sie zakochalem w fiescie i nikomu jej nie oddam
_________________ |
Tommi - 24 Lip 2011, 23:48
i Fajno
a teraz montuj lotkę
grzes87 - 25 Lip 2011, 15:21
a ostanio nawet ja wyjalem z zakamarkow (bo przelezala tam ponad rok) i przymierzalem do samochodu, zamontuja ja na pewno ale z malowanie to sie chyba wstrzymam i pomaluje dopiero jak bede robil cale autko, a teraz zamontuje co bybylo na sportowo i groznie
Vegaa - 25 Lip 2011, 22:34
grzes87 napisał/a: | a teraz zamontuje co bybylo na sportowo i groznie |
Warto warto, ja u siebie po założeniu lotki zaobserwowałem przyrost mocy o jakieś 25 KM Twoja jest ze stopem to jakies +30 KM powinieneś mieć
grzes87 - 29 Maj 2012, 19:28
Maj 2012 już a u mnie nastąpiła zmiana wozidła.
w planach była fiesta 1.7 od Zoharka ale pokalkulowałem i policzyłem i.... rozsądek wygrał. padło na ekonomiczne autko, z dobrych, pewnych rąk a przede wszystkim nie wymagające wkładu finansowego na już jak we wspomnianej wyżej fieście.
zakupiłem Clio z 2004 roku w dieslu z oszałamiającą mocą 65KM, szału nie ma ale zdecydowanie lepiej się zbiera niż fiesta która już mnie irytowała.
1. NICK: grzes87
2. IMIĘ: Grzes
3. MODEL: Renault Clio
4. WERSJA: Alize
5. ROCZNIK: 2004
6. SILNIK: 1,5 dCi 65 KM
7. OPIS AUTA:
Samochod kupiony w 2004 roku, w Polskim salonie, dość dobrze wyposażony, m.in. automatyczna klima, 4 poduszki, komputer pokładowy, przelot niecałe 95kkm, tylko dwa głośniki i co najważniejsze milion procent bezwypadkowa
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne:
- fabryczne ksenony ze spryskami
- przeciwmgłowe przód
- lakierowanie lusterek w kolor nadwozia
- alusy 14"
b. mechaniczne: brak
c. audio: kenwood 4044U
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: alumy 15 cali od Clio Sport a obecne będą na zimę
b. mechaniczne: wirusa do silnika na 80KM
c. audio: dołożyć głośniki na przód i tył żeby razem było 6 lub 8 ale to w zależności czy dostanę komplet boczków na tył z wyprofilowaniem i kratką na głośniki
d. inne:
- kiera w skórę
- gałka od sporta + mieszek w skórze
- może malowanie czarnych elementów w kolor nadwozia tak jak jest w sporcie
- jak znajdę w dobrej cenie fotele z wersji Extreme (głębsze bardziej wyprofilowane)
10. FOTKI AUTA
nie nie fiesty nie sprzedałem ma u mnie dożywocie, mimo że ruda ją zjada i pierdaczą się jakieś pierdoły typu oświetlenie kabiny to nadal ją lubię. lepiej mi się prowadzi niż Clio bo niżej się siedzi i kiera mniejsza i dzięki glebie dobrze klei ale jednak brakuje jej paru rzeczy które ma clio. przede wszystkim nie pali 4L/100km
DemptD - 29 Maj 2012, 19:56
a podobno nie kupuje sie aut na F:
ford - to już masz
fiat - jeszcze brak
francuskie - już masz
folcwagen - jeszcze brak
to już w połowie drogi
hubi_2006 - 29 Maj 2012, 20:57
Fajne wozidło
Ale fiesta ma lepsze alu
grzes87 - 30 Maj 2012, 00:04
DemptD napisał/a: | a podobno nie kupuje sie aut na F:
ford - to już masz
fiat - jeszcze brak
francuskie - już masz
folcwagen - jeszcze brak
to już w połowie drogi |
ha ha
hubi_2006 napisał/a: | Fajne wozidło
Ale fiesta ma lepsze alu |
podziękował
przydałby się jakiś rarytasik do Clio ale niestety nic mi się nie rzuciło w oko prócz tych od sporta
grzes87 - 2 Mar 2013, 19:47
Clio dostało wirusa i ładnie zapiernicza natomiast FIESTA na SPRZEDAŻ ktoś chętny ?
cena 3700zł
grzes87 - 8 Kwi 2013, 22:31
dziś sprzedałem fofkę :( była ze mną od 2000 roku, sentyment pozostał ale życie idzie dalej.
temat można zamknąć, pozostało teraz jeszcze bardziej cieszyć się z Clio i funem z jazdy po wirusie silnika
TheVil - 7 Lut 2014, 16:58
sorry ze odkopuje stary temat ale jak miales fieste to na tych 15ach omile wiecej Ci palila??
grzes87 - 8 Lut 2014, 10:56
średnio fofka paliła 7,85 L/100km (statystyki od 2009 roku do 2013) ale ja jeździłem tylko na PB i 90% miasto ma krótkich dystansach więc ciężko stwierdzić ile dokładnie wzrosło spalanie, myślę że nie więcej jak 1L/100 km
|
|