|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Archiwum - [MK3] Ford Fiesta RS Darasa
Daras84 - 13 Paź 2007, 17:03 Temat postu: [MK3] Ford Fiesta RS Darasa puki co fotki
orginalna RSt pomijajac zalozony nie orginalny zderzak przod, smiem stwierdizc ze cała reszta jest 100% orginalem i zachowana w miare dobrze seria... nie tknieta zadnym tjuninkiem...
zrobione juz 60 km.
narazie dostrzeglem do wymiany pomijajac wszytsko co eksploatacyjne:
poduszki pod skrzynia pozrywane,
naprway blacharskie bo torche ja wcina,
i nic wiecej puki co
wsyztsko dizala w 100% silnik pracuje rowno nie klepie, s\jest suchutki, tylko w okolicach turbo i miska jest "spocona" kopci na zimnym po odpaleniu, jak si erozgrzejej jest ok, troch ejeczy pompa paliwa i to ona moze bediz epowodem szarpania silnikiem bo raz idize miodek a raz zacina ja
stan wnetrza moze swiadczyc o orginalnym rpzebiegu 158 tysiecy, notabene znalazlem naklejke pod maska z jakiegos serwisu na ktorym widnieje 86 tys km.
C.D.N...
trzeci - 13 Paź 2007, 17:10
Od razu się uśmiechnąłem jak tylko zobaczyłem tytuł topicu
A jeszcze bardziej gdy przeczytałem i zobaczyłem resztę.
Co tu dużo mówić - powodzenia Darku z kolejną zabawką
Fajnie, że uratowałeś tą RST od śmierci.
Pozdro ...
LOY - 13 Paź 2007, 17:29
trzeci napisał/a: |
Pozdro ... |
a jestes pewien ze nie potnie na czesci :-(
jesli bedzie resto i orginał to ..jestem zachwycony ;-) jesli rozszabruje na czesci to smaz sie w piekle daras
Piesek - 13 Paź 2007, 17:40
nie Loy auto nie bedzie na czesci ;] Z Darkiem juz dluzsza rozmowe przeprowadzilismy i bedzie najpierw 100% seria a potem diabeł :] jestem bardzo zadowolony że jest kolejna RST w klubie i że ma ją Daria bo wiem że bedzie kolejna sztuka odratowana. Ogółem widzę żę FKP po 2 latach zaczyna odżywać z naprawde mega zajebistymi projektami i naprawde szybkimi...
Żółwik Tuptuś - 13 Paź 2007, 18:07
Piesek napisał/a: | FKP po 2 latach zaczyna odżywać z naprawde mega zajebistymi projektami i naprawde szybkimi... |
prętkimi Piesku prętkimi
Gratuluję zakupu , a sadząc po blachach rejestracyjnych to będziesz z 2- 3 właścicielem .
Skoro masz zatykacza na co dzien - to tutaj chyba drag będzie tak ? ( nie odpowiadaj - wiem jak sięrozwija ta choroba i nawet jak zaprzeczysz to nie uwierzę )
Mafios - 13 Paź 2007, 18:16
Piesek napisał/a: | FKP po 2 latach zaczyna odżywać z naprawde mega zajebistymi projektami i naprawde szybkimi... |
bo wiekszosc ludzi zaklada rodziny i przesiada sie w wieksze auta 2 ) ze coraz wiecej tego na naszym rynku w normlanych cenach
Daras Gratuluje i pamietasz to co tam trzymasz dla mnie ma pozostac tylko dla mnie
PumaRST - 13 Paź 2007, 18:26
LOY napisał/a: | trzeci napisał/a: |
Pozdro ... |
a jestes pewien ze nie potnie na czesci :-(
jesli bedzie resto i orginał to ..jestem zachwycony ;-) jesli rozszabruje na czesci to smaz sie w piekle daras |
Na cześci nei pójdzie tego raczej jestem pewien na 100%, ale Ori tez bym sioe nie spodziewał.
krótkie wyjaśnienie: Ori to mógłby zrobić Loy, Trzeci, RKR i wam podobni (oczywiście bez urazy). I były by to auta piękne, czego jestem pewien.
Natomiast Darek kupił auto do Street draku i lekkiego toru wiec nie mam mowy o ori.
A nawet jesli na początku zostawi ją w Ori to szybko życie go zweryfikuje i zaczna wypadać z tego auta rzeczy zbedne. Niestety ale RST w serii nawet w bardzo dobrym staniue to tylko auto robiące średnio niskie ET 15s. A przy zejściu z wagi może uda sie zejśc na niskie ET 15.
Pozytyw tego jest taki że kilka gratów bedzie do sprzedania.
kończąc OT.
Darku gratuluje wiem że oddłuższego czasu szukałeś a 1 lub 2 cie podkupiłem z RST.
ale teraz najważniejsza decyzja przed tobą jakie bedzie przeznaczenie tego auta!! I sugeruje zebyś podjoł tą decyzje przed jakimi kolwiek pracami przy aucie bo to pomoże ci sie uchronić przed niepotrzebnymi kosztami.
Piesek - 13 Paź 2007, 19:42
puma ma 100% racji podejmij na samym poczatku decyzje do czego ma auto sluzyc... a nie tak jak ja co tydzien inny pomysl ;] ale wkoncu podjelem: chce byc piekna, szybka i glosna (lans, street i bauns ) wiem jedno drugiego przeczy ale tak: w miare ladna ma byc, szybsza od lansow w golfach gti, kaliberach, beemkach e36 z nelepa m3, glosna tzn. ze audio bedzie
co do wagi to mam w to i lubię chleb ze smalcem bo 1000kg nieprzekrocze wiec bez tragedi ;]
trzeci - 13 Paź 2007, 19:51
PumaRST napisał/a: | Ori to mógłby zrobić Loy, Trzeci, RKR i wam podobni |
Takie małe OT, bo zamiast mnie w tym towarzystwie powinna pojawić się sowa.
Asia raczej nie zrobi ze swojej Xerki pseudorajdówki z białymi felgami i tarczami zegarów, z aluminiowymi nakładkami na pedały i sportową kierownicą.
A ja już dzisiaj bym kubełek do Spadku zakładał gdyby nie okazał się za wąski ;-)
Darek nie musi robić ori, niech robi prętkie
Grunt żeby w klubie były jedne i drugie w jak największej liczbie
Pozdro ...
Lokmen - 13 Paź 2007, 19:55
PumaRST napisał/a: | rótkie wyjaśnienie: Ori to mógłby zrobić Trzeci | no nie wiem jakim cudem
PumaRST - 13 Paź 2007, 20:15
Piesek napisał/a: | co do wagi to mam w to i lubię chleb ze smalcem bo 1000kg nieprzekrocze wiec bez tragedi ;] |
tu bym polemizował
Artur chodziło mi raczej o podejście do auta. I myśle że ty byś zostawił ori w środku i na zewnatrz, nawet jak byś poszedł przy okazji w moc. Co do Kubła w "Spadku" wcale sie nie dziwie
Lokmen - 13 Paź 2007, 20:16
PumaRST napisał/a: | Co do Kubła w "Spadku" wcale sie nie dziwie | no co ty - jeden to se można wsadzić gdzieś....
trzeci - 13 Paź 2007, 21:25
Łoki,
po pierwsze, o tym że Spadek był swapowany bo miałeś budę w lepszym stanie od 1,1, wie każdy zainteresowany. Więc nie ma co robić z tego sensacji i mrugać oczkiem.
po drugie, dlaczego mam żonie kazać wciskać się w kubeł? W moim przypadku wystarczy tylko jeden dla kierowcy. Więc nie rozumiem Twojej uwagi.
po trzecie, nie róbmy dalszego OT w topicu o świeżym zakupie Darasa
Pozdro ...
tomekk58 - 13 Paź 2007, 22:15
gdy ja pierwszy raz zobaczylem w komisie z informacja ze ma 168 koników za cene 4800 to bylem lekko rozbawiony i zniesmaczony... ale teraz jak wiem ze Daras ją ma ciesze sie ze trafila w jego rece... sam bym takie rst kiedys przygarnął... kiedyś, bo narazie mnie nie stać na taka zabaweczke... powodzenia Daruś i informuj nas na bieząco co czynisz z nia bo na prawde temat jest bardzo interesujący
sowa - 13 Paź 2007, 22:28
ciesze sie ze nie trafila do jakiegos dzieciaka by skonczyc na pierwszym drzewie z zatartym silnikiem. Mam nadzieje że druga młodość przed nią
Co do OT ...
trzeci napisał/a: | ... bo zamiast mnie w tym towarzystwie powinna pojawić się sowa.
Asia raczej nie zrobi ze swojej Xerki pseudorajdówki z białymi felgami i tarczami zegarów, z aluminiowymi nakładkami na pedały i sportową kierownicą.
... |
łaj not?!?!?!?!?! ja zamierzam zrobic ze swojej czarnej serie.. ale nie do bólu tylko z małymi wyszukanymi smaczkami. Raczej bez gadżetów z allegro czy tesco ale jakies oryginalne detale zauważalne dla ludzi w temacie ...co z tego wyjdzie czas pokaże!!! :8:
Daras jeszcze raz gratulejszyn na nowej drodze życia!!!
ps. a spadek nie ma szyberdachuuuuuu
Lokmen - 13 Paź 2007, 22:41
sowa napisał/a: | ps. a spadek nie ma szyberdachuuuuuu | i dlatego ma i bedzie mieć dłuuuugo zdrowe progi
Daras84 - 14 Paź 2007, 13:01
LoY jesli miala by isc w czesci to zdjecia bym wystawil w giledzie a nie tutaj...
co do samochodu, to z zewnatz powinna zostac w orginale plus jakies moje małe delikatne akcenty
ale ze srdokeim moze byc ciezko ... choc szkoda mi go bardzo.. bo jest naprawde w swietnym stanie.
Żolw w polsce na pewno jestem drugim włascicielem pomijajac tego chandlarza ktory ja wziął, poprzedni włąsciciel jezdzil nia chyba 8 lat dostalem do neigo nr telefonu wiec bede wydzwanial aby si edowiedziec cąłej histroi samochodu
Żółwik Tuptuś - 14 Paź 2007, 17:49
Daras84 napisał/a: |
ale ze srdokeim moze byc ciezko ... choc szkoda mi go bardzo.. bo jest naprawde w swietnym stanie.
|
heh ma ten sam problem - wydałek kupę kasy i dużo pracy żeby stworzyć moje wnętrze , a teraz coraz bardziej chodzi mi po głowie wersja z dwoma kubłąmi , klatką i szczątkiem deski :8:
Piesek - 14 Paź 2007, 17:55
kurde a myslalem ze ja tylko mam te chorobe :]
Daras84 - 14 Paź 2007, 18:01
Żołw z tym ze ja to kupe kasy moge odzyskac ze sprzedazy wnetrza i przeznacyzc na motor...
puki co oduszki juz zmienione na noweczki.
problem dalej jest z szarpaniem tzn nawet nie szarpaniem,
chodiz oto ze jak juz wejdzie powiedmzy powyzejh tych 3,500 to w pewnym momecie tak jak by nie dostawala paliwa l;ub cos w tym stylu i nie wkreca sie dalej, jak na luzie dam jej gaz do deski to stanie np na 4,800 lub 5tys i tak jakby odcina mu paliwo i niehcce dalej sie wkrecic, jak wylaczer auto i zaraz odpale to jest wszystko wporzadku i po chwili znowu to samo nie ma reguly raz jedzie raz niechce
Żółwik Tuptuś - 14 Paź 2007, 18:08
a nie zachowuje siętak jakby w tryb awaryjny wchodziła ?
druga sprawa to zbadaj ciśnienie paliwa - moze pompa albo filtr ? ( skoro sprawa jest tymczasowa to wałęk raczej odpada )
Piesek - CO do choroby to psychiatra miałby co robić na forum TM ( leczenie uzależnień to spore wyzwanie ) ;-)
Daras84 - 14 Paź 2007, 18:42
tryb awaryjny to to raczej nie jest bo na zmiane raz chodzi a raz nie bez gaszneia silnika. teraz jezdizl moj ojciec i mowi ze wszystko ok, jutro kupie nowy filtr bo ten to chyba od nowosci jezdzi i zoabcyzmy wtedy, swoja droga pompa paliwa tez juz dogorywa bo głosno chodzi. al enie wydaje mi sie zeby ona byla winowajca...
Piesek - 14 Paź 2007, 19:36
ja mam/mialem podobny problem.... tka jakby turbina nie chciala sie zalaczac co nie? 3500 i tak jakby odcinka byla ? jak zloze auto to powiem czy dalej to mam... bo zainwestowalem w pewien czujnik no i generalka... wiec wtedy bede mogl podac przyczyne tego
Fordon - 14 Paź 2007, 20:24
O szty brzydalu... taka fajna sztuke dopadles... ehhh pozazdroscic... ale do rzeczy powiedz w jaki setup celujesz ?
PumaRST - 14 Paź 2007, 21:00
Darku tp moze być kwestja kiepskiej pomy paliwa,
jak jest zimna to jeszcze chodzi ale jak sie zagrzeje to zaczyna warjowac, poczywiście stary Filtr tez moze mieć wpływ na to.
Swoja drogą mzoe tez być problem w przewodach WN oraz Swiecach ale najpierw szukaj w paliwie
Żółwik Tuptuś - 14 Paź 2007, 21:25
Sporo by nam powiedziało ciśnienie paliwa ( ale w momencie kiedy się niechce wkrecać )
CO do insalacji WN to popatrz czy któraś cewka nie jest pęknięta
Daras84 - 14 Paź 2007, 23:26
jutro kupie nowy filtr i zoabczymy.... bo auto ma widizmisie i raz chodzi raz nie.
wybrale msie dizisaj nia kontrolnie na nocne, (o dziwo jezdzila tak jak powinna) i moge stwierdzic tylko ze nawet Zdrowe RS1800 jest poza zasiegiem RST daje niesamowita radoche z jazdy auta z ktorymi mialem problem RS ka lub szlismy na rowno. RSt teraz połyka bez niczego
przy okazji wyszlo ze rozrusznik do wymiany bo sie zacina lub wogole nie chodzi, no i po kilku przejadach zaczyna smierdziec sprzeglo, ale to akurat bylo oczywiste bo pedal bierze od samego dolu. i spodziewalem sie wymiany.
[ Dodano: Nie Paź 14, 2007 23:30 ]
Fordon najpierw chce ja doprowadzic do godnego stanu a pozniej zaczniemy zabawe z motorem swoja droga to moga byc niezle blizniaczki jak zostaniesz przy ori kolorze
Marcin pompe paliwa bym raczej wyeliminowal bo jak zaczyna ja blkowac to jak wylacze ja i zalacze to znowu chodiz normalnie
PumaRST - 15 Paź 2007, 08:05
to zmień filtr i zobaczymy.
co do rozrusznika to moze sie grzać i dlatego moze raz kręcić a raz nie. miałem tak do puki nie zaizolowałem początku ukłądu wydechowego taśmą termoizolacyjną.
PS: jechałeś z tymi G40??
a twoja wypowiedź na temat tego ze RS1800 nie ma szans w żaden sposób mnie nie zaskoczyła od dawna to wiedziałem
Daras84 - 15 Paź 2007, 11:03
no ale z rozrusznikiem jest juz za pozno bo nawet jak jest zimna to szwankuje wiec wymienie na inny. z G40 nie jezdzilem bo ich nie bylo. musze sie jeszcze nauczyc tym ruszac bo to cąłkiem inna jazda niz n/a
Piter - 15 Paź 2007, 11:17
No Daria fajna zabawka i świetna baza pod kolejny projekt.
Powodzenia i do dzieła
A co do tego rwania to nie zawiesza Ci sie turbawka ?
PumaRST - 15 Paź 2007, 11:27
FKP Piter napisał/a: | A co do tego rwania to nie zawiesza Ci sie turbawka ? |
to nie TDi ze zmienną geometrią łopatek. Ona sie nei zawiesza :lol:
Piter - 15 Paź 2007, 11:33
Hehehe no tak :lol:
Daras84 - 15 Paź 2007, 17:47
no to tak dizisja wymienilem ten nie szczesny filtr
jak sie okazlo to nie to,
samochod po odpaleniu i zagrzaniu idzi efajnie przez jakis czas az zacznie go znowu blokowac, na tej zasadzie ze zaczyna pompowac turbo a nagle tak jak by przestaje i auto niechce przyspieszac dalej i zaczyna szarpac, natomiast jak wezme i wylacze a zaraz załacze silnik to znowu jest wszytsko ok przez jakis czas i zachwilke znow to samo...
przy okazji dłubaniny postanowilem odswiezyc troche lakierek
madek - 15 Paź 2007, 18:25
Daras84 napisał/a: | przy okazji dłubaniny postanowilem odswiezyc troche lakierek |
malutka różnica :yyy:
a co do tego problemu to sprawdzales elektryke? jakies kody bledow or something?
PumaRST - 15 Paź 2007, 20:58
Darku chyba musisz sobie sprawic zegar doładowania i sprawdzic czy ci nie przeładowywuje. bo jak tak jest to potem wchodzi w tryb awaryjny, ty ją wyłączysz i wszytsko jest OK, ale potem dasz jej w pizzzz.... i znowu przeładuje.
czy obiaw nie jest taki że wkreca sie do jakiś 3000-3500 obr a potem ni chuuuuchuuu a jak wyłączysz to odrazu jest OK. i czy przez przypadek nie pojawia sie to nagle na 3 lub 4 biegu i swiadczy o tym nagłe szarpnięcie?? i czy cześcioej sie to nie zdaża w tedy kiedy jest chłodniej?? A jak byś jechał spokojnie równo dodajać gazu i zmieniał bieg przy 4000obr to jest ok??
Piesek - 16 Paź 2007, 00:10
to juz mam odpowiedz dlaczego u mnie cos takiego sie dzialo... ale pozostaje jeszcze jedna zagadka i jak dobrze pojdzie (jak poczta polska odmuli) to bede wiedzial co jeszcze bylo nie tak z moim autem... rozwiazaniem jest tylko map sensor wiekszy? lub skrecenie turbawki?
Żółwik Tuptuś - 16 Paź 2007, 06:01
Puma - sugerowałem tryb awaryjny , ale Daras mówi że to nie to .
Piesek - ani to ani to . trzeba odpiąć boostcontroler :lol:
PumaRST - 16 Paź 2007, 06:44
Piesek: u ciebie to sie działo po nagżaniu silnika a nie zawsze. a rozwiazaniem nie jest mapsensor ( bo ty masz dobry do swojego ECU) ani skręcenie turbiny.
Żółw weim ale jaśnioej opisałem bo moze Darek odrzucił nie potrzebnie tą teorie
Żółwik Tuptuś - 16 Paź 2007, 11:45
PumaRST napisał/a: | Żółw weim ale jaśnioej opisałem bo moze Darek odrzucił nie potrzebnie tą teorie |
- Darek - właśnie - odepnij bostcontroler - zobaczymy czy wtedy będize takie jaja robiła ( choć bez zegara doładowania może to być niebezpieczne , więc może najpierw zegar )
Daras84 - 16 Paź 2007, 12:00
Michał jestem po rozmowie z Puma i prawdopodobnie bedzie to, co i Ty pisales...
wiec puki co jade sie rozejrzec za jkaims zegarem i bedizemy walczyc dalej. :yyy:
Żółwik Tuptuś - 16 Paź 2007, 12:12
powodzenia .
Jakby sięokazało że przeładowywuje - daj znak bo jeżeli to przez WG to może być problem , WG od diesela może nie pasować .
Michał22 - 16 Paź 2007, 15:02
Miałem okazje na oczy zobaczy jak Pieknie chodzi RST widok jest nie somowity:)
Moc tez ma i odchodzi jak rakieta I tez jestem ciwekaw jakie plany ma Darek z nia wiazane Jest prawie jak solonu wyciagnieta
Powodzenia Darek
Mafios - 16 Paź 2007, 15:15
Michał22 napisał/a: | Jest prawie jak solonu wyciagnieta |
:yyy: nie przesadzasz zbytnio ? to auto wymaga dobrej reki i ma szczescie ze trafilo do Darka
molu - 16 Paź 2007, 17:23
Prawie taka sama nie : :8:
http://www.fastfordmag.co...F234_buyers.pdf
Fajna bryczka daras-chociaz poprzednia bardziej mi sie podoba
pzdr
Daras84 - 16 Paź 2007, 20:50
Molu powoli ja dopracujemy teraz styling zew. jest malo istotny...
teraz pytanie laickie WG oczywiscie na luzie tez powinien pracowac jak przegazuje ja ma sie rozumiec, powinien upuscic spaliny pomijajac TUrbo? no bo zauwazylem ze na luzie jak ju zzacznie wczensiej ja blokowac to woogle nie pracuje, stoi w miejscu, na oddatek dziisaj jak zaczełem jechac przy pompowaniu ju zna 2 biegu zeskoczyl wąż ktory jest przykrecony na wylocie z turbo...
PumaRST - 16 Paź 2007, 20:55
zasadniczo to ze ci zrzuciło węża to o niczym nie świadczy,
co do Wg to mnie sie obciazał na wolnych obrotach ale dmuchaem w tedy z 1,8 bara a jak było mniej to raczej był otwarty, czyli tylko upuszczał spaliny.
ty czy dobrze zrozumiaęłm że ci sie WG zawiesza i czasem nie otwiera?? bo to też moze być problem przeładowywania. jesli ci sie nie otworzy to nadmucha ile jest w stanie czyli około 1,5 bara lub wiecej
Darekmk3 - 16 Paź 2007, 21:56
PumaRST napisał/a: | to nadmucha ile jest w stanie czyli około 1,5 bara lub wiecej |
no to musi byc milo
a tak serio to Darus musze podjechac ktorys dzien i obadac to moze mnie wkoncu przekonasz
pozdro i milego -bezawaryjnego uzytkowania
Piesek - 16 Paź 2007, 22:10
to mam nadzieje ze nastepny wypad do trojmiasta bedzie FRST to poscigamy sie na pasie... doszlo pare fajnych autek ze tak powiem :]
Żółwik Tuptuś - 17 Paź 2007, 06:09
PumaRST napisał/a: | zasadniczo to ze ci zrzuciło węża to o niczym nie świadczy, |
jak to nie - a gówniana opaska ( przeciągneta ) ;-)
PumaRST napisał/a: |
co do Wg to mnie sie obciazał na wolnych obrotach ale dmuchaem w tedy z 1,8 bara a jak było mniej to raczej był otwarty, czyli tylko upuszczał spaliny.
ty czy dobrze zrozumiaęłm że ci sie WG zawiesza i czasem nie otwiera?? bo to też moze być problem przeładowywania. jesli ci sie nie otworzy to nadmucha ile jest w stanie czyli około 1,5 bara lub wiecej |
Puma - ja to zrozumiałęm odwrotnie - wg mnie Darek przegazował jana luzie i stwierdził że WG nie otwiera się - czyli nie dostaje wystarczającego ciśnienia żeby otworzyć bypass . Przeca WG otwiera sięgdy ciśnienie doładowania jest za duże ( czyli na biegu jałowym praktycznie nie do osiągnięcia , przy sprawnym WG )
WG może być nieszczelny - ale tutaj raczej odpada - bo wtedy co prawda by sięnie otwierał , ale ciśnienie dołądowania by spieprzało przez tą nieszczelność ,
albo może się wieszać ( tu przyznaję Ci rację nadmucha 1.5 bara i będzie wchodził w tryb awaryjny )
Daras - wyjmij WG i podłącz do spreżonego powietrza z manometrem - stwierdzisz czy się wiesza ,i czy ma sprawnąmembranę . Druga sprawa zobacz czy niejest podgięty na podstawce i czy to n ie powoduje że trudno chodzi i nie może otworzyć bypasa ( wiesz podstawka , może zatarła sie wajcha od bypasa bo auto stało itp )
Daras84 - 17 Paź 2007, 14:25
mam juz ZEgar doładowania narazie taki od acetylenu, myusze go jeszcze tlyko dizisja podlaczyc, a wajcha od bypasa pracuje i ciekzo stwierdzic czy ma jakies problemy z zacinaniem przynjaminej nie potrafie tego ocenic ruszajac go reka..
ps : w ktore miejsce sie wpiac zeby zmierzyc doładowanie ?
Żółwik Tuptuś - 17 Paź 2007, 19:48
Gdziekolwiek za przepustnicą - najprościej - jak stoisz przed autem i patrzysz na napis EFI to po prawej masz kruciec na wężyk o odpowiedniej średnicy ( powinieneś mieć ) jeżeli go nie masz lub jest zajęty to po lewej stronie napisu masz dwa króćce ( jeżlei oba są zajęte to muszisz dać tórjnik na którymś z idących od nich weżyków i tam wpiąć się z zegarem )
Zegar od acetylenu będzie miałjeden problem - z tego co pamiętam z tyłu ma wyjście na gwint i musisz redukcje załatwić żeby przejśćna wężyki te małej średnicy .
Co do bypasa - to zdejmij z jego dźwigni zawleczkę , zdejmij pret to wastegate-a i poruszaj tą dźwignią( powinna latać luźniutko ) . Jak zdejmiesdz dżwignięod WG to zobacz czy nie preży w jakimś dziwnym kierunku i czy łatwo wchodzi na bypas ( powinna wchodzić z lekkim naciągiem )
Daras84 - 17 Paź 2007, 20:44
zegar podlaczony, dobrze pamietałes ZOłwik mial z tyłu gwint ale to najmiejszy problem... wykonalem tlyko krotka jazde po mojej ulicy (2 pierwsze biegi)bo nie chchaielm jej meczyc a nie mialem czasu aby zagrzac auto, jutro to zrobie. no ale i tak pompuje powyzej 1 Bar.
Żółwik Tuptuś - 17 Paź 2007, 20:46
Daras84 napisał/a: | . no ale i tak pompuje powyzej 1 Bar. |
to chyba wszystko wyjaśnia . Stawiam na źle wyregulowany lub zły WG ( od diesela )
KUI3A - 17 Paź 2007, 21:41
no autko na fotkach prezentuje sięcałkiem całkiem, a w tą sobotę najprawdopodobniej na żywo je zoaczę
PumaRST - 17 Paź 2007, 21:45
Żółwik Tuptuś napisał/a: | ( od diesela ) |
przestań sie upierać przy tym Dieslu.
Żółwik Tuptuś - 18 Paź 2007, 05:56
Daras84 - 18 Paź 2007, 20:32
dzisiaj ja sprawdzilem jak pompuje i dochodzi do 1,2 bara a jak ja juz zablokuje i zaczyna szarpac to dochodzi do 0,5 i koniec zacyzna nia rwac. jestem juz po rozmowie tel Z Puma i teoroetycnzie problem jest rozwiazany teraz tylko trzeba to wprowadzic w zycie dzieki Marcin ;-)
PumaRST - 18 Paź 2007, 21:25
nie ma za co
Darekmk3 - 2 Lis 2007, 19:33
no droga kolezanko dawaj tu wiesci o nowych tajlach do rst bo wiem ze cos nowego przybylo,a tak wogole to nie badz taki skromny i wklej to w projekty
pozdro
Daras84 - 2 Lis 2007, 19:46
no cos tam sie trafilo ale to tylko styling....
puki co wazniejszy jest motor dzieki pomocy Pumy wkoncu uporalem sie z przeladowywaniem, jeszcze nie jest tyle ile powinnno byc ale winowajca jest juz znany, jeszcze male regulacje i bedzie ok.
Fordon - 6 Lis 2007, 13:21
Daras84 napisał/a: | no cos tam sie trafilo ale to tylko styling....
puki co wazniejszy jest motor dzieki pomocy Pumy wkoncu uporalem sie z przeladowywaniem, jeszcze nie jest tyle ile powinnno byc ale winowajca jest juz znany, jeszcze male regulacje i bedzie ok. |
To sie chociaz przyznaj cos tam dorwal za elementy stylingu
Daras84 - 6 Lis 2007, 16:12
no to cos na tył i nie jest to spadek z RS1800
w zderzak przod białe halunki zamiast ori zołtych
do tego jeszcze biale kierunki przod, boczne kwadraty dymione helli, i lusterka mk3,5.
PumaRST - 6 Lis 2007, 16:19
no Darku ładne zakupy, aler mam nadzieje że jeszcze zostaną ci fele a reszte inwencji twórczej wykożystasz w jedynym słusznym kierunku :lol:
i rozumiem że taki wygląd ci sie spodobał :lol:

a w niedalekiej przyszłości moze cos takiego:
madek - 6 Lis 2007, 18:22
PumaRST, ta ostatnia kozak
taka tez pikna tylko zielone paski zostawic
Żółwik Tuptuś - 6 Lis 2007, 18:27
mk3 ze zdrowym wlewem :yyy: to by faktycznie był wyczyn na skalęeuropejską ;-)
Powiedział bym cioś na temat ostatniego zdjęcia Pumy ale nie powiem bo mi łeb urwie . Choćauto faktycznie śliczne .
Madek - może i ładna ale dlaczego ją skłądali w spółdzielni niewidomych i niepełnosprawnych " Precyzja "
Powiem wam tak . Pierdołami się zajmujecie a wałek rdzewieje .
Daras84 - 6 Lis 2007, 18:54
jednak czerwona te zmoze byc ładna, co do ostatniego zdjecia Pumy no to miodzio,
te felgi to sa rajdowe Promotivy?? czy jakos tak? i jak chyba dorbze pamietam to ta pierwsza fiesta 1,8 ZT co sie pojawila w klubie smiga/ smigala n atakich samych felunkach ?
żołw dobrze wiecie ze o niczym innym nie pogadacie
madek - 6 Lis 2007, 19:25
Te to chyba akurat OZ Rally Racing. Compomotive robi podobne
PumaRST - 6 Lis 2007, 19:42
ta pierwsza to xr2i 8v
elmek13 - 7 Lis 2007, 00:33
Gratuluję zakupu prawie taka jak moja ( bliźniaczki ) Czy coś?
ta ostania fotka Pumy bardzo przypomina mi moją Fiestkę.....
Ale ogólnie ładna sztuka.
Ad@mus - 7 Lis 2007, 10:07
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Powiedział bym cioś na temat ostatniego zdjęcia Pumy ale nie powiem bo mi łeb urwie . |
to auto jest zepsiute bo ma po zlej stronie kierownice
PumaRST - 7 Lis 2007, 11:17
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Powiedział bym cioś na temat ostatniego zdjęcia Pumy ale nie powiem bo mi łeb urwie . |
gadaj :lol: nic ci nie urwe
A co do Felg to Darku masz racje w tej 1,8ZT były/są takie ale 13" z tego co pamietam. szkoda że nie osiagalne w PL są te fele na rynku wtórnym
Daras84 - 17 Lis 2007, 15:05
mały up date :
zbieramy dalej graty:
MBC
Przelocik na wstepna zmiane wydechu
jest jeszcze spadek po Pumy RST kable i cos jeszcze al eo tym niedlugo.
Żółwik Tuptuś - 17 Lis 2007, 19:09
ten MBC to ja gdzies widziałem już ;-)
Daras podwieś temat na mój wniosek bo trzeba go szukać po forum - a tak to będzie już w projektach .
Daras84 - 21 Lis 2007, 18:06
dzisiaj znalalzem chwilke czasu i ustawialem dalej to doladowanie by dozyc do 0,4 bara. przy okazji wymienilem rozrusznik na inny sprawny bo ten sie zacinał.
i mały lifting miejsca ktore powinni "inni kierowcy" ogladac najczesciej
przed :
po :
Bongo - 21 Lis 2007, 22:52
jako ze do ekipy gornego slaska przyjechala jednoosobowa delegacja Dywizji dolnaskalskiej w mojej skromnej osobie i mialem ja przyjemnosc widziec na oczy...jest piekna mimo ze widzialem ja przelotem i w nocy...!! Darek mam nadzieje ze zrobisz z tego niezle cacko i moze i ja sie takiej dorobie
Piesek - 21 Lis 2007, 23:14
tak szczeze powiedziawszy to wogule nie pasuja te lampy do czerwonego koloru... na graficie 100 razy lepiej
PS. zmieniles numer telefonu? odpisz mi na gg... co do Ciebie pisalem
Daras84 - 16 Gru 2007, 13:57
mały update:
CVH 285T2
autko obecnie znajduje sie w Kielcach w wiadomych celach.
choc w osttaniej trasiue przyprawilo troche niespodizanek
Ps: dzieki za hol
hehe
Piter - 16 Gru 2007, 14:18
Eeeee a co z Kielc wyjedzie ?
Fordon - 16 Gru 2007, 14:24
FKP Piter napisał/a: | Eeeee a co z Kielc wyjedzie ? |
Mala DRAG RST... znajac Marcina umiejetnosci i Darasa wymagania to mozemy sie spodziewac drugiej najmocniejszej RST...
daniel - 16 Gru 2007, 14:34
i następny potwór się szykuje
PumaRST - 16 Gru 2007, 16:59
Fordon napisał/a: | Mala DRAG RST... znajac Marcina umiejetnosci i Darasa wymagania to mozemy sie spodziewac drugiej najmocniejszej RST... |
projekt zasadniczo zakłada troche inne podejście do sprawy wynikajace z mojego doświadczenia. Raczej bedziemy walczyli o jak najefektywniejszą moc a nie o o jak najbardziej efektowną moc. Mnie raczej interesuje czas uzyskany przez to auto nizeli wykres z hamownii. niemniej jednak powinno w końcowym setupie być miedzy 190-210KM.
to chyba na tyle na dzień dzisiejszy.
Pozdro
Piesek - 17 Gru 2007, 20:45
byle do wiosny
PumaRST - 17 Gru 2007, 21:19
Piesek napisał/a: | byle do wiosny |
hmmmm a kto powiedział że końcowy soft bedzie na wiosne??
Swoja drogą pochwal sie planami ZVH.
Piesek - 17 Gru 2007, 21:25
a czy ktos cos mowi o zvh
tomekk58 - 18 Sty 2008, 17:31
co tam nowego w temacie?? rst juz poszła na zyletki ??
Piter - 18 Sty 2008, 19:13
No właśnie? Co tam w Kielcach się dzieje ?
Żółwik Tuptuś - 18 Sty 2008, 22:20
Puma pojechał na narty więc jak już wyjdzie ze szpitala to od razu zabierze się za RST Darasa . Albo nie Zobaczymy
PumaRST - 10 Lut 2008, 09:33
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Puma pojechał na narty więc jak już wyjdzie ze szpitala to od razu zabierze się za RST Darasa . Albo nie Zobaczymy |
raczej nie odrazu ale w końcu nadszedł ten dzień kiedy FRST doczekała sie wjazdu na kanał.
W sumie mam mało czasu wiec prace bedą postępowac po woli ale juz coś drgnęło:
Dzień 1:
Z pierwszych spostrzeżeń. Silnik raczej nigdy nie otwierany i co według mnie najważniejsze w 100% oryginalny. co ciekawe szklanki i wałek jeszcze żyją wiec bedzie akurat na okres docierania.
W nadchodzącym tygodniu postaram sie wyjac blok i go rozebrac. Narazie nei wygląda to fatalnie choć do nowości mu troche brakuje, progi delikatne na cylindrach, ciekawe jak bedzie z wymiarem na całej wysokości tuleji. Widać ze auto jeździło na niezłym oleju wiec jest duża szansa ze tłoki nie bedą uszkodzone.
Turbina niestety do regenracji sporo luzu na wałki i usiana olejem w ssaniu.
tyle spostrzeżen na p 1 dniu prac nad RST.
C.D.N.
Piter - 10 Lut 2008, 10:34
Jak to mówią: powolutku śliniąc główkę, wielki słoń wydupczył mrówkę
Ważne że coś cię robi. Będzie gotowa na Poznań ?
PumaRST - 10 Lut 2008, 10:39
FKP Piter napisał/a: | Jak to mówią: powolutku śliniąc główkę, wielki słoń wydupczył mrówkę |
Nie znałem tego a musze zapisać sobie gdzieś
FKP Piter napisał/a: | Ważne że coś cię robi. Będzie gotowa na Poznań ? |
zależy co masz na myśli jesli chodzi o remont i docieranei to ja po cichu licze ze sie jej pozbede w ciagu miesiąca (około) bo choć nei mam czasu to też nei chce jej juz oglądać, za długo stała u mnie
ale czy bedzie cos ponad serie to juzzalezy czy właściciel zdąży dotrzeć auto i czy kaski mu starczy na mody. Jako seria to na 99% bedzie w Poznaniu.
Żółwik Tuptuś - 10 Lut 2008, 11:52
No - zimowy marazm w robotach został przełąmany . Cieszę się że coś ruszyło .
Heh - wiec jeszcze sietrafiają takie rarytasy
Daras84 - 10 Lut 2008, 18:39
silnik jakies 2 lata temu <sadzac po naklejkach jezdizl na full syntetyku> wiec moze dlatego jeszce jako tak to wyglada... no i pewnei uratowało ja to ze jezdizl nia starszy pan przez caly okres pobytu w polsce.
PIter co do Poznania to si enie wypoiwada mbo puki co jestem bezrobotnym wiec fundusze na RST sa okrojone...
PumaRST - 10 Lut 2008, 20:09
Daras84 napisał/a: | PIter co do Poznania to si enie wypoiwada mbo puki co jestem bezrobotnym wiec fundusze na RST sa okrojone... |
przestań chrzanić :1xf: sprzedaj Escorta lub posprzedawaj zabawki, lub co kolwiek z nim zrób. FRST jest ważniejsza
Daras84 - 11 Lut 2008, 12:59
ta a na codzien bede napierdalal na składaku ;P <na rowerze a nie klubowiczu ;P
PumaRST - 11 Lut 2008, 13:14
Daras84 napisał/a: | ta a na codzien bede napierdalal na składaku ;P <na rowerze a nie klubowiczu ;P |
nie no macie przeciesz autobusy lub mozesz kupic malucha
wiesz ze FRST najważniejsza
Żółwik Tuptuś - 11 Lut 2008, 14:40
PumaRST napisał/a: | Daras84 napisał/a: | ta a na codzien bede napierdalal na składaku ;P <na rowerze a nie klubowiczu ;P |
wiesz ze FRST najważniejsza |
sprzedam ci szarą za 300 zł
squadak - 11 Lut 2008, 15:05
Daras84 napisał/a: | ta a na codzien bede napierdalal na składaku ;P <na rowerze a nie klubowiczu ;P |
hehehehe, no cale szczescie
Bit1 - 11 Lut 2008, 16:12
Żółwik Tuptuś napisał/a: | PumaRST napisał/a: | Daras84 napisał/a: | ta a na codzien bede napierdalal na składaku ;P <na rowerze a nie klubowiczu ;P |
wiesz ze FRST najważniejsza |
sprzedam ci szarą za 300 zł |
Nie pisz takich rzeczy bo jeszcze kupi i potnie na żyletki jak zawsze
Laskosz - 11 Lut 2008, 18:28
Żółwik Tuptuś napisał/a: | sprzedam ci szarą za 300 zł |
takie małe OT ja wezme oczywiście na żyletki
Piesek - 11 Lut 2008, 20:47
ja na codzien jeszcze od 2 lat już mercedesem albo ikarusem i daje radę
eCo^ - 11 Lut 2008, 23:00
Darku ma byc na Poznan i jusz, wierze ze Puma szybko sie upora z RST
i pozbadz sie tego kabrio
ps OT trzymaj mi te klape nogami i recami
pozdro z dolnegosląska
Michał22 - 14 Lut 2008, 16:23
Moim zdaniem Cabrio ładne ale gdybys widzieł mine Darasa jak patrzy na Fieste RS od kupla to było widac zal ze sprzedał ale nowa RST bedzie Cudowna i mam nadzieje ze gotawa na Poznan
Darku zycze wyczymałosci w pracy:)
PumaRST - 14 Lut 2008, 17:27
mały upDate:
dzis silnik wyleciał z auta do końca:

potem go rozebrałem i pojechał na pomiary żeby stwierdzic co trzeba zrobić. Jutro juz powinienem wiedzieć ocb. wiec mysłe ze w połowie przyszłego tygodnia bedzie mozna zajać sie skąłdaniem dołu.
Niestety mam problem z uszczelkami bo we wszystkich znanych mi źródłach majatylko Ajuse na dzień dzisiejszy a tego gówna nei chce, wiec skąłdanei mozę sie opóźnić o czas oczekiwanai na uszczelki
Małe spostrzerzenie: pasek rozrządu niedługo by sie urwał a panewka by sie pewnei obruciał wiec czas na rozbiórke był najwyższy.
C.D.N.
Żółwik Tuptuś - 14 Lut 2008, 17:48
Dlaczego wszystkie RST przyjeżdżające do odburaczenia mają filtry oleju od poloneza ;-)
Dobrze że się sprawa ruszyła . CO do uszczelek - w pełni Cię rozumiem - skoro teraz jest na wierzchu to trzeba go poskłądać na dobrych . Teraz to jest moment , później będzie to naprawde trudne ( wiem bo kiedyś pożałowałem uszczelniacza wału za kołem zamachowym )
kosiniak - 14 Lut 2008, 20:46
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Dlaczego wszystkie RST przyjeżdżające do odburaczenia mają filtry oleju od poloneza ;-) | hahaha, taki myk
Kolin - 14 Lut 2008, 22:40
Żółwik Tuptuś napisał/a: | przyjeżdżające do odburaczenia mają filtry oleju od poloneza ;-) |
Bo do Poloneza jest jeszcze taniej niż do Forda
Daras84 - 25 Lut 2008, 13:25
mały up:
T25
do tego jeszcze jakeis elementy orurowania
Piesek - 25 Lut 2008, 17:19
i od czego wkońcu? rover 2.0 turbo, mitsubishi eclipse czy nissan 200sx ? w jakim jest stanie i ile dałeś za nią? Ja już mam duże uprzedzenia co do używanych turbin....
PumaRST - 25 Lut 2008, 19:12
Turbina z Saaba.
a co do zmian u mnie:
wreszcie dostałęm wszystkie uszczelki, kompletny rozrząd, filtry, pierścienie, panweki itd.
do tego odebrałem blok i wął po szlifie (niestety foto nie mam). Jak dobrze pujdzie to dół silnika w tym tygodiu juz bedzie w aucie - ale nei zapeszajmy jeszcze
Daras84 - 25 Lut 2008, 23:17
a dokładnie z saaba 9000 z 97 roku auto przejechane 40 tys mil,
Żółwik Tuptuś - 26 Lut 2008, 00:36
Proponuję aby temat zawisł w alei .
PumaRST - 26 Lut 2008, 06:50
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Proponuję aby temat zawisł w alei . |
wsumie miałem to zrobić jak (zaproponować) jak poskłądam silnik i autko bedzie juzodpalone na T25. ale skoro moja 2 połowa wniskuje o to, to sie przychylam do tej propozycji
A wracaja do tematu: Daras przemyśł ten temat
http://moto.allegro.pl/it...ts_okazja_.html
wiekszy od serii, ogarnie wszystko co trzeba, nie bedzie cięcia i przerabiania orurowania, tylko poskałdam juz na Gotowo. A ten co masz sprzedasz za ta sama kaske wiec nie stracisz na tym a bedzie mniej roboty a ten sam efekt.
eCo^ - 26 Lut 2008, 15:38
IC Stafcia to moze cos spuści z ceny
Daras84 - 27 Lut 2008, 10:54
z racji tego ze jestem na bezrobotnym to mam troche czasu na jakies srutututu,
poczatkowo felgi mialy isc na spzedaz ale wyladuja w RST muysle ze napewno sa ąłdniejsze od ORI z RST
wygładało to tak a nawet gorzej
po kilku godiznach zabawy
porownanie
tera zsi ezastanawiam na jaki kolorek pyknac te srodki al echyab zostana srebne...
Piter - 27 Lut 2008, 10:59
Na żaden kolorek
Mafios - 27 Lut 2008, 11:10
a mangelsow nie chcesz ?
Daras84 - 27 Lut 2008, 12:28
nie boone to troche ciezkie sa
Arkadius - 27 Lut 2008, 15:29
Daras84, felga fajna weź ściągnij delke będą się lepiej prezentować na moje
PumaRST - 27 Lut 2008, 20:37
Felga bardzo fajna i ori z RS1800 czyli 14". walnij ja w biel jesli auto zostaje czerwone.
a teraz mały upDate:
blok poskąłdany zabrakło mi siły zeby wsadzic dzić go do auta. Jutro dokręce tylko sprzęgło i wskakujemy do komory silnika.
Daruje sobie fotki poszczególnych etapów skałdania - jedynie efekt końcowy dnia dzisiejszego:
C.D.N.
Arkadius - 27 Lut 2008, 20:40
ale brakuje mi tutaj barw bojowych bloku by O.B.R.
Piesek - 27 Lut 2008, 21:01
Jak polerowałeś te felgi? ręcznie? bo wyszły strasznie fajnie... jak blok już zrobiony to aż strach sie bac ja kwyjedzie ta frst z OBRu
PumaRST - 27 Lut 2008, 21:03
Piesek napisał/a: | jak blok już zrobiony to aż strach sie bac ja kwyjedzie ta frst z OBRu |
jak to jak, na kołach
nie mam czasu na stylistyczne pierdoły wiec nic nei bedzie malowane, jak Darek bedzie chciał to sobie dekiel prysnie, ja mam inne zadanei do wykonania i je robie
Danio - 27 Lut 2008, 21:06
szczerze zazdroszczę i już sie nie mogę doczekać jak ją na żywca w końcu zobaczę
Rasta - 27 Lut 2008, 21:22
No to wiedzę, że będzie grubo - psssy psssy
Mam nadzieję, że spotkamy sie w Poznaniu
Bongo - 27 Lut 2008, 23:04
czyzby rasta startowal na poznan ??
Daras84 - 28 Lut 2008, 09:39
Piesek napisał/a: | Jak polerowałeś te felgi? ręcznie? bo wyszły strasznie fajnie... jak blok już zrobiony to aż strach sie bac ja kwyjedzie ta frst z OBRu |
felgi do paiperu 2000 tys recznie a pozniej wiertara filc pasta i jazda
Rasta napisał/a: | No to wiedzę, że będzie grubo - psssy psssy
Mam nadzieję, że spotkamy sie w Poznaniu |
jesli do tego czasu zdąże ja dotrzec i jakos sensownie poskladac reszte to jak$$ pozwoli ot przyjade a jak nie to essem
PumaRST - 28 Lut 2008, 17:57
Daras84 napisał/a: | jesli do tego czasu zdąże ja dotrzec i jakos sensownie poskladac reszte to jak$$ pozwoli ot przyjade a jak nie to essem |
jak mi tak dalej pójdzie to bedziesz miał niecąłe 2 miesiace na docieranie i strojenie
mały upDate z dnia dzisiejszego:
1) blok w samochodzie:
2) w głowicy i kolektorach kanały zrobione wiec jutro rano czopka zostanie odstawiona do planowania i wymiany uszczelniaczy oraz sprawdzenai szczelności zaworów i opcjonalnie jakiś napraw bierzących.
Jak tak dalej pójdzie i nic nie wsykoczy to w ciagu 2 tygodni autko bedzie zzrobione
Daras84 - 28 Lut 2008, 22:52
ehh juz sie powoli doczekac nie umiem
ta poduszka przy podluznicy jest urwana ??
PumaRST - 29 Lut 2008, 06:13
Daras84 napisał/a: | ta poduszka przy podluznicy jest urwana ?? |
jest OK, tylko jest seia a ja przyzwyczajony do wzmocnionych i dlatego wydawąło mi sie ze cos nei tak. ale przednia pod skrzynią bedziesz musiał przerobić według starego dobrego patentu bo jak juz zaczneisz latać to szybko sie urwie
mały upDate
1) głowice odbieram we wtorek wiec do końca tygodnia silnik powinien być złożony.
2) dziś rozebrałem (wyjołem z muszli żeliwnych) obie turbiny ori T2 i T25, niestety ale nie bedzie to na zasadzie p&p wsumie myślałem że mniej trzeba rozwiercić muszle wydechową od T2 żeby tam wsadzic T25 ale jednak jest tego dużo i zaczynam powątpiewać ze to ktoś mi zrobi. Co prawda wiem że sie da bo znam FRST z francji latajace na T25 w ori żeliwie ale, zobaczymy. Wiekszy problem to fakt że ta T25 też jest uwalona olejem, jest lepsza nizT2 ale też nadaje sie do regeneracji a przynajmniej wymiany uszczelnień. Czyli bedzie trzeba rozważyć czy przezprzypadek nie zrobić Hybrydy T2/T25 lub z racji tego ze T25 jest kompletna pomyśleć o spawaniu kolektora wydechowego pod T25. Ale z decyzjami jeszcze chwile poczekamy.
narazie porównanie obu Turbin:
różnica widoczna gołym okiem
Żółwik Tuptuś - 2 Mar 2008, 22:49
O w morde - czyli jak zwykle nie ma części pasujących są tylko jeszcze niedostosowane .
Daj dokłądne info bo jakby ktoś komuś coś , ewentualnie ja tam nic to mi sie przyda
PumaRST - 5 Mar 2008, 21:10
upDate
głowica, kolektor ssący i osprzet w aucie

Zostało koło pasowe, ukłąd chłodzenia i wydech z turbiną.
Najważniejsza informacja jest taka ze przerobia mi muszle wydechową od T2 na T25 i powinna być w tym tygodniu. Jeszcze nei wiem co z turbina ale jesli ten olej to tylko kwestia poprzedniego silnika to zostanie dopawać kawałek aluminiowej rurki do muszli poskąłdać i palić. wiec całkiem realny sie robi termin odpalenia w przyszłym tygodniu
eCo^ - 12 Mar 2008, 23:44
ad. układ chłodzenia
wczoraj tj. 11.03.2008, w związku z moja wizyta na ślunsku Octawią RS po odbiór recaro zrobiliśmy małe machnium z Darasem, on sprzedał mi mapsensor z Xr (zdzierca!!!! kill2 ), a ja kupiłem mu fartem węże wodne do RST za ogromną sume 15 polskich orzełków o nominale 1 pln'a
oto uroczysty akt przekazania
ps.1
dziwi i niejako zastanawia pozycja Darasa
ps.2 OT
Puma ile dałeś za komplet uszczelek do FRTS i jaka firma??
pozdro i czekam na update!!
PumaRST - 12 Mar 2008, 23:57
Daras jakoś dobrze wyglądasz na tym urlopie brak pracy ewidentnie Ci służy
Daras84 - 13 Mar 2008, 11:19
no nie narzekam na brak wolnego czasu ale chyba musze cos poszukac bo ni ma za co auta skaczyc...
w miedzy czasie drogą handlu wyniennego dotatrł do mnie IQ od Pieska pozniej wrzuce foto.
[ Dodano: Czw Mar 13, 2008 17:55 ]
PumaRST - 14 Mar 2008, 18:36
IC fajne i dobrze ze ma alu wanny, ciekawe jak to upchasz w aucie
mały upDate:
przerobiona muszla ssąca od T25 i T25 w muszli wydechowej od T2

Wiec mamy pierwsze 1,6T na T25 w PL
Jutro skłądam i mam nadzieje że odpalam to padło
Żółwik Tuptuś - 14 Mar 2008, 19:43
Co w tym garku jest co stoi za muszlą ? Zielony sos produkcji Myszy ? JAk tak to się wbijam z wizytą
Jeżlei chodzi o IC to ja bym to upchnął i to nawet ładnie . ale znając Darasa to zrobi to po twojemu czyli wytnie siekiera otwór wielkości deski sedesowej w zderzaku i za nim wstawi IC
Czyli kolejny szczyt osiągnięty . Bycie pionierem to fajna zabawa Patrzyłęm u mnie i faktycznie takie rozwiązanie muszli to jedyna możliwość- chyba żeby wymieniać co 15 minut weże wychodzące :(
Jeszcze troche i Żółw też kupi łądny IC żeby ładno było i ślniąco na zewnątrz
PumaRST - 14 Mar 2008, 19:51
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Co w tym garku jest co stoi za muszlą ? Zielony sos produkcji Myszy ? JAk tak to się wbijam z wizytą |
nie, jest tam szama dla kundli ale jak chcesz to sie wbijaj napewno sie podzielą
Żółwik Tuptuś - 14 Mar 2008, 19:53
Wiesz - Ewa w anglii , w domu kuchnia w remoncie Przemyśle to
Choć te twoje kundle spore są więc pewnie będe musiał powalczyć zanim się najem
Daras84 - 14 Mar 2008, 22:44
Żółwik Tuptuś napisał/a: |
Jeżlei chodzi o IC to ja bym to upchnął i to nawet ładnie . ale znając Darasa to zrobi to po twojemu czyli wytnie siekiera otwór wielkości deski sedesowej w zderzaku i za nim wstawi IC
|
własnie sie zastanawialem jak to zrobic ale juz rozwiałes moje watpliwosci
PumaRST - 15 Mar 2008, 19:21
Odpalić sie nei udało bo skojnczył sie akumulator podczas przeganiania oleju.
najpierw fotki złożonej Turbawki oraz poskłodanego w 90% silnika:

I teraz kilka info:
Kolejny problem z wsadzeniem T25 do mk3 RST, niestety WG wychodzi w chłodnicy, ja rozwiazałem problem chwilowo demontując wogóle WG. Trzeba podciać zderzak i przesunać chłodnice tu Darek bedziesz miał zabawe żeby nie było że to tylko mój projekt, a że dzieki temu zabiegowi bede spokojniejszy o silnik podczas docierania to 2 kwestia .
Niestety ale zasys z T2 nie psuje i bedzie trzeba cos wyześnićzeby był dolot do turbiny, łąćznik fioltra z turbiną. Niestety chyba stożek sie nei zmieści wiec bedą dodatkowe modyfikacjie.
Darku wążjest ładny i szczelny wiec zakup udany
Reszta układa sie całkiem OK wiec przy nastepnym spotkaniu z FRST powinienem juz skończyć i jaodpalić oraz poskałdać do końca.
Piesek - 15 Mar 2008, 20:22
jak bedziesz potrzebować złączka silikonowe, wzmacniane to odezwij sie do mnie to dam namiary Ci na gostka ktory ma takowe i naprawde dobre ceny
Daras84 - 15 Mar 2008, 23:12
PumaRST - 16 Mar 2008, 09:22
Daras84 napisał/a: | :devil: |
co sie tak cieszysz?? z tego ze już naprawde blisko czy z tego że też ci zostawiam coś do zrobienia??
a juz tak poważniej, wieczorem myślałem nad tym Wg i bedzie musiał przód bardziej przypominać mój nizelemelka. Żeby ten IC wszedł oraz WG troche ciecia cie bedzie czekać i to nie tylko pasa przedniego ale też zderzka. bo prubowąłem przesunąć chłodnice na maxa ale neistety wentylator zaczoł sie zapierać o zderzak, a zaraz a nim chłodnica o ten pałąk który trzyma zamek. wiec ogólnie troch zabawy bedzie i myśle że róznocześnie bedziesz musiałdać zobie IC zeby nie robić 2 razy tej zamej roboty.
No jeszcze musze rozkminić dolot do turbiny ale tu sie zdzwonimy jak sobie pomierze jakie są tam opcje.
Darekmk3 - 16 Mar 2008, 11:28
PumaRST napisał/a: | Daras84 napisał/a: | :devil: |
co sie tak cieszysz?? z tego ze już naprawde blisko czy z tego że też ci zostawiam coś do zrobienia??
a juz tak poważniej, wieczorem myślałem nad tym Wg i bedzie musiał przód bardziej przypominać mój nizelemelka. Żeby ten IC wszedł oraz WG troche ciecia cie bedzie czekać i to nie tylko pasa przedniego ale też zderzka. bo prubowąłem przesunąć chłodnice na maxa ale neistety wentylator zaczoł sie zapierać o zderzak, a zaraz a nim chłodnica o ten pałąk który trzyma zamek. wiec ogólnie troch zabawy bedzie i myśle że róznocześnie bedziesz musiałdać zobie IC zeby nie robić 2 razy tej zamej roboty.
No jeszcze musze rozkminić dolot do turbiny ale tu sie zdzwonimy jak sobie pomierze jakie są tam opcje. |
no Marcin z tego co piszesz to Darek juz taki bezrobotny nie będzie wkoncu sie jakiejs roboty chwyci.
Czyli jutro odpalenie?
pozdro
PumaRST - 16 Mar 2008, 11:48
Darekmk3 napisał/a: | Czyli jutro odpalenie? |
jutro napewno nie, może we wtorek a najpóźniej w środe bo chce ja odpalić jak najszybciej sie da zeby w weekend Darek przyjechał po tego paścia
elmek13 - 16 Mar 2008, 12:15
Puma czy mi sie zdaje czy Daras ma lepsze mocowanie tej turbiny. Chodzi mi o ten bolec otwierający turbinę. Czy u mnie też można coś takiego zrobić ( teoretycznie pytam )
PumaRST - 16 Mar 2008, 13:15
elmek13 napisał/a: | Puma czy mi sie zdaje czy Daras ma lepsze mocowanie tej turbiny. Chodzi mi o ten bolec otwierający turbinę. Czy u mnie też można coś takiego zrobić ( teoretycznie pytam ) |
jesli mówimy o mocowaniu WG to masz praktycznie takie samo. notabene WG są identyczne tylko sam pręt ma inny kształt.
Daras84 - 16 Mar 2008, 23:09
nie no z jednej storny sie ciesze ze bede mial autko juz u siebie i bede mogł je "rozsprzedac " na poczet dalszych "braków" a druga sprawa to pogrzebal bym se jzu torche przy niej bo stesknielm sie za fiesta
PumaRST - 19 Mar 2008, 19:55
upDate
w zasadzie dziś sie zakończył etap mojej pracy nad tym autem, jeszcze w sobote zobacze i przewioze ja do domu a w najprawdopodobniej w niedizele Daras przyjedzie po nia.
oto foto poskłądanej:
Dalej jesli nic nie znajde na świerzy umysł w sobote wszystko bedzie w rękach właściciela, czyli usuwanie chorób wieku dziecięcego (które na 100% wystąpią), oraz dalsze modyfikacje.
Pozdro
Daras84 - 20 Mar 2008, 09:58
Marcin a to takie "ucho" zaraz obok suszarki a bardzo blisko chlodnicy nie wyłupie mi w niej dziury ?? czy tylko na foto tak to wyglada?
PumaRST - 20 Mar 2008, 11:05
to jest powód dla którego bedziesz musiał przesunąć chłodnice, zeby wogóle zmieścić WG w aucie i zarazem bezpieczeństwo dla silnika podczas docierania bo bedzie to wzasadzie N/A
kostek88wjcz - 20 Mar 2008, 18:59
jak to pieknie wyglada
Daras84 - 20 Mar 2008, 22:29
hehe o kutwa niegdy w zyciu bym nie poweidizał ze to moje słowa dobrze ze wyrosle mz batlókuw braku klamek itp toz ot ja juz 3 lata na forum siedze olaboga
Piesek - 21 Mar 2008, 19:13
heheh podobna wizja jak moja z tym ze moja sie doczekala tego wszystkiego
PumaRST - 28 Mar 2008, 23:31
no to mamy pierwsze RST z T25 jeżdżące
jest jakaś luka delkatna w układzie paliwowym ale mimo to auto juz jeździ i sie dociera.
Daras84 - 29 Mar 2008, 00:37
o tak autko dotarło bezproblemowo 200 km do domku po umyciu wyglada tak..
dzisiaj wymienilem jeszcze olej wg wskazan Pumy a ta kwygladał po 200 km
dzis załozylem jeszcze lusterka z mk3,5 i zaczołem zabawe w odchudzanie małej
tylko tyle bo brak czasu...
ogolnei z "chorob wieku mlodiznczego" jak to mowi Puma to poluzowal sie tylko alternator znalazlem jeden wyciek płynu no i te nieszczesne problemy z paliwem
puki co 340 juz nakrecone jutro ciag dalszy zabawy
PumaRST - 29 Mar 2008, 07:49
Daras84 napisał/a: | puki co 340 juz nakrecone jutro ciag dalszy zabawy |
no to faktycznie piedykniesz szybko to docieranie jak do przyszłego tygodnia walniesz 1000km to zaczyanm cie umawiać na strojenie a tak poważnie, dobrze że jeździ dużo to auto. powiedz mi czy wypalił sie olej z ukłądu wydechowego i czy przestała kopcić? bo jestem ciekaw tej turbiny czy nic jej nie wyszło pod wpływem temperatury.
co do chorób to wiesz co trzeba zrobic na początku a jak nie pomorze poszukamy dalej
tak czy ionaczej, jeździć jeździć
Piesek - 29 Mar 2008, 08:39
no to wielkie graki że już po remoncie Ile Ci spaliła na trasie? Czyli będzie to fiesta golas z tego co rozumię? heheh jeszcze jej nie przerejestrowałeś :>? hmmm jakoś te tylne lampy do mnie nie przemawiają...
Daras84 - 29 Mar 2008, 09:48
wczoraj jak ja odpalilem z ranca to nie kopcila, zobacze dzisiaj, ja kto wyglada,
piesek co do spalania to jestem milo zaskoczony jak wyjezdzalem od Pumy mialem jakies 10-12 litrow, zatankowalem jeszcze 13 i na tym cyklem te 340 hm i jeszcze wskazowka jest nad rezerwa a Autko bedzie golas w srodku jestem na etapie załatwiania bimarco do srodka a wnetrze Recaro pozostaje w klubie ;D
[ Dodano: Sob Mar 29, 2008 09:52 ]
no i miałem dzisiaj jechac do szkoły ale ide robic heble tył bo sa cos nie mrawe a przeglad wypadalo by zrobic bo nie ma
ahas no i nie przerejstrowalem bo jakos nie bylo na to $$
Piesek - 29 Mar 2008, 10:05
czyli krutko mowiac idzie ekonomicznie jezdzic rst... ale jak bedzie po docieraniu to w to wątpie
Hyuga - 29 Mar 2008, 10:35
A ja mam wrażenie, że jestem jakby Twoim cieniem Darku Kiedy Ty sprzedawałeś swoją Futurę RS, to ja marzyłem o tym, żeby moja fiesta tak wyglądała, a teraz kiedy myślę o jakimś swapie czy nawet turbinie, to Ty już to masz Ale dosyć o moich życiowych rozterkach Duże brawa za poświęcony czas i pracę, zarówno dla Ciebie jak i Pumy. Pokazujecie że nie ważna jest odległość, aby zrobić dobre auto. Jeszcze raz gratki za zapał.
PS. Słodze, bo może dasz się karnąć na zlocie
elmek13 - 29 Mar 2008, 13:59
Darku gratulację !!! Masz w końcu swoje cudo w domu. Oglądałem podziwiałem i widzę, żę wlew paliwa masz cały nie to co ja .Prócz tego co zauważyłem masz listwę niebieską z przodu zderzaka zamiast zielonej, ale i tal ładnie się prezentuję. Skoro walisz juz KM, to może się zjawisz swoją na zlocie. Ponownie gratuluję Puma Odwalił kawał doskonałej roboty. Ja swoją też picuję jak tylko mogę.
Ps. Marcin miał rację wąż puścił przy 3 doładowaniu. Ale plany są już inne co do rur.
Danio - 29 Mar 2008, 14:09
no chłopakie pełen respect dla Was ...tempo prac sportowe i trzymam kciuki za etap docierania gratuluję - ładna jest ta czerwona bestia... Darku i tak zderzaki xr2i ważą najwiecej ale tu już nie wnikam bo jeśli zrobisz to co kiedyś pokazywałeś to masz w kieszeni drugą MISS zlotu pozdro
PS - trzeba pomyśleć czy tego Mobila nie kupić wiekszej ilości bo ja też bedę potrzebował a może by cena jakaś fajna wyszła
PumaRST - 29 Mar 2008, 15:49
Piesek napisał/a: | czyli krutko mowiac idzie ekonomicznie jezdzic rst... ale jak bedzie po docieraniu to w to wątpie |
i tu cie zaskocze, RST przy normlanej exploatacji pali tyle co xr2i 8v, a jak jeździsz spokojnie to mniej. oczywiście mówie o serii.
co do wagi faktycznie racje maja ci którzy mówia że zderzaki są ciężkie, ale zasze można je pozbawić wszystkiego od środka i bedą lekkie, zrobic skorupe.
Daras84 - 29 Mar 2008, 20:14
hyuga to juz przynajmniej wiesz co bedzie nastepne
ps: za keirwonica na pewno sie nie pojawisz
elemelku;) uwiez ze wlew jest masakrycznie zgnity a korek trzyma sie tylko na rdzy
Danio mysle ze ze zderzaka zostanie tylko zewnetrza obudowa
dzisiaj zajelem sie heblami ale deszcz mi pozwolil tylko naprawy tył
oczywiscie sie okazalo ze samoregulatory tak zapieczone ze ich ruszyc nie szlo cylinderki ciekły no i linka pordzewiała i poszarpana ale mam juz nowa
no i cąłosc juz poskladana na nowych gumach na tłoczkach i prysnieta w jedyny słuszny dla niektorych kolor
wczoraj doszedł jeszcze nowy map
no i podmienilem akumulator na torche lżejszy
PumaRST - 29 Mar 2008, 20:19
Daras84 napisał/a: | hyuga za keirwonica na pewno sie nie pojawisz |
a ja
Daras84 napisał/a: | i prysnieta w jedyny słuszny dla niektorych kolor |
też sie przekonuje do tego koloru
widze ze od słusznej strony sie za nia zabierasz fajnie bezpieczeństwo jest najważniejsze.
Daras84 - 31 Mar 2008, 22:15
dzis udało mi sie zalożyc nowa linke recznego i zabralem sie za drugi beben... no i oczywiscie gumki na tłoczkach dziurawe, wszystko zapieczone, tloczek jeden był tak zapieczony ze nie szlo go nawet młotkiem ruszyc no ale ogarnolem wsyztsko poskladalem zabralem sie do odpowietrzania i ukrecilem odpowietrznik probowalem go wykrecic ale wykretak mi sie ulamał ;|
ale do rzeczy chcialem rozwiac mit na forum ze heble tył z xr2i i rst sa takie same
oto roznica
foto słabe bo z fona ale roznica widoczna chyba golym okiem :>
w miedzy czasie jeszcze problem z całym tłockziem bo zauwazylem ze był "kantnienty" i siedzial po skosie, myslalem ze to nie dopatrzenie poprzedniego mechanika ktory to robil al epo wkrecaniu nowego tez zaczoł si ekantowac i okazalo sie ze ta obudowa bebna z tyłu jets krzywa miejsce pod tym duzym otworem gdzie sie przykreca cylinderek.
PumaRST - 31 Mar 2008, 22:30
ciekawe spostrzeżenie, co do cylinderków, ciekaw jestem czy to nie jest kwestia tego że masz jeszcze ori z 1991 roku, kolejna niespodzinaka na którą mozesz napotkać to swoprznie w wahaczach, RST miało inne ale chyba juznei do dostania (zały przedni zawias miał troche inne nastawy)
Faza - 31 Mar 2008, 22:56
PumaRST napisał/a: | kolejna niespodzinaka na którą mozesz napotkać to swoprznie w wahaczach |
czy chodzi ci o to ze sa troszke krótsze ??
PumaRST - 1 Kwi 2008, 07:12
Faza napisał/a: | PumaRST napisał/a: | kolejna niespodzinaka na którą mozesz napotkać to swoprznie w wahaczach |
czy chodzi ci o to ze sa troszke krótsze ?? |
nie z tego co widziałem niestety tylko na foto to są dłuzsze i elkko zakrzywione do tyłu auta. niesty ford nie ma juz ich i sprzedaje normalen od mk3 jako te same ale wiem na 100% że były inne.
Parch - 1 Kwi 2008, 07:53
Daras84 napisał/a: | chcialem rozwiac mit na forum ze heble tył z xr2i i rst sa takie same |
Pozwolę sobie na trochę teorii w stylu jebax theoretix. W fiestach mk3 były chyba 3 rodzaje cylinderków hamulcowych: 17,5 mm, 19 mm i ~ 22 mm.
17,5 mm to wiadomo do czego były montowane. Natomiast z tego co zdążyłem po różnych swoich szrotowych doświadczeniach wyniuchać, to 19 mm były montowane w mocnych fiestach bez SCS, a 22 mm w fiestach z SCS i prawdopodobnie w autach wyposażonych korektor siły hamowania montowany na tylnej belce.
Tak przynajmniej miało być w w teorii.
Ja widziałem cylinderki 22 mm w zwykłej Xr-ce z SCS.
eCo^ - 1 Kwi 2008, 11:53
i tu Cię musze zaskoczyć do w swojej dawnej 1.1 miałem cylinderki o średnicy 19 mm
Faza - 1 Kwi 2008, 21:31
PumaRST napisał/a: | Faza napisał/a: | PumaRST napisał/a: | kolejna niespodzinaka na którą mozesz napotkać to swoprznie w wahaczach |
czy chodzi ci o to ze sa troszke krótsze ?? |
nie z tego co widziałem niestety tylko na foto to są dłuzsze i elkko zakrzywione do tyłu auta. niesty ford nie ma juz ich i sprzedaje normalen od mk3 jako te same ale wiem na 100% że były inne. |
no to cie zaskocze ... ja mam wlasnie takie.... jeden krótszy drugi dluższy.... ( no wiesz kiedys awaria z przednim zawieszeniem za bardzo cos wystawalo i trzeba bylo nadrobic geometrie )...u nas w kielcach sa dostepne takie sworznie u Łukawskiego.... sorki za OT ale jak by ktos chcial to sie da u nas
Piesek - 1 Kwi 2008, 23:21
widze ze mapsensor juz kupiles... kiedy strojenie?
PumaRST - 1 Kwi 2008, 23:29
Faza jeszcze zeby uściślić, oba masz na 2 śruby?? bo jeszcze w wersji z wspomaganiem były na 3 śruby i też były inne niz te na 2 normalne.
Swoja drogą kiedyś tam pytałem to nie mieli.
Mafios - 2 Kwi 2008, 08:27
Daras ale musisz wyciagnac sprezarke zeby silnik dotrzec
PumaRST - 2 Kwi 2008, 08:32
Mafios napisał/a: | Daras ale musisz wyciagnac sprezarke zeby silnik dotrzec |
zasadniczo ja swój pierwszy silnik Turbo właśnie tak docierałem, czyli bez Turbiny i trfało to duzo kilometrów cos kolo 10tys. za owocowało to tym że Żółw teraz moze jechać na Tor i pałować auto i nic sie nei dzieje wiec nie widze w takim pomyśle nic śmiesznego.
A u darasa T25 jest zapięta ale nie ma wogóle doładowania ponieważ WG jest wyjęte wogóle z auta.
Faza - 2 Kwi 2008, 14:03
ja mam na 3 sruby
PumaRST - 2 Kwi 2008, 15:32
Faza napisał/a: | ja mam na 3 sruby |
no wiec to nei są od RST tylko od wersji z wspomaganiem RST były na śruby tylko tak jak pisąłem zagięte lekko do tyłu i odrobine dłuzsze.
BTW: za jakis czas posprzątam ten fragment bo sie zrobiło małe OT.
NOWITEK - 3 Kwi 2008, 07:22
Że się przypomnę. W mojej RS-ce też były sworznie wygiete do tyłu (lewy/prawy) o których w sklepie nikt nie słyszał.
PumaRST - 3 Kwi 2008, 08:14
NOWITEK napisał/a: | Że się przypomnę. W mojej RS-ce też były sworznie wygiete do tyłu (lewy/prawy) o których w sklepie nikt nie słyszał. |
a o tym że RS1800 też miały takie sworznie nie wiedziałem, dobra uwaga, dziki
Daras84 - 3 Kwi 2008, 14:53
ja własnie dizisaj walcze z calym zawieszeniem przod bo stukalo jak w kuzni.... myslalem ze wsyztsko wydupione a okazlao sie ze wsyztskie galki, gumy na wahcaszach sa ok <jupi> tylko gumy na stabie tzn praktycznie ich brak dawal takie glosy a co do swozni to jeden mam na 3 sruby a drugi na dwie, zaraz jade do slusarza aby mi przerobil troche zwrotnice pod... a potem sie pochwale ;P
LOY - 3 Kwi 2008, 14:58
Daras84 napisał/a: | ja własnie dizisaj walcze z calym zawieszeniem przod bo stukalo jak w kuzni.... myslalem ze wsyztsko wydupione a okazlao sie ze wsyztskie galki, gumy na wahcaszach sa ok <jupi> tylko gumy na stabie tzn praktycznie ich brak dawal takie glosy a co do swozni to jeden mam na 3 sruby a drugi na dwie, zaraz jade do slusarza aby mi przerobil troche zwrotnice pod... a potem sie pochwale ;P |
czyli z jednej strony wahacz od cywila masz...popatrz dlaczego ..czy był wyrwany ..czy tez dzwon uszkodził zawieszenie
Daras84 - 3 Kwi 2008, 18:19
jednak zamowilem sobie nowe całe wachacze na 2 sruby bede je mial jutro, do tego nowe łaczniki staba i gumy na stabilizator, mimo ze wsyztsko jeszcze bylo w maire wporzadku, i niestety dizsiaj nikt mi nie chcial juz zrobic zwrotnic jutro od rana bede szukał dalej.
[ Dodano: Czw Kwi 03, 2008 18:21 ]
a tutaj małe porwnanie
tomekk58 - 3 Kwi 2008, 18:31
no no Daruś prawie jak moj działaj działaj bo poznan niedługo
Żółwik Tuptuś - 3 Kwi 2008, 18:42
Hehe - wyścig zbrojeń przed Poznaniem nabiera tępa Brawo . Powiedz w jakim stanie ją przyprowadzisz an POznań ( dotarta , zmapowana ? )
Daras84 - 3 Kwi 2008, 18:56
Żółwik heble juz zrobilem, zawias robie czyli najwazniejsze ruszone... teraz mi zostaje tylko doklepac kilosow, puki co jest jakies 800, pospawac wydech zrobic dolot i mam nadzieje ze na poznan bedize juz zmapowana a jak nie to rpzytocze sie eśkiem
[ Dodano: Sob Kwi 05, 2008 15:53 ]
wczoraj wywalilem wachacze i okazalo sie ze jeden sporo krotszy od drugiego
zawiasik juz zrobiony teraz tylko czekam az gosc w poniedzialek wrzuci mi na frezarke zwrotnice i przetoczy na wymiar pod mk3,5 bo taki mam gwint, swoja droga to zadnemu dziadowi nie chce sie ustawiac fezarki pod taka robote
zmienilem tez kostke przy pompie paliwa bo byla cala poklejona i trzymala sie na tasmie klejacej bo brakowalo tej sprezynki mocujacej.. zobacyzmy czy dalej bedzie sie dlawic.
[ Dodano: Wto Kwi 08, 2008 22:55 ]
gwincik załozony cale przednie zawieszenie takze, jutor z rana jade na ustawiienie zbierznosci bo na tym wachaczu ktory byl dluzszy to po zalozeniu "dobrego" przy skrecie strasznie sie przegub odzywa czego wczesniej nie bylo ;| jutor jesce zalac nowy plyn hamulcwy odpowietrzyc i na [przeglad,
przy okazji mala przymiarka feunek
takei jak Sowy
borbety
mam jeszcze z rs1800 i cossi looki ale 15" i juz sam niewiem co zakladac
dzisiaj byly tez pierwsze przymiarki IQ od Pieska
i chyba chlodnice przesune w prawo wtedy zmiesci mi sie WG i bede mial wiecej miejsca z przodku na cooler,
i maly dodatek stylistyczny
aha i patrzcie wybebeszona "ixkserka" z kubłami tzn kublem hehe
i tu nawiasem moj nowy nabytek jak znajde czas to przeciepie do cabrio
Piesek - 8 Kwi 2008, 23:19
gwint z escorta trafia do fiesty?
PumaRST - 8 Kwi 2008, 23:22
ja to sie ustosunkuje w punktach:
1) zawias zadżebisty, rozumiem że ci roztoczyli zwrotnice pod mk3,5??
2) przesunięcie chłodnicy jest OK planem tylko że pozbędziesz sie zamka i zniszczysz kolejna maske z FRST dla zapinek - pierwszą ja zniszczyłem
3)ten znaczek to czerwone tło ma i bedzie tam gdzie jego miejsce jak mniemam??
4) Felgi bym zostawiał Borbety, fajne są,
5) escort cabrio rs2000 fajnie sie zapowiada.
6) zmieniłeś kostke ale nie odpalałeś??
Daras84 - 8 Kwi 2008, 23:33
Piesek nie escort zostaje na swoim gwincie a ja sobie zalatwilem tyle ze pod mk3,5 i u frezarza roztoczylem sobie otwor aby gralo na zwrotnicach z mk3
Puma
1: tak
2 postaram sie nie ruszyc maski
3 ta znaczek z szybkiego forda i bedzie na przodku co by wiedzieli ze to ford
4 dzieki
5
6 odpalalem, na pocztku miala problemy bo malo wachy dolalem 5 litrow i niby jezdizla normalnie pitem zalalem kolejne 10 i bylo puki co ok sprawdze jeszcze jutro, jak bedzie dlaej problem to zmienie ta pompe bo to chyba jednak ona
Danio - 8 Kwi 2008, 23:39
a ja mam nadzieje że w tym tygodniu zobaczę tego czerwonego potworka gratki Daria i tak trzymaj
Piesek - 8 Kwi 2008, 23:40
gwint to komplet na tył i przód? Skąd to dorwałeś i ile PLNów Cię to wyniosło... jak nie chcesz takiej informacji pisać na forum możesz na PW albo gg
Żółwik Tuptuś - 9 Kwi 2008, 01:17
Kurde - przeca to sie wszystko pięknie w caośćskłąda , a IC pasuje między wzmocnienia pasa bez cięcia . A jak się popracuje to zamek zostaje . Pomyśl o chłodnicy od ikserki ( podobny patent zastosowany jest w jednej RST pokazanej w projektach , najpierw chłodnica , a po bokach wyjścia na IC , tylko tam jest chłodnica od innego forda - wielkościowo jak ikserowska , tylko z większą ilościakanałów przepływowych , poza tym ma jedną dla Ciebie przewagę - dolny króciec nie wychodzi w WG tylko na bok , pomyśl o czymś takim , załatwisz dwie pieczenei na jednym ogniu )
ps: trzeba było powiedzieć że prętki znaczek potrzebujesz bo ciąłem ostatnio okładkę zeszytu od matmy z 3 klasy podstawówki i miała podobny kolor - to byś se sam zrobił ( kurde chyab zacznę to produkować bo sądzac po ilości znaczkóf to w polsce ze 3 miliony cossie rozebrali )
PumaRST - 9 Kwi 2008, 06:47
Daras dziki za odp,
Żółwik, tam sie nei mieści WG bo chłodnica praktycznie dotyka mocowania WG, on musi albo przesunac chłodnice tak jak wymyślił i moze sie uda, albo przesunać ja znacznie do przodu. nie ma innej opcji inna chłodnica nic nie pomoże
Daras84 - 9 Kwi 2008, 10:24
dokłądnie tak jak pisze Puma ale jestem bardzie za przesunieciem w prawo bo wtedy bede mial wiecej miesjca na Iq i nie ochlastam tak zderzaka,
Żółwik a z coolerem nie ma tak dobrze nie pasuje idelanie miedzy wzmocnienia pasa, trzeba bedzie ciac z kazdej storny ok 2 cm napewno, aha a znaczek se pyknełem gratisowo bo kumpel przyjechal malowac bebny to i se cossa zrobilem
Piesek - 9 Kwi 2008, 18:27
albo zewnetrznego WG... ale wtedy musial by byc customowy kolektor... choć może i szło by coś podumać żeby zrobic to z seryjnego...
PumaRST - 9 Kwi 2008, 18:35
Piesek napisał/a: | choć może i szło by coś podumać żeby zrobic to z seryjnego... |
ta i by ciągle pekal na spawach bo to żeliwo. oszalałeś??
Żółwik Tuptuś - 10 Kwi 2008, 01:25
Daras - przeciecei 2 cm blachy to nie cięcie tylko kosmetyka ( słyszałem o takich co całe pasy przednie wycinają i twierdzą że to wcale nie cięcie , tylko kosmetyka )
Puma - ja bym poszedł jednak w chłodnice przesuniętą do przodu i z wiatrakiem ciągnącym tak jak w ikserkach ( oczywiście też zmodyfikowanym ) wtedy to sie spokojnie zmieści , a i IC moze iść do tyłu i nie trzeba za mocno chlastaćzderzaka ( Daras - popatrz w Projektach - jest tam taka jedna ) .
ps : argument o tempreaturze od wydechu niszczącej wiatrak zbijam tym że bliżej wydechu jest prawa wanna chłodnicy ( też plastikowa ) .
PumaRST - 10 Kwi 2008, 06:17
Żólwik wzasadzien nie wiem co cie tak pogrzało na punkcie tego układnia wszystkiego??
Po co ma iśc w koszta kupować inną chłodnice i inny wentylator skoro wszytsko mu działa??
ciąć zderzak to nie problem tym bardziej że bedzie lrzejszy wiec też na + to wyjdzie.
Posłuchaj przy T25 jets bliżej wszystko tam niż przy T3 momo że ta 2 jest wieksza. naprawde nei ma co kombinowac tylko delikatnie przedłuzyć węże i wszystko przzesunąć do przodu.
zresztą właściciel zrobi jak bedzie chciał
Daras84 - 10 Kwi 2008, 10:46
dzisiaj sie zabiore jak wroce z przegladu za ten front... ale raczej nie bede kombinowal z chlodnica xr2i, wczoraj bylem tez na ustawieniu zbierznosci i byla torche sieka -2' i -4' ale juz wysztko gra, zalalem jeszcze wczoraj caly uklad hamulcowy nowym plynem dot4 powinno wystarczyc, bo hamuje juz ciekawie, teraz mam tylko jeszcze dylemat czy zakladac te tarcze ATE czy na przod zestaw z rs2k bo mam nowe tarcze i nowe klocki do niego.
w miedzy czasie dostalem wtryski z saaba 9000
4 szpryce dostarcza chyba odpowiednia ilosc paliwa co mi sie rzucilo w rece to waga tych wtryskow sa w ciul lzejsze od tych z rst
Piesek - 10 Kwi 2008, 11:10
ja kiedyś z saaba chciałem do siebie wtryski ładować... z tym że są chyba z 3 rodzaje wtrysków od saaba, tzn różne wydajności, ale Tobie wystarczą te nawet z najmniejszą bo i tak będą miały większe od bosch 701, czyli takich co angole dają do tzw. stage 2. Widzę że będzie to naprawdę zadżebiście szybkie auto na tor klatka kiedyś wleci?
Co do hebli to ja mogę powiedzieć tylę że jest dosyć spora różnica, pomiędzy heblami z diesla jak i xr2i, a rs2000... ale swoją drogą jeśli auto ma być z przeznaczeniem na tor, to warto kupić nacinane tarcze i jakieś ebc groove czy jakos tak to sie pisze... a do rs2000 tzw. sportowe tarcze i klocki są w chorej cenie, jak sie dowiadywałem, szczeże to bardziej bym polecał od np. mondeo 2.5v6 (w cocugarze i scorpio cosworth są takie same) po pierwsze łatwiej wtedy z częściami eksploatacyjnymi i sak samo duże jak w escorcie cosworth, tzn 278mm, więc już naprawdę ciekawie wyglądają (tylko wtedy chyba minimalniy rozmiar felgi 15")
PumaRST - 10 Kwi 2008, 11:47
Daras popraf foto wtrysków.
co do Hamulcy: to bedzie auto bardziej 1/4 niż tor wiec wsadzaj serie, po cholere ci wieksze obciązenie układu napędowego??
Piesek ty sie jeszcze nie nauczyłeś ze angolą sie nie wierzy i przestań chszanic o champlach z Vipera bo my mamy tylko Fiesty a one seryjnie maja bdb hample. to wszystko wpływa potem na czas przejazdu. Co do wtrysków od Saaba to Turbo miało 2 rodzaje i oba wystarczą jemu jak i tobie tylko że te 2 nie są p&p
No chyba że Darsa jednak idziesz pod Tor bardziej to w tedy zakładaj serie z RS2k naprawde wystarczy.
Ad@mus - 10 Kwi 2008, 13:27
widzialem, slyszalem i wachalem na zywo, gwincior to jest to!! jedynie co to blacha trza sie zajac, a z braku laku mozna ten pasek niebieski na zderzaku polakierowa :yyy:
Darekmk3 - 10 Kwi 2008, 20:36
Dariusz ile dales za przerobke zwrotnic? i pochwal sie co na przegladzie wyszlo
nie wiem jak jutro bede miec lzejszy dzien w robocie to moze podjade zlukac to czerwone dziadostwo
pozdro ziomek
Daras84 - 10 Kwi 2008, 23:17
za przerubke dalem 120 zł
a co na przegladzie to nie wiem bo RST nie dojechala i kolejny raz wrocila do domku na lince
a oto przyczyna
przy okazji wyciagniecia chlodnicy do naprawy zalozylem WG
i teraz pytanie czy on moze tak byc?? tzn ten bolec pod takim kontem ?
no i pochlastalem troche przodu ale raczej z zachowaniem jakiej kolwiek konstrukcji
szpachli mowimy nie
i w tym miejscu przydalo by sie torche wyciagnac przod p ostrzale
i przerobile mtorche zamek pomierzylem to tak wstepnie i powinno sie zmiescic spokojnie bez usuwania zamka co za tym idzie bez niszczenia maski
Piesek - 10 Kwi 2008, 23:24
widze Darek że cały pas przedni dolny masz wycięty?
Daras84 - 10 Kwi 2008, 23:35
całe poszycie wyciete :tak:
PumaRST - 11 Kwi 2008, 06:49
1) WG ma właśnie tak być jak założyłeś,
2) co do chłodnicy to musiala poducha pod skrzynia nie utrzymać, zrób to odrazu metodą Qzynową
3) Pas przedni słusznie pociety, mam nadzieje że zostawiłeś na błotnikach miejszce na górne mocowanie zderzaka??
4) skoro jechałes to jak tam po zmianei kostki na pompie paliwa??
Hyuga - 11 Kwi 2008, 09:04
Nie wiem czy nie doczytałem czy po prostu o tym jeszcze nie pisałeś, ale czy masz Darku zamiar zakładać zaworek Blow Off? Psykająca fiesta byłaby cudna :]
Daras84 - 11 Kwi 2008, 10:16
no poduszke mam zamiar dizisaj zrobic tylko jakiej sruby uzyc?? twardosc itp ?? tylna tez wzmacniac?
mocowania zostawilem offcourse a co do kostki to nie zmienialem narazie calej tylko wpielem ta blaszke zeby sie trzymala i nie zauwazylem zeby ja dławilo
Hyuga blowik bedzie ale to jak tylko opanuje wazniejsze sprawy
PumaRST - 11 Kwi 2008, 10:37
ja mam twardość 12,8 chyba. ale 10,9 też bedzie OK. i tylko przednia.
bov by sie przydał to prawda
Hyuga - 11 Kwi 2008, 12:33
Brrrrrym tSSSsssss
Daras84 - 11 Kwi 2008, 15:50
chlodnica siedzi
podejscie pierwsze
i drugie
lepiej byc nie moze przy zostawieniu zamka i ta kjeszcze musialem go psoro wyciac i przerobic mocowanie sprezyny,
i juz na aucie
Fordon - 11 Kwi 2008, 17:35
Bardzo milo to wyglada... a BOV-a zalatwimy na spokojnie pogadam z Patrykiem i bedziesz mial slicznie syczaca RST
PumaRST - 11 Kwi 2008, 17:43
Darek twoje tepo mnie zaskakuje, naporawde podziwiam Cie
Daras84 - 11 Kwi 2008, 17:56
korde chce ja skaczyc jak najszybciej bo nie ukrywam ze brakuje mi juz jakiegos szybkiego autka tym bardziej ze juz sezon w pełni sie rozwinął jutro od rana zakladam IC i moze wkoncu uda mi sie zajechac na przeglad
[ Dodano: Sob Kwi 12, 2008 18:48 ]
no i po calodniowej walce IC załozony
oczywiscie orurowanie jeszcze do poprawek ale jak na jeden dizien i zasoby w garazu wyszlo niezle :D
i na aucie
na szczescie zderzak zdrowy to bez obaw moglem go pochlastac
Darekmk3 - 12 Kwi 2008, 19:27
no mistrzu tempo naprawde masz zajebiste ,podziwiam oby w takm tempie konie mechaniczne sie mnożyły ,Dariusz zapodaj jeszcze wersje drogową z rejestracja bo ciekawi mnie to jak ją umieścisz
pozdro
PumaRST - 12 Kwi 2008, 19:42
ten zderzak troche brzydki jest (do poklejenia) ale ogólnie zajebiste tepo i fajnie to wyglądać zaczyna, jak mozęsz daj fotki bez zderzaka.
Daras84 - 12 Kwi 2008, 19:58
ale IC jest przykrecony do zderzaka wiec pod spodem tylko chlodnica musze jeszcze powycinac prawy halogen bo byl wsadzony tylko na sztuke, hokej z golfa 3, pomalowac zderzak i bedzie juz jakos sie to prezentowac w miare
Piesek - 12 Kwi 2008, 23:35
to jedne kolanko ala karbowane... nie jest przypadkiem do wody ?
PumaRST - 13 Kwi 2008, 07:46
Piesek napisał/a: | to jedne kolanko ala karbowane... nie jest przypadkiem do wody ? |
jesli chodzi ci o to które jest zaraz na wyjściu z turbiny to nie, jest to oryginalny element z Saaba w dodatku sylikonowy w oplocie wzmacniającym.
Daras84 - 16 Kwi 2008, 11:22
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=342355654 taki wskazniczek dotarl do mnie dizsiaj
a jako ze jestem anty talent w ciagnieciu drutów powiedzcie mi czy mam to podlaczyc bezposrednio pod aku?? czy gdzies pod stacyjke ?
Mafios - 16 Kwi 2008, 11:30
stacyjke
Daras84 - 16 Kwi 2008, 11:32
normlanie pod plus i minus w tej kostce ?? co jest podpieta pod to miejsce gdzi ekluczyk ja :>
Mafios - 16 Kwi 2008, 12:03
+ pod stacyjke a minusa mozesz gdzie chcesz
ja juz nie pamietam ktory kabel po przekreceniu klucyka dostaje + 12 musialbys miernikiem zmierzuc
pvzon - 16 Kwi 2008, 13:17
z tego co pamiętam to na czerwonym jest + cały czas
odyniec - 16 Kwi 2008, 14:08
czerwony to staly, a czarny po przekreceniu jak sie nie myle...
Arkadius - 16 Kwi 2008, 14:51
ten map sensor w tych czujnikach jest ponoć smutny bardzo wrażliwy na zmiany temperatur... tzn. jakbył zimny to zaniżał czy jakoś tak G-shock z srtb.pl do 200sx taki zakładał i opisywał...
PumaRST - 16 Kwi 2008, 16:14
Arkadius napisał/a: | ten map sensor w tych czujnikach jest ponoć smutny bardzo wrażliwy na zmiany temperatur... tzn. jakbył zimny to zaniżał czy jakoś tak G-shock z srtb.pl do 200sx taki zakładał i opisywał... |
wniosek trzeba go zainstalować w Kabinie, a że RST za specjalnie nie bedzie jeździć zima (tak sądze) to nie powinno być przekłąmań. Z 2 strony są to podobno najlepsze zegarki AutoGauge jakei kiedykolwiek zrobili. popsednie cieczyły sie różna opinią choc ja nie maiełm żadnych kłopotów.
Daras84 - 16 Kwi 2008, 18:57
już założone na czerownym jest + na stałe ja sobie podlaczylem pod żołty
a co do dokladnosci to on niby za kazdym razem sie kalibruje lapiac max i min wychylenie i ustawia sie na 0 zeby byc bardziej dokladnym.
Arkadius - 16 Kwi 2008, 20:51
a sobie pocytuje troszke
gshock napisał/a: | dzis po 13 dniach z rak poczty polskiej wydarlem moja priorytetowa paczke.
wstepna analiza pudelka wykazala:
-wskaznik auto gauge wykonany jak na chiny porzadnie
Obrazek
-map sensor oczywiscie made in taiwan
Obrazek
-jakies kabelki, ktore i tak trzeba bedzie przedluzac, autogage projektowalo swoj zestaw dla aut klasy cc. wezyk przezroczysty do polaczenia mapa ze zrodlem podcisnienia na oko wygladajacy jak wezyk do akwarium, podejrzewam ze ma tentencje do zalamywania i topienia sie od temp w komorze silnika. filterek wpinany miedzy czujnik a silnik - fenomenalne rozwiazanie jak mamy zygajace w dolot turbo albo silnik puszcza odma, takiego patentu nie widzialem nawet w rozwiazaniach defi.
Obrazek
-kubulek do montazu wskaznika, jakies power tapy do montazu
Obrazek
-WYPASIONA naklejka auto gauge. umieszczona na drzwiach pod lusterkiem dodaje +45pkt rispektu
Obrazek.
Dzis polozylem instalacje pod to wszystko, jutro polutuje i zamontuje wskaznik.
Zamierzam przeprowadzic nastepujace testy:
-blad pomiaru w skali od -0.8 do 1.2 bara w odniesieniu do manometru referencyjnego. punkty pomiarowe powiedzmy co 0,2-0,4bara.
-opoznienie wynikajace z racji uzycia silnika krokowego oraz przetwarzania wartosci fizycznej na elektryczna w odniesieniu do manometru referencyjnego.
- powtorzenie testow dla roznego napiecia zasilania
-powtorzenie testow dla roznej temperatury - glownie dodatnych osiaganych za pomoca nagrzewnicy.
cd. jutro |
pare godzin później czyli zegarek na aucie:
gshock napisał/a: | dzis do poznej nocy walczylem z kabelkami, lutownica i wezykami. zostal mi jeszcze 1 kabelek + zamontowanie zegara tak aby stal sie integralna czescia samochodu.
z racji poznej pory przeprowadzilem pobiezne test przy uzyciu bardzo nerwowego manometru przemyslowego reagujacego natychmiast.
temp 14stopni, napiecie zasilajace 14.5v zakres -0,8-0,8bara ( na wiecej potrzebuje 2 osoby ,zaczyna sie zbyt szybko wszystko dziac alby ogarniac jeszcze wskazniki jakies.)
wrazenia estetyczne: defi to to nie jest, prezentuje raczej styl tjuninkowy, grubasna wskazowka, toporne cyfry ale jak za ta kase niezle.
dokladnosc: co ciekawe skubaniec jest dokladny, wg mnie blad wynika z grubasnosci wskazowki ktora zajmuje polowe pola miedzy wartosciami ktore rosna co 0,1 wiec mozna przyjac ze 0.05. jestem zaskoczony pozytywnie -widzialem testy wskaznika boost mechanicznego ag wali w rogi o 0,2bara in minus.
opoznienie: no tu juz lipa w porownaniu z manometrem mechanicznym.
najbardziej roznice widac na biegu jalowym gdy wciskam gaz co powoduje wejscie na zero i opadniecie w ciagu 1s manometru mechanicznego. ag zdazy dojsc zaledwie do -0,3bara na szczescie defi jest tutaj niewiele lepsze :lol:
teraz cos co jest wazniejsze czyli wszystko co jest powyzej 0. z racji z tego ze cisnienie na turbinie narasta przez chwile to opoznienie finalne na 0,8 bara w porownaniu do manometru mechanicznego jest okolo 1s, wskazowki wpadaja prawie rowno na wlasciwe pole.
ciekawostka: jesli wylaczymy wskaznik w innej pozycji wskazowki niz 0 to przy nastepnym wlaczeniu przez chwile silnik krokowy wydaje z siebie niemile odglosy.
z racji tego ze ja slysze bardzo wysokie czestotliwosci , kazdy telewizor kineskopowy nieznosnie mi piszczy na postoju mam wrazenie ze ze wskaznika wydobywa sie bardzo cichy pisk w.cz :o
ogolnie po wstepnych testach jestem zadowolony, urzadzenie jest dokladne,opoznienie niewielkie,wyglad niezly jak na ag.
w weekend przeprowadze dokladniejsze testy.
maly filmik pokazujacy opoznienie przy szybko zmiennnym podcisnieniu oraz skatowanie na 1 i2 biegu do odciecia w celu demonstracji dzialania oraz procedura off.
jakos slaba ale robione po ciemku slaba cyfrowka
http://video.google.pl/vi...273538426&hl=pl
aha jakis hardcorowiec nastawil prog alarmu na 1,5 bara... slaby pomysl wg. mnie znam moze ze 2 osoby ktore wogule dobijaja do takiej wartosci.
nie ma na zewnatrz zadnej regulacji, trzeba przeciac obudowe z tylu w odpowiednim miejscu ponoc |
a następnego dnia:
gshock napisał/a: | dzis stwierdzam ze auto gauge to lipa na maksa.
poszedlem rano zapalam silnik i wlasnym oczom nie wierze wskaznik pokazuje -0,1 zamiast -0,8.
wraz z rozgrzewaniem sie map sensora w komorze silnika sytuacja normowala sie.
gdy map sensor nagrzal sie do jakiejs tam temeperatury zaczal pokazywac dobrze zszokowany przeprowadzilem testy po poludniu i stwiedzilem:
-gdy czujnik jest zimny totalnie wali w hoooja
-podcisnienie pokazuje na maxa -0,1
-nadcisnienie przeklamuje o 0,1 bara :/
na szczescie ja mam umieszczonego mapa w takim miejscu ze jest owiewane przez cieple powietrze ktore wisko przeciaga przez chlodnice wiec ma stala temperature robocza po nagrzaniu sie plynu. ewidentnie brak kompensacji temperaturowej albo cos sie dzieje z napieciem referencyjnym.
zaintrygowany tematem ogarnalem ze map sensor 2 barowy aema kosztuje 580zl :roll:
wiec troche drogo. pogrzebalem dalej 300zl.... to i tak wiecej niz caly komplet ag :shock:
draze dalej i da sie znalesc za okolo 54zl+vat (bez kompensacji, pewnie takgo uzywaja w firmie ag )
musze przepatrzec wszystkie kabelki nim zaczne kombinowac z mapem na powaznie |
Miłej lektury
Daras84 - 16 Kwi 2008, 22:50
no ciekawa lektura, tylko trzeba wziasc pod uwage fakt ze mam troche inny wskaznik czyt. nie ten za 80 zł zreszta czas to zweryfikuje
Arkadius - 17 Kwi 2008, 06:55
Daras - a no patrz nie zauważyłem że masz nowszą wersje PEAK
a tutaj jeszcze test wskaźnika mechanicznego AG: http://www.a4-klub.pl/smf...e-t14320.0.html to juz lepiej faktycznie popindalać z wskaźnikiem przemysłowym
Daras84 - 21 Kwi 2008, 23:32
ten wskanizk tez przeklamuje w zaleznosci od wachan temperatury
dzisiaj sobie zrobilem poduszke poduszke patentem Qzyna czy Adiego :>
myslalem ze bedzie trzepac buda ale jest calkiem znosnie, dzisiaj jeszcze zamontowalem sobie kubel i 5 pkt pasy ktore mi sie ostaly po rs ie wsiadam w fure grzeje motor i po jakims kilometrze ukrecil sie chyba przegub przy skrzyni o oto kolejny raz wracalerm na lince do domu chyba juz z 5 jutro znowu od rana walka ... eh..
elmek13 - 22 Kwi 2008, 08:39
Daras84 napisał/a: | o oto kolejny raz wracałem na lince do domu chyba już z 5 |
Widzę, że nie tylko moja była holowana na lince od początku zakupu. czyżbyś przeżywał takie przygody jak ja na początku czytaj: zaczęło się wszystko sypać....
Daras84 - 23 Kwi 2008, 23:29
no i dzisiaj suszarka zaczela dmuchac 0,4 i jest ciekawie gesia skorka sie pojawia wiec jest dobrze i ten dzwiek jest cudowny
mareno - 24 Kwi 2008, 09:35
widzialem opis na gg: "dmucham moja mala"
Mafios - 24 Kwi 2008, 09:52
LOL daras tłumacz sie
Żółwik Tuptuś - 24 Kwi 2008, 10:26
Daras84 napisał/a: | no i dzisiaj suszarka zaczela dmuchac 0,4 i jest ciekawie gesia skorka sie pojawia wiec jest dobrze i ten dzwiek jest cudowny |
Pierwszy raz jest najpiękniejszy NIe jest to najszybsza jazda i najmocniejsze dmuchanie , ale będziesz pamiętał do końca życia
Gratuluję .
Danio - 24 Kwi 2008, 14:45
ssssssuper
Darekmk3 - 24 Kwi 2008, 21:13
gratsy ziom,teraz tylko zeby znow sie cos nie wysrało to bedzie relax
pozdro
Daras84 - 26 Kwi 2008, 09:00
dokładka z v-ery
zdjecie z fona bo cyfra sie zdupila
wczoraj autko przeszlo przeglad hehe i wkoncu moge jezdizc bez stresowao po 4 miesiacach jego braku
no i wczoraj chyba rozwiała sie watpliwosc dotyczaca Poznania... raczej bede RST
eCo^ - 26 Kwi 2008, 09:16
nie no Daras po co ta dziura w masce?? dzieciaki wrzucają 2 zyla i sie bujają RST??
ale hokej zaje***ty
Piesek - 26 Kwi 2008, 09:30
kup zielony pasem od Maffiosa bo szpeci
PumaRST - 26 Kwi 2008, 09:47
daj lepsze foto jak naprawisz aparat tego przodu
co do poznania to jeszcze sie okaża ale miejmy nadzieje ze wszystko bedzie OK
Arkadius - 26 Kwi 2008, 13:05
opisz jak z montażem tego? rozumiem że cosik trzeba dociąć, przyciąć bo nie jest idealnie plug and play?
Daras84 - 26 Kwi 2008, 15:01
eco jaka dziura :>
Piesek mafios chyba nie ma paska...
Puma tylko tyle moge ci pokazac z telefonu ale przy lepszym swietle sząłu nie ma ale mi sie podoba no i jakosc spasowania daje do zyczenia ale mnie to juz wali to ma jezdzic
Arkadius no troche trzebna skrocic i przyciac boki zderzaka a reszta normalnie na wkrety
wczoraj przyłatalem na przegladzie na rolkach i nie odpadlo wiec jest <ok>
zoharek - 26 Kwi 2008, 15:08
Skąd masz taki zacny czerwony znaczek? Załatwisz 2? ^^
Danio - 26 Kwi 2008, 15:11
mocarnie wygląda....kiedy ja ją w końcu zobaczę
Ad@mus - 26 Kwi 2008, 15:13
bier tyn stary co je niebieski, zetrzyj papiurkiem od spodu niebieska farne i psikni na cerwono...jak chcesz miec 2 to operacja x2 do powtorzenio
30min roboty:)
zoharek - 26 Kwi 2008, 15:24
A to srebrne nie jest też od spodu?
daniel - 26 Kwi 2008, 15:38
to srebrne jest na tym przezroczystym plastiku
zoharek - 26 Kwi 2008, 15:55
A, myślałem że pod
Daras84 - 26 Kwi 2008, 15:57
lepiej uzyc rozpycholu
zoharek - 26 Kwi 2008, 15:59
Czego? :yyy: Rozpuszczalnika?
Daras84 - 27 Kwi 2008, 09:55
tak
Ad@mus - 27 Kwi 2008, 12:23
papierem idzie lepiej, pozniej rozpuszczalnik i ze 3 razy czerwony czpraj
czy moj wyglada inaczej od twojego??:
pozniej jeszcze sie lekko automaxem poleci gore zeby napulone drobinki zetrzec i odnowic powierzchnie i masz gotowe
Daras84 - 28 Kwi 2008, 18:21
dzis zalozylem nowe felaski kupilem okazyjnie troche fest zajechane scansol polerka pasta i od razu wygladaja lepiej
roznica wysokosci przy obecnych 14
i na oponie 195/40 conti oponki w miare swieze rocnzikowo wiec na tor powinny sie nadawac bo te obecne ktore mialem to przy profilu 60 i wieku straszym chyab od fiesty na tor za bardzo sie nie nadaja a ze te trafily si ew dobrej kasie to wzielem docelowo na przodie beda inne kołka
czy ktos pytał o glebe :>
a felgi wygladaly tak
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=348189067
Fordon - 28 Kwi 2008, 18:56
O ty robisz sie na mnie?? felgi wygladaja naprawde dobrze w porownaniu z tym co widac na foto z aukcji
Dokladka zderzaka jest z VR a?? czy skad??
PS. BOV dzis wlasnie opuscil moje rece
Arkadius - 28 Kwi 2008, 18:59
Fordon napisał/a: | Dokladka zderzaka jest z VR a?? czy skad?? |
VR'a czy tam GTi jak kto woli ;p
kurde bym musiał dotknąć tą dokładke jak wygląda na realu moze też bym się o taką do siebie pokusił szkoda że nie bede w Poznaniu
PumaRST - 28 Kwi 2008, 19:48
Darku nie chce cie martwić ale zapomnij o trakcji na tych kołach. przypuszczam ze teraz przy 0,4 bara jest juz kiepsko a później bedzie jeszcze bardziej kiepsko.
mówiłeś cos ze masz jakieś swierze opony na 15" to jest to rozwiązanie . bo na 195/40.14 bedzie lipa, ogólnie kołko fajne
Daras84 - 28 Kwi 2008, 20:02
Marcin mam te kolka na 15 ale jest lipa bo po zrobieniu geo one mi ocieraja o gwinta no i niestety musze sprzedac borbety... choc mam jeszcze felgi 15 cossi looki ale one maja et 40 i musial bym dac dystanse a to nei wchodzi w gre za oponki dalem 90 złza sztuke wiec cena dobra i przynajm,niej pozwola mi troche szybciej pojezdzic po torze bo te obecne to tragedia a doecelowo na przodzie i tak bedzie markgum
PumaRST - 28 Kwi 2008, 20:07
proponuje sprzedaż wszystkich felg 15" i kupno kompletu z Pumy są tanie a i majawlasciwe ET i nie bedzie nic sie zapierać lub poszukać cos od Puga w 15". a na to oponka 195/50/15 i bedzie trakcja. na markgumie lipa jeździc na codzień. nie lubi wody no chyba że przy zamówieniu poprosisz o nacięcie pod deszcz.
jak masz foto to daj załego boku na tych felgach.
Daras84 - 28 Kwi 2008, 20:24
mam felgi z puga i to nawet 15 tylko z nimi jest lipa bo u mnie nigdzie nie moge ich wywazyc bo one maja pelne srodki, i nikt nie ma takiej maszyny bo im sie nie oplaca tego klupowac bo traz na rok sie trafi aktos kto chce te felgi wywazyc... i tez bede je sprzedawal.
Puma ja tym autem nie bede jezdzil na codzien
FiFa - 28 Kwi 2008, 21:55
Daras84, a Ty masz wkoncu zamiar zarejstrowac ten samochod?? Czy bedziesz pomyakła dalej na czarnych blachach
A ta cała dokladke bedziesz malowac, czy ja zostawisz w takim kolorze... Bo szczeze mowiac to dupiato wyglada....
Jak ja sobei przypomne ile to auto stało na sprzedaz i jak ono wygladało... jednym słowem: dobra robota ale jeszcze Ci jej duzo zostało
PumaRST - 29 Kwi 2008, 00:04
roberto88 napisał/a: | ... tak wogule za ile plnow ją kupiles ? |
to pytanie nei ma sensu, raczej należy zapytać ile razy wiecej wsadził juz w auto w porównaniu do zakupu.
Mafios - 29 Kwi 2008, 09:33
a po co zes srodkowe halogeny wywalil ?
Daras84 - 29 Kwi 2008, 11:04
fifa auto przeciez jest zarejstrowane a ze nie na mnie szkdoa mi tych 170 zł na tablice ktorych policja i tak nie wymaga a swoja droga czarne mi sie podobaja ;P a dokładka napewno nie bedzie malowana, ona ma spelniac swoje zadanie tzn trzymac tablice ta kco by IC nie zasłaniało;)
roberto cena auta i zrobienia silnika oscyluje w okolicach 5 cyfer a trzeab wziasc jeszcze pod uwage ze jest nie skaczone <lol> i ma zgnita podloge
Patryczku bo mi sie coolerek zmiescic nie chcial
[ Dodano: Sro Kwi 30, 2008 00:32 ]
dzisiaj troche posmigałem sobie wieczorem po ulicach i oponki w porównaniu do poprzednich sprawuja sie elegancko auto teraz trzyma sie drogi o wiele lepiej i pozwala na szybsze pokonywanie zakretow o dziwo bez uslizgu tyłu co wczesniej mialo nagminnie miejsce...
[ Dodano: Sro Kwi 30, 2008 12:23 ]
a dzisiaj przyjechalo do mineb cos takeigo
Dzieki Fordon
PumaRST - 30 Kwi 2008, 18:48
kwestie montarzu Bova mamy juz załatwioną, czy on jest regulowany??
jak wygląda sprawa dechy?? udało sie cos zacząć dziś?
Fordon - 30 Kwi 2008, 18:59
Jedynym sposobem regulacji tego BOV-a jest zmiana sprezyny na bardziej miekka lub bardziej twarda, obecna sprezyna wytrzymuje do 1.5 Bara ale efekty specjalne robi juz przy 0,2-0,3 bara jest dosc glosny skubaniec ehhhh cos pieknego, sam dzis poprarskalem troche
Darek daj znac jak ci sie podoba jego dziwek
PS nie ma za co inne zabawki tez beda niedlug dostepne w super cenach tylko Inter Cars wprowadzi u nas dzial tuningu mechanicznego ale ciiii
Arkadius - 30 Kwi 2008, 20:01
Fordon napisał/a: | Darek daj znac jak ci sie podoba jego dziwek |
gwarantuje że się spodoba xD bynajmniej u Ciebie ładnie się odzywa
Daras84 - 1 Maj 2008, 11:21
wczoraj operacja odchudzanie, ciag dlaszy - pas tylni... po zdarciu calej szpachli jaka na nim byla i powycinaniu
Parch - 1 Maj 2008, 13:09
Rozumiem, że nie wycinasz teraz całego pasa tylnego, bo ni zdążysz na Poznań?
Fordon - 1 Maj 2008, 14:13
Ale ja wyprules ja cie nie moge :yyy: ale widze ze tyl wyglada wrecz identycznie jak u mnie, wejdz pod auto i poczysc podluznice oraz zobacz czy nie wymagaja one spawania lub innych zabiegow konserwacyjnych.
Jak tam BOV ?? bawiles sie nim czy jeszcze nie ??
Daras84 - 1 Maj 2008, 14:53
Parch napisał/a: | Rozumiem, że nie wycinasz teraz całego pasa tylnego, bo ni zdążysz na Poznań? |
juz sie wiecej wyciac nie da, tzn da sie ale to sa elementy juz trzymajace auto w "całosc"
Fordon ogladalem juz od spodu i ta kjak pisalem w twoim temacie u mnie tez sie taka reanimacja by przydala
a bova zakladam jutro
Parch - 1 Maj 2008, 16:16
Mógłbyś kupić cały pas:
http://www.automotosklep....00&sid=08cddca2
Ja miałem dokładnie tak samo jak Ty i wstawiłem to co w linku wyżej. Oczywiście było trochę rzeźby, ale udało się.
Daras84 - 1 Maj 2008, 17:43
Parch nie poto to wycinalem zeby kupowac taki pas
a se sieklem dzisiaj przy okazji takie cosik zeby troche ozywic ta komore bo nie wiem kto wymyslil aby malowac pokrywe koloru kosc sloniowa
Parch - 1 Maj 2008, 18:00
Myślałem, że chcesz się pozbyć rudej, a na tym co zostawiłeś też pełno rdzy.
Piesek - 1 Maj 2008, 21:07
Darku to proponuje wstawić zderzaki zender rs, są bez wzmocnien itd i są naprawdę zajebiscie lekkie, lzejsze od serii nawet hokei, swoja droga jak moj kumpel odelzal rovera 114 do powycinal wzmocnienia klapy bagaznika, wycieraczke wypieprzyl, szybe z plexi, zamek wypieprzyl i na opaske samozaciskowa zrobil, tylne szyby tez plexi zastapil, maske okrutnie pocial i na srodku zamiast płata blachy nitami przyczepil plexi, do tego boczne drzwi pasarzera z plexi wpadly, oczywiscie dokladnie wsio wygluszenia, podsufitka... drugi kumpel z nissana sunny gti wypieprzyl tez nagrzewnice, wsio rury z nawiewów nawet obramowke zegarow itd... swoja droga Ty jeszcze mozesz ele szyby wypieprzyc i zbedna instalacje wypieprzyc...
Piter - 1 Maj 2008, 22:43
... i kierownice
Żółwik Tuptuś - 1 Maj 2008, 22:44
Kurde - to tylko ja ma BOV-a firmy i lubię chleb ze smalcem :(
Swojadrogą musze nad nim popracowac bo jak będzie miał większe otwory boczne to głośniejszy będzie prawda ?
Co do tylnego pasa - zrobiłbym tak jak Parh mówi - kup nowy i jego potnij . To zawsze sztywniejsze niż pocięta 20-letnia firanka lekko zgrzewana do budy .
Daras84 - 1 Maj 2008, 23:13
opcja "budy" zostanie przemyslana po sezonie a teraz chcialbym sie zdazyc jeszcze nacieszyc tym autem
Fordon - 2 Maj 2008, 17:39
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Kurde - to tylko ja ma BOV-a firmy i lubię chleb ze smalcem :(
Swojadrogą musze nad nim popracowac bo jak będzie miał większe otwory boczne to głośniejszy będzie prawda ?
Co do tylnego pasa - zrobiłbym tak jak Parh mówi - kup nowy i jego potnij . To zawsze sztywniejsze niż pocięta 20-letnia firanka lekko zgrzewana do budy . |
Co do BOV-a to nie wiem jak w bezynie ale u mnie musielismy dawac bardziej miekka sprezyne bo czas otwarcia byl dosc dlugi a do tego byl strasznie cichy, po zabiegu reakcja na odpuszczenie gazu jest bardzo dobra i gosnosc jego wie zwiekszyla
Odnosnie pasa tylnego to popieram ze wstaw nowy i obspawaj caly tyl bo to newralgiczny punkt, u mnie kumpel wyciol wszystko i wstawial cale platy blachy
Daras84 - 2 Maj 2008, 22:29
no i bov załozony swista naprawde glosno przy okazji poprawilem caly dolot z turbiny do Ic i od IC dalej tak co by nie mialo prawa nic zeskocyc przy wiekszym doladowaniu...
Fordon - 3 Maj 2008, 12:30
No i super ze RST juz parska napewno sie podoba, ale czy slychac go az tak glosno jak u mnie?? slyszales to wiesz poka foto co i jak tam namieszales
Daras84 - 3 Maj 2008, 14:50
dzisiaj zalozylem nowy wałek, to samo co bylo u Pumy w RST, ale co mnie nie zapokoilo to jedna szklanka po prostu brakowalo w niej tego gornego kołnierza...
a tak wyglada juz poskladane z nowa kapa i Bovem
przy okazji wyje... tego wiazke z halogenow
PumaRST - 3 Maj 2008, 15:28
wałek to PiperCams o numerze CVHBP285T2 czyli najostrzejszy wałek do RS Turbo produkowany przez PiperCamsa przeznaczony do aut z doładowaniem od 1 bara w góre. Oczywiście cały Kit jest wsadzony.
Co do twojego zmatwienia, nie było tego pierścionka wcześniej ale szklanka pracowała właściwie wiec sie tym nie przejołem a zapomniałem ci powiedzieć. Rozumiem że wsadziłeś szklanki od wałka z Kitu??
Fordon - 3 Maj 2008, 16:06
Tak patrze w ta komore silnika i hmmm zastanawiam sie czy ty masz zalozone te plastikowe wewnetrzne nadkola?? Bylo by nie fajnie jak bym filtr lapal bloto i inne takie tam brzydactwa
Daras84 - 3 Maj 2008, 17:24
ma
[ Dodano: Wto Maj 20, 2008 10:58 ]
no i wyspawany jzu jakis czas temu caly wydech...
w sumei to jestem zadowolony bo nikt w mojej okolicy nie chciał spawac w 2,5" a jak juz sie zdecydowali to suma typu 1000-1500 zł nie wchodzi w gre jak dla mnie, za to mam calosc nie pospawana z ksztaltek tylko powyginany i sa tylko 2 polaczenia plus siatka elastyczna,
minusem jest fakt ze teraz jest bardzo glosno ;(
z roboty jestem bardzo zadowolony, gosc wykonal to bardzo dobrze kazdy pospawany spaw zostal przez niego zabezpieczony antykorozyjnie, no i nie zgarnął za to majatku
[ Dodano: Czw Maj 29, 2008 17:42 ]
hmm
no to tak
taki widok zobaczylem dzisiaj po zdjeciu glowicy i wyjeciu tłoka
wiecej chyba pisac nie musze...
najgorsze jest to ze nie zdazylem nawet zobaczyc jak to autko zapina bo spierdzielilo sie na mapowaniu tzn przy obciazeniu 0,7 Bara zaczelo cos napierdzielac ...
i w taki oto akcent projekt rst polegl
no ale co cie nie zabije to cie wzmocni szybciutko silnikowi i skrzyni mowimy <papa>
[ Dodano: Czw Maj 29, 2008 17:43 ]
PumaRST - 29 Maj 2008, 17:57
niestety przyczyna do końca jest nie znana. jest kilka hipotez z czego sie to wzieło niestety jedyna pewna rzecz to fakt ze tłoki spuchły i sie zaczeły zacierać do takeigo stopnia że na 1 cylindrze powstał taki luz ze tłok tłuk sie jak cholera.
Z przykrością można uznać to RST za R.I.P.
trzeci - 29 Maj 2008, 18:04
O fuck
Aż przykro czytać i oglądać, ale niestety i tak bywa.
Oby z następnym projektem poszło Ci Darku lepiej.
Pozdro ...
mamuten - 29 Maj 2008, 18:27
to trzeba teraz szukać jakiegoś nowego mocniejszego silnika i wstawiać bo szkoda takiej fury marnować za dużo pracy było w nią włożone ale szkoda że tak sie stało
Piesek - 29 Maj 2008, 18:36
Darku jakby coś to 4 zapasowe tłoki leżą u mnie na półce, idzie coś z tego wybrać
ps. znam to uczucie....
tomekk58 - 29 Maj 2008, 18:57
Daras swapuj RS2000 do fiesty !
luki - 29 Maj 2008, 19:14
tomekk58 napisał/a: | Daras swapuj RS2000 do fiesty ! |
i uturbiaj
Piesek - 29 Maj 2008, 19:42
to czemu nikt z was tego nie zrobi jak to takie niby proste jest heheh
tomekk58 - 29 Maj 2008, 19:43
ja bym mogl do pussy wagona ale po co mi to a ze Daras ma duzo czasu, doświadczenia i taki zestaw na swapa to czemu nie .. ale bez turbinki
Kruku - 29 Maj 2008, 19:48
łączmy sie w bulu widzialem ten tloczek na oczy wyglada nieciekawie :/
ale bedzie pewni nowy pomysl, jesli juz nie ma chyba juz nie bede mial najszybszej fiesty w gliwicach grrr, chyba bede musial cs wydumac u siebe zeby w kompleksy niepopasc
a1topgear - 29 Maj 2008, 20:49
Oj... Tyle powiem... Szkoda Darku... Mam nadzieje ze nowy pomysl jest i da rade stworzyc cos szybszego niz ta R.I.P RsT:) 3mam kciuki
elmek13 - 29 Maj 2008, 23:02
Współczuje Darku a miały być siostrzyczka dla mojej RS. NO ale cóż i tak bywa. Jestem z tobą. Montuj szybko kolejny silnik i do przodu.
Bongo - 29 Maj 2008, 23:21
widze niezla lipa Darek :( mam nadzieje ze wydumasz cos mcnego mze byc N/A hehe a oglnie co z silnikiem kaszana juz na amen ?? :(
Daras84 - 29 Maj 2008, 23:46
trzeba zakupic 1 tłok i tulejowanie 2 cylindrow....
niesetty ja juz nie dam rady tego zrobic.... a druga sprawa chcialbym wkoncu sobie pojezdzic czyms w miare szybkim
szkoda tylko ze teraz sie dowiedizalem ze Piesek ma na zbyciu tłoki bo moze sprawa potoczyla by sie inaczej, no nic w takiej konfiguracji jak mysle tez bedzie pretko
PumaRST - 30 Maj 2008, 00:10
mówiłem ci odrazu że Krawiec ma komplet tłoków wolnych!!
ale zgodze sie z twoja opinią ze w nastepnej konfiguracji nie powinno być dużo wolniej niż w tej co miało być.
Piesek - 30 Maj 2008, 00:14
darku a może lepiej pchać 2.5 v6? wiem ze część mnie zlinczuje... bo silnik awaryjny... ale ma potencjał... gdyby kupić takiego stka
rozumie że rs2k jest w garazu to raz a dwa to to ze chcesz juz latac...
PumaRST - 30 Maj 2008, 00:20
Piesek sam sobie wsadź 2,5 v6 i to najlepiej do mk1.
nie specjalnie ma kase żeby zrobić drugi dół od CVH zakłądajac ze wał/panweki są OK, czyli koszt około 1tyś wchodzi w gre a ty mu proponujesz silnik za 3-4tyś zapewne. do tego auto wogóle nie bedzie sie prowadzic w zakręcie a ma też latać na Torach czy KJS-ach.
Ostygnij prosze, sytuacja nie jest najweselsza ale takimi propozycjami specjanie nikogo nie ubawisz
Danio - 30 Maj 2008, 06:34
no to nieciekawie Darku - do końca sie łudziłem, że może jednak :( najbardziej to szkoda że tyle kasy poszło i sie nie nacieszyłeś :( - trzymaj sie wariacie
mareno - 30 Maj 2008, 08:24
przykra sprawa Daras, tym bardziej ze jeszcze kilka dni temu byles w zasadzie na zupelnie innym etapie. osobiscie trzymam kciuki za nastepny projekt - cokolwiek tam wydumasz, powodzenia.
Darekmk3 - 30 Maj 2008, 14:24
Daras ja moge tylko powiedziec to co zawsze mowie na temat tych silnikow i Puma to tez wie , ale wierze ze czerwona jescze bedzie szybka i ze mi jednak udowodnisz ze nie mialem racji
pozdro i 3m sie
Daras84 - 30 Maj 2008, 21:12
Darek chyba bede ci musiał przyznac racje
dzieki wszystkim za słowa otuchy...
troche nie wyrazne bo z fona ale chyba wsyztsko jasne
Kruku dzieki za pomoc
Krawiec - 30 Maj 2008, 21:26
Daras84, masz niezłe tempo
PumaRST - 30 Maj 2008, 21:51
tylko jeden cytat przychodzi mi do głowy:
"Umarł Król, niech żyje Król"
Masz naprawde dobre tępo, osobista prośba, jak wiemy jest kilka MK3 RS2000 ale nikt nie zrobił porządnego opisu, jak już odpalisz to zrób taki FAQ jak wsadzać RS2000 do mk3.
BTW: masz troche złą nazwe tematu, pozwole sobie zmienić
tomekk58 - 30 Maj 2008, 21:52
haaa wiedziałem gratuluje Dariusz, i oby ten projekt zakonczył sie pełnym powodzeniem pozdro i licze na jakąś przejażdzke
Tommur - 30 Maj 2008, 21:56
Ehhh... Gratuluję rozpoczęcia swapa na rs2000. Jak wsio będzie ok to jadę do Ciebie Daras jak na żyletki znajdziesz drugie RS2000.
Za długo kaskę zbierałem
PumaRST - 30 Maj 2008, 21:58
Daras84 napisał/a: | Darek chyba bede ci musiał przyznac racje |
a ja mimo wszystko bede twierdził że CVH to fajne silniki mimo ostatnich wydarzeń.
Kruku - 30 Maj 2008, 22:10
wiesz kolego ty mi pomogles i ja tobie pomoglem, nawewno to nie ostatni projekt ze slaska
(szybkie fiesty sa fajne :p a pozatym jak zaczynalismy ganaic u nas w gliwicach to sie z nas smiali czym my jezdzimy, teraz to my sie z nich smiejemy ze slabymi autami jezdza)
Ad@mus - 30 Maj 2008, 22:30
no to juz kapa;/ moja juz nie bedzie najszybsza na slasku;/
ale...ziomus, kutfa szacun....ja chce karniaka:D
Marek - 30 Maj 2008, 23:17
No niezle niezle miszczu Jak zwykle slow na wiatr nie rzucasz Jak juz odpalisz to daj znac wpadne obejrzec na zywo
Byle do przodu, powodzenia i zycze braku komplikacji.
Daras84 - 30 Maj 2008, 23:45
silnik spiety na skrzyni z RSt i kpl . kole zamachowym i nowym sprzegle z xr2i
małą kombinacja z mocowaniem alternatora bo jest z cvh niestety ori z rs2k mial polamane mocowania trza bylo przelozyc kolo pasowe no i pokombinowac z doborem paska ale bede chcial poszukac ori z rs2k bo moze bedzie wiecej miejsca przy przedniej poprzecznej podluznicy
ogolnie dzisia jzatrzymalem sie na poduszce silnika ori z rs2k odpada wiec nie da rady na niej zapontowac silnika, ja bede spawal i przerabial lape i poduszke z cvh wyjdzie chyba najłatwiej i najmniej problematycznie
PumaRST - 31 Maj 2008, 01:26
Kruku napisał/a: | chyba juz nie bede mial najszybszej fiesty w gliwicach grrr, |
Ad@mus napisał/a: | no to juz kapa;/ moja juz nie bedzie najszybsza na slasku;/ |
no to panowie jak to jest?? bo widze tu sprzeczne opinie
Swoja drogą Kruku chyba zapomniałeś o laniu od Darka przed strojeniem RST??
I jeszcze jest autko Gasza wiec chyba coś wam sie troche apetyt zwiększył i sie troche rozpędziliście obaj
Wracajac do tematu, Darku szukaj jakieś RS1800/si lub coś z 16v do pocięcia co by skrzynie podmienić
Jak wygląda sprawa recyrkulacji spalin w tym kolektorze wydechowym ?? ma jeszcze czy juz ktoś przerobił to wcześniej?? jak jest to wywal bo zbedne i zabiera moc.
Walcz dalej i zdawaj relacje
Daras84 - 31 Maj 2008, 09:09
o recyrkulacje zadbał juz porzedni wąłsciciel
dzisiaj za duzo nie nawojuje bo trzeba do szkoly jechac ale mam zamiar zapnac juz poloski i zabrac sie za wiazke bo dzisiaj i tak juz nigdzie nie pospawam lapy na silnik :\ jeszcze zastanawiam sie nad chlodnica czy dac z rs2k czy moze jaks z xrki bo ta z rsa jest ogromna i z wiatrakiem bardzo ciezka
Ad@mus - 31 Maj 2008, 09:33
PumaRST, eee no Puma musisz czytac, Kruku napisal ze ma najszybsza w gliwicach, a ja ze naszybsza na śląsku, to nie jest to samo
i chodzilo nam raczej o żyjące egzemplarze
Fiesta gasza to juz inna bajka, wiec nawet nie osmielał bym sie konfrontowac z tym projektem
NO to sie usprawiedliwiłem:) i Kruka też
Daras84 - 31 Maj 2008, 09:44
ale mimo tego ja kruka i tak lałem wiec Ciebie tak samo ;p
Ad@mus - 31 Maj 2008, 09:53
"ŁATAŁEM"
nie ważne...składaj
Bongo - 31 Maj 2008, 09:54
hheh sie zebrali slunzacy na pogaduchy kto ma szybsza nie wazne...Darek a on sie miesci miedzy kielichami bez problemu bo slyszalem ze trzeba cos tam rzeźbić gdzieś tam :> jak to jest w koncu ?? :>
FiFa - 31 Maj 2008, 11:57
A to juz bedzie 2 fiesta RS2000 na slasku, bo pierwsza była w czestochowie, ale ten gosciu wogole teraz na forum nie zaglada... ale ponoc był na paru spotach...
Naa Daria profi robota ale jjuz wczesniej mi cos nie pasowało jak powiedziałes ze ten silnik wkladasz do essiego :1xf: Teraz tylko czekac na odpalenia
mareno - 31 Maj 2008, 12:06
Daras twoje tempo mnie rozpierdziela, ciezko za toba nadazyc Idziesz jak przeciag. Elegancko. Powodzenia zycze
Mafios - 31 Maj 2008, 19:55
hyh i tyle z turbo
PumaRST - 31 Maj 2008, 20:40
Mafios napisał/a: | hyh i tyle z turbo |
I z czego sie kur.... cieszysz??
wracajac do tematu RS2000 dziś zagadał
Ad@mus - 31 Maj 2008, 20:48
no to chyba jutro se go powącham:D
pytanie??
Puma dlaczego wyzej napisales zeby skrzynke z rs1800 wsadzic??
RST ma krotsza z tego co juz sie dowiedzialem, ale czy nie lepiej MTX wsadzic??
pytam bo nie wiem
PumaRST - 31 Maj 2008, 20:56
RST nie ma krótszej, dyfer jest ten sam a są innaczej zestopniowane biegi, pod silnik 8v gdzie pełny moment obrotowy jest niżej.
co od porównania MTX do BC/IB5 z 1,8 16v to ta druga ma lepiej zestopniowane biegi od MTX-a a dyfry są takie same.
zasadnicza różnica jest w wytrzymałosci, ponoć MTX jest nie do zajechania a o BC/IB5 są różne opinie. róznica bedzie tez w finanym momecie obrotowym bo żeby załozyc BC/IB5 trzeba zmienic koło zamachowei sprzęgło a to pociągnie za sobą strate momentu ale też auto bedzie szybciej sie kręcic.
MTX byłby dobry jakby chcieć rozkręcac np. 200KM tego RS2k. ale trzeba spawać półosie i pare jeszcze innych przerubek robić
madek - 31 Maj 2008, 22:43
Daras - wiedziałem żeś świr ale nie że aż taki niedługo bedziesz robic swapy 2 godzinne
czekamy z niecierpliwoscia na efekty
Laskosz - 31 Maj 2008, 23:36
strasznie wycinasz tą fiestę powodzenia w pracach
Daras84 - 1 Cze 2008, 00:11
Mafios napisał/a: | hyh i tyle z turbo |
Edzio ale nie zmieniam zdania co chwila tak jak Ty raz 1,6 RST potem sprzedajesz milke, jak to z Toba jest :1xf:
no to tak kolektor juz na pokłaadzie bylo niezle kombinacji aby go wsadzic na swoje miejsce, cała wiazka spieta i podlaczona, dolot prowizoryczny ale zrobiony,
zaplon
slychac pompke
i po przekreceniu rozrusznika RS2k mk3 ozyło
zostało tylko pospawac łape silnika zrobic reszte wydechu no i układ wodny, posprzatac torche pod maska no i pochlastac bo silnik niestety ale wystaje poza obrys
PumaRST - 1 Cze 2008, 00:17
zawsze mnie zastanawiało jak w RS2k rozwiazują montarz stożka a kwestie silnika bocznikowego?? Jakos na foto to jest tak ze nie powinno to gadać za specjalnie
Kruku - 1 Cze 2008, 01:45
chyba najgorsza robota juz za darkiem, teraz zostala tylko ta lapa, i naped.
powiem ze myslalem ze bedzie wiecej przeróbek, ale wygada to calkiem calkiem :=
Laskosz - 1 Cze 2008, 09:01
i tak będziesz musiał dorobić staby silnika bo będziesz zrywał poduszki pod skrzynią więc możesz wyspawać takie mocowanie silnika jak ja mam na poduszce od BMW, jest mała, tania i jak narazie u mnie daje rade
zrób lepsze foto jak możesz
Daras84 - 1 Cze 2008, 09:24
Laskosz ja mam poduszki na skrzyni skrecone na sztywno wiec powinna wystrzymac, zreszta wszytsko wyjdzie w praniu jak bedize lipa to sie zrobi tak jak piszesz
Faza - 1 Cze 2008, 16:11
no chopie szybki jestes:)..... gratulejszyn:).....
Piesek - 1 Cze 2008, 18:37
Daras Ty daj mi namiar na swojego dilera albo podeślij mi szybko kurierem troche tego białego proszku
Laskosz - 1 Cze 2008, 20:52
no może i tak być Piesek dzień zlewa się z nocą dlatego on taki chudy działaj Daras może zajade w październiku to zachacze wreszcie o Gliwice
Daras84 - 2 Cze 2008, 00:20
dziewczyny to nie ten proszek o ktorym mowicie sprobujcie elektrolitu taki bialy lub zielony co sie osadza i grudkuje na klemach ja kjest komora strzelona
Laskosz - 2 Cze 2008, 21:37
hmmm mówisz że daje efekty? daj więcej foto co wyciąłeś aby wsadzic ten motorek
Ad@mus - 2 Cze 2008, 23:03
no tak Laska...wsadz do mk1 rs2000:D
Darku ta maske chcesz?? jak tak to bier mi z placu bo na zlom pojdzie;p
Daras84 - 2 Cze 2008, 23:12
hmm... dzisiaj poszedlem na łątwizne z montazem poduchy i powiesilem go na ori z rs2000 oczywisice ja tez torche zmodyfikowalem, w sumie to wyciołem ta smieszna przeciwwage i inne mocownia i poduszka w ten sposob stala sie bardzo lekka gdzie wczesniej ciezko bylo ja sobie ustawic jedna reka
a wyciełem to
no i poducha
uchwyt to przerobione mocowanie poduszki skrzyni biegow, narazie pryzkrecone pod kielichem na 2 sruby
musiałem ta kto zrobic zeby dalo rade wyjechac z garazu i podjechac aby obspawac całe to mocowanie bo nie stety nie posiadam spawary
[ Dodano: Pon Cze 02, 2008 23:14 ]
Adas naraize sie wstrzymam bo jutro przymierzam moja bo teraz mi chyba spasuje jutor tylko jeszcze ukł. wodny wydech pozapinac poloski i jazdy probne mam nadzieje
kostek88wjcz - 3 Cze 2008, 19:48
Daras nie nadążam al jak najbardziej kongratulation powodzenia
Daras84 - 3 Cze 2008, 19:51
no i wszystko do kupy poskłądane ukl. wodny na chlodnicy i wiatraku z rst, bo niestety ori chlodnica z rs2k okazala sie strzelona ta z rst jest miejsza ale grubsza, czyjnik temperatury na deske opanowany maska rowniez mialem zamiar dzisiaj sieknac jazde probna ale urwalem cala kasete zmiany biegow i niestety nie pojezdizlem dizsiaj na szczescie kumpel ma na stanie jeden tez uszkodzony to si eposklada z dwuch jutro z rana do tumikarza wyspawac wydech i obspawac poduche silnika

luki - 3 Cze 2008, 19:55
co ty IC w zderzaku masz??
kostek88wjcz - 3 Cze 2008, 20:03
ales ja ukalil ale i tak gratki dla ciebie
Daras84 - 3 Cze 2008, 20:06
luki86 napisał/a: | co ty IC w zderzaku masz?? |
tak, dopuki nie kupie czarnej maloziarnistej siatki bo bez tego coolera wyglada paskudniue
Laskosz - 3 Cze 2008, 20:11
hehe myslałem że to większe bydle ale widzę że miesci się i w sumie nie wiele wyciąłeś a jaką to ma długość bloku ? (od końca gdzie mocoujesz skrzynie biegów po koniec koła pasowego )
a IC pewnie przód dociąża
Pozdro
Daras84 - 3 Cze 2008, 20:26
Laskosz wiesz co on jest chyba ok 10 - 15 mm szerszy juz teraz nie pamietam dokladnie miedzy podluznica a kolem pasowym jest moze 1 cm miejsca jeszcze
Kruku - 3 Cze 2008, 20:26
hehe udalo sie, faktycznie wszystko opanowane
i ten dzwiek tego silniczka pracujacego na samym kolektorze
moze mi sie da przejechac
Bongo - 3 Cze 2008, 22:30
widze ze daras juz nie moze zyc bez fofi dlatego tak szybko sklada rs2k
Piesek - 4 Cze 2008, 02:00
no to widać że halogeny wrócą na swoje miejsce
mareno - 4 Cze 2008, 10:25
Daras ale ty masz tempo - masakra panie. ledwo nadazam. szacun
Daras84 - 4 Cze 2008, 14:08
no to tak moge stwierdzic oficjalnie ze fiesta rs2k juz jezdzi pierwsza trasa bez wydechu na stacje benzynowa i jazda do spawacza
i ucieszony ojciec za sterami
narazie tylko tyle co jechalem z tłumikarza i pozwolilem sobie przycisnac no i jest dosyc ciekawie;) dzwiek silnika jest piekny jak by tam siedizalo jakies 6 garow hehe
po drodze gubil sie obrotomierz i nie chodzil na wszystkie garu chwilami, ale co sie okazało problem tkwil w wiazce tej od wtryskow.... zaraz jade dalej smigac
poduszka i kielich dodatkowo tez został wzmocniony
stafcio - 4 Cze 2008, 16:08
ta maska uniesiona to ma jakies znaczenie? nie bardzo qmam dlaczego anglicy robią to namolnie.
luki - 4 Cze 2008, 16:13
stafcio napisał/a: | ta maska uniesiona to ma jakies znaczenie? nie bardzo qmam dlaczego anglicy robią to namolnie. |
bo sie silnik na wysokość nie mieści??
Parzych - 4 Cze 2008, 17:20
Daras84, kutwa, nareszcie ogarnąłem temat... Jestem pod bardzo wielkim wrażeniem, i to nie tylko pod względem prętkości Twoich działań, ale i pod względem zawziętości... Kongratulejszyn
SpiderMAN - 4 Cze 2008, 17:41
A co z silnikiem RST? zyletki?
Szacun Daras, piekna robota...
PumaRST - 4 Cze 2008, 18:54
stafcio napisał/a: | ta maska uniesiona to ma jakies znaczenie? nie bardzo qmam dlaczego anglicy robią to namolnie. |
bo jest lepsze chłodzenie silnika w tedy.
SpiderMAN napisał/a: | A co z silnikiem RST? zyletki? |
jak jesteś zainteresowany to najważniesze rzeczy z tego silnika jeszcze są dostepne. Więc wal jak cos do Darasa na PW
No Darku i czekam na info z wieczornego jeżdżenia
SpiderMAN - 4 Cze 2008, 19:10
Nie dziekuje, ja sie tak tylko zapytalem... Ciekaw jestek u kogo zagosci wyremnotowany 1.6 Turbo po prostu...
Kruku - 4 Cze 2008, 19:27
hehe co do maski to fakt silnik sie nie mieści na wysokość i tak jst tam nawet teraz niewiele miejsca
po dzisiejszym przejesdzie tym autkiem wydaje mi sie ze moja rska zostanie daleko z tylu
elmek13 - 4 Cze 2008, 22:46
Daras ty swoją zrobiłeś, ja popsułem....ech mamy coś pecha do TURBO,
Bongo - 4 Cze 2008, 23:16
eee to teraz mam motywacje coby sie wybrac na slunska i sie przejechac rs2k i szukac engina dla siebie gratki darek
Daras84 - 4 Cze 2008, 23:31
Kruku napisał/a: | hehe co do maski to fakt silnik sie nie mieści na wysokość i tak jst tam nawet teraz niewiele miejsca
po dzisiejszym przejesdzie tym autkiem wydaje mi sie ze moja rska zostanie daleko z tylu |
zobaczym w niedziele wieczrokiem no jak nie szybciej
niestety dzisiaj nie dalismy rady sie ciachnac bo bylismy z naszymi na "odchudzaniu"
decha po liftingu
i dwa sleeperki
[ Dodano: Sro Cze 04, 2008 23:33 ]
ahas wszytskei bambetle z pod deski jakeis wzmocnienia dechy wszytskie nie potrzebne kable z podgrzewania szyby tyl halogenow, zegarka radia itp polecialy out razem wyszlotego ponad 15 kg
Parzych - 4 Cze 2008, 23:40
No Daras84, naprawdę idziesz jak przecinak z tym odchudzaniem
Piesek - 4 Cze 2008, 23:51
Darku twój to nie sleeper
swoją drogą widzę że z fiesty mk3 szło by zejść na wag 750kg... ale to już troche hardu trzeba by zrobić... ale jest to do zrobienia
swoją drogą kolejne 20kg to nagrzewnica, nawiewy, kratki itd
Daras84 - 4 Cze 2008, 23:58
parzych73 napisał/a: | No Daras84, naprawdę idziesz jak przecinak z tym odchudzaniem |
ta tylko ze na tym bezrobotnym to sredniio kilogram na miesiac do przodu
[ Dodano: Sro Cze 04, 2008 23:59 ]
Piesek napisał/a: |
swoją drogą kolejne 20kg to nagrzewnica, nawiewy, kratki itd |
nawiewow i kratek nie ma juz zadnych zostala tylko nagrzewnica z dmuchawa, jak dokupie grzana szybe to i wywale to
Faza - 5 Cze 2008, 00:52
PumaRST napisał/a: | stafcio napisał/a:
ta maska uniesiona to ma jakies znaczenie? nie bardzo qmam dlaczego anglicy robią to namolnie.
bo jest lepsze chłodzenie silnika w tedy.
|
a moze taka jak ja maske mam??
Daras84 - 8 Cze 2008, 23:18
no to dzisiaj po pierwszych testach
RS1800 Kruka zostaje daleko z tyłu <jupi> to samo rs1800 banana, E30 2,5 tak samo dostaje niezłe baty
jedynie poleglem z 400 konnym SX em
i szybkie trio dzisiejszego wieczroku
FiFa - 9 Cze 2008, 00:10
a dlaczego kruku nie ma czerwonego znaczka forda :1xf: byscie mieli ładny dream team nooo i gratuluj epierwszych testow, ale co do wynikow to sie nie zdziwiłem zbytnio
PumaRST - 9 Cze 2008, 00:27
brawo Darku
, teraz czas na opony i właściwą skrzynie i bedzie szybciej. oraz szykuj sie na jakieś profi zawody coby czasy sprawdzic
Hyuga - 9 Cze 2008, 07:31
Wszystko ladnie i pieknie, dlatego domagam sie jakiegos nagrania z dzwiekiem silnika fiestki
mailo_86 - 9 Cze 2008, 09:18
dźwięk silnika oszołamia siedziałem sobie spokojnie na laborkach próbując pojąć dziekana i jego teorie odnośnie struktury listy a tu Daras pod szkołe zajechał i nie ma co ukrywac zrobil wrazenie nie tylko na mnie ale i na innych ludzikach.
Daras84, Nie szło szybciej wyjechac spod szkoly?? było tylko słychac pisk oraz zadżebisty silniczek a dareczka juz nie bylo w polu widzenia
Daras84 - 9 Cze 2008, 10:22
22 czerwca jest u nas otwarcie jakiegos tam czegos i niby ma byc pomiar czasu wiec jak nie wyskoczy mi szkola to pojade zmierzyc czasy jakei mi sie uda zrobic,
co do dzwieku to nigdy bym nie powiedizal ze to fordowksi silnik wydaje takie dzwieki
elmek13 - 9 Cze 2008, 18:49
Daras widzę, że też nie próżnujesz. Ja też jak czytasz mój temat idę ostro do przodu z wymianą silnika włącznie.
luki - 9 Cze 2008, 19:29
wiem ze to głupie ale ile taki motorek z RS2000 pali pewnie duzo
Laskosz - 9 Cze 2008, 21:02
spalanie się nie liczy tu już zaczyna się fun sporo kasy włożone w auto i pracy i widać efekty ciekawe czy się taki motorek mi do mk1 zmieści
Daras84 - 9 Cze 2008, 21:53
luki86 napisał/a: | wiem ze to głupie ale ile taki motorek z RS2000 pali pewnie duzo |
szczerze powiedziawszy to nawet nie mam zamiaru tego liczyc... zbliza sie rezerwa tankuje za 5 dych i jazda dalej bo za duzo w baku tez nie moze byc bo za ciezko bedzie
[ Dodano: Pon Cze 09, 2008 21:55 ]
Laskosz napisał/a: | spalanie się nie liczy tu już zaczyna się fun sporo kasy włożone w auto i pracy i widać efekty ciekawe czy się taki motorek mi do mk1 zmieści |
jak sie popiesci to sie zmiesci widze przetarlem oficjalnie szlak i sie zaczął szał na rs2k
w sumie to chcialem podziekowac w tym miejscu Pumie za pomoc w ogarnieciu elektryki bo tego sie najbardizej bałem bo nie lubie ciagnac kabli Dzieki Marcin
luki - 9 Cze 2008, 21:58
Daras84 napisał/a: | widze przetarlem oficjalnie szlak i sie zaczął szał na rs2k |
żebyś wiedział niedługo w Polsce braknie rs2k na swapy
Daras84 - 9 Cze 2008, 22:11
i taki mały up' ik szybki na tył z poliweglanu niestety albo stety komorowy ale bardzo tani przyciemni sie folia i nie bedzie widac roznica w wadze na samych bocznych szybkach ok 5 kg do tego jakies ok 8 kg szyba tył plus uszczelki wiec sporo sie zbije a caly arkusz poliweglanu wazy nie caly kilogram
Parzych - 9 Cze 2008, 22:17
Co do przecierania szlaków... Czy ktoś już pakował do Fiesty silnik od Focusa, taki jaki ma Rasta???
stafcio - 9 Cze 2008, 22:22
nagraj jakis filmik z glosem silnika skoro taki fajnby jest
tomekk58 - 9 Cze 2008, 22:34
ojj jest ten dzwiek fajny... a i przejażdzka z Darasem za sterami daje spoooooro wrażeń !!:D ognień z dupy to malo powiedziane
PumaRST - 9 Cze 2008, 22:47
Daras84 napisał/a: | w sumie to chcialem podziekowac w tym miejscu Pumie za pomoc w ogarnieciu elektryki bo tego sie najbardizej bałem bo nie lubie ciagnac kabli Dzieki Marcin |
nie ma zaco, ja ubolewam że w tedy mnie rozłożyło bo bym przyjechał do Ciebie i ci pomógł osobiście.
parzych73 napisał/a: | Co do przecierania szlaków... Czy ktoś już pakował do Fiesty silnik od Focusa, taki jaki ma Rasta??? |
tan silnik sie wiele nie różni od Zeteca który wystepował w mk3 seryjnie.
Ad@mus - 9 Cze 2008, 22:47
ja tez chce:D
Daras masz special invajt na nasze skromne Wały, trza nektorych spedalic
Piesek - 9 Cze 2008, 23:40
niema to jak lans przed szkołą :Dtylko nie przeginał aż tak z wybebeszaniem bo bedziesz mial spory problem z policja kumpel w 2.2 turbo civicu wybebeszył tak auto że wyciął też wszystkie wzmocnienia drzwi i zamiast regulacji szyb wsadzil szyby z plexi... i otwieranie tego polega na... wycietym otworku i przesuwana mini szybka no i musial klatke wsadzic... Na pytanie a co na to policja najpierw musza mnie złapać wiec wiesz niema co szalec az tak z wybebeszaniem bo moze sie to zle skonczyc zwlaszcza ze latasz tym po ulicy... chyba ze tez nad klatka pomyslisz, jak juz drzwi zaczniesz ciachac... albo auto na 1/4 i jazda na lawecie
ps. dlaczego komorowy?
PrezeSSito - 9 Cze 2008, 23:49
wiesz co Daras ja ci powiem nie wyrabiam już za tobą(trochę czasu nie byłem na forum... też zabawa w swapa a poza to praca itd) i tylko słyszałem od Daniela że Daras jeździ RST a tu ostatnio że RS2000...
troszkę wolniej proszę
Danio - 10 Cze 2008, 02:13
no to teraz już koniecznie muszę zawlec swoją padaczkę do gliwic a jeśli chodzi już o odchudzanie to Darki zderzaczek przedni to niezły klocek jest...widzę że jesteś niesamowicie nakręcony i tak trzymać
Daras84 - 10 Cze 2008, 11:02
Piesek napisał/a: | tylko nie przeginał aż tak z wybebeszaniem bo bedziesz mial spory problem z policja |
ja nie mam zamiaru wycinac zadnych elementow konstrukcyjnych drzwi itp. bo sie czasem poruszam normlanie tym autem po drodze i bałbym sie o siebie i o Age.
[ Dodano: Wto Cze 10, 2008 11:03 ]
Danio napisał/a: | .widzę że jesteś niesamowicie nakręcony i tak trzymać |
ja nei powiem kto tu jest nakrecony i pol slaska do mnie jechal autobusem po czesci <lol>
PrezeSSito - 10 Cze 2008, 14:32
Daras84 napisał/a: | Danio napisał/a:
.widzę że jesteś niesamowicie nakręcony i tak trzymać
ja nei powiem kto tu jest nakrecony i pol slaska do mnie jechal autobusem po czesci <lol> |
to tylko może być Daniel i jego ekipa
Daras84 - 21 Cze 2008, 16:51
dzisiaj przy okazji imprezy sammer car party, shamowale fione
i taki oto wykres
troche sie załamuje moment auto na seryjnym wydechu z xr2i 1,6 i 2 tłumikach
i na starcie z Quzynem
po dzisiejszej imprezie fkp R&R wypaldo niezle Adi pierwszy w klasie
Quzyn 2 zaraz po golfie2 a ja 4 za Quzynem i honda CRX B18
[ Dodano: Sob Cze 21, 2008 16:55 ]
aha i najlepsze Et jakie mi sie udalo wykrecic to 15,18 czyli chyba słabo
PumaRST - 21 Cze 2008, 19:11
Gratuluje, momet ci troche uciekł przez koło zamahowei sprzęgło od CVH, wydech też napewno ma na to wpływ
Daras84 napisał/a: | aha i najlepsze Et jakie mi sie udalo wykrecic to 15,18 czyli chyba słabo |
z relacji wiem że trakcji tam nie było wiec według mnie czas OK, na rykach powinno być poniżej 15s. A z drugiej strony jest to 3 czas w historii FKP wiec też jak najbardziej OK.
mareno - 21 Cze 2008, 19:11
czyli pierwsze koty za ploty. co prawda specem nie jestem, ale chyba jak na silnik 2.0 tej generacji, to 139 kucy i 170 NM nie jestem zlym wynikiem, wiec glowa do gory - jak chcesz sie zamienimy na moje nadszarpniete zebem czasu 1.6
co do wyniku to gratuluje calej klubowej ekipie - FKP R&R Team rulez
Fordon - 21 Cze 2008, 19:11
no to rzeczywiscie slaby wynik 15.18ET domniemam ze w Poznaniu na 1/4 szedl bym z toba jak rowny z rownym
Ogolnie dosc mily wynik skoczyl na hamowni...
Laskosz - 21 Cze 2008, 20:32
mnie sie podoba ja za jakiś czas też sie wybieram na hamownię sprawdzić ile jeszcze śmocy zostało
Pozdro
Faza - 21 Cze 2008, 21:18
Daras84 napisał/a: | 15,18 czyli chyba słabo |
moim zdaniem wynik wery gud ... i gratki 4 miejsca
LOY - 22 Cze 2008, 02:45
140 KM w starym silniku bez remontu ...to utrata mocy w granicach 7-8 % ...czyli mniej niz tolerancja dla nowych ...bo umówmy sie kto udowodni ze RS2000 fabrycznie nowy miał 150 KM ...a do tego w warunkach normalnej eksploatacji a nie w tescie labolatoryjnym
chciałbym zeby wszystkie moje auta miały tak "fabryczne" wyniki
PumaRST - 22 Cze 2008, 08:29
Loy ma racje tym bardziej że wielokrotnie już czytałem że faktyczna moc RS2k to 143KM a nie jak Fabryka podaje 150KM.
Daras84 - 22 Cze 2008, 13:04
Faza dzieki
no nic trzeba bedzie zrobic wydech poszukac co da sie jeszcze wagowo wyrzucic, no i szarpnac sie na 14 z przodu
djsthonka - 22 Cze 2008, 13:05
moc spoko ale moment coś przymały
Qzyn - 22 Cze 2008, 19:08
Gratki Daras, bo na prawde super to zapienrnicza
Moje ET 14,92 a to w sumie tylko na starcie urywalem Potem rowno a nawet jak mowisz na koncu troszke doganiales
Krawiec - 22 Cze 2008, 19:09
Daras ile Ci teraz auto waży ? Co chcesz jeszcze wyrzucić aby ją jeszcze odchudzić ?
adi08 - 22 Cze 2008, 19:47
waży mało ale będzie ważył jeszcze mniej
Daras damy rade
Daras84 - 22 Cze 2008, 23:38
dzieki za mile slowa
Adik no mam nadzieje ze sie doczekam
Krawiec moze w tym tygodniu zwaze ja kwyproje jescze cała reszte
Krawiec - 23 Cze 2008, 02:22
Daras84 napisał/a: | ja kwyproje jescze cała reszte |
co przez to rozumiesz ?? da sie cos jeszcze wywalić ??
Darekmk3 - 23 Cze 2008, 16:18
Krawiec napisał/a: | Daras84 napisał/a: | ja kwyproje jescze cała reszte |
co przez to rozumiesz ?? da sie cos jeszcze wywalić ?? |
kierowce
a serio to gratki szybkiej fiesty i oby bylo szybciej ::)
Daras84 - 23 Cze 2008, 23:54
znalazłem na necie e30 3,0 i siakis stary prosiak, mniej wiecej tak to jezdzi
http://videos.streetfire....eets_167652.htm
w pierwszym przejezdzie e30 i tak dogonilem
KUI3A - 24 Cze 2008, 09:24
to porsche to chyba z 2 ruszyło no ale jak widać całkiem śmiało Ci ta fura śmiga
pozdro
FiFa - 24 Cze 2008, 11:03
Daras ale widziałem ze ta Twoja fiesta lubi pprzy zmianie biegu czasami zakopcic na siwo z tłumnika... To normalne, czy juz ten silniczek tez ma swoje przejechane i wymeczone
Daras84 - 24 Cze 2008, 17:59
wiesz co wykres widizales, wiec sam okresl w jakim jest stanie, silnik jezdzi na polsyntetyku wiec nie przejmuje sie wcale "bakami przy zmianie biegu" tymbardziej ze tylko wtedy zakopci... bo tak to jest spokuj
FiFa - 24 Cze 2008, 21:21
zreszta i tak wczesniej czy pozniej go zajezdzisz
Fordon - 24 Cze 2008, 21:51
Na moje to moze byc rownie dobrze para wodna przy dosc wystudzonym silniku.
Inna sprawa to to ze milo bylo by zobaczyc czarnego baka z wydechu co by wskazywalo na dobrze podlane dawki jest to mozliwe i do wykonania w wolnossacym silniku.
Fajnie chodzi ta RS2K, pytanie odnosnie E30 czy ten silnik jest aby zdrowy?? jesli tak to czy welegitymowal sie czyms na hamowni ??
Daras84 - 25 Cze 2008, 00:12
Fordon napisał/a: | Na moje to moze byc rownie dobrze para wodna przy dosc wystudzonym silniku. |
nie mecze go na zimnym
Fordon napisał/a: | fajnie chodzi ta RS2K, pytanie odnosnie E30 czy ten silnik jest aby zdrowy?? jesli tak to czy welegitymowal sie czyms na hamowni ?? |
niestety nie ma wykresu zadnego z hamowni bo silnik swiezo co wsadzony do auta,
mareno - 25 Cze 2008, 08:49
nie no ladnie to ustrojstwo Ci smiga. zapierd...a wrecz rzeklbym. sympatycznie.
Daras84 - 27 Cze 2008, 17:59
autko dalej przechodzi kuracje odchudzajaca, jestem ciekaw do ilu bedzie dalo sie zejsc z masy, macie moze jakies dane dotyczace wazonych fiest ?? i jak wyglada waga mk2??
dzisiaj zalozylem na kleju do szyb caly tył w poliweglanie-->uszczelka mowimy papa
troche zdartych mat
no i pozbawiona el otwierania i całej reszty klapa tył po malym odchudzeniu...
Marek - 27 Cze 2008, 18:16
Twoja fiesta jest jak nastolatka, odchudza sie tak dlugo, az zostanie sama skora i kosci
Piesek - 27 Cze 2008, 20:57
kup takie lusterka jak ja mam są lzejsze... zdejmij pakier xrki... nie prosciej kupic mk2 ?
pP - 27 Cze 2008, 22:42
kilogram do kilograma a setne sekundy uciekają devil
ambitny projekt i tak trzymać !!!
Tommy - 28 Cze 2008, 07:34
Tak Darku śledzę Twój projekt od jakiegoś czasu i muszę stwierdzić, że budowa odchudzanego rs2000 daje Ci chyba większą radochę niż nie tak dawne plany z rst
Mafios - 2 Lip 2008, 23:19
bede zlosliwy
Patrze i patrze na to co robisz Daras i nie moge pojac tego co zes zrobil z tego auta miales taka ladna baze do odratowania RST a zrobiles szybka wydumke ktora mozna bylo zrobic z cywilnej fiesty i popsules RST ktora mogles w sumie jak silnik padl schowac do szopy i odczekac bo przeciez masz czym jezdzic
zadajac sobie pytanie : Jakie fiesty RST przewinely sie przez klub zaznaczam orginaly ( jezdza ? do dzis ) gienek zrobil rowniez nie wiadomo co intruder pocial bo nieekonomineczne PUMY I PIESKA nie biore pod uwage bo to cywilne auta zrobione na ich wlasny pomysl Elemelkowy badziewial gdzis zostal pociety
a w sumie tych aut coraz to mniej i jakto mowi LOY nikt u nas ich nie szanuje
Daras84 - 2 Lip 2008, 23:33
Patryk auto mialo słuzyc jako szybkie ori RSt a ze sie wysralo a chcialem miec cos w miare pretkiego to powstalo to co jest, zreszta jak bys zobacyzl w jakim stanie jest ta buda i ile ona juz przeszla to nie mial bys ochoty jej ratowac...
swoja droga moglbym do Ciebie tez miec zal o to ze pochlastales ta "szara" rst z pod poznania jak dobrze pamietam, pomiajac fakt ze troche "rozkradziona" była to jednak byla ori rst ktora o wlasnych silach przyjechales do domu, wiec dlaczego nie chciales jej odratowac?? skoro tak ubolewasz nad moja :P
Mafios - 2 Lip 2008, 23:34
poza silnikiem nic z rst od niej nie zostalo ;-) a podloga zrobiona na zywice wiec silnik spelni role u krawca
PumaRST - 3 Lip 2008, 00:07
Panowie spokojnie.
Darasa RST było w stanie kiepskim i było kupione jako baza do 1/4 jak również toru.
nie wiem jaka była ta szara Mafiosa, moja to byłą xr2i a Pieska to 1,8D. O Gienkowej ciężko powiedziec ze jest nadal ori.
tak naprawde to ja pochlastałem najlepszą baze RST, kiedys kupiłem szarą i strasznie tego rzałuje. Wsumie widziałęm tylko 1 w takim stanie w PL.
Więc koniec kłutni na temat chlastania RST
Daras84 - 3 Lip 2008, 00:12
no bo ja bym co pochlastal a nie tylko same rs1800 ;P
wracajac do tematu jutro dalszy ciag odchudzania mojego "szczura" jak to niektorzy na niego mowia, i foto realcja co mozna jeszcze wywalic z golego auta na sam koniec wazonko bedzie na złomnicy(choc boje sie tam jechac aby mi jej nie zostawili tam )
PumaRST - 3 Lip 2008, 18:11
Daras84 napisał/a: | no bo ja bym co pochlastal a nie tylko same rs1800 ;P |
chlastasz cały czas mk3 RST/RS2000 wiec jak tak dalej pójdzie to bedziesz miał na sumieniu RST
jak tam montarz maski??
Daras84 - 3 Lip 2008, 18:41
nie potrafie sie z Adim zgrac czasowo na odbior,
wracajac do tematu odchudzania dzisiaj wywalilem el, otwieranie bagaznika calosc oraz wszystkie kable idace do tyłu do klapy bagaznika, zostaly tylko te do swiatel, oraz wszystko co idzie do skrzynki bezpiecznikow łacznie z kostka, przekaznikiem i bezpiecznikami jak skacze wkoncu wybebeszac te kabelki to zrobie foto skrzynki i zoabczycie jak malo kabli wsyatrczy do obslugi auta rowzniez lotka poszła na allegro bo sporo wazy ;P, wywalilem jeszcze wszelakie blaszki spod maski typu mocowanie edisa itp, rozporka dolna rowniez wyleciała, mam zamiar jeszcze odkrecic stab tylni i zastanawiam sie tez nad przednim, ale to wtedy juz nie polatam na jakis roznych kreciołach za bardzo, przerobilem jeszcze mechanizm wycieraczek przednich, tzn wywalilem ten duzy orginalny a zastapilem pojedynczym tylnym silniczkiem
PumaRST - 3 Lip 2008, 18:51
jak juz tak odchudzasz to wywalaj staba przód oraz zmieniaj hamulce na te z 1,1 przód i tył. wystarczy to żeby wychamowac auto na zawodach a na drodze bedziesz musiał poprostu uważac.
pokaż fotki jak załatwiłeś te wycieraczki (dokładny opis)
madek - 3 Lip 2008, 18:57
PumaRST napisał/a: | jak juz tak odchudzasz to wywalaj staba przód oraz zmieniaj hamulce na te z 1,1 przód i tył. wystarczy to żeby wychamowac auto na zawodach a na drodze bedziesz musiał poprostu uważac. |
sorry chłopaki, ale popadacie chyba powoli w jakas paranoje. rs2000 pod maska i hamulce z 1.1 ? sa chyba pewne granice odchudzania, i raczej elementy zawieszenia i ukł. hamuclowego powinny byc jednak na miejscu.
PumaRST - 3 Lip 2008, 19:02
madek, nie dokońca to auto zmierza w kierunku typowego droagstera a przy jego mocy każdy KG sie liczy. ono nie ma skręcać nie musi hamowac za specjalnie. na zawodach 1/4 mili i tak masz zreguły około 600-800m na wyhamowanie a na to wystarczy hamulec z 1,1 który jest o kilka kg lrzejszy.
wracajać do tematu to jeszcze możesz wywalić nagrzewnice oraz dmuchawe i rozdzielacz powietrza spod deski jesli jeszcze został. zbedna rzecz.
Daras84 - 3 Lip 2008, 19:25
co do hebli to przod zostanie napewno taki jak jest, bo i tak on po kilku ostych hamowaniach zaczyna kopcic tył raczej zostanie zmieniony na ten 1,1 biorac pod uwage ze teraz autko jest szczegolnie z tyłu lzejsze i potrafi na obecnych heblach przyblokowac tył
Fordon - 3 Lip 2008, 19:41
zderzaki banany zakladaj, ale wczesniej wyskrob z nich wiekszosc tej pianki
Danio - 3 Lip 2008, 21:43
elegancko cieszę sie że to Cię tak bawi Darku szyberdach też jest mocno ciężki ...rozpórke bym zostawił bo jakośćdróg na śląsku jest kiepska....ech muszę sie do Ciebie znów wybrać
madek - 3 Lip 2008, 21:51
PumaRST, prawdziwy dragster przyjezdza na zawody na lawecie. jesli ta fiesta tez to nie mam nic przeciwko
odnosnie zderzaków to przydalyby sie takie jak kupilem od LOYa, a dokładnie tylny z S`ki. sama skorupa bez pianki w srodku
Fordon - 3 Lip 2008, 21:57
Ale auta ktore przyjezdzaja na zawody na lawecie w wiekszosci przypadkow nie maja prawa juz poruszania sie po drogach publicznych, a to auto bynajmniej wg. tego co widze jest autem streetowo dragowym (jeszcze) co dalej zobaczymy co takiego Darek wymysli
madek - 3 Lip 2008, 21:59
Fordon napisał/a: | bynajmniej wg. tego co widze jest autem streetowo dragowym |
o to mi wlasnie chodzi, skoro porusza sie po drogach i to pewnie nie tempem spacerowym to idiotyczne jest dla mnie wywalanie elementow zawieszenia i osłabianie hamulców
no ale Daras chyba wie co robi
Darekmk3 - 3 Lip 2008, 22:06
hej mistrzu, ciekawi mnie ostateczna waga tego złomka , ale jakos brak rozporki dolnej ze stylem Twojej jazdy sie kłoci,wiec ja bym zostawil,a staba przod to juz napewno
wiem ze to auto typowo na kreske ale Cie znam i wiem jak jezdzisz
pozdro
ps masz to do mnie o czym gadalismy w gliwicach ? daj znaka na gg
Piesek - 3 Lip 2008, 23:48
wszystko fajnie... ale ja bym inwestowal raczej w silnik niz kolejne kg... bo zdrowy crx i tak pogoni fiestolota... choc zwalanie kg nic niekosztuje wsumie... kolejne kg mozna szukac w podlodze... np bagaznik wyciac i wstawic blache aluminiowa ryflowana, jeszcze dalej... dach z laminatu... szukaj zderzaki zendera
dalej to moze, pojemnik na spryskiwacze, wycieraczki, mechanizm do wycieraczek, prawe lusterko out, blache grodziowa miedzy komora a podszybiem, klakson, wyciac tylne blachy te co masz miedzy lampami a blotnikiem.. sadze ze jeszcze 100kg szlo by zwalic... potem drzwi laminat.... i wtedy TYLKO laweta
Qzyn - 4 Lip 2008, 06:27
Piesek zdrowy CRX nie pogoni tej fiesty juz teraz chocby sie ze..ral na miekko za przeproszeniem. Mi sie udalo w sumie dlatego ze mialem lepszy start a potem bylo juz rowniutko i nie iwem czy na koncu daras nie podganial troszke....
A ten rex byl daleki od seryjnego, bo rozumiem ze piszesz o zdrowym seryjnym.
Pozatym czemu zaczalbys od silnik? Lepiej zbierac kase i robic to co daje od razu wymierny skutek - a pamietaj ze kilogramy to najtansze konie mechaniczne i najrzadziej sei psuja Ludzie czesto neidoceniaja zyskow jakie plyna z odchudzenia auta
Daras84 - 4 Lip 2008, 11:41
Fordon napisał/a: | zderzaki banany zakladaj, ale wczesniej wyskrob z nich wiekszosc tej pianki |
Fordon jest juz taka opcja w glowie ale musze założyc taki zderzak i zoabczyc ja kto wyglada bo ja ma mcale poszycia z pod spodu wyciete, a jak nie to zestaw z futury z laminatu wpadnie
[ Dodano: Pią Lip 04, 2008 11:49 ]
Madek to auto raczej na lawecie nie przyjedzie nigdy nie obawiaj sie o to co robie bo mam jeszcze troche zdrowego rozsadku wylatuje tylko tylni stab no i rozporka doł
Darekmk3 i tu bys cie zdziwil co do stylu jazdy na 155/70/13 i 4 atm, w tylnich kolach nie da rady jezdzic szybko po zakretach
Piesek napisał/a: | bo zdrowy crx i tak pogoni fiestolota...
pojemnik na spryskiwacze, wycieraczki, blache grodziowa miedzy komora a podszybiem, klakson, wyciac tylne blachy te co masz miedzy lampami a blotnikiem.. |
Piesek zapewniam cie ze zdrowy CRX nie pogoni tej fiesty ciołem sie z kilkoma rexami juz u nas na nocnych po tym jak jechalem z quzynem i dostaja manto juz po zapieciu 2 biegu, jesli chodiz o czasy i rezyltat muchowca to Quzyn miał duza przewage przez slick na starcie, zreszta samo to ze objechal schamowanego kilka chwil wczesniej na 180 hp crx-a b18 chyba mowi swoje
Qzyn - 4 Lip 2008, 12:02
Dokladnie o tym mowie U nas jest tylko jeden crx ktorego nie objedziesz a reszte mozesz lac
Powodzonka w modach Darku. Jesli tylko bede umial jakos pomoc to daj znac
Daras84 - 4 Lip 2008, 12:32
Qzyn napisał/a: | Dokladnie o tym mowie U nas jest tylko jeden crx ktorego nie objedziesz a reszte mozesz lac
Powodzonka w modach Darku. Jesli tylko bede umial jakos pomoc to daj znac |
dzieki jak bedziecie sie ustawiac tak jak ostanio co mowiles to wykrec nr, tez do mnie
adi08 - 4 Lip 2008, 23:26
Piesek napisał/a: | wszystko fajnie... ale ja bym inwestowal raczej w silnik niz kolejne kg... bo zdrowy crx i tak pogoni fiestolota... choc zwalanie kg nic niekosztuje wsumie... kolejne kg mozna szukac w podlodze... np bagaznik wyciac i wstawic blache aluminiowa ryflowana, jeszcze dalej... dach z laminatu... szukaj zderzaki zendera
dalej to moze, pojemnik na spryskiwacze, wycieraczki, mechanizm do wycieraczek, prawe lusterko out, blache grodziowa miedzy komora a podszybiem, klakson, wyciac tylne blachy te co masz miedzy lampami a blotnikiem.. sadze ze jeszcze 100kg szlo by zwalic... potem drzwi laminat.... i wtedy TYLKO laweta |
dzisiaj zawitał u mnie Daras i powiem Ci że 100kg urwać jeszcze z tego auta wg mnie jest nierealne... no chyba że auto ma sie złamać w połowie
[ Dodano: Pią Lip 04, 2008 23:34 ]
Daras jak następnym razem przyjedziesz to musisz mnie tym troche powozić
Daras84 - 5 Lip 2008, 13:23
Spox Adik dam ci sie nawet przejechac
a dzisiaj doszla do mnie wkoncu paczka zatytułowana w poszukiwaniu TRakcji
jutro testy na nocnych
PumaRST - 5 Lip 2008, 14:11
185/55/14 i mieszanaka S1 wiec Trakcja powinna sie odnaleść bez problemów. tylko przed startem nagrzej je troche (kiedys na filmie pokazałeś że umiesz )
powodzenia jutro na streecie i daj znać jak wrażenia
Arkadius - 5 Lip 2008, 23:15
Markgumy tak?
adi08 - 6 Lip 2008, 11:38
Arkadius napisał/a: | Markgumy tak? |
tak
PumaRST - 6 Lip 2008, 23:14
jak tam trakcja?? znaleziona??
Daras84 - 6 Lip 2008, 23:24
<tak> to było chyba moje najlepiej wydane 450 zł
PumaRST - 6 Lip 2008, 23:30
to sie chwal co nalałeś a czego nie mogłeś wcześniej ze wzgledu na start??
Daras84 - 6 Lip 2008, 23:49
hmm no dizisja za duzo nie pojezdizlem bo psiarnia krazyla sporo no ale tak,
golf 1 TDI 1,9 odskakiwal mi na starcie dobre poltorej dlugosci no a teraz wyskakuje przed niego,
nalałem jeszcze golfa1 2,0 16V niby 150 hp
jakas vr6, e36 2,5 ale to kloce i dostaja spore lanie, jeszcze musze sie nauczyc dokladnie to wygrzac no i optymalne obroty do startu dobrac, bo dzisiaj to tak w sumie uczylem sie tylko tych opon, ale sprzeglo pewnie dlugo na tym nie pociagnie
[ Dodano: Pią Lip 11, 2008 16:51 ]
no i maseczka załozona, zwazylem ori z rst i wyszlo jakies 14,5 kg czyli do przodu na samej masce 12 kg, do tego wywalilem zamek, linke, patyk czy jak to sie tam nazywa do podtrzymywania maski no i zawiasy wiec pewnie razem z 15 kg. by sie uzbieralo wiec całkiem pokaznie,
no i w jedynym słusznym kolorze ( niestety nie mam takich zasobow jak "żółf" wiec zabraklo troche sprayu ale sie poprawi,
jedynie musze wyciac jedno wzmocnienie bo mi zawadza o silnik. jutor daje AdAsiowi klape tył wiec moze w przyszlym tygodniu bedzie gotowa, do tego chyba pomaluje dach tez na matowo musze troche doprowadzic wygladem tego szczura bo odstrasza ludzi na ulicy
PumaRST - 11 Lip 2008, 18:05
wyglada spokjo, powiedz do czegp tam dałeś tylnie zapinki. czyżby zawiasy seryjne zostały?? jak mozesz zrób foto.
Arkadius - 11 Lip 2008, 19:33
prawie jak carbon
Daras84 - 11 Lip 2008, 20:03
PumaRST napisał/a: | wyglada spokjo, powiedz do czegp tam dałeś tylnie zapinki. czyżby zawiasy seryjne zostały?? jak mozesz zrób foto. |
oj nie zawiasy poszly na kupke złomu, zrobilem takie małe kontowniki i do nich przykrecilem zapinki jak zrobie foto to ci podesle
Peedro - 11 Lip 2008, 20:41
a ja się zapytam - ta maska jest krzywa czy tylko jest tak ustawiona? bo cosik wystaje z przodu od strony kierowcy i niżej jakoś leży
Piesek - 11 Lip 2008, 21:36
szkoda że ona taka "materiałowa" jest... mam nadzieje że kupiłeś zapinki jakieś firmowe, bo te tanie to zaraz ruda bierze, a jak alu to sie ułamuja... masz racje, maska i klapa czarny mat musi byc... mi ogolem ostatnio sie widiz jak sam dach jest w innym kolorze
PS. to o czym gadalismy... to to to... bedzie poskramniacz WSZYSTKICH fordow N/A w PL
Ad@mus - 11 Lip 2008, 22:25
darku jeszcze jedno
odetnij kawalek maski od przetloczenia w dol, bedzie wiecej luftu no i pare gram do przodku:D
RemikGT - 12 Lip 2008, 10:43
Widze Daras ze ładnie kilogramów ubywa:) oj z tej strony Cie nie znałem.
Daras84 - 12 Lip 2008, 11:02
Peedro napisał/a: | a ja się zapytam - ta maska jest krzywa czy tylko jest tak ustawiona? bo cosik wystaje z przodu od strony kierowcy i niżej jakoś leży |
no moze i jest zle spasowana ale jest tez i problem z pasowanie0 mbo auto bylo bite na przod i ciulatoi zrobione
Laskosz - 13 Lip 2008, 20:21
te grillman zmierz mi długość bloku tak jak cię prosiłem od koła pasowego po koniec bloku gdzie przykręca się skrzynię
Daras84 - 13 Lip 2008, 22:15
to juz nie bedzie mk1 2,0 zetec tylko rs2k
[ Dodano: Sro Lip 23, 2008 15:28 ]
hmmm.... dzisiaj zwazyłem autko puki co nie jest jeszcze na maxa odchudzone ale przy okazji bylem na zlomie to sie zwazylem, z rezerwa w baku wyszlo 770 KG byłem w lekkim szoku jak to uslyszalem przy obecnym silniku da rade pewnie dojsc do wagi 6xx - 720 dokoncze swoj plan odchudzania i wtedy bedzie wsyztsko jasne....
rozwiewajac watpliwosci Piesek twoje to juz teraz zadna crx a mie nie objedzie wyprobowalem ich sporo sztuk vti b18 w budachdel sol i nie tylko civy 5 gen z b18 wszytsko zostaje sporo z tyłu a w ostatnia niedziele beta m5 w najnowszej budzie niewiem jakie to oznaczenie 565 koni tylew ze na łysych oponahc koles na kontroli trakcji i bez dostaje takie manto na pierwszych 3 biegach ze dopiero wyprzedza mnie ( tyle ze dosc szybko koło mnie przemyka ) przy predkosciach 180 km
PumaRST - 23 Lip 2008, 18:36
Daras84 napisał/a: | 770 KG |
no to mam nowy cel
Laskosz - 23 Lip 2008, 20:17
muszę się zważyć
RemikGT - 23 Lip 2008, 21:20
Daras a jakbys jeszcze sobie wrzuciłe diete to juz calkiem wypas
Darekmk3 - 23 Lip 2008, 21:59
Daras dobrze ze wyszedles z auta jak wazyli bo by z 900kg bylo a tak serio to fajnie lekka jest a bedzie jeszcze lżejsza
pozdro
tomekk58 - 23 Lip 2008, 22:01
juz ostatnio jak mnie przewiozłes to zapinkalała zdrowo a teraz... nie wyobrazam se tego
Piesek - 23 Lip 2008, 22:01
kurna to ja chyba tez zaczne wybebeszac... co do m5 to niewierze... moze tylko pakiet z mki miala... nowa mka robi mniej niz 6s do paczki...
Bit1 - 23 Lip 2008, 22:04
Piesek napisał/a: | kurna to ja chyba tez zaczne wybebeszac... co do m5 to niewierze... moze tylko pakiet z mki miala... nowa mka robi mniej niz 6s do paczki... |
Na używanych oponach a wtedy z włączonymi systemami to słabo rusza potem Darasa przegoniła jak się już rozpędziła
Pozatym wiesz są różni kierowcy jedni lepsi inni gorsi
tomekk58 - 23 Lip 2008, 22:06
Darasowe rs2000 tez ma niewiele mniej do 100 ;> wiec mozliwe ze kilka pierwszych biegów daras wygra na przyspieszenie, ale na Vmax juz nie da rady ;>
Daras84 - 23 Lip 2008, 22:47
PumaRST napisał/a: | Daras84 napisał/a: | 770 KG |
no to mam nowy cel |
jak odchudze ja jeszcze (a liste mam juz w głowie sporą:) ) to wtedy wyznacze ci granice
[ Dodano: Sro Lip 23, 2008 22:51 ]
RemikGT napisał/a: | Daras a jakbys jeszcze sobie wrzuciłe diete to juz calkiem wypas |
Remik przed kazdymi nocnymi stawiam stolca przed wyjazdem
laskosz zwaz jestem ciekaw bo ile ma fabrycznie powiedzmy mk1 xr2?
piesek nie musisz wierzyc i to na pewno jest m- ka
liczac na szybko da sie jeszcze z niej zerwack 50 kg, i to raczej bedzie kres tego co da sei zrobic z buda mk3...
Qzyn - 23 Lip 2008, 23:31
Ty Daras ja tam wiem ze z VTECiem jechales i wygrales ale nie gadaj ze zadna CRXa Jednej jeszcze nie objechales - i to zwykla D seria bez VTEC-a
Piesek - 23 Lip 2008, 23:51
czyli kierownik m5 musi być straszna ciumek, ale totalna ciumek, albo byc mega lanserem z napisem m5 a 3.0 pod maska musiał byś isc z tą hondą łeb w łeb..... żeby dać baty m5 z dobrym kierownikiem...
http://pl.youtube.com/watch?v=WBZdaIJr-Ak
uwierz że to auto nie jedzie.... ono poprostu zapierdala :]
Peedro - 24 Lip 2008, 12:03
Daras84 napisał/a: | liczac na szybko da sie jeszcze z niej zerwack 50 kg, i to raczej bedzie kres tego co da sei zrobic z buda mk3... |
zeskorbując rudą a na poważnie, to nie mam pojęcia co tam można jeszcze wyciąć
tajmus - 24 Lip 2008, 13:17
wyciagnij fotel - siadz na poduszce
odkrec wszystkie lampy - zostaw same zarowki
jak jedziesz na nocne lanie - w samych majtach (buty, reszta - zbedny kg)
tomekk58 - 24 Lip 2008, 20:53
tajmus napisał/a: | jak jedziesz na nocne lanie - w samych majtach (buty, reszta - zbedny kg)
| majty tez zbędne, zreszta nocne... ciemne nic nie bedzie widać, na golasa Daras !:D
Darekmk3 - 24 Lip 2008, 21:39
z tego co widzialem to jest pare rzeczy jeszcze jak między innymi tylna klapa lekka i wywalenie szybra itp. no i między innymi cieżki uszatkowy fotel pasażera ,Daras sobie poradzi z odchudzeniem tego szczura
pozdro zią
zefir - 24 Lip 2008, 23:34
szyby poliweglan
Piesek - 24 Lip 2008, 23:51
rozporka tyl, przod, bebny od 1.1 a nie ciezkie od rs2000, nawiew, nagrzewnica, mechanizm od otwierania szyb, szyberdach poliweglan
luki - 25 Lip 2008, 00:06
a może by tak blachę bagażnika w pole a wsadzić alu bądź włókno szklane??
a i zbiornik paliwa mniejszy tj lżejszy?
Fordon - 25 Lip 2008, 00:46
a ja sie zastanawiam jak to auto sie zachowa ( nie daj bog ) podczas lekkiego dzwona tfu tfu tfu... OK wszystko rozumiem ale wycinanie miesc konstrukcyjnych troche mnie przeraza.
Powiem ci Darek ze stoje tez pred takim dylematem ale nie bede ryzykowac swojego bezpieczenstwa wzgledem KG, bo szyby z 4 lub 5 mm plexi na nitach OK wyprucie nagrzewnicy, i calego wnetrza oraz zmiana foteli na 2 kubly OK,ale wycinanie wzmocnienia klapy hmmm troche mnie przeraza, tak samo tyczy sie to maski z lamitau...
Ogolnie gratki szybkiego auta bo widze ze teraz klepiesz auta ktore to juz sa poza moim zasiegiem czy tez byly jak mialem TD...a masa auta jak i jego moc i Nm moga dac naprawde takie wyniki jak mowisz wiec teraz do boju i CRX kuzyna ma byc wyleczony
Pozdro
Qzyn - 25 Lip 2008, 06:51
Fordon mam nadzieje ze sie pomyliles piszac ze pleksa jest ok hehe. Pleksa to cholernie niebezpieczne gowno - na szyby nadaje sie tylko poliweglan!!! I tutaj nei ma co oszczedzac. Pleksa przy uderzeniu lamie sie i poewstaja ostre szpice a poliweglan wygina sie niemalze dowolnie... pozatym wg mnie gorna granica grubosci na tylne szyby to 2mm. Ja sie po cichu zastanawiam nawet nad 1,5mm. Mialem u siebie 3 mm i boczne szyby byly praiwe tak ciezkie jak seryjne
A ciagnac maly OT to ja sie na prawde bardzo ciesze ze Daras klepie wszystko co z nim stanie, nawet CRXy bo duzo wiekszy sentyment mam do fiest ale ta moja jest po prostu troche inna Fordon i kto powiedzial ze tylko daras duma przy aucie
W kazdym razie chce widziec ta wydumke, wiec jak wroce z urlopu to sie musimy zgadac
adi08 - 25 Lip 2008, 10:12
o wmorde jeża :yyy: 770kg...tego sie nie spodziewałem ale zawsze mówiłem że zbijanie masy to najtańszy tuning i wbrew pozorom czyni nieraz cuda kilogram tu, kilogram tam i tak sie zbiera albo raczej traci... hehehe...
na klape Darek musisz troche poczekać....bo ostatnio bardzo krucho u mnie z czasem... przyszły tyzień pracuje na rano wiec bedzie troche luźniej
Daras84 - 25 Lip 2008, 16:12
Piesek napisał/a: | rozporka tyl, przod, bebny od 1.1 a nie ciezkie od rs2000, nawiew, nagrzewnica, mechanizm od otwierania szyb, szyberdach poliweglan |
piesek heble sa z rst jedynie na tył zakladam 1,1 bo przy obecnej wadze tyłu i slicku na przodzie blokuje mi najpierw tył nawiewu nagrzewnicy itp ciulstw juz nie ma a szyber bedize zaspawany
Fordon ja nie wycinam zadnych elementow konstrukcyjnych budy!! bo zdaje sobie z tego sprawe! a to ze klapa czy maska jest z laminatu to nie wydaje mi sie zeby az tak drastycznie wpływało na strefe zgniotu!!
no i szyby mam z poliweglanu!!! cały tył wazy niecały kilogram
Qzyn my juz dizisja ustalilismy telefonicznie teramin naszego pojedynku
Adik zgadzam sie z toba w 100%
adi08 - 26 Lip 2008, 10:46
roberto88 napisał/a: | no dla mnie ten temat jest wzorem (wcale sie nie podlizuje) jest to naprawde temat miod i mam nadzieje ze moja tez bedzie szybciej czy pozniej RS2k, tak jak kiedys temat mafi byl dla mnie idealem i doszedlem do RS1800... tak teraz jest darasowy... darek moze nasze skromne waly cie kiedys przyciagna (chodz wielkie gunnno tu jest ) trzymam kciuki daras gartkiiiii |
a tak zapytam z ciekawości... jeździłeś kiedykolwiek takim max wybebeszonym autem???
roberto88 - 26 Lip 2008, 14:49
<nieee>
Laskosz - 26 Lip 2008, 15:01
ja tylko w sumie chyba z 2 razy moją mk1 jakiś czas wstecz od blacharza i lakiernika całkiem inne zachowanie auta
Piesek - 26 Lip 2008, 17:15
wstrzymaj sie na miesiac z dachem, to może uda mi sie cos innego wykabinowac... ale o tym na gg
adi08 - 26 Lip 2008, 17:37
roberto88 napisał/a: | <nieee> |
to radze nie wzorować sie na Darasie i nie wybebeszać tak hardcorowo... no chyba ze masz 2 samochody pozdrawiam
roberto88 - 26 Lip 2008, 17:51
adi08, wiem o czym myslisz, patrz napisalem to ;
roberto88 napisał/a: | 5) kup moje mangelsy.. to pogadamy... na razie auto sluzy do jazdy codzinnej i nie potrzebuje zyskac tam na tych 14'' ... jezeli kupie inne auto ( min 3-4mies) to moge tego wybebeszyc i isc w typowy sport ale oczywiscie z jednostka rs2k... bo siedziec dalej w rs1800 to troche bezsensu |
w mojim temacie... dopoki nie mam auta na codzien to nie ma mowy o takim hardcore...
Daras84 - 4 Sie 2008, 21:36
no ... hym jak by to powiedziec juz nie ma fiesty rs2k silnik znalazł nowego włąsciciela
Laskosz - 4 Sie 2008, 21:37
no ale żeś gdzieś po co poleciał
mareno - 4 Sie 2008, 22:12
nie nadarzam za toba Daras... litosci
tajmus - 4 Sie 2008, 22:22
strach co wskoczy na jego miejsce... pewnie trzeba bedzie ja "przyciazac" bo juz latac zacznie
trzeci - 4 Sie 2008, 22:24
Daras84 - za szybki dla FKP, za wściekły dla swoich Fiest
Arkadius - 4 Sie 2008, 22:30
trzeci napisał/a: | Daras84 - za szybki dla FKP, za wściekły dla swoich Fiest |
święte słowa
co teraz jakies VR6? a moze jakis cossi? i 4 łapki? albo ZT?
Daras84 - 4 Sie 2008, 22:46
Arkadius napisał/a: | trzeci napisał/a: | Daras84 - za szybki dla FKP, za wściekły dla swoich Fiest |
święte słowa
co teraz jakies VR6? a moze jakis cossi? i 4 łapki? albo ZT? |
na cossa to nie stac:P vr6 juz jest ZT tez pora na co sinego
i wcale nie taki szybki bo sa szybsze fiesty w klubie poprostu staram sie je dogonic
Mafios - 4 Sie 2008, 23:32
pokaz no zdjecia jak zes ja dalej skrzywdzil devil
Piesek - 4 Sie 2008, 23:58
a ja wiem co będzie swoją drogą dla mnie idzie zrobić z tego silnika co będzie 230 ps N/A i 5.5 do paczki :>?
Faza - 5 Sie 2008, 11:11
czyzby silnik z mondeo mial zawitac pod maske
Arkadius - 5 Sie 2008, 11:59
2.5 V6??
luki - 5 Sie 2008, 12:23
2,3 16v??
a1topgear - 5 Sie 2008, 13:19
Jak dla mnie bedzie 2.3 z Galaxy;)
Kruku - 5 Sie 2008, 13:56
a ja wiem i nie powiem hehe
No dobra zdradze ta tajemnica to bedzie niesamowice przyspieszajaca fiesta
1,1 na gazniku z podtlenkiem Lpg
Laskosz - 5 Sie 2008, 16:45
na fefku podpytywał o silnik z st200
Piesek - 5 Sie 2008, 19:39
st200 będzie później heheheh
swoja droga ja chyba zeby podgonic chlopakow to musze juz swoj silnik wyciagac
Bongo - 5 Sie 2008, 21:31
Daras widze ze ty jestes jednak szybszy od swojej fiesty ;P ale widze takze ze pracujesz na to zeby ona dogonila twoje mysli heheh
Faza - 6 Sie 2008, 10:24
Laskosz napisał/a: | na fefku podpytywał o silnik z st200 |
czyli dobrze typowalem mondeo 2.5 24V 205 KM i 235Nm.... oczywicie typowanie z podpowiedzia
Mafios - 6 Sie 2008, 12:59
Bongo napisał/a: | Daras widze ze ty jestes jednak szybszy od swojej fiesty ;P ale widze takze ze pracujesz na to zeby ona dogonila twoje mysli heheh |
chyba przegonila jego mysli
tajmus - 6 Sie 2008, 14:02
Cytat: | chyba przegonila jego mysli |
a moze ida leb w leb
Laskosz - 6 Sie 2008, 14:52
skubaniec się zaszył gdzieś czy co pochwal się Darku co żeś wymyślił
tajmus - 6 Sie 2008, 15:36
Laskosz napisał/a: | skubaniec się zaszył gdzieś czy co pochwal się Darku co żeś wymyślił |
daj chlopu spokoj... zapewne prubuje upchac tego potwora do komory... skacze po nim i sie poci zeby wlazl... znajac darka pokaze sie z gotowym juz nowym motorkiem
Daras84 - 6 Sie 2008, 17:31
włąsnie, jak wsadze uruchomie to sie pochwale puki co powiem tylko ze makabra bedize straszna
Kafar - 6 Sie 2008, 17:40
Jeśli to 2,5 V6 z MDO to szczere współczucia:) W Mondeo tam nie idzie ręki gdzie wepchać, nie mówiąć o Fieście...:)
Piesek - 6 Sie 2008, 17:50
wysłać Ci tarcze na flexa ?
Peedro - 6 Sie 2008, 19:48
Piesek napisał/a: | wysłać Ci tarcze na flexa ? |
Nie dość że wsadzi potwora to jeszcze komorę silnika odelży
Mafios - 7 Sie 2008, 00:36
Daras84 napisał/a: | włąsnie, jak wsadze uruchomie to sie pochwale puki co powiem tylko ze makabra bedize straszna |
no makabra ciekaw jestem jak ty to v6 wsadzisz i jak odpali jak szybko sie rozwali
Kafar - 7 Sie 2008, 07:05
Zazdość rzecz straszna :p
Mafios - 7 Sie 2008, 08:25
Kafar napisał/a: | Zazdość rzecz straszna :p |
jezeli to do mnie to jaka zazdrosc kolego ? jakbys nie zauwazyl ja fieste sprzedaje a nie swapuje
elmek13 - 7 Sie 2008, 10:45
daras skąd ty na to kasę bierzesz .? No nie mów, że takie kokosy masz ze sprzedaży fiest kupionych i pociętych na żyletki
Mafios - 7 Sie 2008, 11:10
elmek13 napisał/a: | daras skąd ty na to kasę bierzesz .? No nie mów, że takie kokosy masz ze sprzedaży fiest kupionych i pociętych na żyletki |
bo widzisz ELMO kartoflu bo do interesu trzeba miec glowe
elmek13 - 7 Sie 2008, 15:51
Mafios napisał/a: |
bo widzisz ELMO kartoflu bo do interesu trzeba mieć głowę |
Ja też robie interesy i nie kartoflu. Kartoflu
Miły - 7 Sie 2008, 15:57
a ja mam do ciebie wyzwanie - http://moto.allegro.pl/it...iii_silnik.html
wsadź to ;]
Howser - 7 Sie 2008, 16:04
:yyy:
Qzyn - 7 Sie 2008, 16:27
Mam male pytanko - nie ma tu moderatora????????????????????????????
tajmus - 7 Sie 2008, 16:33
Qzyn napisał/a: | Mam male pytanko - nie ma tu moderatora???????????????????????????? |
luuz quzyn... posprzataja jak wyjasni sie sprawa nowego pomyslu zapewne
Piesek - 7 Sie 2008, 17:48
ja mysle ze koncowy projekt to bedzie cosworth i 4x4 hehehe
Daras84 - 7 Sie 2008, 18:45
sorka Puma za robote
ale jak nie wsadze i nie odpale to nie powiem bo nie chce byc gołosłowny
a i pewnie za pare dni cie pomecze o dobor skrzyni i elektryke
PumaRST - 7 Sie 2008, 22:40
ok
posprzatamy jak juz bedzie wiadomo a narazie mozecie robić OT, a póxniej wyleci połowa postów,
Mafios - 7 Sie 2008, 23:51
PumaRST napisał/a: | ok
posprzatamy jak juz bedzie wiadomo a narazie mozecie robić OT, a póxniej wyleci połowa postów, |
brzydal
Piesek - 12 Sie 2008, 17:20
http://www.fiestaturbo.co...12-07-vt100869/
Kafar - 12 Sie 2008, 17:49
WOW, A co tam u Darasa?
Daras84 - 12 Sie 2008, 21:10
temat juz kiedys przesledziłem
a puki co przygotowuje pomału dawce pod nowa bude, i jak czas bedzie to w tym tygodniu przekladamy rs2k do innej budy(na szczescie fiestowskiej i w mojej bliskiej okolicy , przy okazji wywalilem staba tył 4kg i sprzedalem gwinta, bo mi nie potrzebny do tego do czego ma słuzyc auto a przy okazji zyskalem na tym 6 kg bo taka był a roznica na tylnych amorach
FiFa - 12 Sie 2008, 22:14
heh to co rs2k idzie do kruka ??
Bongo - 12 Sie 2008, 23:52
nakopie do dupy ...a mailes gadac jak gwina bedziesz gonil !! :>...jestem ciekaw eefektów ;P prac
Daras84 - 26 Sie 2008, 20:34
jako ze ostatnio torche sie pokomplikowalo w sprawie nowego serca we fiescie i jej sprzedazy... troche ucichlo ale mysle ze do konca tygodnia sie wsyztsko wyjasni c obedzie dalej
puki co szykuje sie na niedziele tak co by objechac oficjalnie Qzyna :P i odchudzam dalej mała
wyleciala praktycznie cała deska
nagrzewnica wraz z wiekszoscia wezy zostalo to spiete na krotko miedzy pompa a termostatem,
fotel pasazera razem z pasami
polecial centralny zamek,
el szybki wylecialy z cała wiazką, wyrypalem reszte mat botumicznych z przodu,
jutro jeszcze pociacham troche reszte niepotrzebnych blaszek,
no i chcialbym wyspawac szyberdach, na przod dac poliweglan i przelotowy na koniec
chcie zobaczyc czy przy tym silniku da sie zejsc ponizej 6xxkg
PumaRST - 26 Sie 2008, 20:55
ty jednak i lubię chleb ze smalcem jesteś
Powodzenia w Niedziele i nie bij nam tego Quzyna za bardzo
Darekmk3 - 26 Sie 2008, 21:07
PumaRST napisał/a: | ty jednak i lubię chleb ze smalcem jesteś
|
tos Ty nie wiedział ?
Daras ta papierowa fiesta sie poskłada jak tych progów nie zrobisz
a tak serio to ciekawe ile po tej kuracji teraz bedzie ważyć
pozdro i powodzenia
Bongo - 26 Sie 2008, 22:13
nie no ponosi Cie facet heeheheh
Faza - 27 Sie 2008, 01:09
Daras niezapominaj o regulaminie ( jesli takowy posiadacie) bo w oficjalnym jest napisane ze kokpit musi byc caly albo oryginal albo zywica lub cos w tym stylu
Tommy - 27 Sie 2008, 07:40
Chyba musimy przestać rozmawiać na gadu, bo dziwnie się to kończy
mareno - 27 Sie 2008, 08:27
A ja npisze tak. Panie daj pan spokoj... Daras odchudziles nieodchudzalne
Daras84 - 27 Sie 2008, 13:24
Faza napisał/a: | Daras niezapominaj o regulaminie ( jesli takowy posiadacie) bo w oficjalnym jest napisane ze kokpit musi byc caly albo oryginal albo zywica lub cos w tym stylu |
jeszcze zeby działo sie cos konkretnego w moich okolicach to bylo by dobrze a tak to wsyztsko zazwyczaj nocne... i brak czegos bardziej profi niestety ...
sulos - 27 Sie 2008, 13:34
niejedna anorektyczka moglaby sie uczyc od darasa...
a1topgear - 27 Sie 2008, 15:22
Daras- sprzedaj mi kiere z RsT i galke- dam Ci w zamian lzejsze z Xr2i:D
Qzyn - 27 Sie 2008, 18:34
No niestety Daras musimy sie spotkac kiedys mniej "oficjalnie" bo mi szefowie nakazali zostac w weekend we wroclawiu :( Czyli w weekend pracuje - a tak chcialem sie pobawic...
W kazdym razie powodzonka
adi08 - 27 Sie 2008, 21:13
hehehe... Daras nie wklejaj wiecej zdjeć bo jak je oglądam to aż mnie w dołku ściska, że nie mam 2 samochodów żeby też Swifta tak wybebeszyć...
PS. gdzie i o której sie spotykamy w niedziele???
Żółwik Tuptuś - 28 Sie 2008, 18:25
Daras - pomyśl o budzie do mk2 - jak ją tak potniesz to dojdziesz do wagi malucha ( to co osiągnąłeś wycinając z auta praktycznie wszystko to średnia waga mk1/2 z LPG oraz zestawem carałdjo i kpl środkiem oczywiście )
Daras84 - 28 Sie 2008, 19:40
juz myslalem kiedys o mk2 ale ona mi sie za (..)uja nie podoba <lol> dzisiaj powycinałem jeszcze cała reszte ktora sie dało ( chcialem tez drzwi jak to ma faza ale strach przed pocieciem/poranieniem nie daj boze nawet przy stłuczce był wiekszy)
jutro jeszcze wspawac przelot na koniec moze jak zdazymy zaspawac szyber i auto gotowe na niedzielne zawody bedzie
Żółwik Tuptuś - 28 Sie 2008, 20:07
spoko spoko - na następnym zlocie XR2Fun wklepie Ci wybebeszoną ikserką w mk2 to Ci się spodoba .
Daras84 - 28 Sie 2008, 21:37
Żółwik Tuptuś napisał/a: | spoko spoko - na następnym zlocie XR2Fun wklepie Ci wybebeszoną ikserką w mk2 to Ci się spodoba . |
Darekmk3 - 31 Sie 2008, 18:51
gratki za drugie miejsce i czas 14,8x pozdro stary
PumaRST - 31 Sie 2008, 21:10
no i pieknie
Darku dawaj szczegóły
Marek - 31 Sie 2008, 21:33
no i zajebiscie, chciales podium, masz podium i czas tez dobry
Daras84 - 1 Wrz 2008, 13:35
no tak udalo sie zrobic to co chcialem czyli pojechac 14,xx
czas przejazdu z czasem reakcji to 14,89 z tym ze no niestety nie znam samego czasu przejazdu bo nie podawali
da rade na pewno wykrecic lepszy czas bo po pierwsze nie mozna bylo rozgrzewac opon bo nowy asfalt i koncowka cwiartki jakies 80 metrow byla pod gorke no i nie domagania 3 biegu ktory musialem wbijac jak emeryt, mam nadizeje ze na nastepnych wykrece cos lepszego
ale jestem mega zadowolony nalala mnie tylko civica 6gen 3d z b18c na japonie pod maska procedura startu slick itp itd, koles pojechal 14,4 jak z nim pozniej gadalem to kreci nia 14,1
a za mną zaraz na podium była honda s2000 potem dwia IT-ry w tym jeden na sliku no i masa roznych b18 w crx-ach itp
i małe foty
ja i ona hehe
z kumpla honda tez był2 w swojej klasie
i z majstrem Adikie mi kumplem z hanki
[ Dodano: Pon Wrz 01, 2008 13:37 ]
http://www.wrzuta.pl/film/h8MJqR2J8y/dscf8631 na filmiku widac ja kbyło pod gorke
trzeci - 1 Wrz 2008, 13:44
Gratki Daras , dobra robota
Fajne foty, takiego puchara żeś wytargał, że ho ho i hu hu
Tylko coś Ty taki zadumany na jednej z fotek ?
I przypilnuj, żeby ktoś nagrał materiał z Tobą w Raporcie Turbo !
Pozdro ...
Faza - 1 Wrz 2008, 14:05
no gratki Panie
a w jakies klasie startowales od jakiej pojemnosci??
Daras84 - 1 Wrz 2008, 14:34
klasa była od 1,7 do 2,0
ale w klasie do 1,6 nie było lepszego czasu jak patryzłem
Bit1 - 1 Wrz 2008, 14:45
Faza napisał/a: | no gratki Panie
a w jakies klasie startowales od jakiej pojemnosci?? |
Klasy zostały podzielone względem pojemności :
1. do 1100
2. 1101-1300
3. 1301-1500
4. 1501-1700
5. 1701-2000
6. powyżej 2 litrów
turbina tak i diesel są przeliczane odpowiednio przez mnożniki x 1,5 i 1,7
Tu jeszcze relacja z imprezy TV Silesia
http://www.tvs.pl/informacje/4404/
Wyniki:
http://ftp.honda.slask.pl...eet/foto015.jpg
http://ftp.honda.slask.pl...eet/foto016.jpg
http://ftp.honda.slask.pl...eet/foto017.jpg
http://ftp.honda.slask.pl...eet/foto018.jpg
Piesek - 1 Wrz 2008, 14:47
całkiem fajnie ten twoj szczur wyszedl na fociach
Tommur - 1 Wrz 2008, 17:21
Gratulacje . Systematycznie pniesz się w górę
Daras84 - 1 Wrz 2008, 19:07
a i byłem jedynym fordem na imprezie szkoda ze jest ich tam malo
damiano - 1 Wrz 2008, 22:06
Było by więcej tylko nie wszyscy wiedzą o takich imprezach na czas, a tak jak napisałeś szkoda. Atw. ważne że ty byłeś i to na podium, pozdro
Radkalkin - 1 Wrz 2008, 22:08
gratuluję Daras!
rozumiem, że następnym razem Hanka będzie za Tobą ;]
mareno - 2 Wrz 2008, 08:55
No i elegancko Daro. Pierwszy wiekszy sukces i od razu puchar jak za zwyciestwo w GP2 Zycze powodzenia w dalszych startach - niech ci fofi lekka bedzie!
P.S.
W koncu wiem jak wygladasz. Do dzis byles dla mnie czlowiek widmo
Tommy - 2 Wrz 2008, 09:09
mareno napisał/a: | Do dzis byles dla mnie czlowiek widmo |
A dla mnie człowiekiem demolką
Gratulacje od Tommy'ego
Daras84 - 2 Wrz 2008, 09:29
Radkalkin napisał/a: | gratuluję Daras!
rozumiem, że następnym razem Hanka będzie za Tobą ;] |
szczerze wątpie
mareno napisał/a: | W koncu wiem jak wygladasz. Do dzis byles dla mnie czlowiek widmo |
i jak teraz
mareno - 2 Wrz 2008, 09:43
Daras84 napisał/a: | mareno napisał/a: | W koncu wiem jak wygladasz. Do dzis byles dla mnie czlowiek widmo |
i jak teraz |
chyba moze byc. chlop jak malowany
zefir - 6 Wrz 2008, 14:04
rispekt daras ;D
Daras84 - 1 Paź 2008, 10:26
to był chyba osttani moj wystep i fiesty rs2000 na jakiejs prostej, ....
powod zmiana włąsciciela, szkoda było mi ja pociac bo suka
dwała rade i ma jakis tam potencjał... wiec dizisaj wieczorem powinna juz byc w nowych rekach
no i na koniec zrobila niespodizanke o cyz mpisalem juz w dziale sportu

wiec na tym koniec i moja przygoda z ffmk3 dobiegła konca.... mozna zamknac
Miły - 1 Paź 2008, 10:33
teraz MK7?? :>
Tommy - 1 Paź 2008, 10:39
Darek chyba nie w tę stronę pojedzie
Szkoda, że jeden z ciekawszych projektów się kończy, ale z drugiej strony jak Cię znam Darku to i tak nas czymś znów zaskoczysz
Jeszcze raz dla wydmuszki i gratki dla Ciebie za to że stworzyłeś to "coś"
Czekamy na nowe plany i zacieramy rączki na kolejne wazony dla FKP
Faza - 1 Paź 2008, 11:33
Daras84 napisał/a: | o cyz mpisalem juz w dziale sportu
|
no gratki pierwszego miejsca
mareno - 1 Paź 2008, 12:23
szkoda tego potwora. na pewno nie wygladal jak nalezy, ale za to zapier...al jak malo ktora Fofi.
ciekawi mnie teraz coz pan Darek wyduma, na kolejny projekt
Mafios - 1 Paź 2008, 14:28
noi kruku przejmuje kiere
Daras84 - 1 Paź 2008, 14:30
mareno napisał/a: |
ciekawi mnie teraz coz pan Darek wyduma, na kolejny projekt |
wypadlao by se dac juz spokoj ile mozna
Tommy - 1 Paź 2008, 14:36
I co? Założysz ogródek i będziesz marchewki hodować ?
FiFa - 1 Paź 2008, 14:38
qrcze wielka szkoda ze jednak idzie na sprzedaz ciekawe co teraz bedzie, pewnie jaka honda
Daras84 - 1 Paź 2008, 14:43
FiFa napisał/a: | honda |
..phi
mareno - 1 Paź 2008, 15:11
Daras84 napisał/a: | mareno napisał/a: |
ciekawi mnie teraz coz pan Darek wyduma, na kolejny projekt |
wypadlao by se dac juz spokoj ile mozna |
nie no oczywiscie. tak jak pisal Tommy, teraz orgodek, marchewki i scypiorek. predzej ja bede Starem jezdzic, niz Ty przestaniesz grzebac w dupowozach. choroba chyba jakas, czy cus?
PumaRST - 1 Paź 2008, 17:47
Dobra koniec gadania!! Wszyscy życzymy Darkowi powodzenia w następnym projekcie.
na prośbę Darasa otworzymy na chwilke.
Daras84 - 28 Paź 2008, 11:40
na chwile obecna fiesta ma sie tak

auto stoi rozebrane i czeka na nowy doł 2,3 z galaxy...
stafcio - 28 Paź 2008, 13:17
najs
Parzych - 28 Paź 2008, 13:29
Daras84, cóż za przepiękna sztuka nowoczesna jak to zrobiłeś?
mareno - 28 Paź 2008, 14:51
O kutfa! Jak to sie stalo. Dobrze rozumiem, zawor wtopil sie w tlok? Co trzeba zrobic, aby takie kuku sie stalo?
PumaRST - 28 Paź 2008, 14:57
nie dokońca dobrze rozumiesz urwał sie zawór i wbił sie w tłok. zapenwe auto długo jeździło na najwyższych obrotacj i nie wytrzmało.
BTW: to juz nie jest auto Darasa i nie jemu sie to stało. On tylko (lub aż) bedzie robił hybryde 2,3 16v.
Daras84 - 28 Paź 2008, 17:11
tak własnie sie stalo ale zawor jeszcze był taki gibki ze obrocil sie o 180 stopni,
na domiar wszytskiego stalo sie to na wolnych obrotach jak auto stal ona swiatłach po porannym odpaleniu, i to mnie dziwilio ale jak powiedizla uprzedni wlasciciel dzien wczesniej sporo ja upalali w kilka osob wiec pewnie juz sie naderwal cyz cos w tym stylu i sru...
mareno - 28 Paź 2008, 21:49
chyba pierwszy raz widzialem takie kuku stad moje zdziwienie. kiepska sprawa, ale wychodzi na to, ze nieistotna wobec twoich planow.
FiFa - 28 Paź 2008, 22:22
Darek ale to sie stało w Twoim starym szczuze ?? Czy w tym nowym ??:> i Ty tam chcesz 2.3 wsadzic ??
Daras84 - 28 Paź 2008, 22:27
tak to sie stalo w mojej bylej fiescie rs2k u nowego wlasciciela, i 2,3 własnie ma wyladowac u niego w aucie
FiFa - 28 Paź 2008, 22:46
heh to jakis nastepny maniak sie trafił naklon go aby prezentował postepy nad autem...
A tego kiedy bedzie wkoncu jakis update w Twoim topicu ??
Krawiec - 28 Paź 2008, 23:24
można powiedziec ze trafiłeś z czasem sprzedaży rs2k
Tommur - 29 Paź 2008, 09:47
Nie no Darku. Tyle dłubiesz w silnikach, ale żeby zawór odwrotnie włożyć !?
|
|