|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK3] Soczewki od polo
olo_2026 - 30 Gru 2010, 18:46 Temat postu: [MK3] Soczewki od polo Chciałem poruszyć temat soczewek z polo.
Znalazłem coś na ten temat na forum ale nie było jasnych odpowiedzi, z jakiego polo najlepiej spasować lampy z modelu 6N a może tego po lifcie 6N2.
Może jest ktoś na forum kogo ten temat zainteresuje lub przybliży do takiej przeróbki.
Liczę na to że ktoś z forum już to kiedyś zrobił i podzieli się informacjami na ten temat.
DemptD - 30 Gru 2010, 19:53
co te auto Ci zrobiło?
jackrzec - 30 Gru 2010, 20:48
olo_2026 napisał/a: | Liczę na to że ktoś z forum już to kiedyś zrobił i podzieli się informacjami na ten temat. | Ktoś to miał zrobione, ale ostatnio ten temat widziałem ze 4 lata temu i nie pamiętam nawet kto to był.
olo_2026 - 30 Gru 2010, 20:57
DemptD napisał/a: | :boshe: co te auto Ci zrobiło? |
moim zdaniem bardzo fajnie to wygląda
Witek1992 - 30 Gru 2010, 21:56
Też mnie to ciekawi ;D
Stunt_Man - 30 Gru 2010, 22:03
wiocha i tyle
tak to se możesz golfa 3 przerobić... bo i tak jest wieśniacki
1,2,4,5,6 też
7 i 8 też będzie
[ Dodano: Czw Gru 30, 2010 22:04 ]
a 9 i 10... też
diablo189 - 30 Gru 2010, 22:06
noto czekamy na robote tego i opis pr acy
MARIUSZ.B - 30 Gru 2010, 22:15
olo_2026 napisał/a: | moim zdaniem bardzo fajnie to wygląda |
A jak musi ...ujowo świecić
Stunt_Man - 30 Gru 2010, 22:18
MARIUSZ.B napisał/a: | olo_2026 napisał/a: | moim zdaniem bardzo fajnie to wygląda |
A jak musi ...ujowo świecić |
jak oryginalne fiestowskie
diablo189 - 30 Gru 2010, 22:18
dlaczego??? na regulacji recznej raczej mozna sobie ustawic lustro i bedzie git...
Stunt_Man - 30 Gru 2010, 22:22
diablo189 napisał/a: | dlaczego??? na regulacji recznej raczej mozna sobie ustawic lustro i bedzie git... |
wczoraj na wąskiej ulicy z mega rowami mijałem sie z golfem z hidami czy ch* wie czym
myślałem że oślepne tak je*ło w oczy! kompletnie nic przez debila nie widziałem! każdemu wiejskiemu tuningowi mówimy NIE
diablo189 - 30 Gru 2010, 22:24
mi osdoczewki chinskie nie chodzi nawet. jak ja przerabialbym to tylko oryginaly
Witek1992 - 30 Gru 2010, 22:26
W sumie... Stunt_Man, masz racje ! Po głębszym zastanowieniu się, jest to kijowe i ogromnie wieśniackie
MARIUSZ.B - 30 Gru 2010, 22:26
Stunt_Man napisał/a: | MARIUSZ.B napisał/a:
olo_2026 napisał/a:
moim zdaniem bardzo fajnie to wygląda
A jak musi ...ujowo świecić
jak oryginalne fiestowskie |
Wiem jak świecą soczewki w pumie i dziękuję bogu, że ich nie zakładali do fiesty.
Stunt_Man - 30 Gru 2010, 22:27
doszedłem do wniosku że odetne nos maski i zamontuje tam dwa szperacze
i bede włączał jak pojedzie jakiś debil na drogowych albo z czymś co oślepia
diablo189 - 30 Gru 2010, 22:27
puma ma calkiem inne ksztalty
Stunt_Man - 30 Gru 2010, 22:27
MARIUSZ.B napisał/a: | Wiem jak świecą soczewki w pumie i dziękuję bogu, że ich nie zakładali do fiesty. |
miałem na myśli reflektory fiestowskie
nie zachwycają jeśli chodzi o pałer
diablo189 - 30 Gru 2010, 22:30
aaaaa pume tak niedopracowali dobrze i swieca tak jak swieca
Pietrekk - 31 Gru 2010, 00:04
Jak dla mnie szkoda zachodu żeby z tym grzebać, jeśli zależy Ci na wyglądzie to gdzieś kiedyś były do kupienia tjuningowe lampy z soczewkami a i nawet chyba z ringami a'la BMW. Inna strona że Fiesta to nie jest samochód pod tego typu tuning, mało który samochód wygląda tak dobrze.
Kusiu - 31 Gru 2010, 00:05
olo_2026 napisał/a: | moim zdaniem bardzo fajnie to wygląda |
a moim zdaniem NIE , Fiesta sama w sobie ma Ładne lampy , wiec po co to psuć?:D
Marcinowaty - 31 Gru 2010, 08:14
Przeglądu nie przejdziesz legalnie, a i policja może się czepiać po takiej przeróbce.
olo_2026 - 31 Gru 2010, 09:08
Nie wszystkim musi się to podobać
Temat był dla zainteresowanych pozytywnie a nie negatywnie
Wydaje mi się że takie lampy wystarczy dobrze spasować aby nie oślepiały
W swoim życiu mijałem się z wieloma autami z soczewkom i jak na razie gał mi nie wypaliły
diablo189 - 31 Gru 2010, 10:38
Marcinowaty, no coty za przelozenie lam dowod zabrac moga???
Pietrekk - 31 Gru 2010, 10:40
Teoretycznie masz część własnej produkcji na którą nie masz atestu do jeżdżenia po drogach, z takim czymś trzeba na przegląd żeby oni stwierdzili czy się nadaje czy nie i wystawiają papier. Wg mojego myślenia tak jest.
Parzych - 31 Gru 2010, 11:02
Akurat TA Fiesta nie wygląda fajnie, tym bardziej że zderzak z MK6 trochę się nie spasował z całością przodu...
JoeMix - 31 Gru 2010, 12:49
Stunt_Man napisał/a: | mijałem sie z golfem z hidami czy ch* wie czym
myślałem że oślepne tak je*ło w oczy! kompletnie nic przez debila nie widziałem! | Jak trafisz debila to zwykłą zarówką oślepi, jak dobrze zrobione to super jasne HIDy Ci krzywdy nie zrobią,,, Marcinowaty napisał/a: | Przeglądu nie przejdziesz legalnie, a i policja może się czepiać po takiej przeróbce. | Dlaczego, jak założysz tak ze po ustawieniu będą świecić prawidłowo, i będą miały homologacje to nikt się nie przyczepi bo o co? Pietrekk napisał/a: | Teoretycznie masz część własnej produkcji | Jak weźmiesz mamie z domu lustro, słoik i wykombinujesz reflektor to tak, jak weźmiesz całe reflektory z innego auta to nie ma problemu bo one homologacje mają,,,
Miły - 31 Gru 2010, 13:24
olo_2026 - 31 Gru 2010, 13:25
Parzych napisał/a: |
Akurat TA Fiesta nie wygląda fajnie, tym bardziej że zderzak z MK6 trochę się nie spasował z całością przodu.. |
Nie rozchodzi się o zderzak ale o lampy ich kształt i pochodzenie JoeMix napisał/a: |
Stunt_Man napisał/a:
mijałem sie z golfem z hidami czy ch* wie czym
myślałem że oślepne tak je*ło w oczy! kompletnie nic przez debila nie widziałem!
Jak trafisz debila to zwykłą zarówką oślepi, jak dobrze zrobione to super jasne HIDy Ci krzywdy nie zrobią,,,
Marcinowaty napisał/a:
Przeglądu nie przejdziesz legalnie, a i policja może się czepiać po takiej przeróbce.
Dlaczego, jak założysz tak ze po ustawieniu będą świecić prawidłowo, i będą miały homologacje to nikt się nie przyczepi bo o co? |
Popieram słowa
Stunt_Man - 31 Gru 2010, 13:28
JoeMix napisał/a: | Jak trafisz debila to zwykłą zarówką oślepi, jak dobrze zrobione to super jasne HIDy Ci krzywdy nie zrobią,,, |
palnik xenonowy nie ma prawa dobrze świecić w zwykłej lampie
pewnie temu dawało po oczach... nawet patrząc na drugą strone jezdni (na pobocze paczałem czy czasem nie wpadne do rowa) i tak g widziałem
JoeMix - 31 Gru 2010, 13:33
Stunt_Man napisał/a: | palnik xenonowy nie ma prawa dobrze świecić w zwykłej lampie | A to niby dlaczego, palnik "h4" jest obudowany przesłoną, nie świeci jak żarówka do koła tylko taką wąską szczeliną którą jak dobrze ustawisz to uzyskasz światłocień na poziomie żarówki,,, ponieważ palnik jest dużo jaśniejszy to reflektory się ustawia trochę niżej,,, NIE MA prawa oślepiać. Mam w aucie od kilku lat, nawet na przegląd nie wyjmuje z kloszy,,,
Stunt_Man - 31 Gru 2010, 13:35
no to może "hid nie dla idiotów"? to by wyjaśniało czemu koleś z hidami w golfie mi oczy wypalał
JoeMix - 31 Gru 2010, 13:44
Jak się z lampy wydłubuje ten kapturek zapobiegający oślepianiu (bo lepiej świecą) i w dodatku kładzie taki badziew - to nie dziw że daje innym po oczach
Minimum to coś takego
To tak na szybko w gogle, oba sa chyba typu L/H a ja osobiście jestem zwolennikiem mechanicznej przesłony, w dodatku takiej którą jak pisałem można sobie wyregulować.
TomQ - 31 Gru 2010, 14:01
Jeżdżę na HID'ach od 2 lat. Są założone do klasycznej lampy H4.
W pełni popieram słowa JoeMix. Nigdy nikogo nie oślepiałem.
Chyba, że akurat wjeżdżam na szczyt górki, a na stoku znajdują się samochody,
ale na to nie ma lekarstwa.
JoeMix - 31 Gru 2010, 14:39
Skoro zeszliśmy na HIDy,,, czy ktoś ma jakieś info o czymś takim, jak świeci i tak dalej,,, bo ja raz spotkałem na allegro,,, cena była trochę wysoka, ale sprzedawca wychwalał strasznie, palniki mają jedną wadę - trzeba rozklejać klosz do montażu, ale za to lustro można na czarno pomalować,,, bo nie jest potrzebne,,, po zatym żadnego info swego czasu o tym nie było,,,
diablo189 - 31 Gru 2010, 14:52
to te palniki sa normalnie legalne i nikt zato sie nie czepi?
kamilocha1 - 31 Gru 2010, 15:52
ja jezdze na ksenonach pol roku i ino raz sie policja czepiła ;d ale to na wyscigach ulicznych wiec nie bylem tylko ja lecz duzo innych tuningow ;d
mam w zwyklych lampach hidy i jade za kumplem to normalnie mow ze swieci i nic go nie razi i tez gowno prawda jak ktos mowi ze ksenon nie ma soczewki i swieci wszedzie wokolo. tak samo swieci jak zwykla zarówka H4 ino ze mocniej i lepiej widac
JoeMix - 31 Gru 2010, 16:36
kamilocha1 napisał/a: | tez gowno prawda jak ktos mowi ze ksenon nie ma soczewki i swieci wszedzie wokolo | To prawda soczewki być nie musi ale kamilocha1 napisał/a: | tak samo swieci jak zwykla zarówka H4 | Właśnie gówno prawda,,, bo tanie palniki właśnie świecą na około siebie jak żarówka P21, żarówka H4 jest bardzo specyficzna, po pierwsze jak ja postawimy pionowo to że tak powiem nie świeci go góry bo zazwyczaj ma czubek czymś zalany (dodatkowo w kloszu powinien być kapturek), druga sprawa jedno z włókien ma taką osłonkę w środku która ogranicza i kierunkuje strumień światła,,, tanie palniki tego nie mają, na pierwszych 3 zdjęciach widać ze ten pierwszy badziew nie ma żadnej osłonki, druki ma kawał blachy, a trzeci trochę mniejszy - nie nie wmówi mi nikt że świecą tak samo,,, palniki z dolnych zdjęć są tak zabudowane że same z siebie nie świeca na około tylko "w połowie" - jeszcze bardziej mają ograniczony strumień światła niż zarówki, dlatego bo jest silniejszy,,,
Kto nie myśli i dodatkowo wyczyta w necie że po wyłamaniu kapturków lepiej światła świecą (no to na pewno + oślepiają tych z przeciwka) to kładzie za 200 zeta kompletny HID H4 do auta i jedzie w miasto waląc wszystkim po oczach,,, bo nawet na kontrolę po montażu nie pojedzie bo po co kasę tracić,,, a tych 200 zeta to braknie na jeden porządny palnik,,, a gdzie reszta? Ale dzieje się dlatego że kiepskie HIDy są tanie, i ludzie je kupują bo "fajnie" świecą,,,
jackrzec - 1 Sty 2011, 14:11
JoeMix napisał/a: | Dlaczego, jak założysz tak ze po ustawieniu będą świecić prawidłowo, i będą miały homologacje to nikt się nie przyczepi bo o co? | Same lampy może i będą miały homologację, ale nie do tego auta. Wg prawa nie można zakładać lamp od innych samochodów, pomimo tego że mają znak homologacji, bo homologacja obejmuje lampę w tym konkretnym modelu auta. Żeby to było w pełni legalne, to trzeba by było zrobić homologację lamp konkretnie we fieście (a na to nikogo prywatnie raczej stać nie będzie).
JoeMix - 1 Sty 2011, 14:55
Nie będziemy prowadzić jałowej dysputy, bo prawo prawem, a życie życiem, jak ktoś chce założyć inne światła to niezgodne z prawem i dyskusja jest, jak ktoś kałdze 2,0 z innego auta do fiesty 1,1 (w dodatku robiąc przekręt na OC) to jest Ok - po prostu życie
olo_2026 - 1 Sty 2011, 19:47
Chyba każdy wie co jest legalne a co nie.
Wiele przeróbek jest nie zgodne z przepisami jedne mniej a drugie bardziej.
Przecież nie oto chodzi czy te lampy są legalne czy nie, chodzi bardziej oto jak ugryźć adaptacje tych lamp
jackrzec - 1 Sty 2011, 19:53
JoeMix napisał/a: | jak ktoś kałdze 2,0 z innego auta do fiesty 1,1 (w dodatku robiąc przekręt na OC) to jest Ok - po prostu życie | Akurat to jest łatwo zalegalizować, zresztą pare osób na forum ma na legalu silniki 2.0. A świateł nie zalegalizujesz.
olo_2026 napisał/a: | Przecież nie oto chodzi czy te lampy są legalne czy nie |
To jest forum publiczne i takie teksty są nie za bardzo na miejscu. Zresztą róbcie jak chcecie.
JoeMix - 1 Sty 2011, 20:00
jackrzec napisał/a: | A świateł nie zalegalizujesz. | Zanjomi mają lampy nie od "swojego" auta i naprawdę zero problemów,,, druga sprawa z tą legalizacja do konkretnego modelu to mi śmierdzi (może tak się mówi by "masa" nie zaczęła rzeźbić) bo przecież to czy lampa jest w aucie A czy B to świeci tak samo, a jak jest z uniwersalnymi? Czy innymi "tuningowymi",,,?
[ Dodano: Sob Sty 01, 2011 20:04 ]
jackrzec napisał/a: | To jest forum publiczne i takie teksty są nie za bardzo na miejscu. | Tu masz racje, ale jak ktoś o coś pytasz, a Ty mówisz że takie coś nie przejdzie czy jest tak i tak, to jeśli odpowiedz mu się nie spodoba to będzie kręcił śrubę dalej,,,
mmbu - 1 Sty 2011, 21:10
TomQ napisał/a: | Jeżdżę na HID'ach od 2 lat. Są założone do klasycznej lampy H4.
W pełni popieram słowa JoeMix. Nigdy nikogo nie oślepiałem.
Chyba, że akurat wjeżdżam na szczyt górki, a na stoku znajdują się samochody,
ale na to nie ma lekarstwa. |
Dlatego samochody fabrycznie wyposażone w xenony mają automatyczne poziomowanie lamp. Piszcie dalej, że kupujecie droższe elementy , a żaden z Was i tak nie dołoży automatycznego poziomowania lamp i nawet przy głupim przyspieszaniu będzie walił innym po oczach. Na przeglądzie na płaskim wygląda OK, a w praktyce niestety jest inaczej...
A bardziej w temacie, to takie lamy zupełnie nie pasują do mk3. A ktoś kto napisał wcześniej , że mk3 ma słabe lampy,to nie wiem na jakich zamiennikach, albo jak mocno uszkodzonych od kamieni szkłach jezdził...
JoeMix - 1 Sty 2011, 21:23
mafisto napisał/a: | nawet przy głupim przyspieszaniu będzie walił innym po oczach | No to też jest myślenie - HIDami to będzie walił po oczach, ale zwykłymi żarówkami (albo se wsadzę 90-tki) to nie będzie,,,
mmbu - 1 Sty 2011, 21:24
Oczywiście, że będziesz. Tylko jaka jest jasność świecenia ksenonów, a jaka zwykłych?
JoeMix - 1 Sty 2011, 22:05
Osobiście mijałem się ze swoim autem na drodze, więc mam pewność ze nie oślepiam, co do automatycznego poziomowanie, to bujałem autem z fabrycznymi ksenonami i jakoś się strumień światłą bujał razem z budą,,, więc albo za mocno bujałem albo nie działa ta ściema w seryjnych autach (znaczy ustawia poziom reflektorów w chwili włączenia, i ewentualnie koryguje raz na parę minut)
mmbu - 1 Sty 2011, 22:13
JoeMix napisał/a: | Osobiście mijałem się ze swoim autem na drodze, więc mam pewność ze nie oślepiam, co do automatycznego poziomowanie, to bujałem autem z fabrycznymi ksenonami i jakoś się strumień światłą bujał razem z budą,,, więc albo za mocno bujałem albo nie działa ta ściema w seryjnych autach (znaczy ustawia poziom reflektorów w chwili włączenia, i ewentualnie koryguje raz na parę minut) |
To raczej poziomowanie nie działało, a to co napiałeś o tym ustawianiu przy uruchomieniu lub co parę minut dowodzi tego,że nigdy nawet nie zorientowałeś się w temacie poziomowaniia, które powinno być jednym z elementów w trakcie planowania zamontowania xenonów. Wszystko co piszesz o droższych palnikach z odpowiednimi elemetami kierującymi strumień światła jest jak najbardziej OK, ale pozostaje własnie kwestia "bujania" samochodem. Bez automatycznego poziomowania xenon ZAWSZE będzie oślepiał zracji jasności światła, które daje
JoeMix - 1 Sty 2011, 22:25
mafisto napisał/a: | xenon ZAWSZE będzie oślepiał zracji jasności światła, które daje | Dlatego trzeba czytać wszystkie posty - się ustawia lampy niżej i jest OK, poza tym pisałem ze jak jest ręczna regulacja to jest dobrze bo wtedy wystarczy prosty układzik zamiast pokrętła i już.
Poza tym, znowu jałowa dyskusja, a na drogach jest masa aut z lepiej lub gorzej zamontowanymi HIDami i jest dobrze, naganka policji się skończyła,,, druga sprawa o tym się nie mówi ale na HIDach się "super" jeździ w deszcz, śnieg, mglę i jak jest droga nieodśnieżona (białą)
mmbu - 1 Sty 2011, 22:29
Zgadza się jałowa dyskusja.Ja wiem swoje Ty Swoje. A prawdę mówiąc: wiecej jest samochodów ze zwykłymi lampami ustawionymi w niebo...
Yankes - 6 Sty 2011, 19:48
Jak juz jest gadka na temat HID,to mam pytanie.Mam taki zestaw z oslona i jak ta oslona powinna byc zalozona:
Orginalnie jest ona na dole zarnika,a jakby zalozyc ja na gore to wtedy nie powinno oslepiac
kamilocha1 - 8 Sty 2011, 11:00
JoeMix, ja mam identyczny jak na przedostatnim zdjeciu co ne metce mu pisze 7000k i zly niby jest? dupicie jakis bzdety teorie wyssane z palca a sami nie mieliscie tego we fiescie. ja mam i sie wypowiedzialem swoje a skoro Wy nie mieliscie a wiecie lepiej to pozdro ;D
Yankes, ale masz zestaw z dlugimi swiatlami czy tylko mijania? nie zalozysz na odwrot bo ta blaszka ma 3 bolce co wchodzi do klosza:) zreszta jesli masz zestaw z dlugimi to na dole masz dziure w tej blaszce. elektromagnes Ci cofa zarnik i swieci wtedy w dol odblysnika i wtedy masz dlugie:) musi w gore swiecic zeby odbijalo sie od odblysnika i swiecilo w dol na droge a nie w kosmos ;p
dżolero - 8 Sty 2011, 22:37
co do tematu soczewek to jak dla mnie pomysł zacny. do zwykłego klosza wsadzic soczewke z calibry albo bmw e39. mam wolna lampe soczewki poszukam i cos wykombinuj a jak wypali i bedzie dobrze to zrobie do auta
JoeMix - 8 Sty 2011, 22:37
kamilocha1 napisał/a: | JoeMix, ja mam identyczny jak na przedostatnim zdjeciu co ne metce mu pisze 7000k i zly niby jest? | Napisałem że minimum coś takiego, dużo bardziej lipne są palniki wyżej, kamilocha1 napisał/a: | dupicie jakis bzdety teorie wyssane z palca a sami nie mieliscie tego we fiescie. ja mam i sie wypowiedzialem swoje a skoro Wy nie mieliscie a wiecie lepiej to pozdro ;D | Żeby sobie wyrobić opinie to nie trzeba mieć,,, wystarczy kilku idiotów wyminąć na drodze
Co do auto poziomowania o którym ktoś tu sporo gadał, że bez tego ani rusz, to patrzyłem na układ w,,, BMW, i nie działa to tak jak by wynikało z nazwy,,, ma poślizg dobre 10s zanim skoryguje położenie świateł. jak przycisnąłem dupę w aucie,,, więc na drodze walnie Ci po oczach na dziurze, górce, przy przyśpieszeniu jak każde inne auto, zadaniem układu jest ustawienie świateł w "normie" w chwili włączenia,,, i podem drobne korekty w zależności od przechyłu pojazdu, się okazało że inaczej świeca włączone z Joe w bagażniku, a inaczej jak Joe wlazł po włączeniu,,,
Peedro - 9 Sty 2011, 09:41
JoeMix napisał/a: | ma poślizg dobre 10s zanim skoryguje położenie świateł. |
Tak ma większość, bo jest to nie wykonalne by skorygować ustawienie lampy w ułamku sekundy. Miałem miesięczną praktykę niegdyś w VW to było to samo. poza tym często wymienialiśmy te czujniki z tyłu, bo coś często spsute były.
olo_2026 - 21 Lut 2011, 22:30
Chodź wiele się nie dowiedziałem o założeniu lamp z polo. Postanowiłem zakupić i ogarnąć jak je wkomponować
Uploaded with ImageShack.us
Poczekam ma parę cieplejszych dni i ruszam z robotą
diablo189 - 22 Lut 2011, 11:10
mogles najpierw jakies oryginalne tanio kupic a nie odrazu niszczyc te za wieksza kase
Witek1992 - 22 Lut 2011, 14:13
Jak juz wsadzisz je... to zapodaj fotke tutaj
olo_2026 - 22 Lut 2011, 15:44
diablo189 napisał/a: | mogles najpierw jakies oryginalne tanio kupic a nie odrazu niszczyc te za wieksza kase |
A dlaczego mam je od razu zniszczyć?
A cena było bardzo przyzwoita, wraz xenonem ale wylatuje z taj lampy
diablo189 - 22 Lut 2011, 17:22
olo_2026, przerabiaj tam bo czekamy na rezultaty
olo_2026 - 24 Lut 2011, 18:30
Dzisiaj postanowiłem troszkę podłubać ale że czasu nie było za dużo podłubałem tylko jedną stronę.
A takie są tego efekty oczywiście kierunek też idzie w czerń.
jackrzec - 24 Lut 2011, 18:46
W tym przypadku wygląda nieźle, tylko teraz kierunek ma się nijak do lamp. Obawiam się że gdy będzie czarny to niewiele to pomoże - ma fatalny kształt do takich lamp
Parzych - 24 Lut 2011, 19:34
Wygląda całkiem niekiepsko, dużo było przerabiania A kierunków można poszukać dymionych...
olo_2026 - 24 Lut 2011, 19:55
Parzych napisał/a: | Wygląda całkiem niekiepsko, dużo było przerabiania A kierunków można poszukać dymionych... |
Trochę ciecia szlifierką ale bez problemu można włożyć orginalne lampy.
Muszę przyspawać uchwyty dolne od lampy oraz przerobić maskę bo narogach lampa jest bardziej zaokrąglona
luki - 24 Lut 2011, 20:01
olo_2026, rób faq opisz, zdjecia porób napewno sie przyda
diablo189 - 25 Lut 2011, 13:52
noto niezle jescze troche a zalozysz lampy od bmw 7 (dla chcacego nic trudnego)
Witek1992 - 26 Lut 2011, 22:57
Całkiem, całkiem to wygląda Sam takie cos wymodzę ale mi bardziej sie widzą oryginalne tylko te po lifcie z czystym szkłem
Parzych - 27 Lut 2011, 00:22
Witek1992 napisał/a: | mi bardziej sie widzą oryginalne tylko te po lifcie z czystym szkłem | Tyle że one są zintegrowane z kierunkami, pewnie będzie trudniej bo kierunki mają inny kształt...
Witek1992 - 27 Lut 2011, 00:27
Parzych napisał/a: | Tyle że one są zintegrowane z kierunkami |
Czy ja wiem?
http://allegro.pl/polo-6n...1460645169.html
Parzych - 27 Lut 2011, 00:39
Kurna, dałbym se rękę uciąć... I bym teraz bez ręki chodził... A nie są ciut większe bo takie sprawiają wrażenie...
Witek1992 - 27 Lut 2011, 01:25
Właśnie tego nie wiem, ale zastanawiam się, jak by to wyglądało na czerwonej fieście
olo_2026 - 27 Lut 2011, 13:10
Witek1992 napisał/a: | Całkiem, całkiem to wygląda Sam takie cos wymodzę ale mi bardziej sie widzą oryginalne tylko te po lifcie z czystym szkłem |
to co ja mam założone to te same lampy tylko ja mam zamiennik tuningowy.
A tak dla wiadomości dla innych chętnych takiej przeróbki nie taka prosta sprawa.
Cały problem tkwi w tym że ciężko ustawić światła
Witek1992 - 27 Lut 2011, 14:51
olo_2026 napisał/a: | Cały problem tkwi w tym że ciężko ustawić światła |
Hymmm... nie raz robiło się coś z niczego i myślę... że coś sie wymyśli
olo_2026 - 1 Mar 2011, 18:43
Praca nad lampami dobiega końca.
Ale jest jedno ale ktoś strasznie zniszczył xennonem lustro soczewki więc słabo odbija światło
Zastanawiam się czy mozna to pochromować.
A tu fotki jak to wygląda w nocy, z prawej strony są spalone 3 żarówki.
JoeMix - 1 Mar 2011, 18:59
olo_2026 napisał/a: | ktoś strasznie zniszczył xennonem lustro soczewki | ? Niby jak?
luki - 1 Mar 2011, 19:01
dasz rade porobić fotki w dzień, jak wyglądają mocowania jak pasuje do kierunku, do pasa przedniego? Musi być taki wielki badlook?
olo_2026 - 1 Mar 2011, 19:26
JoeMix napisał/a: | olo_2026 napisał/a: | ktoś strasznie zniszczył xennonem lustro soczewki | ? Niby jak? |
Wysoka temperatura działała na lustro, tak mi się wydaje, ale mogę się mylić . Chrom wyblakł oraz porobiły się ciemne plamy nie da się tego za polerować bo warstwa jest za cienka.
[ Dodano: Wto Mar 01, 2011 19:30 ]
luki86 napisał/a: | dasz rade porobić fotki w dzień, jak wyglądają mocowania jak pasuje do kierunku, do pasa przedniego? Musi być taki wielki badlook? |
Co do badlooka to moze go nie być wcale ponieważ lampa jest i tak troszkę wyższa od orginału, o jakiś 1cm.
Trzeba też ingerować w środek lampy, rozkleić i zmienić kąt padania światła.
Oraz wyciąć trochę plastiku aby była regulacja wysokości ( co do tej przeróbki nie posiadam fotek po prostu nie miałem czasu). Co do mocowania jest trochę wycinania blachy, ale spokojnie auto się nie rozpadnie .
Postaram się porobić fotki.
DemptD - 1 Mar 2011, 19:34
olo_2026 napisał/a: | Wysoka temperatura działała na lustro, tak mi się wydaje, ale mogę się mylić . Chrom wyblakł oraz porobiły się ciemne plamy nie da się tego za polerować bo warstwa jest za cienka. |
temperatura świecenia nie ma nic do rzeczy, z tego co się orientuję to palnik xenonowy ma 35W czyli mniej niż normalna żarówka.. a to, że masz plamy świadczy o jakości tuningowych lamp
olo_2026 - 1 Mar 2011, 19:40
DemptD napisał/a: | olo_2026 napisał/a: | Wysoka temperatura działała na lustro, tak mi się wydaje, ale mogę się mylić . Chrom wyblakł oraz porobiły się ciemne plamy nie da się tego za polerować bo warstwa jest za cienka. |
temperatura świecenia nie ma nic do rzeczy, z tego co się orientuję to palnik xenonowy ma 35W czyli mniej niż normalna żarówka.. a to, że masz plamy świadczy o jakości tuningowych lamp |
Zgadzam się takie zamienniki nie są zbyt żywotne.
przemo_rsr - 1 Mar 2011, 19:42
patent super, zrób ładny opis i fotorelacje i zapodaj tu!!
JoeMix - 1 Mar 2011, 19:46
olo_2026 napisał/a: | Wysoka temperatura działała na lustro, tak mi się wydaje, ale mogę się mylić . Chrom wyblakł oraz porobiły się ciemne plamy nie da się tego za polerować bo warstwa jest za cienka. | Problem taki że HIDy się nie grzeją,,, dlatego trzeba mieć spryskiwacze bo np. zima zamarzają klosze,,, ktoś tam raczej jakąś 90W lub 110W wsadził,,,
Witek1992 - 1 Mar 2011, 19:46
FAQ by sie przydało !!
devill1991 - 5 Kwi 2011, 17:00
popieram!
Krzychu_14 - 6 Kwi 2011, 22:16
Pele - 7 Kwi 2011, 22:44
Witek1992 napisał/a: | FAQ by sie przydało !! |
devill1991 napisał/a: | popieram! |
Ale do czego wam FAQ ?? Tniecie blachę, spawacie i montujecie lampę ... reszta to inwencja twórcza autora ...
Witek1992 - 7 Kwi 2011, 22:47
Pele napisał/a: | Ale do czego wam FAQ ?? Tniecie blachę, spawacie i montujecie lampę |
Pytanie retoryczne... Tak samo jak bym zapytał " Po co wam FAQ do zmiany krzyżaka w Fieście MK3 " Nie każdy wie od czego zacząć i co robić dalej. Tyle ode mnie
Rogal - 7 Kwi 2011, 23:41
Ja nawet przeczytałem FAQ do tego jak odświeżyć bębny bo nie wiedziałem czy różni się to czymś od porządnego malowania bramy wjazdowej pod domem. Jeden wie więcej drugi mniej. Po to jest forum, żeby dzielić się wiedzą.
Krzychu_14 - 8 Kwi 2011, 13:39
Ci co się bardziej znają o zrobią to bez problemu.. a FAQ by się przydało dla tych co nigdy nie mieli z tym styczności
Pele - 8 Kwi 2011, 23:10
Krzychu_14 napisał/a: | a FAQ by się przydało dla tych co nigdy nie mieli z tym styczności |
Hehe no tak, ktoś kto nigdy z tym nie miał styczności ... czyli najpierw FAQ z obsługi migomatu i szlifierki ... reszta to tak jak mówiłem inwencja twórcza autora. A później będzie jeździł taki jeden z drugim na xenonach co walą po oczach bo pierwszy raz mieli migomat w rękach i lampy "trochę" krzywo przyspawali
Witek1992 - 9 Kwi 2011, 17:25
Pele, robisz z igły, widły
Pele - 2 Cze 2011, 17:58
Na wstepie chcialem zaznaczyc ze ten wyzej to nie ja nie znam goscia porusze kwestie legalnosci swiatel od innego auta. Glownie chodzi mi o tylne, czy w czasie kolizji jak ktos mi wjedzie w tyl i wyczaji ze lampy sa inne to moze wine za kolizje zwalic na mnie? Ze na przyklad nie widzial palacych sie stopow. Przy przednich moznaby sie przyczepic ze oslepialy i dlatego doszlo do czolowki - oczywiscie swiatla byly ok ale sprawca sobie wymyslil. Co na to policja?
Witek1992 - 2 Cze 2011, 21:08
Hymm... Prawie 2 miesiące zajęło Ci wymyślanie " czegoś " żeby przyczepić się do tego tematu tak? No tutaj masz rację - ludzie to świnie i tyle. Ale temat jest o samych soczewkach a nie o legalności
Pele - 2 Cze 2011, 23:43
Niczego sie nie czepiam. Chce sie dowiedziec co policja na takie swiatla w przypadku kolizji z czyjejs winy. Temat o soczewkach wiec moje pytanie nie odbiega za bardzo od tego.
Witek1992 - 3 Cze 2011, 17:12
Mi się wydaje że przy takich światełkach, Policja zrzuci wine na tego który posiada takie światełka... Bo przecież Polska to zje.... zepsuty kraj ... Nic nie można robić ....
Stunt_Man - 3 Cze 2011, 21:04
Witek1992 napisał/a: | Mi się wydaje że przy takich światełkach, Policja zrzuci wine na tego który posiada takie światełka... |
i bardzo dobrze
JoeMix - 3 Cze 2011, 21:09
Pele napisał/a: | Glownie chodzi mi o tylne, czy w czasie kolizji jak ktos mi wjedzie w tyl i wyczaji ze lampy sa inne to moze wine za kolizje zwalic na mnie? Ze na przyklad nie widzial palacych sie stopow. | Nie, możesz nie mieć żadnego światła z tyłu i dostaniesz za to mandat, a ten co Cię walnął dostanie mandat za spowodowanie kolizji i nie zachowanie bezpiecznej odległości - masz jechać tak za autem przed tobą żeby w razie czego wyhamować,,,
Buła2 - 26 Cze 2011, 14:30
można wkomponować w oryginalne lampy fiesty soczewki np od fiata punto środki pomalować na czarny mat i będzie ok a jeszcze lepiej załatwić sobie bixenon z BMW X% z jakiegoś rozbitka i wkomponować jedynie trzeba by spolerować lustro
olo_2026 - 28 Cze 2011, 21:12
Bylem ostatnio na przegladie i wszytko ok.
Kontrole policji mialem nawet nie zwracali uwagi na lampy
A tak wogole to diagnosta powiedzial, ze policja nic nie moze zrobic bo maja homologacje.
A nie pisze na nich jestem lampom od polo a nie z fiesty
JoeMix - 28 Cze 2011, 23:04
|
|