|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - załozyłem Alusy 15tki do mk3 1,3
Aero - 13 Lis 2006, 14:47 Temat postu: załozyłem Alusy 15tki do mk3 1,3 Witam,
wczoraj wieczorem upchnalem do swojej fiechy nowe buty:
15tki szerokie 7" et nieznane, laczki 195/50
a wiec....
w porownaniu do 175/65/13 jest troche bardziej twardo,
jezdzi sie ciekawie, kierakiem na postoju nie kreci sie az tak ciezko, jak sie spodziewalem.
Bede musial jednak obciac/wygiac ranty blotnikow przy 4 osobach mocno obciera.
Dzis wieczorem dam fotki,
chetnie odpowiem na jakiekolwiek pytania, pozdrawiam.
LOY - 13 Lis 2006, 14:56
fajnie ..ale my to wiemy . Jak juz chcesz pomóc to wysil się na więcej informacji .własnie ET jest na forum najbardziej poruszanym tematem ..i pisząc o obcieraniu wypadałoby wspomniec jakie masz zastosowane zawieszenie ..a skoro zdecydowałes się na mój dział ...czułbym się rozpieszczony jeśli wkleiłbys fotki swoch alusków .
I jeszcze dygresja logiczna ..poco zakładac aluski 15 w listopadzie ? he
PS Dodam jeszcze ze nie mam najmniejszych ciągot dawac ci warna ,zwłaszcza bez powodu ..niezmiernie się cieszę zę podzieliłeś się z nami sugestiami montazu felg 15 i w imieniu klubu zachecam Ciebie bys dał sie "pozyskać "
AAAAAAAAAAAAAAAA nie mogłem się powstrzymac !!!!!!!!
marcel20 - 13 Lis 2006, 15:00
Aero napisał/a: | chetnie odpowiem na jakiekolwiek pytania, pozdrawiam. |
jak ci sie udało tego dokonać-> taki rozmiar w fieście.
Jesteśmy pełni podziwu :lol:
Aero - 13 Lis 2006, 15:45
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeechhhhhhhhhhh
ciezko z Wami
pelno jest postow typu czy takie i siakie felgi wejda komus do fiechy.
mialem nadzieje, ze moj post komus pomoze w wybraniu konkretnych felg i nie bedzie zakladal kolejnego podobnego tematu.
jak ktos zadaje glupie pytania to jest zle, jak ktos zaklada prostego posta tez zle.
a to czy zakladam alumy w listopadzie czy w styczniu to chyba moja sprawa- moze np jezdze tylko na 2 zimowkach???
dzieki bardzo
djpleban - 13 Lis 2006, 15:51
Cytat: | pelno jest posotw typu czy takie i siakie felgi wejda komus do fiechy. |
pytania te raczej skupiają suię na szczegółach (jak napisał LOY)- jakie ET, jakie zawieszenie etc.
do fiesty da się upchnąc 17" albo i 18" (dla masohistów)
LOY - 13 Lis 2006, 15:52
Aero napisał/a: | moj post komus pomoze w wybraniu konkretnych felg i nie bedzie zakladal kolejnego podobnego tematu.
jak ktos zadaje glupie pytania to jest zle, jak ktos zaklada prostego posta tez zle.
|
aero daj spokój dyskusji i jeśli chcesz pomóc to podaj szczegóły o które poprosiłem w pierwszym swoim poscie ..nie kapujesz ze w obecnej formie twój temat nie ma zadnej wartości informacyjnej ? oprócz czysto towarzyskiej pogawedki .
Kowal - 13 Lis 2006, 16:21
ja tez mam 15" i co z tego hahahhaahaha
odyniec - 13 Lis 2006, 18:00
Aero napisał/a: |
a to czy zakladam alumy w listopadzie czy w styczniu to chyba moja sprawa- moze np jezdze tylko na 2 zimowkach??? |
yyyy a wiesz zawsze co lezy pod sniegiem? stalowa felga z opona o duzym profilu duzo łatwiej przeżyje w konfrontacji z kamieniem (bądź innym złomem) aniżeli felga aluminiowa z oponą o niskim profilu.
LOY - 13 Lis 2006, 18:41
Aero napisał/a: | moze np jezdze tylko na 2 zimowkach???
|
oj to nieobrze ..warto wyrastac z pomysłów naszych oszczędnych dziadków kolego . Dwa koła z zimówkami predzej Ciebie zabije niz pomogą . NIGDY !! PRZENIGDY nie zakłada się tylko dwóch kół zimowych . różna przyczepnośc osi moze spowodowac ze nawet nie będziesz wiedział kiedy dupa na prostej zacznie Ciebie wyprzedzac ..juz lepiej jeżdzic na letnich ale 4.
czekam na uzupełnienie tematu.
Aero - 13 Lis 2006, 20:17
sorry, ale nie moge zaladowac zdjecia na serwer.
a co do zimowek to nie martw sie, wiem co oznacza jazda na 2 zimowkach, nie mam 5 latek
Wojtass - 13 Lis 2006, 20:30
LOY napisał/a: |
oj to nieobrze ..warto wyrastac z pomysłów naszych oszczędnych dziadków kolego . Dwa koła z zimówkami predzej Ciebie zabije niz pomogą . NIGDY !! PRZENIGDY nie zakłada się tylko dwóch kół zimowych . różna przyczepnośc osi moze spowodowac ze nawet nie będziesz wiedział kiedy dupa na prostej zacznie Ciebie wyprzedzac ..juz lepiej jeżdzic na letnich ale 4.
czekam na uzupełnienie tematu. |
Ja tam wolę mieć nadsterowność, z której przynajmniej da się wyjść, zwłaszcza autem z FWD niż podsterowność, która bywa już nie do uratowania gdy autko sunie sobie pięknym ślizgiem do rowu.
O różnicy w hamowaniu z zimówkami z przodu a autem na 4-ech letnich nie wspomnę.
Jakby więc miał nawet założyć te dwie na przód to i tak lepiej na tym wyjdzie. TYLKO OSTROŻNIE NA ZAKRĘTACH!!!
Aero - 14 Lis 2006, 15:36
sorka za slaba jakosc, robione jak juz ciemno sie robilo
dla porownania poprzednie felgi 5,5Jx13 laczki 175/64
zawias jak widac seryjny, a co do et, to jesli jest oznaczane tez jako "e" to wynosi 37,
pozdrawiam
QBOSS - 14 Lis 2006, 15:45
Hym mnie osobiście ten wzór nie odpowiada i do festki nie pasuje ale jak tobie sie podobają to ok ,po za tym nie wiem czemu może to wina ujęcia ale dla mnie na tych felgach fiesta wygląda jak Koza
LOY - 14 Lis 2006, 16:02
wybacz, ale napewno nie poprawiaja wyglądu
madek - 14 Lis 2006, 16:54
Prawdziwy off-road sie zrobił 8|
Aero - 14 Lis 2006, 17:25
hehehe, w sumie macie racje,
chociaz te kola maja srednice wieksza o ok. 20mm od poprzednich- w sumie nieduzo, ale optycznie auto stoi faktycznie wysoko.
jak narazie bede je testowal, zobaczymy jak sie spisza i zdecyduje czy je zostawic.
marcel20 - 14 Lis 2006, 20:42
Aero napisał/a: | ale optycznie auto stoi faktycznie wysoko. |
Weż flexa i tnij sprężny ...
Ps. mamy inne pojęcie o tuningu i kanonie piekności.
Bad_Boy__Zabrze - 14 Lis 2006, 21:06
na tych 13" juz sie lepiej prezentowala, trza go polozyc to moze bedzie lepiej.
pozdro
QBOSS - 14 Lis 2006, 21:08
Tak w ogóle to to wygląda jak byś miał 14-stki bo tyle masz miejsca jeszcze w nadkolach że chocho ,nie nie zrób coś z tym bo na zakręcie będziesz skakał jak zając
Aero - 14 Lis 2006, 21:09
tja, juz lece pedze i brzeszczotem nawet utne te sprezynki w cholere.
Drogi Kolego Marcelu, a nie pomyslales o tym, ze nie kazdy ma duuuzo kaski, zeby zrobic dowolne zmiany w aucie?
i ze nawet kijowe 15tki ze zniszczonym lakierem do renowacji moga cieszyc???? mimo ze nie mam kasy na ciekawsza zawieche
zero wyrozumialosci, panie wez sie kurde zastanow co piszesz, bo mnie denerwujesz.
a do pozostalych: chyba macie racje, bo 15tki na seryjnym zawieszeniu to troche ciezka kwestia
pozdrawiam.
QBOSS - 14 Lis 2006, 21:17
Aero - wydaje mi sie że już powinieneś się przyzwyczaić do naszych żartów a tutaj taka powaga eh - wyluzuj bo w końcu osiwiejesz a jeszcze młody chopaczek z ciebie , każdy z nas wie ile trzeba kasy na jakiekolwiek przeróbki ,wiec wszyscy cie rozumiemy
Aero - 14 Lis 2006, 21:23
ok, ale widze ze kolega Marcel pisze tylko wyjatkowo zlosliwe posty, ktore i tak nic nie wnosza...
w ogole teraz juz sam watpie w sens zakladania tego tematu, heh
mimo wszystko dzieki, ja juz wiecej nie mam do dodania,
ahoj.
Piesek - 14 Lis 2006, 21:28
to ja powiem teraz swoje zdanie: Zamiast inwestując w alusy, mogłeś najpierw zainwestować w białe kierunki i zawias... a zimą do zbierać (święta itd itp ) i kupić aluski które by polepszyły znacznie wygląd auta. Ale skoro już je zakupiłeś to radzę tak: już niedługo zima więc aluski pewnie nie będą na aucie to warto kupić papier ścierny porządnie wyczyścić je ze starego lakieru, popytać się wśród znajomych czy ktoś niema kompresora i pistolet lakierniczy i prysnąć je najpierw podkładem, potem na biało, potem warstwę klaru i już to lepiej będzie wyglądać . Jeśli takowych znajomych nie masz to kup w speyu podkład, potem lakier do felg też w spreyu na wierzch klar też w spreyu, może nie będzie to super wyglądach bo jednak co pistoletem to pistoletem. Duży koszt tego nie będzie a gwarantuję że będzie to już dużo lepiej wyglądać. I w międzyczasie uzbierać pieniążki na białe kierunki i zawias a fiesta dostanie odrazu nowego wizerunku.
LOY - 14 Lis 2006, 21:35
Aero twardy bądz. ... jak przetrwasz nasze podłosci będziesz swój chłop
Jestes na forum fiesty ,a nie mercedesa kazdy z nas zna smak finansowych braków i robienia czegos z niczego . popieramy twój zapał i chęci. ale edukacyjnie piszemy szczerze a nasza krytyke odbieraj jako "budujacą" Podły marcel na zlocie 2007 za karę postawi ci piwo -oczywiście jesli przetrwasz okres próbny , na forum i zechcesz ucieszyc nasz swoją obecnościa . a puki co czytaj nas ..ucz sie i działaj . I nie obrażaj się
Aero - 14 Lis 2006, 21:55
hehe, oki doki
a te felgi kupilem bo byly po okazyjnej cenie.
jeden komplet alu malowalem juz sprayem i wyszlo nie najgorzej.
przy tych pomoze mi kumpel, ma ogrzewany garaz i sprezare z pistoletem, wiec zobaczymy co z tego wyniknie.
dzieki za rady, pozdrawiam.
marcel20 - 14 Lis 2006, 22:03
Aero napisał/a: | i ze nawet kijowe 15tki ze zniszczonym lakierem do renowacji moga cieszyc???? mimo ze nie mam kasy na ciekawsza zawieche |
No widzisz w końcu sam doszedłeś...
Pare osób zna moja zasade: Nie masz kasy na porządny tuning niebierz sie wcale...
Seryjne autko zadbane (tzn. kasa poświecona na środki czystości) też jest ładne.
Sorki, ale strasznie mnie drażnią pojedyńcze motywy tuningowe typu:
przyciemnone lampy jakąś folią, wydech, czy jakieś badziewne nakładki-> idzie zwymiotować...
Takie jest moje zdanie
odyniec - 15 Lis 2006, 00:15
ja tam śmigam na 13 i mam mniej obaw o dziury, koszty opon, ich szerokość itp... i jeszcze oryginały forda... niezależało mi na większej wysokości felgi (15'' np.) lecz na wyglądzie auta, a mniejszy rozmiar sprzyja mojemu silnikowi i zawieszeniu.
LOY - 15 Lis 2006, 00:47
odyniec napisał/a: | niezależało mi na większej wysokości felgi (15'' np.) lecz na wyglądzie auta, . | to co mała felga poprawia wyglad a duza ...psuje? :? cos krecisz odyniec
madek - 15 Lis 2006, 13:39
LOY napisał/a: | to co mała felga poprawia wyglad a duza ...psuje? cos krecisz odyniec |
to juz chyba zalezy od konkretnego wzoru... i wlasnie zawieszenia. ładniej wygladaja 13 z gleba niz 15 bez.
QBOSS - 15 Lis 2006, 13:44
A ja wybrałem dosyć rozsądną alternatywę bo 14" + lekka gleba ,po pierwsze auto będzie się ładnie prezentowało a po drugie nie będzie to aż takim wysiłkiem dla niego
odyniec - 15 Lis 2006, 17:02
LOY napisał/a: | to co mała felga poprawia wyglad a duza ...psuje? :? cos krecisz odyniec |
owszem większe także poprawiają wygląd lecz lubie zmieniać coś w aucie na takie jakie fabryka dała... więc orygnialne fele z fiesty zamontowałem. a zależało mi na wyglądzie bo alufele jednak poprawiły wygląd mojego autka.
KacpeRS - 15 Lis 2006, 20:12
większość tych tutaj piesze głupoty felgi fajne pomaluj je i zrób lekką glebe - 25 mm będzie ładnie
borys71 - 18 Lis 2006, 14:16
KacpeRS napisał/a: | większość tych tutaj piesze głupoty felgi fajne pomaluj je i zrób lekką glebe - 25 mm będzie ładnie |
zgadzam sie z Toba...
odloz kase przez zime na glebe...
napisales ze kolega ma garaz i pistolet ze sprezarka... wiec pobaw sie w zimowe dlugie wieczory z tymi felgami... jestem pewien ze nie wydasz duzo kasy... a efekt koncowy bedzie napewno Cie cieszyl bo zrobiles to samemu...
pozdro i powodzenia w kolejnych modach
Kruku - 22 Lis 2006, 19:57
a ja mam takie pytanie do Aero, ty tu piszesz i pokazujesz swje kolka ktore mi sie podobaja, a powedz co zrobilec a zeby ci nie tarly bo ja osobiscie mam 14 i tra z tylu i sprzodu na skrecnych kolach. a nei wieze w to a zeby 15 nie tarl nie nie przejmuj sie tymi starymi wyjadaczmi na forum
QBOSS - 22 Lis 2006, 20:08
Kruku, - To co ty masz za Felgi ?? może 8 cali bo normalne 6 calowe 14" z ET38 za h.... nie będą tarły ,ja teraz kupiłem 7 calowe 14" i też nie ma problemu ,może ty od Jepa masz koła
Kruku - 22 Lis 2006, 20:20
kurna tak faktycznie od traktora mam kola, normalne 6 cali 14 i tra na skreconych kolach i z tylu jak usaidzi ktos to na nie rownej drdze tez ocieraja
[ Dodano: Sro Lis 22, 2006 19:21 ]
tylko oponki ma porfil sa 185/60
jackrzec - 23 Lis 2006, 00:15
Kruku napisał/a: | tylko oponki ma porfil sa 185/60 | Za wysokie (az 11 cm ma opona!) i dlatego trą. Przy 185 to profil max 50 (9 cm wys. opona)
LOY - 23 Lis 2006, 00:56
jackrzec napisał/a: | Kruku napisał/a: | tylko oponki ma porfil sa 185/60 | Za wysokie (az 11 cm ma opona!) i dlatego trą. Przy 185 to profil max 50 (9 cm wys. opona) |
pierdoły ..na 14 idzie standart do RS 1800 czyli 185/55/14 profil 50 czuł by nawet cienie pod wiaduktami
RKRman - 23 Lis 2006, 01:36 Temat postu: zawias i rolkowanie.. HEJ
..wieczorową porą bo wcześniej czasu brak... jak tak poczytam to i owo to się wiele garażowych przygód przypomina.......ale co by piany nie bić bo tu same fachowe porady ( może się nie wyłamię hehe ) powiem tak : odwieczny problem - ładnie czy mądrze oto jest pytanie, kto na nie odpowie całusa od LOYa dostanie
szybki gotowiec dla kolegi - smaczne 14-ki i najlepsze spręgole do MK-3 ....EIBAH-y
-35 takie niebieskie korkociągi , będzie dobry kompromis między jazdą na codzień a wyglądem. fajne prowadzenie i miły wygląd .Masz kolego mocne graby, zakładaj na ten sam zawias 15-ki z gumkami 185/50/15 Rekordów przyspieszenia wtedy nie pobijesz ale żaden forumowicz się nie przywali ze nie działasz w temacie :lol:
Reasumując : kombinuj ile wlezie i na ile kasy wystarczy. Własną "naukę" zapamiętuje się najdłużej.
WIĘCEJ UŚMIECHU ......Mikołaj blisko
PS ciekawe jaka w tym roku będzie choinka tamtegoroczna "świeciła" klockami hamulcowymi i stożkiem , w tym roku może .....opony
POZDRAWIAM z Bieszczad
QBOSS - 23 Lis 2006, 07:29
Kruku, - heh i co z tego że masz profil 60 ?? ja na obecnych też taki mam a do tego silnik diesla , tak wiec w porównaniu z moim twój silnik to waga musza i powinno mi zaj..... ocierać a tutaj albo mi coś padło na uszy i kompletnie nic nie słyszę albo po prostu moje auto to poduszkowiec a tak na poważnie to nie wiem jakie ty masz ET bo jeżeli masz 38 to nie wiem co ty masz z tymi kołami ale za h..... nie powinno ocierać
Kruku - 23 Lis 2006, 12:52
na feldze pisze tak J6x14 H2 ET 37
QBOSS - 23 Lis 2006, 13:22
Heh to ja już nie mam pojęcia , na 100% nie powinno obcierać ,ewentualnie masz już wyrobione amory ,lub jakies miekkie springole
Kruku - 23 Lis 2006, 16:50
ja tez nie wiem czego to jest pryczyna
zaloze dystanse ale najpierw sprezynki
Aero - 24 Lis 2006, 14:34
troche sie nie odzywalem :p ale do rzeczy:
wszystkie 4 amorki sa obtarte przez opony, a co do obcierania przy skreconych max kolach to tez to mam (ociera o plastikowe nadkole, za nim jest blacha).
wiec zeby dalo sie jezdzic na tych butach konieczny jest lepszy zawias, bo nawet gdy podgialem ranty blotnikow to ich krawedzie ocieraja o opone
Kruku - 24 Lis 2006, 15:31
u mnie na skrecnych kolach tylko nadkola potopilo, a z tylu jak usiadze 2 osoby to ociera jak autko podskakuje. ale mysle ze nizszy profil to zalatwi. i wedlog mnie lepeij mi sie kreci kiera na 14 niz na 13/155. takie jest moje zdanie
marcus_87 - 22 Gru 2006, 21:06
Aero napisał/a: | troche sie nie odzywalem :p ale do rzeczy:
wszystkie 4 amorki sa obtarte przez opony(...) nawet gdy podgialem ranty blotnikow to ich krawedzie ocieraja o opone |
jakos nie moge sobie wyobrazic jak opona 185 moze ocierac o amortyzatory i o ranty nadkoli. powiedz czy Twoja fiesta miala jakies 'przygody'?
Aero - 22 Gru 2006, 21:28
opona 195 dokladnie
byla bita z przodu w 97r.- taka ja kupilismy,
w moim posiadaniu czolowa stluczka na sniegu w zeszlym roku- lekkie zniszczenia.
jak auto stoi na ziemi to pomiedzy amorkiem a opona jest bardzo mala przestrzen, rzedu kilku mm (2 czy 3? )
a wlasnie, ranty nadkoli.
wies tuning w postaci gum pomiedzy zwoje sprezyn zalatwil sprawe, jest oki (mam seryjny zawias).
ZETEC - 30 Gru 2006, 00:50
Witam, a może ktoś wie jakie 15tki założyć do mk4 ze sprężyną jamexa 40mm. Chodzi o ET i szerokość tak żeby nie tarło. Pozdrawiam i prosze o pomoc.
odyniec - 31 Gru 2006, 02:57
et 30-40 przezyje fiesta.
DiabloHR - 1 Sty 2007, 12:39
Przepraszam że się dopinam ale nie chcę tworzyć nowego tematu skoro to juz jest tu poruszone... Mam pytanko czy siądą mi felgi 6Jx14 H2 ET 45 z tego co wyczytałem to chyba et troszkę za duże ale to znaczy że może obcierać o nadkole czy o sprężynę?
Marcin - 1 Sty 2007, 13:35
im wieksze ET tym kolo bardziej schowane do środka, analogicznie odwrotnie
odyniec - 2 Sty 2007, 03:18
ET45 może już nie wejść... proponowałbym sprawdzić przed kupnem... ja mam ET41 i minimalnie się zmieściłem.
Bongo - 8 Sty 2007, 10:41
ja tez mam et41 i ogolnie przy max skrecie ociera z przodu ale wszystko wchodzi no i ociera z tylu o ranty nadkoli ale mam opony 195/50 /15 ...
Ad@mus - 4 Lut 2007, 23:50
jesli chodzi o robienie auta za male fundusze wszystko mozna...
felgi to felgi a alu to alu...wedlug mnie kazda alu wyglada lepiej niz stalowka z kolpakiem...niech Aero dlubie dalej...to dopiero poczatek...a w garazu mozna duzo jesli sie chce...ja mam org. alu z rs...kupilem je dobrze i wygladaja piknie nawet bez zawiasu ale i tak zawias bedzie oczywiscie jak kazdy student kasy duzo nie ma...ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma...moj znajomy dal springi do kowala...gleba 40mm i trzyma dobrze na seryjnych amorach...koszt "modyfikacji" sprezyn?? bajeczne 100zl za kompleta...jak na poczatek sa dobre...nie zawsze musi to byc high performance...
to moje-> http://img226.imageshack....beztytuubm7.jpg
szaleje za zetec :-(
iang - 1 Mar 2007, 13:19
Mam pytanko a propos felg, nie chciałem nowego tematu zakładać
Są do kupienie felgi 13 6J et 32, z Et to wiem ze nie powinno byc problemów, chodzi mi natomiast o szerokość opon jakie mogę na to wrzucić, mam 155 letnie, ale czy nie będą za wąskie do takiej felgi?
Jak to jest z tymi szerokościami ? Szukałem w necie i nic na ten temat nie znalazłem.
odyniec - 1 Mar 2007, 13:44
tak, beda za waskie.
sam mam 13 6J ET41. 165/65 fajnie wygladaja lecz najlepiej zalozyc 175.
ale zwazajac na fakt, ze masz fieste 1.1 (wiec mul lekki), to zaloz 165/65, bedzie to dobrze sie prezentowalo i zrownowazone bedzie z ekonomia i wygladem, a kierownica dasz rade jeszcze krecic.
tak wogole to 165/65 sa zamiennikiem 155/70.
naprawde polecam Ci to, bo ...a co tu gadac... znalazlem lnka:
http://www.fiestaklubpols...6&highlight=alu
poczytaj, polecam.
ja wybralem i naprawde jestem zadowolony z tego.
Bongo - 16 Mar 2007, 11:45
panowie a czy wsadze 7j 15" z ET 35 z oponami 195/45 do swojego pierestrojka ?? :> tzn fiesty zawias -35 mm :>
LOY - 17 Mar 2007, 00:33
Bongo napisał/a: | panowie a czy wsadze 7j 15" z ET 35 z oponami 195/45 do swojego pierestrojka ?? :> tzn fiesty zawias -35 mm :> |
tak ..zrezsta jakbys poszukał to zauwazysz zę takie wymiary miało juz wielu przed toba
Bongo - 17 Mar 2007, 11:16
masz racje loy sory za moje lenistwo...bo mialem wczesniej 5,1/2 " na 15 cali i ET 40 i ledwo ledwo opony 195/50
marcus_87 - 17 Mar 2007, 22:51
iang napisał/a: | Mam pytanko a propos felg, nie chciałem nowego tematu zakładać
Są do kupienie felgi 13 6J et 32, z Et to wiem ze nie powinno byc problemów, chodzi mi natomiast o szerokość opon jakie mogę na to wrzucić, mam 155 letnie, ale czy nie będą za wąskie do takiej felgi?
Jak to jest z tymi szerokościami ? Szukałem w necie i nic na ten temat nie znalazłem. |
ja mam 165/65/13 na 6 calowej feldze i wg mnie jest dobrze, felga nie wystaje poza opone tzn jest troche balon tak ze jak stane kolo kraweznika to felgi nie porysuje. jak zalozysz 155 to pewnie bedzie flga na zewnatrz. wejdz sobie na cultstyle.pl i poczytaj co tam wsadzaja na takie i szersze felgi ;-)
|
|