Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK4] MK4 Klon by TheVil...Mazda 121ZQ

TheVil - 26 Sty 2014, 20:44
Temat postu: [MK4] MK4 Klon by TheVil...Mazda 121ZQ
1. NICK: TheVil
2. IMIĘ: Alan
3. MODEL:121ZQ klon fiesty4 z innymi znaczkami
4. WERSJA: ZQ
5. ROCZNIK: MK4 99r
6. SILNIK: 1.3 60km Zetec JJB
7. OPIS AUTA: auto kupilem od kolezanki bo ona go po prostu nie lubila a moja byla Astra padla niestety, wtedy czysta seria nic nie zwyklego nie liczac tego ze jak na razie tego klona na ulicach widzialem az dwie sztuki

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: szare zderzaki obecnie sa czarne, felgi stalowe sa biale bo pasuja do niebieskiego lakieru
b. mechaniczne: obecnie brak ale to sie zmieni
c. audio: fabryczne radio 3000 plus dolozony wzmacniacz i transmiter fm a w bagazniku skrzyna ze wzmakiem Magnat
d. inne:

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: zrobic blacharke potem alu i zderzaki w kolor i nic dalej chyba ze wpadnie mi cos do glowy
b. mechaniczne: lekkie podniesienie mocy czyli nowy dolot i uklad wydechowy
c. audio: jakies normalne radio i lepsze glosniki
d. inne wrzucenie obrotki tzw mroczne widmo , lepsze oswietlenie kabiny, i poprawienie wizualnie tapicerki foteli

PS jezeli jest cos nie tak prosze mi napisac uwaam ze dobry dzial bo auto jest identyczne do fiesty 4 wiem bo moj brat ma identyczny:)

EDIT:
mam pytanie zna ktos dokladne dane silnika JJB 1.3 zetec??

hubi_2006 - 27 Sty 2014, 18:25

TheVil napisał/a:
1.3 zetec

jak zetec to 1.25 ;) pokaż co masz pod maską :fox:

TheVil - 28 Sty 2014, 01:28

Hmm o ile wiem mam 1.3 wiec moja niewiedza ale jak tylko zlapie kawalek dnia to zrobie zdjecia I pokaze:)
Peedro - 28 Sty 2014, 07:04

masz zwykla endure :p
tadzias - 28 Sty 2014, 14:03

też obstawiam, ze to endura klekot na 102 :P
Seboleq92 - 28 Sty 2014, 15:14

na bank endura sam do niedawna miałem taki silnik i byłem z niego zadowolony :D
hubi_2006 - 28 Sty 2014, 15:53

JJB faktycznie wskazuje na endure :)
TSRules - 28 Sty 2014, 20:05

ładna sztuka, mam identyko kolor, czarne zderzaki a niebo lepiej wyglądają niż wypłowiałe szare, aby sie dobrze sprawowała
TheVil - 29 Sty 2014, 19:50

dobra czyli to endura to juz wiem teraz musze sie dowiedziec ile to ma koni bo po numerach WIN wychodzi cale 60 i chyba tak jest:)

EDIT:
Mam problem, pewnie nic powaznego ale zalozylem stozek i po kilku godzinach auto przestalo utrzymywac wone obroty i gasnie, zna ktos sposob na ten mankament??

Seboleq92 - 2 Lut 2014, 15:02

za gorąco mu ?
TSRules - 2 Lut 2014, 20:03

stożek do 1.3 ? taki średni pomysł ci powim ;)
vegetagt - 2 Lut 2014, 20:57

pomysł średni, ale nie powinno to mieć wpływu na wolne obroty. Chociaż w leonie 1.6 16v (mapsensor) zmiana dolotu (stożek/seria) powodowała czasem wahania obrotów, ale była to kwestia adaptacji sterownika.
wawrzyc - 2 Lut 2014, 21:15

A po co stożek? Ja bym wymienił grill na fordowski :P
TheVil - 2 Lut 2014, 22:39

I po problenie zawinil silnik krokowy.Stozek poprawil dzwiek silnika a czy spalanie wzroslo to nie wiem
modell1 - 3 Lut 2014, 21:11

Co do filtra to na pewno więcej pali :-) Przerabiałem to w białej mk5 :)
TheVil - 4 Lut 2014, 17:07

z jakiego spalania do jakiego wzroslo??
modell1 - 4 Lut 2014, 19:28

Coś ok 1 litra jak dobrze pamiętam
TheVil - 4 Lut 2014, 22:20

zobaczymy jak to bedzie jak na razie tragedii nie ma.
modell1 - 4 Lut 2014, 22:45

Pamiętaj na stożku lepiej buczy i bardziej ciśniesz na gaz :-) a za tym więcej pali ;/
TheVil - 6 Lut 2014, 23:06

akurat u mnie to nie ma znaczenia bo ja zawsze cisne gaz, nie umiem ekonomicznie jezdzic:)

a dzis poostanowilem umyc autko bo bylo bardzo brudne i zmienic kolor grila z chromu na czern, oto kilka zdjec

oczywiscie przed i po

grzes87 - 8 Lut 2014, 11:00

podrasowałeś kolor na kompie czy tak pięknie go wypastowałeś zimową porą ? :)

chcesz kupić lotkę na tylną klapę ze światłem stop ??

TheVil - 8 Lut 2014, 13:57

te zdjecia sa w 100% naturalne wywoskowalem auto lubie sie w taki detaling bawic a co do lotkio to chetnie tylko najpierw musze kase nazbierac bo mam pare innych wydatkow typu rdza na nadkolach i drzwiach elektoro zawor nagrzewnicy to podstawy apotem styling lotka alu itp :)

WAZNE
wie moze ktos jak sie nazywa fachowo moj kolor lakieru bo musze jutro kupic i nie wiem jak w sklepie wytlumaczyc...

Bezimienny - 16 Lut 2014, 18:38

Co do lakieru to odkręć klapke paliwa i weź jako wzór, dodatkowo podać możesz w odpowiednim >>>TEMACIE<<< VIN swojego autka i spece udzielą Ci troche informacji i o ile się nie mylę uzyskasz w ten sposób też nazwe lakieru.
TheVil - 16 Lut 2014, 19:18

hmmm swoja droga mam zade i ciekawe czy po VIN`ie da rade znalesc
TSRules - 18 Lut 2014, 18:57

tez miałem podobny soczysty kolor jak pierdyknąłem T-Cut Color Fastem, ale potem już mi sie nie chciało walczyć, lenistwo mną zawładnęło :-)
jeśli na tabliczce masz "Q" to kolor BRIGHT (PHOENIX) BLUE ew. dodatkowo mogę sprawdzić na puszce jaki numer

TheVil - 18 Lut 2014, 20:49

slyszalem tez ze atramentowy pasuje xD

w Mazdo/Fiescie idzie powoli do przodu elektrozawor nagrzewnicy wymieniony i chodzi genialnie, co dziwne w aso bylo taniej niz na allegro a jakie ienialne graty maja do tego auta tam to szkoda ze kasy nie mialem wiecej... A z minusiw pekl mi tlumik zaraz za zlaczem elastycznym ale ku zdziwieniu chodzi ciszej niz matiz z ta sama awaria

[ Dodano: Pią Mar 21, 2014 12:22 ]
W moim autku tlumik juz pospawany ale mam do wymian koncowy i mam dow was pytanie montowal ktos z was ten uniweralny sportowy basowy tlumik?? i jeszcze jedno pytanie zamiennik oryginlnego ile kosztuje??