Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK4] "Wariot" by Zondahsp ;)

Zondahsp - 19 Gru 2010, 15:41
Temat postu: [MK4] "Wariot" by Zondahsp ;)
1. NICK: Zondahsp
2. IMIĘ: Grzegorz
3. MODEL: Fiesta Mk4
4. WERSJA: Flair
5. ROCZNIK: MK4, 96r.
6. SILNIK: 1.3 37Kw, 50ps
7. OPIS AUTA: Zakupiona 17.10 w opłakanym stanie, na śmieszne pieniądze. Ma swoje wady ale postaram się je wyeliminować i doprowadzić do jak najlepszego stanu, z lekkim smaczkiem :)

Wersja Flair: El. Szyby, Wspomaganie, El. otwierany bagażnik, obieg zamknięty, central z pilota, 3strefowa lampka, 2 lusterka w daszkach, "bogata konsola" :)

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: Polerka lakierki, odnowienie zderzaków, atrapa na czarno, błotnik we wlepkach, wyprany środek, alu ori ford 13"
b. mechaniczne: szalony zamulacz, seryjne jeden trzyy ;)
c. audio: Ori Ford 5000 RDS z możliwością podpięcia zmieniarki, ori 4 głośniki, transmiter fm

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: dymionie lampy przód, lekka gleba, nowy zderzak przód, poprawki lakiernicze, welurowe stołki
b. mechaniczne: "Mocy przybywaj..." ;) , ogarnąć ori zamulacza, zrobić wydech
c. audio: Coś mocniejszego, co będzie bazowało na ori radiu
d. Z resztą się zobaczy ;)

Fotki zaraz po kupnie po gruntownym myciu i polerce maski na próbę oraz na alu:

W miarę ogarnięta:

Nikuś - 19 Gru 2010, 15:59

Zondahsp napisał/a:
"Mocy przybywaj..."

Jak będziesz grzeczny to forumowi magicy zdradzą Ci sekret mega-szybkiego tjuningu do 60km... Oczywiście 1 konik dla Ciebie = 1x0.5 dla nas pub2 :ok:

Co do lekkiej gleby to jeśli masz ochotę to mam na sprzedaż springi do mk4. Szczegóły w podpisie.

TSRules - 19 Gru 2010, 16:01

Zondahsp napisał/a:
mechaniczne: szalony zamulacz, seryjne jeden trzyy ;)

I to da sie prosto zmienić poprzez wyłamanie blokady na przepustnicy i przy pedale gazu, poczytaj nowy kolego na forum plus 10KM zawsze cuś :-)

Nikuś - 19 Gru 2010, 16:04

Zondahsp napisał/a:
audio: Coś mocniejszego, co będzie bazowało na ori radiu

Hmm... na seryjnym to naprawdę dużo można porobić... :cojest:

Ale ogólnie ciekawie wygląda, czerwony lakier, czarne zderzaki i aluski. Ale zabierz się za blachę bo bida będzie... No i więcej fotek ;)

[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 16:04 ]
TSRules, jasny gwint! Flachę chciałem zarobić! :rotfl:

Pietrekk - 19 Gru 2010, 16:07

Wpierw to ją trzeba poleczyć :P Ale się zrobi :D

[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 16:07 ]
Nikuś flacha będzie :D wpadnij ino na Cieszyn :P

Zondahsp - 19 Gru 2010, 16:09

Pomalszy, a dalszy ;D Poleczymy :) :) a co do gleby to na wiosne :)
Stunt_Man - 19 Gru 2010, 16:32

Nikuś napisał/a:
Zondahsp napisał/a:
"Mocy przybywaj..."

Jak będziesz grzeczny to forumowi magicy zdradzą Ci sekret mega-szybkiego tjuningu do 60km... Oczywiście 1 konik dla Ciebie = 1x0.5 dla nas pub2 :ok:

Co do lekkiej gleby to jeśli masz ochotę to mam na sprzedaż springi do mk4. Szczegóły w podpisie.

już mu to dzisiaj mówiłem... nie słuchał :krzesłemgo:

Zondahsp - 19 Gru 2010, 17:07

Idę tjuningowac silnik ;) Opisze jakie wrażenia ;D
Krzysiek - 19 Gru 2010, 17:10

Pietrekk napisał/a:
Wpierw to ją trzeba poleczyć :P Ale się zrobi :D
[url=http://img825.images....th.jpg]Obrazek[/URL][url=http://img251.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 16:07 ]
Nikuś flacha będzie :D wpadnij ino na Cieszyn :P

Wydaje mi sie czy wasze mk3 coś wysoko siedzą :9:

Pietrekk - 19 Gru 2010, 17:14

Wydaje Ci się :P Jedna na 14 baloniastych kołach z glebą -40mm, druga na seryjnym zawiasie jeszcze z 13 i takie trochę wąskie i niskie opony w niej :)
Zondahsp - 19 Gru 2010, 21:21

Ja mam cały zawias zrobiony... Wiec jest raczej w dobrym stanie ;) Co do tylu to są gazowe amory jest twarda raczej :)
Pietrekk - 19 Gru 2010, 21:22

Kuników dodałeś? :P
Zondahsp - 19 Gru 2010, 21:53

Koników jutro dodaje bo dziś za zimno ;)

[ Dodano: Czw Gru 23, 2010 21:57 ]

Tankowanie, nowe fanty i smoked front ;)

[ Dodano: Sob Gru 25, 2010 22:04 ]

Nom i tak się prezentują moje lampki :) Nie mogę się nacieszyć :)

Pietrekk - 26 Gru 2010, 14:31

No wkońcu coś z tym zrobiłeś, przynajmniej jedna lampa na swoje miejsce wróciła :) Ogólnie zapowiada się ciekawie :P
Zondahsp - 26 Gru 2010, 17:37

http://www.youtube.com/watch?v=0ffUHBFgdF0 taka mała prezentacja sprzętu :)
TSRules - 26 Gru 2010, 22:38

Zondahsp napisał/a:
Nom i tak się prezentują moje lampki

wygląda nie zgorzej, pytanie czy nie ma wpływu na jakość oświetlenia drogi ?

Nikuś - 27 Gru 2010, 11:53

TSRules, przecież odbłyśnika nie malujesz gy

co do filmiku, to ten drifcik coś słaby :-P trzeba Ci więcej praktyki, ale na szczęście Fiesta jest bardzo łatwa do wyczucia.

Zondahsp - 27 Gru 2010, 18:09

Lampy świecą idealnie, nie ma żadnej różnicy :)
Marcin - 27 Gru 2010, 19:01

no i jest druga mk4 z popsutymi lampami z przodu :-P jak już zacząłeś to trzeba było grilla w środku wymalować na czarno :twisted:
ElGrey - 27 Gru 2010, 22:16

I tak moja byla pierwsza jakies 4 lata temu :-P

Marcin - 28 Gru 2010, 10:31

ElGrey napisał/a:
I tak moja byla pierwsza jakies 4 lata temu

ale bez dołów luster :-P

ElGrey - 28 Gru 2010, 21:32

bo to bezses :2xf:
Zondahsp - 29 Gru 2010, 19:58

Marcin napisał/a:
no i jest druga mk4 z popsutymi lampami z przodu :-P jak już zacząłeś to trzeba było grilla w środku wymalować na czarno :twisted:

Czemu popsutymi? Moim zdaniem lepsze ori przerobione niż jakieś wieśniackie tajwańskie angel z soczewkami z allegro z którymi się nie da w nocy jeździć i się topią od temperatury :hahaha: ... A grill tanio nabyłem wiec albo go jakoś przydymię albo powrót do czarnego ;) Czas pokarze ;)

ElGrey - 30 Gru 2010, 22:16

o i tu masz moje 100% poparcie nie ma lepszych od seryjnych lamp w Mk4, i co wiecej moja srebrna przejdzie tez tem makijaz na wiosne :-P
Stunt_Man - 30 Gru 2010, 22:19

ElGrey napisał/a:
o i tu masz moje 100% poparcie nie ma lepszych od seryjnych lamp w Mk4, i co wiecej moja srebrna przejdzie tez tem makijaz na wiosne :-P

moretki :krzesłemgo:

ElGrey - 30 Gru 2010, 22:22

morety sa paskudne :2xf:
Stunt_Man - 30 Gru 2010, 22:24

temu pasuje do mk4 gy
Zondahsp - 31 Gru 2010, 15:38

Moretki mi się kojaża z typowa niemiecka wsią ;) I ori smoked moim zdaniem najlepiej do MK4 pasują ;)

Upload :P

Zondahsp - 7 Paź 2011, 21:13

Witam po długiej przerwie! :V:
Otóż tak... Wyglądała tak:

Dawno mnie tu nie było ale Fiesta dostała strzała, miałem robić ale stwierdziłem że się nie opłaca, nie ma kasy i cóż sprzedała się do pana Staśka! I ten łoś Kupując ja za 750zł z Alumami (chyba nie dużo), po prawie pół roku robi mi wojnę że mu Chu**** auto sprzedałem bo zgniłe, dużo dołożyć musiał i bla bla bla! Całe auto se pomalował, głupie chlapaczki i nadkola kupił za 300zł, wieś tuningi porobił i paści, lampy na wkrętach, konserwacje lepikiem do papy zrobił i się dziwi że go dużo wyszło... cóż
Naprawdę była super, fajnie się prowadziła i jak ktoś mi powie złe słowo na mk4 to będe płakać :-P
Foto:
Strzał:

Tjuningi pana Stasia:

Wiadomo tuning silnika to podstawa!!

Potem Kupiłem KADETTA GSI co było niewypałem, zaraz po kupnie padł motor :twisted: :( Ale zwróciłem go właścicielowi...

Okazja się trafiła i kolejno kupiłem DUPCZYBIEDE na zabawy:

A obecnie śmigam i zostaje przy VW Polo GT Coupe 91' i modzę powoli:

I jeszczę żeby było kolorowo to namówiłem tatę na zakup fiesty i kupił i od czasu do czasu sobię nią pyrkam i dbam jak o polo:) 1,3 gaz, i nad morze z bagażem spaliła 6l gazu na 100km!!

I mam nadzieję że jak będzie jakiś spot na Śląsku to wpadnę biała fiestą się pokazać i pogadać :) Pozdro ALL i piona <8>