|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK4] "Wariot" by Zondahsp ;)
Zondahsp - 19 Gru 2010, 15:41 Temat postu: [MK4] "Wariot" by Zondahsp ;) 1. NICK: Zondahsp
2. IMIĘ: Grzegorz
3. MODEL: Fiesta Mk4
4. WERSJA: Flair
5. ROCZNIK: MK4, 96r.
6. SILNIK: 1.3 37Kw, 50ps
7. OPIS AUTA: Zakupiona 17.10 w opłakanym stanie, na śmieszne pieniądze. Ma swoje wady ale postaram się je wyeliminować i doprowadzić do jak najlepszego stanu, z lekkim smaczkiem
Wersja Flair: El. Szyby, Wspomaganie, El. otwierany bagażnik, obieg zamknięty, central z pilota, 3strefowa lampka, 2 lusterka w daszkach, "bogata konsola"
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: Polerka lakierki, odnowienie zderzaków, atrapa na czarno, błotnik we wlepkach, wyprany środek, alu ori ford 13"
b. mechaniczne: szalony zamulacz, seryjne jeden trzyy
c. audio: Ori Ford 5000 RDS z możliwością podpięcia zmieniarki, ori 4 głośniki, transmiter fm
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: dymionie lampy przód, lekka gleba, nowy zderzak przód, poprawki lakiernicze, welurowe stołki
b. mechaniczne: "Mocy przybywaj..." , ogarnąć ori zamulacza, zrobić wydech
c. audio: Coś mocniejszego, co będzie bazowało na ori radiu
d. Z resztą się zobaczy
Fotki zaraz po kupnie po gruntownym myciu i polerce maski na próbę oraz na alu:
W miarę ogarnięta:

Nikuś - 19 Gru 2010, 15:59
Zondahsp napisał/a: | "Mocy przybywaj..." |
Jak będziesz grzeczny to forumowi magicy zdradzą Ci sekret mega-szybkiego tjuningu do 60km... Oczywiście 1 konik dla Ciebie = 1x0.5 dla nas
Co do lekkiej gleby to jeśli masz ochotę to mam na sprzedaż springi do mk4. Szczegóły w podpisie.
TSRules - 19 Gru 2010, 16:01
Zondahsp napisał/a: | mechaniczne: szalony zamulacz, seryjne jeden trzyy |
I to da sie prosto zmienić poprzez wyłamanie blokady na przepustnicy i przy pedale gazu, poczytaj nowy kolego na forum plus 10KM zawsze cuś
Nikuś - 19 Gru 2010, 16:04
Zondahsp napisał/a: | audio: Coś mocniejszego, co będzie bazowało na ori radiu |
Hmm... na seryjnym to naprawdę dużo można porobić...
Ale ogólnie ciekawie wygląda, czerwony lakier, czarne zderzaki i aluski. Ale zabierz się za blachę bo bida będzie... No i więcej fotek
[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 16:04 ]
TSRules, jasny gwint! Flachę chciałem zarobić!
Pietrekk - 19 Gru 2010, 16:07
Wpierw to ją trzeba poleczyć Ale się zrobi

[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 16:07 ]
Nikuś flacha będzie wpadnij ino na Cieszyn
Zondahsp - 19 Gru 2010, 16:09
Pomalszy, a dalszy ;D Poleczymy :) a co do gleby to na wiosne
Stunt_Man - 19 Gru 2010, 16:32
Nikuś napisał/a: | Zondahsp napisał/a: | "Mocy przybywaj..." |
Jak będziesz grzeczny to forumowi magicy zdradzą Ci sekret mega-szybkiego tjuningu do 60km... Oczywiście 1 konik dla Ciebie = 1x0.5 dla nas
Co do lekkiej gleby to jeśli masz ochotę to mam na sprzedaż springi do mk4. Szczegóły w podpisie. |
już mu to dzisiaj mówiłem... nie słuchał
Zondahsp - 19 Gru 2010, 17:07
Idę tjuningowac silnik Opisze jakie wrażenia ;D
Krzysiek - 19 Gru 2010, 17:10
Wydaje mi sie czy wasze mk3 coś wysoko siedzą
Pietrekk - 19 Gru 2010, 17:14
Wydaje Ci się Jedna na 14 baloniastych kołach z glebą -40mm, druga na seryjnym zawiasie jeszcze z 13 i takie trochę wąskie i niskie opony w niej
Zondahsp - 19 Gru 2010, 21:21
Ja mam cały zawias zrobiony... Wiec jest raczej w dobrym stanie Co do tylu to są gazowe amory jest twarda raczej
Pietrekk - 19 Gru 2010, 21:22
Kuników dodałeś?
Zondahsp - 19 Gru 2010, 21:53
Koników jutro dodaje bo dziś za zimno
[ Dodano: Czw Gru 23, 2010 21:57 ]
Tankowanie, nowe fanty i smoked front
[ Dodano: Sob Gru 25, 2010 22:04 ]
Nom i tak się prezentują moje lampki Nie mogę się nacieszyć
Pietrekk - 26 Gru 2010, 14:31
No wkońcu coś z tym zrobiłeś, przynajmniej jedna lampa na swoje miejsce wróciła Ogólnie zapowiada się ciekawie
Zondahsp - 26 Gru 2010, 17:37
http://www.youtube.com/watch?v=0ffUHBFgdF0 taka mała prezentacja sprzętu
TSRules - 26 Gru 2010, 22:38
Zondahsp napisał/a: | Nom i tak się prezentują moje lampki |
wygląda nie zgorzej, pytanie czy nie ma wpływu na jakość oświetlenia drogi ?
Nikuś - 27 Gru 2010, 11:53
TSRules, przecież odbłyśnika nie malujesz
co do filmiku, to ten drifcik coś słaby trzeba Ci więcej praktyki, ale na szczęście Fiesta jest bardzo łatwa do wyczucia.
Zondahsp - 27 Gru 2010, 18:09
Lampy świecą idealnie, nie ma żadnej różnicy
Marcin - 27 Gru 2010, 19:01
no i jest druga mk4 z popsutymi lampami z przodu jak już zacząłeś to trzeba było grilla w środku wymalować na czarno
ElGrey - 27 Gru 2010, 22:16
I tak moja byla pierwsza jakies 4 lata temu
Marcin - 28 Gru 2010, 10:31
ElGrey napisał/a: | I tak moja byla pierwsza jakies 4 lata temu |
ale bez dołów luster
ElGrey - 28 Gru 2010, 21:32
bo to bezses
Zondahsp - 29 Gru 2010, 19:58
Marcin napisał/a: | no i jest druga mk4 z popsutymi lampami z przodu jak już zacząłeś to trzeba było grilla w środku wymalować na czarno |
Czemu popsutymi? Moim zdaniem lepsze ori przerobione niż jakieś wieśniackie tajwańskie angel z soczewkami z allegro z którymi się nie da w nocy jeździć i się topią od temperatury ... A grill tanio nabyłem wiec albo go jakoś przydymię albo powrót do czarnego Czas pokarze
ElGrey - 30 Gru 2010, 22:16
o i tu masz moje 100% poparcie nie ma lepszych od seryjnych lamp w Mk4, i co wiecej moja srebrna przejdzie tez tem makijaz na wiosne
Stunt_Man - 30 Gru 2010, 22:19
ElGrey napisał/a: | o i tu masz moje 100% poparcie nie ma lepszych od seryjnych lamp w Mk4, i co wiecej moja srebrna przejdzie tez tem makijaz na wiosne |
moretki
ElGrey - 30 Gru 2010, 22:22
morety sa paskudne
Stunt_Man - 30 Gru 2010, 22:24
temu pasuje do mk4
Zondahsp - 31 Gru 2010, 15:38
Moretki mi się kojaża z typowa niemiecka wsią I ori smoked moim zdaniem najlepiej do MK4 pasują
Upload
Zondahsp - 7 Paź 2011, 21:13
Witam po długiej przerwie!
Otóż tak... Wyglądała tak:

Dawno mnie tu nie było ale Fiesta dostała strzała, miałem robić ale stwierdziłem że się nie opłaca, nie ma kasy i cóż sprzedała się do pana Staśka! I ten łoś Kupując ja za 750zł z Alumami (chyba nie dużo), po prawie pół roku robi mi wojnę że mu Chu**** auto sprzedałem bo zgniłe, dużo dołożyć musiał i bla bla bla! Całe auto se pomalował, głupie chlapaczki i nadkola kupił za 300zł, wieś tuningi porobił i paści, lampy na wkrętach, konserwacje lepikiem do papy zrobił i się dziwi że go dużo wyszło... cóż
Naprawdę była super, fajnie się prowadziła i jak ktoś mi powie złe słowo na mk4 to będe płakać
Foto:
Strzał:

Tjuningi pana Stasia:

Wiadomo tuning silnika to podstawa!!
Potem Kupiłem KADETTA GSI co było niewypałem, zaraz po kupnie padł motor :( Ale zwróciłem go właścicielowi...

Okazja się trafiła i kolejno kupiłem DUPCZYBIEDE na zabawy:

A obecnie śmigam i zostaje przy VW Polo GT Coupe 91' i modzę powoli:

I jeszczę żeby było kolorowo to namówiłem tatę na zakup fiesty i kupił i od czasu do czasu sobię nią pyrkam i dbam jak o polo:) 1,3 gaz, i nad morze z bagażem spaliła 6l gazu na 100km!!

I mam nadzieję że jak będzie jakiś spot na Śląsku to wpadnę biała fiestą się pokazać i pogadać Pozdro ALL i piona
|
|