|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - [MK5] Dobranie głośników na przód i tył
Maykeys - 1 Wrz 2010, 18:40 Temat postu: [MK5] Dobranie głośników na przód i tył Na pewno już było dużo takich tematów, ale nie wiele znalazłem na tego temat dla Fiesty MK5;/
Niedawno temu kupiłem sobie radyjko Pioneer DEH-2220UB 50Wx4. Bardzo dobrze się sprawdza jak gra cicho. Jak się podgłosi to nie dają rady głośniki - ostatnio nawet zaczęło strzelać co zaczęło mnie bardzo niepokoić;) Dlatego pomyślałem, że wymienię głośniki w przednich drzwiach ale tylko basowe na dole (w słupkach zostawię, bo dają radę) i dodam coś na tył. Tylko zastanawiam się jak zrobić:
1.czy rżnąć pułkę,
2.czy wstawiać głośniki w miejsca do tego przeznaczone po bokach pułki (gdzie będą niewidoczne i troszkę małe).
3.jeśli chodzi o przednie głośniki to chyba jakieś dystanse trzeba wstawiać chyba jeśli chciałbym większe głośniki niż oryginalne (chociaż nawet nie wiem jakie tam są i jak dobrać się do tych głośników)...(?)
Ale teraz jest kolejny dylemat bo nie widzę nigdzie poprowadzonych przewodów do tylniej półki. Orientuje się może ktoś czy tam są gdzieś ukryte przewody?
Na głośniki chciałbym wydać góra 200zł.
Proszę o porady, może jakieś linki albo konkretne modele głośników.
Mam fiestę 1,3 (benzyna)- wersja ambiente (5D) z końca 2000 roku - może to coś pomoże przy doradzaniu.
hubi_2006 - 1 Wrz 2010, 21:31
Maykeys napisał/a: | ale nie wiele znalazłem na tego temat dla Fiesty MK5;/ |
Mk5 to praktycznie to samo co Mk4. Jeśli chodzi o miejsca dla głośników to jest identycznie
Maykeys napisał/a: | 1.czy rżnąć pułkę, |
Nie! Żadnych głośników w półkę bo będą grały w szybę Jak już chcesz żeby pasażerowie coś słyszeli to montuj w fabryczne miejsca. Pamiętaj, że głośniki tylne muszą być wyciszone względem przednich.
Maykeys napisał/a: | 2.czy wstawiać głośniki w miejsca do tego przeznaczone po bokach pułki (gdzie będą niewidoczne i troszkę małe). |
Odpowiedziałem powyżej
Maykeys napisał/a: | 3.jeśli chodzi o przednie głośniki to chyba jakieś dystanse trzeba wstawiać chyba jeśli chciałbym większe głośniki niż oryginalne (chociaż nawet nie wiem jakie tam są i jak dobrać się do tych głośników)...(?) |
Musisz ściągnąć tapicerki z drzwi. Kilka śrubek (przy klamce, rączka drzwi, kieszeń drzwi) i kołki, które wchodzą na siłę (głównie na dole tapicerki).
Dystanse musisz mieć żeby wstawić 16cm głośniki. Standardowo wchodzą 13cm.
Do tyłu też przydadzą się jakieś dystanse
Maykeys napisał/a: | Ale teraz jest kolejny dylemat bo nie widzę nigdzie poprowadzonych przewodów do tylniej półki. Orientuje się może ktoś czy tam są gdzieś ukryte przewody? |
U mnie są schowane za wygłuszeniami bocznymi bagażnika (lub jak kto woli tapicerką).
[ Dodano: Sro Wrz 01, 2010 21:34 ]
Dołóż 50zł i kup>>>
http://allegro.pl/hertz-d...1197719150.html
http://allegro.pl/hertz-d...1212901898.html
mechcom - 1 Wrz 2010, 21:36
hubi_2006 napisał/a: | Maykeys napisał/a:
1.czy rżnąć pułkę,
Nie! Żadnych głośników w półkę bo będą grały w szybę Jak już chcesz żeby pasażerowie coś słyszeli to montuj w fabryczne miejsca. |
a fabryczne to co sa w plastiuku obok półki :1xf: nikt mi nie powie ze grało by to lepiej jak bym miał co prawda w mk3 z tyłu male pierdółki niz te co mam w półce
hubi_2006 - 1 Wrz 2010, 22:03
mechcom napisał/a: | a fabryczne to co sa w plastiuku obok półki nikt mi nie powie ze grało by to lepiej jak bym miał co prawda w mk3 z tyłu male pierdółki niz te co mam w półce |
A czy napisałem, że po bokach grają lepiej? Napisałem żeby nie ciął półki bo i po co skoro są miejsca fabryczne. Przyhamuj z tymi fuckami bo nie masz się czym chwalić Chyba że powodem do dumy są kabla na wierzchu pod półką.
mechcom napisał/a: | co prawda w mk3 |
Po za tym tył w mk3/4/5 ma tą samą konstrukcję jeśli chodzi o miejsca na głośniki.
mechcom - 1 Wrz 2010, 22:54
hubi_2006 napisał/a: | A czy napisałem, że po bokach grają lepiej? |
W pólce graja na pewno lepiej niz male standardowe 10 jak sie nie myle 13 moze upchasz jak bedziesz sie bawił a kable idzie zawsze przyczepic na wsówki do głosników i przyczepic do półki a w razie trasporu czegos co wymaga wyciagniecia półki to szybko sie wyciagnie
DemptD - 2 Wrz 2010, 00:04
mechcom, z fakami to się opanuj chłopie trochę... 13 to tyłu można wsadzić stosując odpowiedni koszyk montażowy.. i fakt głośniki w półce są zawsze lepsze, w gratisie musisz wozić kawałek kijka bo półka może się zarwać i boschmanny spadną i się popsują..
nie wiem jak dla Ciebie, ale jakoś w aucie jadąc wolę mieć czysty i dobry dźwięk, a nie tylko sam bass.. ale w końcu.. czego się nie robi dla punktów respeku pod remizą...
Puff - 2 Wrz 2010, 00:32
mechcom napisał/a: | W pólce graja na pewno lepiej (...) |
"Na pewno" to Ty się z księżyca urwałeś - tego, co go "kaczory" podwędziły.
mechcom napisał/a: | wsówki |
Miej litość, oszczędź mi (i innym) oglądania takich "kwiatków" - masz Firefoxa, to sobie ściągnij do niego słownik i nie kompromituj się podwójnie.
mechcom napisał/a: | a w razie trasporu czegos co wymaga wyciagniecia półki to szybko sie wyciagnie |
Skoro wychodzisz z takiego założenia, że "jak nie będzie miejsca, to coś się wyciągnie", to czemu nie wsadzisz sobie w bagażnik dobrego wzmacniacza i tuby, tylko bawisz się w montaż głośników w półce? Słabym Kozakiem jesteś, oj słabym.
mechcom - 2 Wrz 2010, 00:42
DemptD napisał/a: | mechcom, z fakami to się opanuj chłopie trochę... 13 to tyłu można wsadzić stosując odpowiedni koszyk montażowy.. |
a co ja pisałem?????? :1xf:
mechcom napisał/a: | sie nie myle 13 moze upchasz jak bedziesz sie bawił |
DemptD napisał/a: | w gratisie musisz wozić kawałek kijka bo półka może się zarwać i boschmanny spadną i się popsują.. |
Nie mam nic i co dawidoff widział
DemptD napisał/a: | nie wiem jak dla Ciebie, ale jakoś w aucie jadąc wolę mieć czysty i dobry dźwięk, a nie tylko sam bass.. |
to dodaj cos do tego a nie tylko takowe głosniki :1xf:
DemptD napisał/a: | ale w końcu.. czego się nie robi dla punktów respeku pod remizą... |
remize to Ty masz Pufcio napisał/a: | mechcom napisał/a:
W pólce graja na pewno lepiej (...)
"Na pewno" to Ty się z księżyca urwałeś - tego, co go "kaczory" podwędziły.
|
to wyskocz kozaku na solówke w dzwiach z przodu 13stki i tył max jak upchałes 13 w strandarowe miejsca kozaku nie widze problemu KRYTYKOWAC ŁATWO TO PRZEKONAJ SIE JAK DAWIDOFF !!!!
Pufcio napisał/a: | nie kompromituj się podwójnie. |
Ty sie nie kompromituj skoro twierdzisz ze 13zagraja z tyłu lepiej niz w połce
Pufcio napisał/a: | Skoro wychodzisz z takiego założenia, że "jak nie będzie miejsca, to coś się wyciągnie", to czemu nie wsadzisz sobie w bagażnik dobrego wzmacniacza i tuby, tylko bawisz się w montaż głośników w półce? Słabym Kozakiem jesteś, oj słabym. |
Po co dziennie praktycznie woze cos CO NIE TRZEBA WYCIAGAC PÓŁKI A POTRZEBUJE WIEKSZOSC BAGAZNIKA!!! wiec nie oceniaj jak NIE WIESZ
Puff - 2 Wrz 2010, 01:53
mechcom napisał/a: | to wyskocz kozaku na solówke w dzwiach z przodu 13stki i tył max jak upchałes 13 w strandarowe miejsca kozaku nie widze problemu KRYTYKOWAC ŁATWO TO PRZEKONAJ SIE JAK DAWIDOFF !!!! |
Solówka w drzwiach z przodu? To taka propozycja ustawki? A może trzymasz tam skrzypce?
A Davidoff to faktycznie świetna kawa - nie podejrzewałem Cię o takie wyszukanie podniebienie.
mechcom napisał/a: | Ty sie nie kompromituj skoro twierdzisz ze 13zagraja z tyłu lepiej niz w połce |
Fakt - rozmowa z Tobą w tej chwili, w oczach wielu forumowiczów, jest swoistą kompromitacją. Jednakże liczę (łudzę się?), że ukazując Ci błędy w Twoim rozumowaniu spowoduję, że zastanowisz się nad sobą i może zmienisz trochę taktykę (bo w to, że Cię oświeci już nie wierzę).
Może więc zaczniemy od czegoś prostego? Zacytuj mi fragment, w którym stwierdziłem, że owe "13" zagrają w półce lepiej aniżeli te zamontowane w miejscach do tego przeznaczonych
Proszę - masz okazję - popisz się czymś więcej niż umiejętnością klikania na "emotkę" z wystawionym środkowym palcem - bo na to stać byle gówniarza.
mechcom napisał/a: | Po co dziennie praktycznie woze cos CO NIE TRZEBA WYCIAGAC PÓŁKI A POTRZEBUJE WIEKSZOSC BAGAZNIKA!!! wiec nie oceniaj jak NIE WIESZ |
To "zdanie" jest tak nieskładne i niechlujnie napisane, że nie mam ochoty na nie odpowiadać. Skoro Ty nie umiesz poświęcić kilku chwil, by przelać swoje myśli na ekran za pomocą klawiatury, to czemu ja mam robić Ci łaskę i czytać te Twoje wypociny?
Prawy "Alt" u Ciebie nie istnieje, z Shiftem (tudzież Caps Lockiem) Twoje dłonie mają w ciągu 1 dnia dłuższy kontakt niż przez całe życie ze słownikiem poprawnej polszczyzny, a Twoje odszczekiwanie typu: "ja jestem be? wcale nie! sam jesteś be!" przypomina mi czasy przedszkolnego przekrzykiwania się na podwórku.
Ogarnij się trochę, wytrzyj to mleko spod nosa i zacznij pisać jak człowiek, a nie jak - przysłowiowe już - "dziecko Neostrady".
mechcom - 2 Wrz 2010, 07:33
Pufcio napisał/a: | Solówka w drzwiach z przodu? To taka propozycja ustawki? A może trzymasz tam skrzypce? |
no jestes fanem z tyłu standardowych głosników to dalej porównajmy sprzęty :1xf:
Pufcio napisał/a: | To "zdanie" jest tak nieskładne i niechlujnie napisane, że nie mam ochoty na nie odpowiadać. |
bo do ciebie jak sie nie napisze albo z wykrzyknikiem albo duzymi literami to nie dojdzie do głowy
molu - 2 Wrz 2010, 09:36
Panowie grzeczniej ,mniej fakow i bez wycieczek osobistych
pzdr
DemptD - 2 Wrz 2010, 09:56
mechcom napisał/a: | DemptD napisał/a: | mechcom, z fakami to się opanuj chłopie trochę... 13 to tyłu można wsadzić stosując odpowiedni koszyk montażowy.. |
a co ja pisałem?????? :1xf:
mechcom napisał/a: | sie nie myle 13 moze upchasz jak bedziesz sie bawił |
|
gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem, "upychanie" głośników, a ich montaż poprzez koszyk to są dwie baaardzo różne rzeczy..
mechcom napisał/a: | DemptD napisał/a: | nie wiem jak dla Ciebie, ale jakoś w aucie jadąc wolę mieć czysty i dobry dźwięk, a nie tylko sam bass.. |
to dodaj cos do tego a nie tylko takowe głosniki :1xf: |
WTF?! Czytania ze zrozumieniem po raz drugi
mechcom napisał/a: | DemptD napisał/a: | ale w końcu.. czego się nie robi dla punktów respeku pod remizą... |
remize to Ty masz |
na to zacytuję Dawida, który napewno się za to nie pogniewa na mnie ;-)
Pufcio napisał/a: | Twoje odszczekiwanie typu: "ja jestem be? wcale nie! sam jesteś be!" przypomina mi czasy przedszkolnego przekrzykiwania się na podwórku. |
mechcom napisał/a: | Pufcio napisał/a: |
Solówka w drzwiach z przodu? To taka propozycja ustawki? A może trzymasz tam skrzypce? |
no jestes fanem z tyłu standardowych głosników to dalej porównajmy sprzęty :1xf: |
Czytanie ze zrozumieniem po raz trzeci, SPRZEDANE!
a na koniec powtórzę słowa Dawida, które mówią już wszystko w tym temacie
Pufcio napisał/a: | Ogarnij się trochę, wytrzyj to mleko spod nosa i zacznij pisać jak człowiek, a nie jak - przysłowiowe już - "dziecko Neostrady". |
molu, temat się sam wyczyści jak ten jeden zmądrzeje
dark86ford - 2 Wrz 2010, 10:09
Maykeys, zobacz audio w mojej fiescie (podpis), jak ci sie spodoba to podpowiem ci co i gdzie kupic w dobrej cenie
Maykeys - 3 Wrz 2010, 16:50
To się dopiero jadka zrobiła z takiego tematu;) Panowie....spokojnie:) Nie ma sensu się sprzeczać:) Każdy ma to co chce i co lubi. Problem w tym że ja nie wiem co mam mieć;P
Dark86ford....zaraz obczaje co Ty tam masz;)
[ Dodano: Pią Wrz 03, 2010 17:26 ]
hubi_2006 napisał/a: | Maykeys napisał/a:
Ale teraz jest kolejny dylemat bo nie widzę nigdzie poprowadzonych przewodów do tylniej półki. Orientuje się może ktoś czy tam są gdzieś ukryte przewody?
U mnie są schowane za wygłuszeniami bocznymi bagażnika (lub jak kto woli tapicerką).
|
U mnie nic takiego nie widzę:/ Lipa... Mam prowadzic przewody od radia? Czy jest jeszcze jakies miejsce gdzie moze byc ten przewod?
SebeG - 3 Wrz 2010, 18:28
Też kiedyś myślałem o umieszczeniu głośników w półce. Miałem tak w skodzinie 105 tylko, że tam była porządna sztywna półka z metalowymi wzmocnieniami A cały tylny schowek był jedną wielką tubą basową (dla tych co nie wiedzą, skody miały 2 bagażniki, jeden z przodu, a drugi za tylnymi oparciami) . Jednak odkąd mam fieste to jakoś nie widzi mi się montować głośników w półce. Jakoś tak dziwnie by to było chyba Wolałbym zamiast 4 dobrych głośników zamontować dwa jeszcze lepsze na przód
A jakby ktoś ze mną rozmawiał i co drugie zdanie szczerzył zęby i pokazywał faka, straciłby te ząbki
szewski - 3 Wrz 2010, 21:12
Polecam głośniki na przód 16 cm helix dark blue lub hertz esk chyba seria. Warto przy okazji wygłuszyć drzwi (da to trochę basu ). W przyszłości jak będziesz miał pieniądze kupisz sobie wzmacniacz i sprzęt będzie pierwsza klasa. Wzmacniacz to jakieś 250-400 zł. Te helixy i hertze to koszt 250-300 zł, ale warto. Pociągnij jeszcze nowe kable głośnikowe-grubsze.
dark86ford - 4 Wrz 2010, 15:08
szewski, ale po co poza glosnikami inwestowac w dystanse pod 16ki, skoro dobre 13ki tez dadza porownywalny efekt co zreszta slychac na przykladzie mojego auta
a odnosnie tych glosnikow ktore proponujesz to osobiscie bym wybral w tym przedziale Hertz'e lub warto tez dolozyc nieco i kupic Infinity 5020cs (system odseparowany i wrecz genialny pod wzgledem jakosci dzwieku)
Maykeys - 5 Wrz 2010, 19:36
Moze faktycznie te 13-tki sobie zakupic...tylko ze mialo byc do 200zl;P A nie ponad;)
A tak w ogole, to sa to zestawy odseparowane... W takim razie co z tweeterami? Mam wyzucic oryginalne glosniki ze slupkow i wstawic te od zestawu? Bo wydawalo mi sie ze ona dobrze sobie radza...
dark86ford - 5 Wrz 2010, 21:25
Maykeys, miejsce na oryginalne glosniki w MK5 to jest zaraz przy klamce w drzwiach, no chyba ze ktos w aucie zamontowal w slupkach tweetery a to juz inna bajka
w koncu jesli to zestaw odseparowany to producent przewidzial zeby to wszystko ladnie dzialalo i sie uzupelnialo, tak wiec co do zostawienia starych tweeterow to osobiscie bym je wymienil na te z zestawu. ale decyzje pozostawie tobie
Maykeys - 16 Wrz 2010, 00:48
Nadal nie mam glosnikow i sam nie wiem co zrobic... Mysle i mysle...
Ale dziekuje za porady. Na pewno jak bede jeszcze chcial zaciagnac opinie u was to wiem ze moge spokojnie pisac...:)
Dzieki!
Cobrak - 16 Wrz 2010, 01:22
Jeśli chcesz naprawdę cieszyć się jakością a nie samym dudnieniem basu to załóż dystanse na 165mm(koszt około 30zł) i kup Morele Maximo drogie nie są porównując do Tempo 6 a podejrzewam że pod radiem będą ładnie grać.Aha i przydałoby się furtki wygłuszyć co już na fabrycznych powinno dodać sporo niskich tonów.Pozdro
dark86ford - 16 Wrz 2010, 14:14
Cobrak, co do dystansów to szczerze mówiąc nie warto w nie inwestować, to tak samo jakby robić SWAPa z 1.0 na 1.1, czyli sztuka dla sztuki,
jeśli masz dobre 13ki to nawet 16ki na dystansach za dużo nie zmienią (rzecz jasna biorąc jedne i drugie o takich samych parametrach, bo jak ma sie 13ki np. 80W a wsadzi sie 16ki załóżmy 200W to oczywiście ze roznica bedzie),
a odnośnie Cobrak napisał/a: | Morele Maximo | lub Cobrak napisał/a: | Tempo 6 | to już lepiej polecić cos co jest sprawdzone i renomowanej firmy
np
http://allegro.pl/alpine-...1216396779.html
lub w wersji eko
http://allegro.pl/peiying...1232495038.html
ale to tylko moje skromne zdanie hehe
Cobrak - 16 Wrz 2010, 16:26
Osobiście w swojeje mkVI miałem najpierw 5x7 Alpine a obecnie mam Morel Tempo 6,drzwi wygłuszone dynamatem i Alpine po wygłuszeniu dawały tyle basu,że nie potrzebna była skrzynia.Zmieniłem jednak na separowane 165 dla jakości.Narazie szukam do nich wzmacniacza ale już pod samym radiem musze powiedzieć,że wiele piosenek nabrało wyrazistości i słychać wiele "nowych" dzwięków,których pod coaxami poprostu nie było ze względu na ograniczone pasma.I polecam żebyś z ciekawości podjechał gdzieś do zakładu CA i sprawdził jakby u Ciebie grały 165mm na dystansach.Jak chłopacy będą wporządku to bezproblemowo taką akcje poprą.
PS.Apropo tych "renomowanych" firm,piździng jest tanim chinczykiem więc nie polecam a Alpine budżet liga nie jest wart tych pieniędzy.Już ciekawsze są Helix DB albo Hertze HSK bądz tańsze ESK ale do Hertzów już brak konkret piec by je bujnąć.
dark86ford - 16 Wrz 2010, 16:48
Cobrak napisał/a: | piździng | jak to ująłeś to nie jest "chińczyk" a wrecz przeciwnie, jest to polska produkcja (jakbyś siedział w tym biznesie to byś wiedział takie rzeczy, zamiast opierać się na opiniach osób które nigdy nie używały danego sprzętu)
swoją drogą to niektóre modele są produkowane na licencjach Infinity gdzie ta firma już nie jest jak to ująłeś "budżet liga"...
Cobrak napisał/a: | Jak chłopacy będą wporządku to bezproblemowo taką akcje poprą. |
raczej firmy CA za darmo nie zrobią takich rzeczy a po co wydawać zbędnie kasę żeby "się przekonać"
a odnośnie Helix'ow lub Hertz'ow to faktycznie, są to dobre firmy, ale nie do wszystkich modeli potrzebny jest wzmak zeby to napedzic, czasem wystarczy porzadne radio a wzmak to do naprawde mocnych systemow przeznaczyć...
Cobrak - 16 Wrz 2010, 20:07
Troche siedzę w tym biznesie i nauczyłem się żeby taimi firmami się nie interesować bo co to za sztuka władować w samochód 12 głośników i mieć całą drogę ból głowy.Pozdro
dark86ford - 17 Wrz 2010, 15:14
Cobrak napisał/a: | taimi firmami się nie interesować bo co to za sztuka władować w samochód 12 głośników i mieć całą drogę ból głowy. |
nie sztuką jest jak mówić naszpikować auto głośnikami, sztuką jest zrobić w pełni funkcjonalne car-audio, a co do bólu głowy to zazwyczaj rzadko jest to wina głośników samych w sobie, lecz nieumiejętnego doboru i/lub montażu...
od 2002r. zajmuję się nagłośnieniem i już nie raz sie przekonałem że "marka" w niektórych modelach głośników ogranicza się tylko do naklejki, a często te niepozorne są bardzo zaskakujące względem jakości wykonania oraz dźwięku, tak więc nie wszystko złoto co się świeci, i nie każdy głośnik nadaje się odrazu do śmieci.
tak więc nie róbmy tu OT i niech Maykeys sam decyduje na co i ile chce przeznaczyc kasy, bo na dywagacje odnośnie "bo ta firma to a ta tamto" to można sobie pozwolić w Hydepark'u a tu dajmy konkretne odpowiedzi na konkretne pytania, żeby nie robić śmietnika z tematu, chyba się ze mną zgadzasz w tej kwesti?
Cobrak - 17 Wrz 2010, 17:03
Jak najbardziej się zgadzam:)Teraz wszystko zależy od Maykeys'a w którą strone zdecyduje się iść:)
TSRules - 17 Wrz 2010, 22:16
No tak i wystraszyliście chłopoka
Maykeys - 18 Wrz 2010, 10:03
Hehe:) Chlopaki poplyneli;) Nie wystraszylem sie, tylko sam nie wiem co ma byc;)
dark86ford - 18 Wrz 2010, 11:20
Maykeys napisał/a: | sam nie wiem co ma byc;) |
hehe a co tam zaszalej, i wstaw zestaw głośników estradowych z mocną końcówką mocy
aaaa i musial bedziesz zainwestowac w dluuuuuugi kabel bo zasilic to z czegos by wypadalo
a tak juz zupelnie powaznie mowiac, to niema sie co spieszyc z doborem sprzętu, najlepiej sie na spokojnie zastanowic i dobrac sprzet, bo co nagle to po diable jak to mówią...
Cobrak - 18 Wrz 2010, 14:33
Dokładnie.Wrzucić na luz i pozwolić sobie na odsłuchy różnych zestawów.Ceny powinny spaść ponieważ wchodzą zestawy na kolejny sezon.
Maykeys - 19 Wrz 2010, 22:08
Najlepiej jak wstawie do Fiestki moje Altusy 110...hehehehe:D Pomysle nad tym wszystkim jeszcze...;)
Fordzik88 - 31 Paź 2010, 20:22
Witam, chciałbym sie podpiąć pod temat. kupiłem sobie takie oto podobne do tych głośniki http://allegro.pl/extra-k...1289038317.html
używane, ale kolega podłączył i ładnie to gra. Moje pytanko jest następujące, czy mogę je podłączyć na zwykłe kable, takie jak mam w domu pod kolumny? Czy muszę kupić jakieś specjalne kable? Bardzo bym prosił o pomoc. I czy potrzebny jest do tego wzmacniacz?
Jak jakieś pytanko mi się nasunie to napiszę , Pozdrawiam
Puff - 31 Paź 2010, 20:42
Kable to kable, nie rozróżnia się kabli pod instalację do auta czy do domu.
Czy wzmacniacz... zależy czy masz podpięte wszystkie 4 wyjścia z radia. Teoretycznie po podpięciu pod lepsze radio, mogłoby to grać, ale prawdę powiedziawszy wzmak bym dodał. Tyle, że wtedy znowu pozostaje kwestia czy masz w radiu wyjścia niskopoziomowe...
Fordzik88 - 1 Lis 2010, 17:27
Więc tak, nie dodałem, że te głośniczki co od niego kupiłem są słabsze niż te przedstawione w powyższym linku. Ale wygląd jest ten sam. Także spróbuje je podpiąć na takie zwykłe kabelki jakie mam przy wieżyczce.
Dzięki za podpowiedzi. Jak podłącze to powiem jak to gra
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Lis 04, 2010 08:00 ]
Witam, tak jak obiecałem, piszę.
Wczoraj podłączyłem, ładnie pięknie gra. Wszystko słychać, oczywiście na full nie mogę brać, bo głośniki są lekko po przejściach, i warczą. Ale efekt jest naprawdę fajny
|
|