|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK3] lampy tył, dymiony kierunek
luk-90 - 31 Paź 2009, 16:25 Temat postu: [MK3] lampy tył, dymiony kierunek Witam, myślę nad kloszami z dymionym kierunkiem do mojej fiesty, jednak mam pytanie, czy trzeba zmieniać także żarówki na jakieś inne(kolor czy co) czy wszystkie żarówki zostaja takie same, po prostu przykręcam klosze i juz??
krzysieks_mc - 31 Paź 2009, 16:27
Nic nie trzeba wymieniać. przykręcasz klosze i wsio
luk-90 - 31 Paź 2009, 16:30
ok, dzięki, to by było na tyle w temacie
bidżej - 31 Paź 2009, 16:47
krzysieks_mc mylisz się, w standardowych lampach są żarówki P21 białe, a w hellach pomarańczowe (P21W?), które mają niesymetryczny rozstaw bolców.
rozwiązanie jest takie, że albo kupujesz lampy od razu z oprawkami żarówek i problem z głowy (bo montuje się tam standardowe P21W), możesz też kupić żarówki pomarańczowe z symetrycznym rozstawem bolców (do dostania na allegro, czasem w sklepach motoryzacyjnych) i włożyć w stare oprawki, ewentualnie spiłować jeden bolec w zwykłej pomarańczowej P21W i wtedy wpasować ją w zwykłą oprawkę.
mechcom - 1 Lis 2009, 10:08
jak załozysz białe zarówki to kierunki beda wygladac jak by na biało swieciły
kup pomaranczowe cena ok 1.5-2zł za 1szt a wyglada lepiej
yarbin - 1 Lis 2009, 10:13
luk-90, ja miałem standardowe lampy przyciemnione sprayem (spray tuning by MikołajR) i zwykłe pomarańczowe żarówki dawały żółte światło, prawie bez różnicy w stosunku do ori. Jeśli zdecydujesz się na helle, to one są ztcw tak zaprojektowane, żeby przy "białej" żarówce świecić jak należy.
mechcom - 1 Lis 2009, 10:17
yarbin napisał/a: | to one są ztcw tak zaprojektowane, żeby przy "białej" żarówce świecić jak należy. |
no i tu bym sie kłucił z Tobą bo na białych zarówkach to na biało swieci
bidżej - 1 Lis 2009, 10:17
w żadnym razie, biała żarówka świeci w helli na biało - jak we wstecznym :yyy:
yarbin - 1 Lis 2009, 11:29
aaa w ogóle to się chyba jeszcze nie obudziłem jak to pisałem, przecież w standardowych lampach są białe żarówki, żeby było żółte światło i takie też zostawiłem po przydymieniu lamp, a do helli trzeba włożyć żółte. sorry za zamieszanie
Marcinowaty - 1 Lis 2009, 12:02
http://moto.allegro.pl/it...yginal_tan.html
za nieduże pieniądze dymionie możesz kupic. Obejrzyj dokładnie zdjęcie..
luk-90 - 1 Lis 2009, 12:47
od jednego forumowicza mogę kupić ori za 70 dych, czy się opłaca??
@UP Wysłałem maila do właściciela tej aukcji
BerciQ - 1 Lis 2009, 12:56
ja kupiłem lampy Ford albo Hella z org. dymionym kierunkiem, ale bez wkładu. Wkłady zostały ze standardowych lamp. Tak jak piszą wyżej, jeśli nie przyciemniasz sprayem a kupujesz orginał, to musisz wymienić żarówki kierunków na pomarańczowe. W przeciwnym przypadku masz białe migacze
Darkmessiah - 13 Gru 2009, 14:10
Wystarczy trochę foli do szyb , 1 godzinka roboty i lampy masz przyciemnione znaczy się kierunki same, i bez zmiany żarówek świeci tak jak powinno:)
BerciQ - 13 Gru 2009, 14:28
Darkmessiah napisał/a: | Wystarczy trochę foli do szyb , 1 godzinka roboty i lampy masz przyciemnione znaczy się kierunki same, i bez zmiany żarówek świeci tak jak powinno:) |
ale ja mówie o orginałach z dymionym a nie o przerabianych.
MARIUSZ.B - 13 Gru 2009, 22:56
Tak wygląda lampa przyciemniona folią:
bidżej - 13 Gru 2009, 23:07
a tu różnica folia-hella:
(fotka była robiona do ogłoszenia stąd podpisy )
MARIUSZ.B - 13 Gru 2009, 23:39
Chciałem aby Ci od przyciemniania szyb zrobili mi moje świata tak folią (tzn. przyciemnili sam pomarańcz kierunku) Jeden się nie podjął drugiemu się nie udało chyba sam będę musiał kiedyś spróbować.
bidżej, super Ci wyszło.
bidżej - 13 Gru 2009, 23:43
MARIUSZ.B, sam zrobisz bez problemu. potrzeba tylko ostrego nożyka, miękkiej plastikowej szpachelki i pewnej ręki
MARIUSZ.B - 13 Gru 2009, 23:57
Lampa mk4/5 jest mocno zaokrąglona i w tym jest problem.
JSM - 14 Gru 2009, 08:26
Jakoś do tej folii nie jestem przekonany. Kiedyś w skuterze jeszcze bodajże przyciemniałem folią to się odkleiło. Wkurzyłem się, zakupiłem sprey i o wiele lepiej poszło. Bez pęcherzyków itd Tylko że folię w razie jakiś problemów np. z policją można odkleić, gorzej z farbą... Ta folia za 10 zł na allegro styknie ?
rapet - 14 Gru 2009, 12:06
panowie na aledrogo macie folie do lamp wszystkie kolory folia termokurczliwa naprawde fajnie sie nie robi lampy mi przyciemnienie przodu z halogenami i tylnych lamp zajeło ok godz , fajnie sie naciaga po pod grzaniu opalarka i czy okrągła czy konciata z reszta sami zobaczcie jak wyszlo u mnie http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=44454
a tu filmik jak to sie robi
http://www.youtube.com/wa...feature=related
nic trudnego dobra rada robić to na aucie nie ściągać lamp dużo łatwiej
odyniec - 14 Gru 2009, 15:31
JSM napisał/a: | Jakoś do tej folii nie jestem przekonany. Kiedyś w skuterze jeszcze bodajże przyciemniałem folią to się odkleiło. Wkurzyłem się, zakupiłem sprey i o wiele lepiej poszło. Bez pęcherzyków itd Tylko że folię w razie jakiś problemów np. z policją można odkleić, gorzej z farbą... Ta folia za 10 zł na allegro styknie ? | a wiesz co to rozpuszczalnik nitro?
a tak w ogole jak ja jezdze z przyciemnionymi kierunkami z tylu od 2 czy 3 lat, tak nikt mi nigdy o to uwagi nie zwrocil...z glowa dobrze zrobione prawie sie od fabrycznego nie rozni.
JSM - 14 Gru 2009, 17:15
Cytat: | a wiesz co to rozpuszczalnik nitro?
a tak w ogole jak ja jezdze z przyciemnionymi kierunkami z tylu od 2 czy 3 lat, tak nikt mi nigdy o to uwagi nie zwrocil...z glowa dobrze zrobione prawie sie od fabrycznego nie rozni. |
Masz spryem czy folią? Bo ja mam ciągle jeszcze sprey do lamp i się zastanawiam czy nie psiknąć tego
MARIUSZ.B - 14 Gru 2009, 18:21
No proszę jak się dobrze poszuka to wyszystko jest http://www.foliedolamp.yoyo.pl/
rapet - 14 Gru 2009, 19:39
Dokładnie u niego brałem tylko ze na allegro coś chyba po 5zł za arkusz 25x50cm
Darkmessiah - 14 Gru 2009, 20:41
MARIUSZ.B napisał/a: | Chciałem aby Ci od przyciemniania szyb zrobili mi moje świata tak folią (tzn. przyciemnili sam pomarańcz kierunku) Jeden się nie podjął drugiemu się nie udało chyba sam będę musiał kiedyś spróbować. |
nie ma najmniejszego problemu sam dasz radę, a jak nie to ja Ci zrobię
ja już drugi raz przyciemniałem swoje lampy, jak wiadomo nie jest to co oryginał ale nie stać mnie w obecnej chili na oryginalne lampy a kawałek folii i godzinka czasu i zrobione:)
mój efekt: (myślę że nieźle wyszło)
[ Dodano: Pon Gru 14, 2009 20:48 ]
a jeszcze takie pytanie mam, widziałem tam na fotkach że gość miał przyciemnione przednie lampy, czy nie doczepią się misiaczki do tego? też bym sobie tak zrobił ale zastanawiam sie nad tym właśnie
odyniec - 14 Gru 2009, 21:18
JSM napisał/a: | Cytat: | a wiesz co to rozpuszczalnik nitro?
a tak w ogole jak ja jezdze z przyciemnionymi kierunkami z tylu od 2 czy 3 lat, tak nikt mi nigdy o to uwagi nie zwrocil...z glowa dobrze zrobione prawie sie od fabrycznego nie rozni. |
Masz spryem czy folią? Bo ja mam ciągle jeszcze sprey do lamp i się zastanawiam czy nie psiknąć tego | spray
luk-90 - 23 Sty 2010, 20:19
Dobra poszedłem za głosem portfela i przyciemniłem kierunki folią. Po przewertowaniu kilku stron internetowych oraz merytorycznej wiedzy bidżeja(dzięki ) , zabrałem się do roboty kilka dni temu, oto efekt
Przed
Po
lewa lampa ładnie na maxa wyszła , żadnych bąbli, idealnie na linii świateł, prawa ciut gorzej, ale i tak uważam, że nieźle jak na pierwszy raz. W razie jakiś problemów po prostu ją oderwę i tyle .
Jutro, albo pojutrze wrzucę fotki lamp w aucie w moim temacie
bidżej - 23 Sty 2010, 20:20
|
|