Forum FiestaKlubPolska -

Sport w FKP - 46 Barbórka Warszawska

MONIA - 26 Lis 2008, 23:06
Temat postu: 46 Barbórka Warszawska
Jak w temacie ..miało nie być a jest :ok:
Zapraszam do kibicowania,robienia fotek,przemarznięcia bo warto :ok: W tym Roku gwiazdą Pani Karowej będzie Tommy Makinen...

Dokładniejsze info na temat Rajdu http://wwww.rajdbarborka.pl/
Ja zaczynam od Żerania,przez Cytadelę i kończe na Pani Karowej focić focić :V: :V:

trzeci - 4 Gru 2008, 00:54

Temat przenoszę do bardziej odpowiedniego działu a korzystając z okazji zamieszczam poniżej info/prośbę które otrzymaliśmy od Fundacji "Bractwo Rajdowe".

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podczas tegorocznego Rajdu Barbórki, najlepszy polski kierowca rajdowy ubiegłego sezonu, Kajetan Kajetanowicz, będzie ustanawiał rekord czasu przejazdu Odcinka Specjalnego Bemowo.
Próby pobicia tego rekordu odbywać się będą w kolejnych edycjach Rajdu Barbórka.
Masz niepowtarzalną szansę uczestniczenia w tym wydarzeniu w roli pilota, jadąc profesjonalnym rajdowym Mitsubishi Lancer EVO IX.
Na rozpoczętej właśnie aukcji na Allegro (LINK), masz szansę wylicytowania całego pakietu, dodatkowo wraz z dwoma noclegami w stolicy, dwoma karnetami na trybunę kultowego Kryterium "Karowa", oraz dwoma zaproszeniami na wieczorną imprezę "Bractwa Rajdowego" w tawernie "Czarna Perła".
Na imprezie niecodzienni goście i niecodzienne atrakcje.
Całośc zysków z aukcji Fundacja "Bractwo Rajdowe" Fundacja przeznacza na promocje i organizację przyszłorocznego Samochodowego Pucharu Osób Niepełnosprawnych, którego szczegóły znaleźć będzie można na stronie www.bractworajdowe.pl
Uprzejmie prosimy o zaangażowanie się Państwa w naszą inicjatywę, w formie promocji aukcji na Allegro.
Pozdrawiam Paweł Ciurzyński

Oprócz powyższego Fundacja "Bractwo Rajdowe" organizuje w czasie Warszawskiej Barbórki akcję pod hasłem "Pojedynek".
Rywalizować w nim będą Bartek Lenart (kierowca), 23-letni student Uniwersytetu Śląskiego (od 3 roku życia w 100% niewidomy) oraz tegoroczny rajdowy v-ce mistrz Polski, Kajetan Kajetanowicz.
Ten ostatni podczas "Pojedynku" będzie miał całkowicie zaklejoną szybkę w swym kasku. Pilotem Bartka w tym Pojedynku będzie Maciej Wisławski, zaś pilotem Kajetana, Paweł Ciurzyński.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Patrycjan - 4 Gru 2008, 11:06

Oficjalne oświadczenie ze strony organizatora:
Cytat:
OŚWIADCZENIE

W związku z informacją, która pojawiła się w niektórych mass-mediach na temat bicia rekordu Bemowa przez Kajetana Kajetanowicza podczas trwania Rajdu Barbórka, organizator stanowczo zaprzecza, aby taka próba w ramach rajdu miała się odbyć. Niemożliwy jest bowiem jakikolwiek przejazd z pomiarem czasu przez osoby nie posiadających licencji sportowej.

Organizator nie bierze na siebie także odpowiedzialności za działania osób trzecich prowadzących licytację na portalu Allegro.pl.

stafcio - 4 Gru 2008, 11:36
Temat postu: Re: 46 Barbórka Warszawska
MONIA napisał/a:
gwiazdą Pani Karowej będzie Tommy Makinen...

uuuuuuu aaaaaaaaaaaaaaaaaa

zefir - 4 Gru 2008, 12:29

zreszta w aukcji poprawili sie ze to ma byc jazda pokazowa ;D
Bartek - 5 Gru 2008, 01:24

hej

troche zamieszania z tym wyszlo,
ale tak to jest jak sie robi cos na szbko.

zapraszam na stoisko fundacji. sam "pojedynek" to wiadomio troche symbol i medialna sprawa,
ale bez tego nie bedziemy w stanie realizowac planow fundacyjnych.

jak ktos z FKP bedzie, to dajcie znac.:) tam na miejscu oczywiscie.
nie sadzilem że i tutaj trafia te informacje.:-)

a1topgear - 6 Gru 2008, 10:33

Ja po przeczytaniu relacji od deski do deski tez sie pisze na takie cos;)
stafcio - 7 Gru 2008, 21:02

a ja bylem przekonany ze rajd bedzie wczoraj. zawsze babrorka byla od razu po barbary 4.12. ciekawe czy bedzie impreza naglosnionna w mediach.
btw. podobno ma kosztowac wejscie na karową...29pln

Małgorza - 8 Gru 2008, 16:46

stafcio napisał/a:

Zgadza się:
Cytat:
Bilet jednorazowy OS Karowa 29 zł
Upoważnia do: jednorazowego wejścia dla 1 osoby na OS Karowa

http://wwww.rajdbarborka.pl/?mid=4&page_id=109

MONIA - 11 Gru 2008, 23:42

stafcio napisał/a:
a ja bylem przekonany ze rajd bedzie wczoraj. zawsze babrorka byla od razu po barbary 4.12. ciekawe czy bedzie impreza naglosnionna w mediach.
Za to Magurski się poodobno nie odbędzie :fox: pewnie będzie tak jak z Barbórką ...nie nie nie a jednak tak :ok: czy ktoś się szykuje na czerwoną trybunę???..Dostałam zaproszenie i nie omieszkam skorzystać :ok:
zefir - 12 Gru 2008, 09:36

ja sedziuje rajd w lodzi :/ w sobote
Gilgamesz - 12 Gru 2008, 09:39

Zefir , co za rajd ?
Skfarek - 12 Gru 2008, 10:48

A Maciek Polody będzie jechał gościnnie na Karowej w końcu?
zefir - 12 Gru 2008, 13:02

na retkini od 9 do 14 chyba ;)
MONIA - 12 Gru 2008, 22:40

Skfarek napisał/a:
A Maciek Polody będzie jechał gościnnie na Karowej w końcu?

ma jechać jutro się okaże ;)

2smart - 12 Gru 2008, 22:44

a ze tak niesmialo spytam

kryterium asów - czyli nasza kochana pani karowa

o której sie tam zabawa zaczyna ??

Pozdr

MONIA - 13 Gru 2008, 21:54

uhuhuuu powiem tak było zajebiszczo :V: Pozdro dla KUI3A widzianego na Żeraniu,Bemowie i Pani Karowej .P.S. Ależ się wierciłeś na Karowej,ciężko fotkę Ci było zrobić :V:
trzeci - 14 Gru 2008, 13:41

Noooo kochani, opisywać wrażenia i wrzucać foty :-)
Na razie wiem tyle, że Barbórka wygrana przez Kuchara :zwyciężca: + parosekundowe relacje w TV które udało się zobaczyć.
Pozdro ...

Żółwik Tuptuś - 14 Gru 2008, 16:10

Motyla noga dawać foty i opisy :hammer:
Prezio - chwalisz sie że masz telewizor żeby mi dosrać tak ? :fox:

MONIA - 14 Gru 2008, 17:23

nie krzyczeć!!! fotek jest 520 po wstepnej selekcji :9: dajcie wybrać troszkę ....i rozmarznąć po 12 godzinach kibicowania :devil:
KUI3A - 15 Gru 2008, 00:14

polecam zajrzeć na itvp.pl tam jest relacja z karowej, a z czasem pewnie pokaże się z całego rajdu.

Wrażenia... cóż

Kuchar zniszczył wszystkich na Karowej, pojechał totalnie bezbłędnie, widać było perfekcyjne przygotowanie, auto też super zestrojone, jechał jak po sznurku

Reszta pozostawiła spory niedosyt, nie wiem czy to przez to, że cholernie przemarzłem, czy może jakoś tak wyszło, brak takich zawodników jak Hołek, Kuzaj czy Bouffier był mocno zauważalny i niestety dał się we zaki. Poza tym było sucho, co niestety dodatkow w ujemny sposób wpłynęło na atrakcyjność widowiska.

Przejazd Makinenena NO COMMENT, nawet na próbnym było widać jaki skill ma ten gość, podejrzewam, że jechał na pół gwizdka bez żadnego spinania się (wsiadł do rajdówki właściwie prosto z lotniska, bo mu się samolot spóźnił) ale spokój i precyzja z jaką prowadzi auto jest właściwie trudna do opisania, to trzeba zobaczyć

Brook - 15 Gru 2008, 16:03

Ja oglądałam całą Karową na żywo w tvp sport i powiem, że bardzo mi się podobało :yes:

dla mnie wygrał Sołowow, pomimo braku koła dojechał do końca :ok:

Patrycjan - 16 Gru 2008, 02:34

Byłem, widziałem, dzielę się.
Żerań - niestety zmienili trasę przejazdu. A miałem nadzieję na efektowne nawroty pod żelbetowymi konstrukcjami. Zimno i wietrznie, widoczny krótki odcinek trasy. Nikt nie chciał skakać przy pokonywaniu wału :twisted:
Karowa:
Kuchar pojechał pięknie, precyzyjnie, bez błędów. Jednak Makinen był klasą samą dla siebie, wszystkie inne przejazdy były jak "miotające się małe kundle przy dojrzałym wyżle". Perfekcja w każdym calu, wykorzystanie każdego centymetra drogi, którą być może widział pierwszy raz w życiu. Po prostu poezja prowadzenia samochodu.
Sołowow zaprezentował efektowny przejazd na trzech kółkach z ławicą iskier w tle. Felga rozczłonkowała się na mojej wysokości, a jej odłamki zbierali dopiero po ostatnim przejeździe.
Polody przyjechał za to chyba, żeby się przejechać rekreacyjnie w górę i w dół, a jakby mu tego było mało, to powtórzył sekwencje góra-dół. Poślizgów na miarę najlepszego polskiego driftera to na Karowej w tym roku nie było.
Bardzo podobała mi się jazda jednego z Legacy (niestety nie wiem kto go prowadził). Czysto, technicznie, a jednocześnie trochę bokiem :yes:

Kilka zdjęć z imprezy:

Jamzy - 16 Gru 2008, 08:54

Witam.

Ja akurat pracowałem przy 46 Rajdzie Barbórki - Komisja Techniczna, także za dużo czasu nie miałem na oglądanie odcinków, ale Karową już tak :)

Ten Legacy o którym wspomina Patrycjan to załoga Szymański/Latosek - to ich debiut na rajdowych trasach, ale dobrze znani są z KJSów z W-wy i okolic ;)

Co do innych załóg:
Kajto/Wiślak - wg mnie I miejsce za to, że od początku na Karowej pojechali dla publiczności.
Sołowow/Baran - II miejsce za walkę do końca.
Szymański/Latosek - III miejsce za pokazanie co może nie najnowsza i nie najmocniejsza rajdówka.
Stec/Madej - jazda szybka i dość widowiskowa.
Big Mak - jak zwykle piękna płynna jazda.
Oleksowicz/Obrębowski - jazda na dwóch kółkach.
Kuchar/Dymurski - pojechał szybko, typowo na czas.

Pozdrawiam
Jakub