|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [Inny] Opel Vectra German Style
Fordon - 25 Lip 2008, 13:21 Temat postu: [Inny] Opel Vectra German Style 1. NICK: Fordon
2. IMIĘ: Konrad
3. MODEL: Vectra
4. WERSJA: niska i szeroka
5. ROCZNIK: 1997
6. SILNIK: ECOTec
7. OPIS AUTA: Auto brew pozorom nie jest jakies przestronne (na co wskazuje bryla auta), za to ma pojemny bagaznik (bardzo pakowny z maly a w sumie duzym minusem, a to dlatego ze zawiasy chowaja sie do srodka). Auto odkupione w bardzo dobrym stanie, dobrze wiem co tam bylo robione.
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne:pakiet stylizacyjny od Irmscher-a tj. dokladka zderzaka przedniego + progi i500, kierunki In-pro, lampy przod po lift, lampy tyl Hella wiBe, Felgi Borbet "T" 16x9" wraz z oponami 215/40R16 Toyo Proxes T1R, pod maska rozporka kielichow firmy Wiechers (cy jak to sie pisalo) lakierowana plastikwa pokrywa silnika pod kolor auta.
b. mechaniczne: "poluzowany" uklad wytdechowy Malon DTM,4x tarcze przod nawiercane Brembo +klocek pagid, zawieszenie kpl. Weitec (amory + sprezyny) tyl zawieszenia z regulowana wysokoscia.Slupek z carzone w ktorym sa osadzone 3 dodatkowe zegary,slupki obszyte w skorze dzieki S-audio Bydgoszcz,w tyk kierownica oraz mieszek zmiany biegow.
c. audio:8 glosnikow fabrycznych + Pioneer z DSP (DEH-P9300R) w 13 pasmowym korektorem & 3 x RCA. mi wystarczy
d. inne: masa czasu,kasy jak i serca zostalo wlozone przez Stelmiego i teraz przezemnie
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: dokladka tylna zderzaka Irmsher (szkoda ze prawie nie osiagalna do otrzymania), pomalowac a raczej zamaskowac pare zadrapan ktore psuja calosc.
b. mechaniczne: CAI i filtr Fujita
c. audio: bez zmian
d. inne: gruntowna konserwacja podwozia (jak sie dba tak sie ma)
FOTO:
Fot ciag dalszy nastapi pozniej
trzeci - 25 Lip 2008, 13:35
Fajny Łopel
Wrzuć Konrado, tego linka gdzie można głosować na Twoje auto - podbijemy Ci trochę punkty
Pozdro ...
pP - 25 Lip 2008, 13:39
coś z innej beczki ale jest <ok>, może nowy silniczek ??
emceha - 25 Lip 2008, 16:27
Spoko furacz tylko ta dokładka do przedniego zdesia burzy linię boczną (jest niżej niż progi) i trochę dziwnie to wygląda Tył ciut niżej i będzie gites. Ogólnie ok Plus za pakiet Irmka bo to chyba najlepszy nadworny tuner Opla
Fordon - 25 Lip 2008, 19:00
http://www.wojnapp.pl/uczestnicy/14,opel-vectra
stronka do wojny PP
Tu raczej odpada opcja swapa wole zeby sie to tylko przemieszczalo, takie auto do przemieszczania sie na co dzien chociaz hmmm w garazu stoja 2 silnik do Opla odpowiednio 2,5 i 3.0 V6
Do serii brakuje temu silniczkowi tylko 12,4 Nm tylko bo moc ma nominalna.
Na foto tak wyszla ta dokladka jak by byla o wiele nizej od progow a one sa wlasnie na rownej wysokosci z dokladka przednia
Heble przod i tak samo bede mial zrobione tylne bo jest masakryczna roznica w hamowaniu.
No i teraz w towarzystwie ITR-a GaRaz Race Team
mareno - 25 Lip 2008, 19:16
prezentuje sie zacnie. fajna, bo nieprzekombinowana. przydalaby sie tylko wieksza moc i wtedy bylaby git bajera.
Laskosz - 25 Lip 2008, 21:34
hehe na prośbę obecnego właściciela piszę komenta
nie no co tu dużo mówić można zazdrościć bo podobają mi się te autka
MONIA - 26 Lip 2008, 01:54
niooom Drodzy Państwo głosować na lalunie Fordona! Po małej agitacji na NKP % skoczyły na 3 a czasu mało zostało...
P.S. Fordon wystawię Ci fakturkę
[ Dodano: Sob Lip 26, 2008 20:37 ]
yeeeee jest pierwsze 10!!!
Dila - 6 Sie 2008, 22:07
opelek calkiem mily fajne alu i biale lampy z tylu
MONIA - 6 Sie 2008, 22:17
9-te miejsce ...
Fordon - 6 Sie 2008, 22:29
MONIA napisał/a: | 9-te miejsce ... |
Wiem wiem a to dzieki ludziom z Vectra Unlimited Niedugo sesja 2 germanow bedzie...
Vectry i Astry GSI.
Brook - 6 Sie 2008, 22:30
Fordon, furka nieźle się prezentuje
powodzonka w użytkowaniu
pP - 6 Sie 2008, 22:59
Fordon napisał/a: | masakryczna roznica | zapomnialeś dodać, że w ścieraniu klocków też
pawel2062 - 6 Sie 2008, 23:56
Mojej mamie się podobają te Vektry...
No ale ta mnie się też podoba
Powodzenia i dobrego użytkowania:)
Mafios - 7 Sie 2008, 00:38
widzialem na zywo ta vectre musze przyznac ze sie prezentuje niesamowicie
Fordon - 7 Sie 2008, 15:30
brabusss napisał/a: | Fordon napisał/a: | masakryczna roznica | zapomnialeś dodać, że w ścieraniu klocków też |
A to jest nie wazne najwazniejsze jest bezpieczenstwo.
Mafios napisał/a: | widzialem na zywo ta vectre musze przyznac ze sie prezentuje niesamowicie |
Aj tam gadasz takie malenstwo hehe
kurtus - 7 Wrz 2008, 12:41
bardzo gustownie zrobiona vektrynka .Gdy zobaczylem miniaturki zdjec odrazu chcialem napisac ze z lexusami to zj....eś .Ale to nie sa typowe oklepane lexusy cale szczescie. Odemnie 10 na 10
Piesek - 7 Wrz 2008, 13:05
to nie gej luki to sa cleary
kurtus - 7 Wrz 2008, 21:33
Piesek napisał/a: | to nie gej luki to sa cleary |
witaj
Arkadius - 8 Wrz 2008, 06:41
Konrad, pochwal się coś tam wygrał na wojnie
Edit, nie zauważyłem że już się w innym temacie chwaliłeś
gratulejszyns
Fordon - 19 Sty 2009, 20:05
Mala aktualizacja tematu
Tak wiec w wojnie P-P Vectra zajela 4 miejsce (klasa VAG & German Cars)
Najwiekszy szal narobilo Nitro w bagazniku
Impreza ogolnie udana chodz po takim weekendzie czlowiek zmeczony jest (warto bylo)
Foto zegarow jak wygladaja na teraz wykonczone.
Z ciekawostek to udalo mi sie wkoncu dorwac tylna dokladke zderzaka od Irmscher-a (bialy kruk) wyglada identycznie jak na zalaczonym foto, na swojej pokaze jak pomaluje i zaloze, no i zeby nie bylo nudno to oprocz Borbet T 16x9" doszly jeszcze Borbet T 17x8" (tylko i wylacznie na wystawy)
Foto felg najszybciej jutro
No i ananasek ktorego znalazlem na allegro tj podrobka mojej Vectry
Pozdro
MONIA - 19 Sty 2009, 20:15
niooom braciszek już się wystraszyłam że Viki na czarno "przefarbowałeś"
kostek88wjcz - 19 Sty 2009, 23:48
gratuluje widze ze kobiety fura przyciaga a to sie ceni :P
Żółwik Tuptuś - 19 Sty 2009, 23:54
Gratuluję
Ten model Vectry wyprzedzał designem epokę w której powstał o lata świetlne , a w Twoim wykonaniu mi się naprawde bardzo podoba .
Kostek - młody jesteś to wybaczam , ale naucz się że auto designem przyciąga szlaufy i balchary . Kobiety to przyciąga driver albo auto w ruchu .
kostek88wjcz - 20 Sty 2009, 00:02
Żółwik Tuptuś napisał/a: | młody jesteś to wybaczam , ale naucz się że auto designem przyciąga szlaufy i balchary . Kobiety to przyciąga driver albo auto w ruchu . | wiem wiem "smieje sie "
Fordon - 20 Sty 2009, 15:07
MONIA napisał/a: | niooom braciszek już się wystraszyłam że Viki na czarno "przefarbowałeś" |
Nie no przestan, to tylko pogladowe foto
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Ten model Vectry wyprzedzał designem epokę w której powstał o lata świetlne , a w Twoim wykonaniu mi się naprawde bardzo podoba . |
A dziekowac kolego dziekowac, jeszcze pewnie nie jednym zaskocze Cie
Nawet wujek LOY podeslal mi swietnego linka do autkcji z wnetrzem Recaro od angielskiej GSI a europejskiej I500 (w ktorej to nie wystepowaly takowe fotele oraz kanapy).
Ogolnie czekam az najomy sprowadzi takowa GSI z anglii bo w ciekawej kasie moge miec takowy zestaw.
kostek88wjcz napisał/a: | gratuluje widze ze kobiety fura przyciaga a to sie ceni |
W jakis tam sposob tak ale to jak Zolwik napisal, a na wojnie P-P dziewczyny byly nie odzowna czescia aut
P.s wieczorem foty borbet
Laskosz - 20 Sty 2009, 16:26
Kombinuj dziewczyno ale nie śmiej się z tej co ktoś chciał upodobnic do twojej kasy mu brakło chyba bo na obszycie zagłówków nie starczyło
Fordon - 20 Sty 2009, 16:53
Laskosz napisał/a: | Kombinuj dziewczyno ale nie śmiej się z tej co ktoś chciał upodobnic do twojej kasy mu brakło chyba bo na obszycie zagłówków nie starczyło |
Nie tyle co sie smieje co bardziej jestem zniesmaczony podrobka, ale wiem ze aby miec taki zestaw dokladek (samych dokladek) trzeba liczyc 1700zl w uzywce, w ASO jest dostepna sama dokladka przod za bagatela 1300zl :yyy: a dzie do tego zawias cheble, lampy tyl, ori lampy przod z polifta...
No i obiecane foty felg
Pozdro
[ Dodano: Pią Maj 15, 2009 20:53 ]
No to maly Up :

No i takim oto cudem mam juz kpl pakiet Irmsher-a.
Wszystko co Vectra wymaga teraz to juz srutututu eksploatacyjne, ktore sa na bierzaco robione. Auto bez zarzutow, warto bylo dac sporo wiecej za nia niz wynosila jej wartosc rynkowa.
Tak wiec do zobaczyska na zlocie
Laskosz - 15 Maj 2009, 22:23
kurde piękna jest taką VIKI to mógłbym mieć
Piter - 15 Maj 2009, 23:20
Qrde nigdy nie patrzyłem na te vectry w kategoriach piękności, zresztą jak na większość aut tego segmentu. Swoje też.
Ale ona fajna jest. Powiedział bym hmmmm, smaczna
essien - 30 Lis 2009, 09:25
konserwowałeś podłoge?
Fordon - 30 Lis 2009, 20:53
Tak cala karoseria stala na kozlach zawias wykrecony byl i wszystko recznie bylo konserwowane, i pozniej skladane, jeszcze zostalo mi zalanie profili zamknietych jakims cudem wiankiem po mimo ze rudej nie ma w porownaniu do poliftingowych ...
essien - 30 Lis 2009, 23:47
u mnie tez na razie zero rudej dlatego chce konserwe zrobic.
m3style - 1 Gru 2009, 18:26
piękne auto
|
|