|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - Naładki na błotniki :)
szef-mk3 - 4 Sty 2008, 21:41 Temat postu: Naładki na błotniki :) Witam wszystkich. Przeszukałem zaległe tematy i znalazłem jeden w którym próbowano dojść do wspólnego wniosku czy do fiestolota mk3 spasują nakładki na nadkola od golfa i nie padła jasna odpowiedź. Więc pytam się Was czy słyszeliście może o takiej kombinacji aby na tylny błotnik założyć plastikową nakładkę przykładowo od Corsy B albo od Golfa II? Bardzo ładnie wygląda to w tych autach nawet w czarnym kolorze, słyszałem że zdobycie nakładek z wersji xr2i jest trudne a nawet bardzo. "Na oko" przysłowiowe najbardziej pasować powinny nakładki od Corsy.Próbował ktoś takiej kombinacji?
Pozdrowienia
odyniec - 4 Sty 2008, 23:17
trudne... wydaje mi się że o wiele łatwiej przyjdzie Ci kupić od xr2i/rs/rst nakładki, niźli dopasować od innych modeli, bo wiadomo... nadkole jednak jest inne. popatrz na allegro, oraz na giełdzie u nas... często ktoś bierze z allegro jakąś na części (Mafios - specjalista w żyletkach), a wtedy już tylko pozostaje Tobie pytać oraz negocjować cenę.
daniel - 4 Sty 2008, 23:31
z golfa II albo III nie pamiętam już, trochę przyciąć, przygrzać opalarką i pasuje
szef-mk3 - 4 Sty 2008, 23:36
No no Z tymi od golfa super sprawa
PUCIO - 4 Sty 2008, 23:50
niezły pomysł masz o demnie 5 punktów ( w skali od 1-4 ) za pomysłowośc i wykonanie
pozdr
Parzych - 5 Sty 2008, 02:56
A odemnie -7 za niefiestowe pierduły...
daniel - 5 Sty 2008, 08:44
teraz to one już są fiestowe
szef-mk3 - 5 Sty 2008, 10:25
Wiec Daniel mówisz że od golfa III spasują po małym tuningu z młotkiem w ręku ?
DziDzia - 5 Sty 2008, 10:31
daniel napisał/a: | trochę przyciąć, przygrzać opalarką |
Raczej piłą (i opalarą) niż młotkiem.
parzych73 napisał/a: | A odemnie -7 za niefiestowe pierduły... |
Co Ty taki fiestowy
pozro
szef-mk3 - 5 Sty 2008, 10:38
Metafora taka w myśl przysłowia "bez młota nie robota" Dzięki za rady i mam tutaj prośbę do daniel, , jeśli możesz to podrzuć kilka fotek tych błotników, byłbym niesamowicie wdzięczny
DziDzia - 5 Sty 2008, 11:48
A.. to spoksik...
pozdro
daniel - 5 Sty 2008, 11:56
wrzucę tylko poszukać muszę a jak nie to zrobię, ja to miałem tak że podjechałem pod sklep i koleś mi pomogł dopasować żeby najlepsze było i nie wiem czy to nie są od golf ale przednie, one miały takie wypustki na listwy boczne ale były na tyle długie że po obcięciu akurat spasowały do fiesty, opalarkę do tego musisz mieć żeby się ładnie ułozyły
kilka zdjęć znalazłem jeszcze, jak chcesz dokładniejsze to zrobię, może nie wszystko mi najpiej wychodzi ale wszystko robię sam i często jest to pierwszy raz no ale człowiek się na własnych błędach uczy
tylna klapę na słupie tak naprostowałem glab
szef-mk3 - 5 Sty 2008, 14:17
Fajna sprawa Dzięki stary i proszę Cię bardzo o zdjęcia z bliska, co gdzie przyciać, gdzie dogrzać, przykleić itd
LOY - 5 Sty 2008, 15:18
a te nakładki panowie to tjuning czy maskowanie rdzy ?.....czemu tylko na tylnych błotnikach
SpiderMAN - 5 Sty 2008, 15:34
imo tandeta zalatuje... mam podobne odczucia jak LOY, maskujesz ruda...
szef-mk3 - 5 Sty 2008, 15:34
No w moim przypadku 2 w 1 Chcę za jednym zamachem zrobić blacharę, fajnie zakonserwować i założyć te nakładki ale na tyle i na przodzie-w golfach II fajnie to wygląda Zastanawiam się jeszcze nad listwami bocznymi od golfika A może i tego ktoś już próbował?
SpiderMAN - 5 Sty 2008, 15:36
Fofi to nie golf... IMO nakladki i zderzaki w kolorze czarnym beda brzydkie jak noc...
szef-mk3 - 5 Sty 2008, 15:37
Tak mówicie? Hmm...narazie to plany także wolę się przekonać na cudzych ewentualnych błędach a nie na moim aucie
daniel - 5 Sty 2008, 15:38
a mnie sie podoba tak jak jest i zostaje może nie wyszło to najlepiej ale ...jest
szef-mk3 - 5 Sty 2008, 15:40
Mi się to u daniel, podoba
LOY - 5 Sty 2008, 15:46
daniel napisał/a: | a mnie sie podoba tak jak jest i zostaje może nie wyszło to najlepiej ale ...jest |
no i fajnie ale w koncu sie nie dowiedziałem ..czy ta nakładka to "palastikowa naprawa blacharska" ? ...i czy w sklepie zabrakło drugiego kompletu ? czy tez efekt z tyłu są z przodu nie -jest zamierzony
daniel - 5 Sty 2008, 16:03
nie to nie jest plastikowa naprawa blacharska , kiedyś była ale zostało to zrobione i z przodu zostaje tak jak jest teraz czyli bez
SpiderMAN - 5 Sty 2008, 16:03
Ja mam do zalozenia nakladki na blotniki, ale przednie z Futury... Bede cos modzil ze zderzaczkami to wtedy zaloze... narazie leza w szafie...
szef-mk3 - 5 Sty 2008, 16:09
Więc reasumując-jeżeli chcemy założyć nakładki na błotniki to próbować najlepiej z nadkolami od VW Golf Temat wyczerpany Dzięki wielkie za info
Danio - 5 Sty 2008, 16:14
LOY - przy niewielkim ubytku błotnika wydaje mi sie to lepszym rozwiązaniem niż spawanie reperatury czy pchanie kitu, jeśli jest dobrze oczyszczone i zabezpieczone to lepiej posłuży, osobiście jednak wole orginał z XR - w tej chwili naprawdę nie ma problemu żeby je kupić ( i to w jakich cenach! - nie to co kiedyś)
a co do tego typu rantów - któryś klubowicz (chyba z Lubelskiego) w takiej niebieskiej fofi z soczewkami, ma wszystkie cztery ranty wpasowane - poszukajcie i popytajcie
powodzenia
szef-mk3 - 5 Sty 2008, 17:35
To chyba ten temat, fotki niestety nie działają :(
http://www.fiestaklubpols...hlight=nakladki
Dzięki za pomoc, jak coś zrobię to pochwalę się efektem w tym temacie
MISIEK - 4 Maj 2008, 12:34
Daniel mógłbyś napisa od które to sa nkładki??czy od 2 czy od 3??Bo widze ze też do 3 sa dwa rodzaje.Jak możesz to skrobnij.Pozdr
daniel - 4 Maj 2008, 14:20
tego to ja nie wiem ... podjechałem pod sklep i tam dopasowałem ale od którego to są to nie wiem
ssarna12 - 4 Maj 2008, 16:07
u mnie w Częstochowie facet robi takie nakładki na zamówienie. Byłem się go pytać to za 4 szt (czarne lub srebne) woła sobie 200 zł. (50 za szt.) to chyba nie jest żle
MISIEK - 4 Maj 2008, 17:17
No fakt cena nie tragedia,tylko liczac jeszcze dojazd do Czestochowy,to mało sie kalkuluje.Nic kupie w ciemno ,a pózniej bede cos kombinował i pasowal,zeby jakos leżało. pozdr..
sulos - 4 Maj 2008, 18:43
podsumuje jednym zdaniem.
Juz byl taki jeden z fiesty chcial golfa zrobic.
Peedro - 4 Maj 2008, 18:46
Za 200 zł to na allegro spokojnie idzie wyrwać nakładki na błotniki i na progi od XRki więc raczej nieopłacalny interes
djsthonka - 4 Maj 2008, 22:38
dokładnie i te od xr w 100% bedą lepiej wyglądać
kmb - 4 Cze 2008, 21:11
ale to wkoncu pasuja te od golfa 3
http://www.allegro.pl/ite...ola_4_szt_.html
czy golfa 2?
http://www.allegro.pl/ite...ola_4_szt_.html
stafcio - 4 Cze 2008, 23:14
jakby sie zebralo parę osób, to mógłbym zacząć robić nakładki na podstawie xr2i z włókna szklanego. nie wiem jaki bylby koszt, bo musialbym zrobic jeden komplet. mam dojscie do materialow, znam sie na technologii i tak dalej. co do specyfiki to mozna się dogadac ( kolor, miejsca montazu, ...)
nie wiem jakby to wyszlo w rzeczywistosci, byc moze wygladaloby choowo, ale moze warto?.
Andrzej_1 - 9 Cze 2008, 19:32
Spróbuj zrobić małą kalkulację i podaj cenę,być może by było warto.
ssarna12 - 24 Cze 2008, 23:14
ja tez poczekam a nóż widelec może być ciekawe
stafcio - 25 Cze 2008, 09:00
czekam na info kiedy bede mogl pozyczyc istniejace progi zeby policycz czas i $ za wykonanie. dam znac na pewno.
pablon - 31 Lip 2008, 22:40
Witam, interesuje mnie od jakiego golfa sa to nadkola. mzsle ze to od 2, bo golfy 3 maja mniejsze nadkola do zderzaka i takie zamierzam przymierzyc :hammer
Na stronie http://sklep.tuning.pl/kontakt.php sa nakadki w cenie 174zl.
Grzembol - 8 Sie 2008, 22:43
kmb, golf mk3 ma takie "sierpy" dosyć którkie są te nakładki. Natomiast MK2 ma nakladki na blotniki dosyć długie, w sumie na calą długość nadkola. Wiem bo sam mialem "dwójkę". Warto kupić jak coś to orginały z Golfa GTI. Używki kupisz już za 50zł za komplet. Jeśli chcesz się bawić w robienie z Forda niemca.
Pozdr.
|
|