Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - co lepsze?

boroos - 3 Wrz 2007, 18:50
Temat postu: co lepsze?
Nie mam za duzo kasy a nie bardzo chce kupowac jakichs chinskich wynalazkow. Ktore byscie wybrali???:
http://moto.allegro.pl/it..._nowy_gw24.html
http://moto.allegro.pl/it...c_kuj_pom_.html
???
A moze cos innego markowego w podobnej cenie?

pawloplus - 3 Wrz 2007, 20:52

ja polecam pioneera
Toshio - 3 Wrz 2007, 20:57

Stary, tylko PIONEER. Ja mam model DEH-P 5800 MP.Rewelacja, teraz jest już jego następca 5900 tylko design nowych modeli mi sie za bardzo nie podoba teraz.Wcześniej miałem DEH - 1600.
Marcin - 3 Wrz 2007, 20:59

pawloplus napisał/a:
ja polecam pioneera

a ja nie, w firmie w gablocie mamy kilka radyjek i pioniery w porównaniu z jvc i kenwoodem wypadają marnie, chodzi mi głównie o dzwięk.

Toshio - 3 Wrz 2007, 21:01

Ale tam gadasz
Marcin - 3 Wrz 2007, 21:02

nie gadam tylko mam porównanie jak poszczególne radia grają
Toshio - 3 Wrz 2007, 21:05

Ja tam polecam Pioneera. Kwestia ustawień itd, doboru głośników.Wszystko robi swoje.
Marcin a jaką markę polecasz?

Marcin - 3 Wrz 2007, 21:10

Toshio napisał/a:
Kwestia ustawień itd

tak ale jeśli masz do porównania kilka radii w tym samym "środowisku" i słychać różnice to chyba o czymś świadczy ;-)

jakbym miał kupować coś dla siebie to bym wybrał kenwooda lub jvc - oczywiście chodzi mi o ta niższą półke

Toshio - 3 Wrz 2007, 21:18

Marcin , a odsłuch był na jednych głośnikach?

Boroos a może dołożysz trochę kasy i kupić coś o piętro wyżej

Marcin - 3 Wrz 2007, 21:24

tak, pisałem o tym wyżej, te same głośniki, takie same zasilanie, ta sama muzyka.
boroos - 3 Wrz 2007, 21:24

no wlasnie nie bardzo chce inwestowac bo ostatnio malo jezdze...mieszkam 400m od pracy wiec chodze na piechote a jak jade gdzies dalej to i tak dziewczyna radio zaglusza :lol: czyli stawiacie na Pioneera. THX 4 HELP
zefir - 3 Wrz 2007, 21:28

tez bym bral Pionka. pozdro
sam mam 4700:D

Toshio - 3 Wrz 2007, 21:32

Ale muza musi być, tylko nie kupuj sony ;-|
Patrycjan - 3 Wrz 2007, 21:37

Zdecydowanie bardziej polecam JVCa. Ma (subiektywne odczucie) dużo bardziej głębokie brzmienie i lepszy dźwięk przy górnym zakresie mocy.
Toshio - 3 Wrz 2007, 21:43

Może tak , o gustach sie nie dyskutuje , ale Pioneer ;-)
kmb - 3 Wrz 2007, 22:03

a jak dla mnie podobna klasa sprzętu i podzespolów, a wybrałbym to co mi sie bardziej podoba. W sumie za te 300 zł to kupilbym jakies uzywane radio a wyzszy model
FiFa - 3 Wrz 2007, 22:19

Ja posiadam deh 3900 czyli praktycznie to samo co 2900 i zdecydowanie go polecam od JVC, bo moim zdaneim JVC zosatł wykonany tandetnie, przyanjmniej na moje odczucie, ale kazdy bedzie chwalił swoje, w pionku jedyny mankament jest taki ze nie ma funkcji mute,a el ogolnie zajebista sprawa
tomekk58 - 3 Wrz 2007, 22:28

polecam pioneera deh mp40 nie duża kasa, bardzo duzo funkcji ale cena powyżej 400 zeta na allegro... ale i tak jeśli jakieś tańsze radio to tylko pionek !
Leon_SSJ - 3 Wrz 2007, 22:52

sluchalem i bawilem sie obydwoma modelami i musze powiedziec ze nie zaciekawe ;/ dorzuc pare zlociszy i kup tego clariona http://moto.allegro.pl/it..._fv_kurier.html niebo a ziemia w porownaniu z tym pionkiem i jvc
mikolaj_r - 3 Wrz 2007, 23:29

Moim zdaniem ciężko w tej klasie cenowej rozmawiać o różnicach w dźwięku(pomijając fakt że każdemu podoba się coś innego, jedni wolą mocne, lekko przebarwione granie pioneera inni naturalne alpine'a), to nie ta klasa. Umówmy się - radio za 300 czy 400 pln nie bedzie służyć do wywoływania jakiś niesamowitych efektów, ma grać czysto i w zasadzie tyle. Moim zdaniem powinieneś zwrócić uwagę na funkcje jakie obydwa posiadają oraz na niezawodność która w moim odczuciu jest lepsza u pioneera(mam już drugiego i żadnych problemów czego nie mogę powiedzieć o JVC). Pioneer jest dosyć wrażliwy na porysowane płyty. Wizualnie bardziej mi się pioneer podoba.
eristoff - 4 Wrz 2007, 23:41

Dwie sprawy :

1) Słyszałem że troche zawodne są te pokrętła w tych nowych modelach pionka,

2) polecam ////ALPINE tutaj taniej ------> http://www.best-media.pl/...31c00747290d56e .

Fakt alpina stówe droższa niż te najtańsze co pokazywałeś, ale to ///ALPINE to juz górna póła, a piknie gro

FiFa - 5 Wrz 2007, 13:41

eristoff napisał/a:
Fakt alpina stówe droższa niż te najtańsze co pokazywałeś, ale to ///ALPINE to juz górna póła, a piknie gro

A jak sadzisz czemu ten alpine jest o ta stowke drozszy ?? boo płacisz własnie stowke za ta firme i moze jaki jeden dodatkowy bajer, a radia to jest praktycznie to samo, w tym przedziale cenowym nie ma zbytnich roznic boo to sa masowki, moze miec przypuszczalnie jedna funkcje wiecej od pionka, ale za to pionek bedzie miał znowu cos czego nei bedzie miał alpine, a zas JVC moze miec to czego ani pionek ani alpine moze nie miec i teraz mozna sie tylko wspierac co lepesze ale to sa masowki i moim zdaniem co najwyzej mozna sie kierowac tym który sie bardziej podoba bo we wnetrzu praktycznie to samo ;)

Leon_SSJ - 5 Wrz 2007, 15:45

niezgodze sie ze kazde radio z nizszej polki gra tak samo... u siebie co podepne inne radio to inaczej gra skrzynia basowa (ze wzmakiem) testowalem juz kilka modeli roznych firm i ogolnie nie podobaja mi sie niskie tony u alpine a np sony i clarion maja je bardzo dobre, pionner troche slabiej. ale zalezy co sie komu podoba jak ktos lubi dynamiczne basowe brzmienie to napewno nie polecam alpine.
maczeta10 - 5 Wrz 2007, 19:23

Nie wiem jak inne ale ja kupiłem Pioneera 2900MP i naprawdę przyzwoicie to gra jestem zadowolony :-) Za te pieniądze nowe radio śmiało można brać i się nie zastanawiać :-)
macziom - 5 Wrz 2007, 22:34

a co myślicie o BLAUPUNKT MP47 lub MP57?
Bazyss - 6 Wrz 2007, 21:23

mam od jakis 4-5lat Pionka DEH-P6300R jak dal mnie wypas sprzecik. teraz mozna juz kupic za normalne pieniążki.
LukaszW - 9 Wrz 2007, 13:42

Pionek? w tym przedziale cenowym? najlepszy? smiech...chyba pod wzgledem ladnego napisu, ale pod wzgledem JAKOSCI dzwieku JVC bije go na glowe, a jeszcze do tego polecalbym Clarionka db-178rmp , wyglad ma cienki, ale bardzo dobry dzwiek. Pionke to moze jest dobry ale w wyzszej polce cenowej
macziom - 9 Wrz 2007, 19:13

No to już wiem co u mnie zagra (albo mi się wydaje, że wiem). Stawiam na blaupunkta mp47 - za obsługę mp3 z urządzeń USB.
maczeta10 - 9 Wrz 2007, 21:44

LukaszW, Ja akurat nie patrzyłem na firmę he dla mnie lepiej grał pionek i dlatego wybrałem właśnie jego :-) Kwestia gustu.
Boss - 11 Wrz 2007, 18:07

Jak dla mnie Tylko ALPINE mialem kilka radyjek w fiscie sony,pionka blaupunkta i stwierdzam ze alpine najlepsze
kmb - 11 Wrz 2007, 22:34

no alpine i clarion to z tych znanych marek zdecydowanie najlepsze radia.
Cysiu - 12 Wrz 2007, 22:14

Ja od ponad roku mam clariona i ani razu jeszcze nie mogę na niego narzekać. Jeździłem po nie wiadomo jakich wybojach i płytka ani razu nie przeskoczyła. Na jakość dźwięku też niema co narzekać. Jedynie ale jakie mam to wygląd. Taki prosty i nierzucający się w oczy, ale przy kupnie pan spytał się mnie czy radio ma grać czy wyglądać to wybrałem to pierwsze i nie żałuje.