|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Apteka u diody :)
diodalodz - 21 Lut 2007, 02:10 Temat postu: Apteka u diody :) A wiec tak . Zaczęło się !!!!
Znowu mam więcej czasu i ruszyły prace przy aucie .
Na 1 ogień poszedł rozrusznik .
A wiec jak zwykle puzzle :
A wiec i trzeba pokazać każda część osobno .
Główka rozrusznika po piaskowaniu :
Przetoczony komutator wirnika
Delikatnie zebrana oś wirnika (głównie z nagarów i rdzy
Umyty i nasmarowany bendiks
Polakierowany korpus rozrusznika wraz z zabezpieczonymi mocowaniami magnesów trwałych
Wirnik wraz z nowym zespołem szczotko trzymacza .
Tylna obudowa wraz z nowa tuleja i wyczyszczonymi punktami masowymi zespołu szczotek
Wirnik wraz z szczotko trzymaczem tylna obudowa i bendiksem .
A tu rozrusznik w całości :
A tutaj narzędzie specjalistyczne Ford nr 30003398483028 czyli kawałek rurki plastikowej o średnicy 35 mm i długości ok 25 mm bardzo przydatny do wsuwania szczotek na wirnik .
A na osłodę świeżo odebrane felgi z lakierni proszkowej . Alumki z 79 roku od mk1 GHIA . Feleczki wypiaskowane wyszkiełkowane położony podkład lakier i bezbarwny metoda piecową .
Tyle z moich relacji . Za kilka dni pojawi sie nowa część o czym ?? Hm TAJEMNICA .
Intel - 21 Lut 2007, 11:40
Znajome mi te felgi ! Ładnie odnowione , wiedzialem ze w dobre ręce pujdą
lehu8 - 21 Lut 2007, 21:00
Świetna robota
Widzę że lubisz sie tak bawić jak ja też zawsze jak cos robie to rozbieram na części pierwsze
Fajne fele 8) dekielki masz do nich?
Laskosz - 21 Lut 2007, 21:07
Niespodziewałem sie takiego efektu kółeczek 8) brawa!
diodalodz - 22 Lut 2007, 00:24
dekielków nie mam tzn mam dwa ale sa w paskudnym stanie . Bede musiał dorobić ale to już głowa naszego kolegi mc Coya
LOY - 22 Lut 2007, 03:28
idziesz w jakosć ...respekt ;-)
felgi bardzo stylowe...wypiaskowana alu czesc rozrusznika pomaluj bo błyskawicznie stlenkuje a szkoda by było ładnej roboty
lehu8 - 22 Lut 2007, 07:01
Podoba mi sie to narzędzie specjalistyczne, fajne wiesz czego ja używam, rurki na baterie z pewnego magnetofonu THOMSON, napewno sie z tym spotkałeś :-D piękny sprzęt 8)
zefir - 22 Lut 2007, 07:53
ajj wkoncu te felgi widze co tyle o nich slyszalem
piekna sprawa i szacun na ulicy
diodalodz - 22 Lut 2007, 12:11
12 cali wie wiem taka wielkość robi wrażenie
*MysterY* - 23 Lut 2007, 17:56
dioda nic mi nie pozostaje jak zyczyc ci powiodzenia! Widz ze ty wiesz wszystko na temat mk1 2 i nie wiem ile jeszcze tego
xr2fun - 23 Lut 2007, 19:23
diodalodz napisał/a: | 12 cali wie wiem taka wielkość robi wrażenie |
10 cali - jeszcze większe
Marcinowaty - 3 Lut 2012, 20:58
Brawo. Rozwiązałeś metodę nakładania szczotek.
mieszko - 3 Lut 2012, 21:06
Marcinowaty, brawo, odgrzałeś zapleśniałego kotleta
kuba87 - 3 Lut 2012, 21:10
ale kotleta żescie odgrzali
van - 4 Lut 2012, 10:18
dioda do tablicy .........teraz proszę się tu wytłumaczyć co od 2007 roku jeszcze wyleczyłeś
diodalodz - 4 Lut 2012, 15:48
Leczę obecnie matiza I przyznaję że jest to jedno z trudniejszych aut w moim życiu.
van - 4 Lut 2012, 21:09
diodalodz napisał/a: | Leczę obecnie matiza I przyznaję że jest to jedno z trudniejszych aut w moim życiu. | jak tak patrze na linki z FB to mi się wydaje że bardziej zamiast robić swoje i leczyć auta to być chciał zostać politykiem
diodalodz - 4 Lut 2012, 21:23
rzeczywistość mnie razi Na starość robię się ultrasem
van - 4 Lut 2012, 21:32
rzeczywistość jest taka jaką sobie sami stworzymy, politycy żadnego kraju w dorobku całej ludzkości nie stworzyli jeszcze nic wartościowego i nigdy nie stworzą
diodalodz - 5 Lut 2012, 00:06
Na Węgrzech zaczyna panować porządek .
van - 5 Lut 2012, 12:27
diodalodz napisał/a: | Na Węgrzech zaczyna panować porządek . | i pewnie chciałbyś zarabiać ich średnią krajową, dostać ich obecną emeryturę, jeździć ich samochodami a do tego siedzieć tak jak grek pod drzewkiem oliwnym i popijać młode wino patrząc tylko na datę udania się po socjal
Stare powiedzenie mówi: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
OT nie dotyczące tematu wytnę za kilka dni w kosmos
diodalodz - 5 Lut 2012, 14:57
Pragnę by nasz kraj był choć troszkę tak dumny jak Węgry. W tym momencie nasze władze podpisują wszystko jak leci a potem ewentualnie pytają o opinię. Ustawa refundacyjna - podpisana i zadyma potem, Acta podpisana zadyma po tym . Teraz biorą się za Polską miedź i srebro. A w ŁDZ jest masowa "prywatyzacja" wszystkiego co jest miejskie.
A co do matiza to jest to jedyne auto które znam, w którym luz przednich łożysk ustawia sie tulejkami A wszystko przez niedoskonałość produkcji części
MikeB4 - 10 Lut 2012, 11:52
Ile masz tych kółek Ghia 12 ? Ja mam 2 sztuki - chyba nawet z dekielkami ;-) I mogę się ich pozbyć ;-P
DziDzia - 10 Lut 2012, 13:19
MikeB4, mogę Ci pomóc w pozbyciu się dekielków
pozdro
diodalodz - 10 Lut 2012, 21:52
mam 4 sztuki 12" jakoś mozemy się dogadać
|
|