Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - BLUEVISION PHILIPS

David - 18 Gru 2005, 12:31
Temat postu: BLUEVISION PHILIPS
Witam.Mam pytanko czy ma ktoś założone takie h4 i jaki jest efekt.Chodzi mi o kolor światła i ogólne wrażenie.A jeśli nie Philips to co polecacie? Pozdrawiam. :fox:
Kacper - 18 Gru 2005, 13:03

Polecam Ci wyszukiwarke na forum, dostępną tutaj:Szukaj
JoeMix - 18 Gru 2005, 13:03

Było nie tak dawno na forum o żarówkach :bad:
FG - 18 Gru 2005, 13:06

Mam takie i potwierdzam ze roznica jest znaczac, zarowno w widocznosci jak i wygladzie, swieca lekko na niebiesko a zarowno w zimie na sniegu jak i na suchyc drogach widocznosc jest po prostu wysmienita, warto wydac taka kase zeby zaoszczedzic na zdrowi i nerwach :)
RKRman - 18 Gru 2005, 17:55
Temat postu: żarówy
CZE :P

spokojnie wystarczą PHILIPSy +30% ok 10-12 zł szt...lub jeśli masz więcej grosza +50%...ale polecam zwykłe wersie a nie jakieś BLUE

;-)

molu - 18 Gru 2005, 18:02

taka:

jest roznica miedzy standardowa zarowka a philipsem gt150 8)

pozdro

SILO - 18 Gru 2005, 18:22

Polecam Philips All Weather, sprawdzone przeze mnie w praktyce (mgle, deszczu i lodzie)
MATEUSZ - 19 Gru 2005, 08:54

porównując klase samochodową forda fiesty i zdarza i i inną klase to fiesta ma super światełka na normalnych żarówkach szkoda kasy na jakieś kosmiczne żarówki
ja porównując moje 4 samochody i kazdy z innej klasy fiesta bije wszystkie na łep
a jeśli macie kipską lustrzanke już i szykuje się wymiana lamp to proponuje żarówki 100w
też sobie takie kiedyś miałem wsadzone jak miałem lipne lampy pojeździłem pół roku a czesto latam nocami to wypaliło mi je do końca i kupiłem nowe za 250zł sztuka z regulacją i teraz jest efekt jak merc Cklasy

FG - 19 Gru 2005, 11:19

To gratulacje pomyslowosci bo 100W sa u nas zakazane ;-|
Chyba że jesteś kierowcą rajdowym

Nigdy nie szkoda inwestowac w cos co zaoszczedzi nam zdrowia i nerwow :-/ Co z tego ze fiesta byc moze ma dobre swiatla jesli w deszczu za przeproszeniem g*** widac

diodalodz - 19 Gru 2005, 11:39

fiesta naprawde ma dobre światła a jeśli piszesz ze gó....o widać to znaczy ze albo masz coś z elektryka albo z kloszami . mi swego czasu fajczył sie powoli przełącznik od świateł (w mk1 nie ma przekaźnika) i tak jechałem po światłach ze słabe ze ford taki i owaki . Upalił sie do końca zmieniłem i nastała jasność .Różnica była ogromna a wszelkie straty pojawiały sie na stykach a ze miałem bluevision nie było widać co sie dzieje bo świeca sie na niebiesko a nie na zóto-czerwony kolor tak jak zwykłe H4 gdy coś nie gra . A pytanko mam nie wiecie gdzie można znaleźć zarówki H4 żółte ??
JoeMix - 19 Gru 2005, 17:00

diodalodz napisał/a:
A pytanko mam nie wiecie gdzie można znaleźć zarówki H4 żółte ??
W markecie albo dobrym sklepie motoryzacyjnym...
_-MoKrY-_ - 19 Gru 2005, 20:17

diodalodz napisał/a:
fiesta naprawde ma dobre światła a jeśli piszesz ze gó....o widać to znaczy ze albo masz coś z elektryka albo z kloszami . mi swego czasu fajczył sie powoli przełącznik od świateł (w mk1 nie ma przekaźnika) i tak jechałem po światłach ze słabe ze ford taki i owaki . Upalił sie do końca zmieniłem i nastała jasność .Różnica była ogromna a wszelkie straty pojawiały sie na stykach a ze miałem bluevision nie było widać co sie dzieje bo świeca sie na niebiesko a nie na zóto-czerwony kolor tak jak zwykłe H4 gdy coś nie gra . A pytanko mam nie wiecie gdzie można znaleźć zarówki H4 żółte ??

możemy sie zamienić :) ja ci wysle moje "żółte" a ty mi swoje BlueVision:)

molu - 21 Gru 2005, 18:24

nie wiem czy bylo moze komus sie przyda: 8)

mam jeszcze jeden skan z testem jakby ktos byl zainteresowany :devil:

Kacper - 22 Gru 2005, 15:25

molu napisał/a:
mam jeszcze jeden skan z testem jakby ktos byl zainteresowany :devil:

wrzuc jak mozesz bo dzis kupuje blue vision komplet philipsa ;/

molu - 22 Gru 2005, 15:59

pozdro 8)

Kacper - 23 Gru 2005, 10:36

Wczoraj kupiłem, komplet żarówek (2xH4 oraz 2 x W5W) kosztował mnie 55zł, światlo jest jasne (zrobilem porównanie do starej zarówki w drugim reflektorze, jak sie schyle nizej to dół lampy zalatuje niebieską poświatą... ale daleko im ogólnie do niebieskiego ! kumpel ma takie za 19,90zł to jemu mocniej na niebiesko świecą, ale ciekawe jak w nocy jezdzi (bo po przeczytaniu tego testu mozna zwatpic).
Ogólnie polecam, poprawia wyglad auta :-D

_-MoKrY-_ - 23 Gru 2005, 10:45

oj można, można :)

już nie wmieniam na siłę, może jak sie jakaś spali, albo znowu mnie coś najdzie :)
troche pojechal po tych żarówkach, trzeba przyznać. Ale wcale bym się nie zdziwił jakby OSRAM był pomysłodawcą i sponsorem testu :)

David - 23 Gru 2005, 21:06

Dziękuję za odpowiedzi.Zamówiłem je na allegro,ale nie mogę się na nie doczekać.Jadą do mnie już tydzień i nie mogą dojechać.Cena sklepowa jest chora więc dalej na nie czekam.Jak ma ktoś zdjęcia to proszę o fotki.Pozdrawiam.
marcus_87 - 2 Lut 2006, 12:03

znalazlem takie porowanie moze sie komus jeszcze przyda, chyba kupie helle za 35zl/kpl na allegro
http://autokacik.pl/showt...=&view=&sb=5&o=

Marcus - 9 Lut 2006, 01:01

Różnica między zwykłymi żarówkami a Bluevision+50% jest ogromna tyle tylko że cena także za zwykłe zapłacisz max 20 zł. a za Bluevision około 100zł
FG - 18 Mar 2006, 17:43

Zapomnieliscie dodac ze owszem maja lepsza widocznosc, ale Żarnik jest krotszy co zmniejsza zywotnosc Zarowek za prawie 100 zl :)

Czasem warto... ale czasem lepiej zastanowic sie czy to nam jest do szczescia potrzebne :D

pawel863 - 22 Gru 2012, 13:13

Bluevision nie są takie drogie :) jeśli dobrze poszukasz na aukcjach to znajdziesz :) ja mam takie w swojej mk5 i efekt jest bardzo dobry jasne światło i super wygląd :)
Puff - 22 Gru 2012, 16:17

Uprzejmie ogłaszam, że tytuł Nekrofila FKP należy od dzisiaj do usera pawel863 :hahaha:
Stunt_Man - 22 Gru 2012, 20:09

i to już od pierwszego postu :-P