|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Gwizdki
Dynamike - 23 Lis 2005, 11:05 Temat postu: Gwizdki Nareszcie dorobiłem się nowych maskownic do lusterek i zarazem udało się wkomponować w nie głośniki wysokotonowe. Teraz wygląda to estetycznie i nie ma nawet porównania do tego co było poprzednio
A wygląda to tak:
Jak wam się podoba?
chary - 23 Lis 2005, 11:21
podoba mi się,wyszło całkiem nieźle
Kowal - 23 Lis 2005, 11:37
Podoba mi sie bardzo ja nosze sie z zamiarem zrobienia czegos takiego jush X czasu !
Udziel jakis wskazówek , czym to pokleiłes , czym pomalowałeś ?
Pozdrowka i gratuluje zrealizowania własnego pomysłu ;-)
molu - 23 Lis 2005, 12:00
Profi
cinot - 23 Lis 2005, 12:21
Super sprawa mam to zrobiona prawie tak samo świetnie słychac.
Gratulujępomysłu i wykonania
Dynamike - 23 Lis 2005, 12:31
Za ostateczny kształt odpowiada mój kolega który pracuje w klinice dźwięku i to on to dopieścił. Generalnie na początku trzeba zrobić dziurke na głośnik, a później troche babrania się ze szpachlą i walki z papierem ściernym. Na koniec matowy lakier no i jest tak jak widać.
To tak w dużym skrócie
Kacper - 23 Lis 2005, 12:39
Fajnie ciekawy pomysł
Kiedyś też nad tym myślałem, ale w mk4 tam jest zaślepka a pod nią śruba...
W kazdym razie gratuluje
michasso - 23 Lis 2005, 16:33
u mnie to tak wyglada tylko lusterka starego typu.
RKRman - 23 Lis 2005, 17:06 Temat postu: syczki
Dynamike napisał/a: | Za ostateczny kształt odpowiada mój kolega który pracuje w klinice dźwięku i to on to dopieścił. Generalnie na początku trzeba zrobić dziurke na głośnik, a później troche babrania się ze szpachlą i walki z papierem ściernym. Na koniec matowy lakier no i jest tak jak widać.
To tak w dużym skrócie |
noooooo klasyka Rocka... delikatnie , czysto , subtelnie...................czyli SMACZNIE ..no i sama firma na dobrym poziomie - od razu widać że żyjesz w dobrej komitywie z w/w kolegą - gratulacje i...
POZDRAWIUAM ;-)
Domino - 23 Lis 2005, 17:56
No panowie zaskakujecie mnie coraz bardziej swoimi pomyslami chyba wezme sie za swoje tweetery i jak to sie mówi zerżne pomysł od was Tylko nie bardzo wiem kiedy sie za to zabrać bo dni coraz krótsze a garażu nie mam więc nie bede sie babrał pociemku
dday - 23 Lis 2005, 18:29
zapodaj jeszcze fotki jak juz zamontujesz we furce
Dynamike - 23 Lis 2005, 18:45
Właśnie przed chwilką wróciłem do domku po dokonaniu montarzu i nieskromnie powiem: klasa Strasznie mi się podoba efekt końcowy, a jak do tego jeszcze zmienie w końcu kiedys te paskudne tapicerki od mk3 na mk4 to normalnie wykończenie będzie prawie jak w mercedesie
Jak dopadne jakieś aparato to pstrykne foty po zamontowaniu, bo mój cyfrak niestety zakończył swoją kariere....
Domino - 23 Lis 2005, 20:58
acha bym zapomniał. Jak rozchodzi sie dzwięk po zamonotowaniu tweeterów w tym miejscu Ja jak na razie mam przyklejone nad wylotami powietrza i dzwięk rozchodzi sie dość fajnie
cinot - 23 Lis 2005, 22:16
Ja mam tak samo zamontowane i dźwię rozchodzi się rewelacyjnie
Dynamike - 24 Lis 2005, 11:20
Michasso, widze że włożyłeś sporo roboty w zrobienie swoich, a efekt można określić mianem ekshibicjonizmu (strasznie rzuca się w oczy), ja wolałem mieć zrobione tak żeby się stosunkowo jak najmniej rzucało w oczy.
No ale każdy robi tak żeby to jemu się podobalo.
A co do dźwięku to też jestem zdecydowanie usatysfakcjonowany.
RKRman - 24 Lis 2005, 12:19 Temat postu: gwizdki CZE
..ja zrobiłem próby z moimi wysokotonówkami.........na 1/3 wysokości słupka licząc od deski - są skierowane prawie na siebie....już kiedyś pokazywałem - CANTON kołnierz stalowy 100 mm więc na pewno troche pomaga w "promieniowaniu" ......aha B.WAŻNE - nigdy nie utawiajcie średnich tonów przed wysokimi wzg. ucha ( przy zestawie 3-drożnym ) tzn ...u mnie dobry efekt wyszedł przy wklejeniu wysokich j/w a średnich ( też fi 100mm ) w okolicach klamki wewnętrznej, oczywiście niskie tony fi 180 na wysokości kieszeni dolnej ..
POZDRAWIAM ;-)
jaco11 - 26 Lis 2005, 23:54
jak dla mnie rewelacje a mam pytanko jakie gwizdki tam sa wsadzone skoro maja taki dobry dzwięk ze aż tutaj je slysze pozdro.....
Bongo - 16 Sty 2006, 13:59
piekna sprawa ja mam zamontowane syczki nad wlotami ale pod kątem 45 stopni mniej wiecej takze dźwięk sie rozchodzi dość dobrze
Ronneby - 16 Sty 2006, 15:28
...ladnie ladnie...:D.......
anglicy sa na tyle leniwi ze w ze sklepach internetowych pod haslem MK3 mozna kupic juz gotowe te środki od nowszysch lusterek...przygotowane wlasnie tak samo jak ty to zrobiłes pod tweetery....tylko wlozyc i grac...
...no ale sam wiem ze nic nie daje takiej radochy jak wykonana o wlasnych rekacha,chocby majmniejsza modyfikacja...
Bongo - 16 Sty 2006, 15:52
gdyby w polsce takie rzeczy byly dostepne to pewnie malo kto by robil tylko wiekszosc by kupila jednak u nas niema tak dobrze i pewnie nigdy nie bedzie
Dynamike - 19 Sty 2006, 15:59
Dzięki temu że u nas nie ma takich gadżetów, to każda fiesta może być na swój sposób niepowtarzalna! A cała satysfakcja w tuningu polega właśnie na posiadaniu czegoś charakterystycznego tylko dla naszego autka.
|
|