Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - POKAŻCIE JAKIE CACKA MACIE W SWOICH AUTACH!!!!

Moby - 18 Paź 2005, 22:51
Temat postu: POKAŻCIE JAKIE CACKA MACIE W SWOICH AUTACH!!!!
Jak mozecie to poślicie fotki ciekawych projektów Ja jak tylko bede mial udostępnioną opcje fotek na forum to wrzuce swoje, ale moze zaczne od opisu swojego sprzętu:

FAJNY.

Gra cudownie, każdy dzwięk super słyszalny. Polecam taką kombinację.

Napiszcie co wy macie fajengo!!!!

pozdro Moby

Mafios - 19 Paź 2005, 08:19

phi ...
Lokmen - 19 Paź 2005, 08:21

no ba, ja mam fajny samochód..... :D
trzeci - 19 Paź 2005, 09:13

Mafios napisał/a:
phi ...

Łokmen napisał/a:
no ba, ja mam fajny samochód.....

Jak na Moderatorów, to dwa "wiele" wnoszące do topicu posty ;-)
Można z nich wnioskować, że Mafios ma sprzęt audio tej klasy że to co poniżej to "phi",
a auto Łokmena samo w sobie jest takim dziełem sztuki , że nie potrzebuje takiego dodatku jak audio. ;-)
Pozdro ...

Mafios - 19 Paź 2005, 09:19

sam widzisz te wypowiedzi sa niczym wiersze same mowia za siebie a tak serio to zaczynaja meczyc mnie takie posty , jakto mowil kiedys RASTA, zacytowal wtedy txt z forum "kupilem sprzed alpharda i jest super pokazcie co macie"
PS.
a ja nie chwale sie sprzetem bo szybko moze mi zginac

Moby - 19 Paź 2005, 10:22
Temat postu: buraki
nie no .. myslalem ze forum poto jest zeby sie dzielic jakimis wlasnymi doswiadczeniami m.in w dziedzinie car audio a jesli jestescie takie kozaki ci co pisżą "phi" itd to moze wyskoczymy na jakies pomiary jakosci dzwieku? albo lepiej nie bo moze wasze radio First i glosniczki 2x milion watt rozjebia moje auto....

ahahaah

Gratulacje

Lokmen - 19 Paź 2005, 10:24

wiesz co jakoś ten twoj temat nie cieszy sie wielką popularnością - wychodzi na to ze chyba nikt nie ma audio w samochodzie albo tak jak twierdzisz każdy ma firsty i nie ma czym sie chwalic... :)
Mafios - 19 Paź 2005, 10:24

bez komentarza ...

jezeli tak Cie to ciekawi jakiego mam firsta to mam :

Pionieer deh 7600 wzmacniacz Pioneer gm-x922 bufer skrzynia magnata compressor 4000 z glosnikiem pionieer KFC WS253 siakies tam glosniki pionka na dzwiach , odtwaracz dvd pionka z wyswietlaczem lcd lenco

wiec first to first

Moby - 19 Paź 2005, 10:31
Temat postu: ;/
nie. poprostu wy wychodzicie z zalozenia ze macie najbardziej zajebiste sprzety na swiecie.
pisząc "phi" i inne bzdury. Gdyby wam na to inteligencja pozwolila (czyt. gdybyście ją mieli)
Napisali byście cos typu: Moim zdaniem nie jest to za dobra konfiruracja sprzetu ja bym zastosował ... , ale nie, bo wy jestescie takiej klasy akustykami ze slowa "phi" oddają całą mądrość waszych myśłi.

Ale wychodzi na to ze chlopaki z którymi konsultowałem calą instalacje z profesjonaljen firmy car-audio (która zajela 3 meijsce na MŚ Polski we Wroclawui) . sie nie znają na robocie. Bo wy jestesci lepsi.

Mafios - 19 Paź 2005, 10:32

moim zdaniem meczace sa takie tematy juz popatrz w archiwum

jezeli jestes na tyle inteligentny to po co sie pytasz czy to dobra konfiguracja jak Ci chlopaki z wroclawia dobrze skonfigurowali ? he :fox: ze normalnie z zachwytu piejesz

Moby - 19 Paź 2005, 10:38

aahaha to skoro jest tyle juz tych tematów to po co sie pakuejsz w kolejny??
a moze ja chcialem komus podrzucic pomysl na sprzęt.

koneic gadki sory ze napisalem to i ze zajolem ci czas bo Musiale sie meczyc i odpisywac na posty, i zurzywac swoja oczywiscie równiez najleprzą klawiature na swiecie....

Mafios - 19 Paź 2005, 10:40

to Pozdrawiamy i topic zamykamy
Lokmen - 19 Paź 2005, 11:22

nie karmić trolla 8)
Artone^ - 19 Paź 2005, 11:49

tylko zauwaz kolego drogi, ze nie kazdy chce chwalic sie swoim sprzetem, bo niewiadomo kto moze zarejestrowac sie na forum i wyjac mu to co ma ... a znalesc dane auto w miescie to jest pikus :]

ja mam pionera z philipsami i magnatami i gra milo dla mojego ucha :]

a co do chlopakow z wrocławia itd, to mimo ze sa niby profesjonalistami, to wsadzili ci max czukiereczek skrzynke do bagaznika :]

pozdro

Moby - 19 Paź 2005, 12:34

skrzynia mi sie podoba jak gra. bo mam porównanie z innymi sprzetami. ale o gustach sie nie dyskutuje. wiadomo ze chialbym glosniki genesis , ale neistety nie mam wujka szejka co mi zasponsoruje car audio ;], a tak wogole to post jest zamkniety.
Kurtus - 19 Paź 2005, 13:21

Moby napisał/a:
skrzynia mi sie podoba jak gra. bo mam porównanie z innymi sprzetami. ale o gustach sie nie dyskutuje. wiadomo ze chialbym glosniki genesis , ale neistety nie mam wujka szejka co mi zasponsoruje car audio ;], a tak wogole to post jest zamkniety.

moj sprzet to 2x13cm DEVIL 88 w drzwiach przednich (okolo 120 rms)
skrzynia ALPHARD z glosnikiem 20 cm i NEONAMI SWIECĄCYMI W RYTM MUZYKI !!! wypas na maxa ,do tego 2 glosniki dibelsi 5cio drozne w tylniej polce 20 cm po 150rms kazdy.Całość zasilana firstem 1800rms 4 kanalowym (glosniki) a skrzynia boshmanem power blaster na mostku 300 watt ,do tego dochodiz jeszcze okablowanie alpharda ze świecącym bezpiecznikiem przy akumulatorze 60cio amperowym !

. Słychac mnie na całym osiedlu

niestety niemam fotek

RKRman - 19 Paź 2005, 13:57
Temat postu: sprzęcik
CZE :P

..temat czytam zamknięty ale jakoś blokady nie widze.... myśle że główni rozmówcy w temacie totalnie sie nie zrozumieli......nastąpiło nie wiedzieć czemu spięcie " na lini" i ogólnie mówiąc kwas gotowy :he: .......
..co do kolegów których dłużej znam - :lol: hehe słowniczek Łokiego jest milusi jak zwykle , kto Go zna wie że to nic złośliwego , po prostu taki jest i sie nie zmieni , Patryk też czasem lubi przywalić z grubszej rurki ...a to że pyszny jak paff ... :lol: hihihihihih to też czasem jego urok.........zapewne jak by posta skleciła długonoga piękność co ma kichowaty sprzęt w autku ale za to mocne "gary" pod brodą ...reakcja byłaby 100% inna ...oczywiście pod warunkiem że koleżanka wkleiła by swoją fotke na tle mizernie grającej Fieściny.....- chłopcy na pewno byliby miliśi dla dziewczyny :ok:

więc prosze - WIĘCEJ UŚMIECHU ;-) ....i życzliwości ...to Nam wszystkim na pewno nie zaszkodzi

PS ....moja podpowiedz dla niezbyt zamożnych : głośniki Magnata+piecyk tej samej firmy - radyjka bez bajerów , nieco starsze modele Clarka czy Alpine można kupić w rozsądnej cenie 500-600 zł.....skrzynka to już skomplikowana sprawa - najlepiej dorobić pod posiadany już zestaw opartą na solidnym głośniku ( cena przyzwoitego 250-400 pln )

POZDRAWIAM :P

Moby - 19 Paź 2005, 14:41

no to moze ja nie jestem tak wyrozumialy na jakies dziwne zarty.
JoeMix - 19 Paź 2005, 16:05

Moby napisał/a:
Ja jak tylko bede mial udostępnioną opcje fotek na forum to wrzuce swoje, ale moze zaczne od opisu swojego sprzętu:

Piszesz to tak jakbyś miał te opcje zablokowaną :he:

Moby - 19 Paź 2005, 16:16
ke??
trzeci - 19 Paź 2005, 16:26
Temat postu: Re: ;/
Moby napisał/a:
ke??

Jak piszesz post, to masz opcję wysłania zdjęcia ze swojego kompa i wklejenia go w post.
Tak jak ja w tej chwili :) Pod spodem białego pola do pisania treści, mam zakładkę wybierz (zdjęcie) i wyślij. A pod nimi kolejność wykonywania :)
Przyjrzyj się , spróbuj i się nauczysz jak każdy z nas,
Powodzenia.
Pozdro ...

Moby - 19 Paź 2005, 16:34
Temat postu: ;)
thx.
Darekmk3 - 19 Paź 2005, 17:14
Temat postu: Re: ;)
Moby napisał/a:
thx.

thx thx a zdjec ani widu ani słychu
hehe ;-)

Piesek - 19 Paź 2005, 19:28

blahahaha co ot za firma hehehehhe profesjonalna hahahahhaahhahahhaahahahah z wrocławia hahahahaha koleś bawisz mnie, ale profesjonalne firmy niebawią się w jakieś głośniki w półce czy inne pierdoły. Powiem Ci tak dla mnie typowy hi end jak i wysoka półka głośników, radyjek, wzmaków, kondensatorów, kabli to:
audison
focal
hertz
helix
rockford
JL audio
cerwin vega
earthquake
mtx
genesis
xetec
orion
gorlich
hifonics
rainbow
orion
dls
nakamichi
canton
phonocar
axton
hamma

ciutka niższa półeczka ale też jeszcze szczyt to:
audiobahn
caliber
crunch
sinuslive

cenione firmy ale już dostępne dla każdego, za rozsądną kaske to, chociarz radia z wyższej półki pioneera, czy clariona to też rasowy sprzęcior to też jest :
pioneer
jbl
magnat
sony
mac audio
blaupunkt
i wiele innych sami dopiszcie.

Firmy które próboją się wybić ładnym wyglądem a gównianym graniem:
lanzar (bardzo ładnie wyglądają, duże magnesy, szokujący wygląd to ich atuty.
pyle (stary sprzęcior pyle to był naprawde pożądny sprzęd my by USA, a teraz... to szkoda gadać piszą na głośnikach 2000wat, a tak naprawde to zwykły badziew w ładnej obudowie, sprzęt video jest naprawde na bardzo wysokim poziomie ostatnio testowałem dvd pyle do którego był podczepiony monitor 17" :D W vw T5 multiwan poprostu wypas!.)
boschmann (Kraj pochodzenia robi mu renome... ale niepowiem te wzmaki powyżej 500zł 2 kanałówki są idealne do zasilania głośników basowych, bo na głośnikach basowych nie odczuwa się jakości tylko łup łup...)

Więc kolego nie mów że dałeś to do profesjonalnego zakładu auto, bo za założenie zajebistego sprzętu zapłacił byś więcej niż za swoje auto. Ja miałem car audio zbudowane na nagłośnieniu sonego i magnata więc klasa przeciętna, ale miałem najwyższe półki tej firmy i sprzęt sam był wart 4tyś zł, koledzy którzy byli na spotach mogą potwierdzić że to naprawde było już głośno. Napewo lepiej dawało po bani a niżeli najniższe półeczki hertza czy innych firmy. Teraz aktualnie kolekcjonuje sprzęcior z wyższej i najwyższej półeczki. Ale puki będę mógł się pochwalić będzie już czas międzynarodowego zlotu fiestek :)

Podoba mi się podejście Mafiosa krótko i na temat ale boleśnie :D :D:D

Moby - 19 Paź 2005, 20:51
panie super znawco naucz sie czytac ja nie pisalem ze oni mi robili sprzet tylko ze konsultowalem to. a robilem sam bo mam tam znajomego w tej firmie i firma nie jest z wroclawia trylko wygrala mistrozstwa we wroclawiu.
Danio - 19 Paź 2005, 21:10

do teraz nie wiem co masz w swojej fiestce...jeśli chciałeś sie pochwalić to dlaczego tego jeszcze nie zrobiłeś? wystarczy kogoś spytać i już masz rozeznanie w sprawie fotek na forum..można też użyć opcji szukaj...nie obchodzi mnie kto robił Ci sprzęt ...ważne jak to gra ...czy zastosowałeś jakieś sprytne patenty...temu służy forum...chcesz sie pochwalić masz taką możliwość...pytanie sie o sprzęty i fotki innych nie jest stosowne...akurat car audio w przeciwieństwie do tuningu optycznego czy mechanicznego to wrażliwa sprawa...nie jesteś długo na forum i cała sytuacja też nie za miła wynikła..wpadnij na spocik to zobaczymy co i jak ;) jeśli oczywiście będziesz chciał

PS jeśli posiadasz jakąś przydatną wiedzę zapraszam do pisania artykułu, który po konsultacji z JoeMixem będzie pewnie umieszczony na stałe

pozdrawiam

Mafios - 19 Paź 2005, 21:33

kolega nie ma patentow gdyz zakladal sprzet u profesionalistow i zalozyli mu bushmana :D i nawet 1 posta juz zmienil :P zeby nie bylo
Lokmen - 19 Paź 2005, 21:34

Mafios napisał/a:
kolega nie ma patentow gdyz zakladal sprzet u profesionalistow i zalozyli mu bushmana :D i nawet 1 posta juz zmienil :P zeby nie bylo

raczej doradzili aby coś takiego założył :-P

Moby - 19 Paź 2005, 21:59

o fak to wogóle sory ze sie odezwalem na tym forum jak wogole moglem cos napisac na WASZYM forum. widze ze na tym car audio same matoły siedzą. z drobnymi wyjątkami.
wykasowalem moj sprzet z powodu innego szpeca ktory wypowiadal sie wyzej. a co niby macie alphardy i negujecie boschmana haha.
a kto wogole powiedzial ze ja mam boschman, cza bylo czytac co mam w aucie zanim wykasowalem.

wogóle juz nie odpisujcie na tym poscie bo to nie ma sensu.

Mafios - 19 Paź 2005, 22:03

peace
jackrzec - 19 Paź 2005, 22:09

No iteraz powinien wpasc tu Joe i zamknąc ten temat, bo rozmowa stała się nerwowa - przychodzi gosc niewiadomo skad i warczy na innych.
Lokmen - 19 Paź 2005, 22:10

a niech se warczy - bylyby nie za głośno ;)
Mafios - 19 Paź 2005, 22:14

bo jak bedzie za glosno to kaganiec dostanie :P
Moby - 19 Paź 2005, 22:16

no to wolajcie adnima nie to wywali ten post w cholere bo juz mnie to tez denerwuej. a forum chyba nie po to jest zeby sie spinac.
i nie jestem z niewiadomo kąd tylko z Katowic ;)

Lokmen - 19 Paź 2005, 22:17

to czemu sie spinasz :?: