Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Światła mi gasną jak wylączam kierunkowskaz

Wojtek - 7 Wrz 2005, 11:44
Temat postu: Światła mi gasną jak wylączam kierunkowskaz
Zauważyłem, że jak odskakuje wyłącznik kierunkowskazów to na ułamek sekundy gasną mi światła,np.mijania. Nawala wyłącznik zespolony? Naprawiać czy wymieniac? Pozdrawiam.
Lokmen - 7 Wrz 2005, 12:05

olać to...ale gdzieś na stronie kubowej były porady na temat tego jak to zminializować...
picio_18 - 7 Wrz 2005, 14:56

kurde mam to samo ... co z tym zrobiłes? wymieniłes wyłącznik zespolony czy naprawiałes to jakoś?
Wojtek - 7 Wrz 2005, 15:01

No właśnie sam pytam co z tym zrobić. Za bardzo mi to nie przeszkadza, w końcu to tylko mały ułameczek sekundy, ale boję się, że w którymś momencie coś tam się upali i całkiem strace światła. Pozdrawiam. :-/
picio_18 - 7 Wrz 2005, 15:44

a mnie wrecz przeciwnie, denerwuje mnie to na maxa... do tego stopnia ze już nawet kierunków nie używam!! Dobrze by było jzęli da sie to naprawić jakośc, bo z tego co sie rozglądąłem to używany przełącznik zespolony kosztuje 100-140zł!!
Lokmen - 7 Wrz 2005, 16:07

No jak macie wsadzone żarówki 100watowe to nie ma co sie dziwić ze światła przygasją albo wyłącznik zespolony sie fajczy....
Wojtek - 7 Wrz 2005, 19:28

Ale przygasają tylko i wyłącznie w momencie wyłączania się kierunkowskazów. Gdy mrugają to wtedy nie przygasają. Pozdrawiam. Z Kasztanowego, jeśli wogóle wiecie gdzie to jest.
Danio - 8 Wrz 2005, 20:51

mnie sie dzieje to samo ...jak odskakuje kierunek światła przygasają...na początku mnie to denerwowało...ale w sumie jak sie ma "hamerykańskie" auto to migające lampki są ok ;)
sha_kal - 30 Wrz 2005, 23:10

Witam, mam ten sam problem z kierunkami (zauważyłem to jak wracałem wieczorami do domu :fox: ) ale jest coś jeszcze - gdy włączam "długie" światła a później przełączam na mijania to podczas tego "przeskoku" nic w przodu nie świeci przez ok 1sek. W każdym bądź razie strasznie mnie to denerwuje bo ten zanik na kierunkach można jeszcze przeżyć ale jak się gdzieś jedzie po ciemku i wyłącza długie i przez tą sek nie widzi wogóle drogi ani nic to 1. jest ot niebezpieczne, 2. pewnie można mandat dostać za niesprawność wozu :twisted: :twisted: 3.nie wiem co jeszcze :rotfl: jeśli ktoś ma takie problemy niech da znać, no i oczywiście czy ten problemik to tez wina przełącznika zespolonego?
Garfield - 3 Paź 2005, 14:58

miałem to samo! u mnie winny był na 100% przełacznik zespolony, poalone styky w srodku powodowały takie mruganie swiatlami... wymieniłem to i orazu ustało..