Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Silnik : przerywa po dodaniu gazu

hans666 - 24 Sie 2005, 16:09
Temat postu: Silnik : przerywa po dodaniu gazu
nie wiem co jest grane, przy gwałtownym nacisnieciu pedału gazu silnik zaczyna przerywac (drastycznie słabnie jakby dostawal za duzo paliwa i dlawi sie.. tak okolo 4tys obrotow) powyzej zaczyna juz pieknie ciagnac. Przy niskich obrotach-jest ok i przy stopniowym dodawaniu gazu tez nic zlego sie nie dzieje...ale podczas wyprzedzania-tragedia-robi sie niebezpiecznie-auto slabnie..dopiero od 4.5tys zaczyna ciagnac...a jeszce 2 tygodnie temu tak ładnie wkrecal sie na obroty, nie wiem co jest grane, tankuje na dobrych stacjach (shell, statoil) miesiac temu wymienilem komplet filtow i olej...o co chodzi...pomozcie!
squadak - 24 Sie 2005, 23:09

a swiece i kable WN tez zmieniales?
hans666 - 25 Sie 2005, 08:38

ano nie zmieniałem, myślisz, ze to przez świeczki? zachowuje sie jakby go coś "przytkało"..sam nie wiem..
squadak - 25 Sie 2005, 13:39

Wiesz to ciezko stwierdzic, moze to byc jeden z powodow
dawidc - 25 Sie 2005, 16:41

Sprawdź świece, jak pisał przedmówca ;)
Może być tego przyczyną także paliwo, ale jak tankujesz na dobrych stacjach to pewnie świeczki.
Filtr paliwa też zmieniłeś?

hans666 - 26 Sie 2005, 09:00

chyba macie racje z tymi świecami, filtr paliwa tez był wymieniany, wczoraj zapuścilem bak tym środkiem do czyszczenia wtrysków w bendzyniakach...nic to nie dało a zrobiłem troche kilometrów..powinienem odczuć jakąś różnice...a tu nic...
RKRman - 26 Sie 2005, 10:54
Temat postu: problem
HEJ :P

..sprawdz może regulator ciśnienia na listwie wtryskowej....może on pitoli :?: no i koniecznie sprawdz dolot powietrza skoro mówisz że są pobjawy jak by" zalewania"...
być może powietrze nie wydala na dolocie... :he:

POZDRAWIAM .....a dolot....to przecież nie tylko filtr..........

Rycho - 29 Sie 2005, 10:16

Co prawda nie mialem tak drastycznych objawów jak Ty, ale po sprawdzeniu świec przewodów (regulatora nie miałem jak) wyciągnąłem przepływomierz i przepłukałem go benzyną ekstrakcyjną. U mnie pomogło.

Rycho

edit
..::Do Łokmena::..
Ale kolega ma w podpisie 1,8 16V

Lokmen - 29 Sie 2005, 11:07

w 1,6 nie ma przepływomierza
hans666 - 2 Wrz 2005, 12:34

panowie znowu mieliście racje, mój mały "wypierdalacz" dostał nowe świece (NGK PTR5A-13) i nowe kable WN (silikonowe KRAFTY) i śmiga jak złoto! JAK RĘKĄ ODJĄŁ! dzieki!