|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Karoseria : cieknący szyber
GERMANIEK - 17 Sie 2005, 10:48 Temat postu: Karoseria : cieknący szyber SIEMKA.MAM PROBLEM Z CIEKNACYM SZYBREM,JEST MOZLIWOSC NAPRAWIENIA GO CZY RACZEJ SZYKOWAC DRUGI DO WYMIANY.POZDR
mechano - 17 Sie 2005, 15:11
Sprawdź uszczelkę, przedmuchaj kanały odpływowe, oblukaj całość porządnie.
PZDR
diodalodz - 17 Sie 2005, 15:40
weź sobie wkrętarke linke od prędkościomierza z jakiegoś busa i dajesz . Przepchaj kanały i sprawdz czy nie obluzowały sie zawiasy (te blaszane prowadnice ) przez nie najczęściej cieknie albo przez zamek .
GERMANIEK - 17 Sie 2005, 16:03
problem jest tego rodzaju ze jest to zwykly szyber i w dodatku nieorginalny bez zadnych odplywow zwykly otwierany do gory. :-/
bash - 17 Sie 2005, 20:45
..w dodatku monntowany i uszczelniany pewnie na silikon octowy... :-/
GERMANIEK - 17 Sie 2005, 23:51
BASH JAKBYS ZGADL,PIERSZY POMYSL JAKI MI WPADL DO GLOWY TO ZAKLEJENIE GO SILIKONEM,TROCHE PROSTACKIE ROZWIAZANIE ALE LEPSZE TO NIZ CIEKNACA WODA NIEPRAWDAZ
coccolino - 18 Sie 2005, 01:02
GERMANIEK napisał/a: | BASH JAKBYS ZGADL,PIERSZY POMYSL JAKI MI WPADL DO GLOWY TO ZAKLEJENIE GO SILIKONEM,TROCHE PROSTACKIE ROZWIAZANIE ALE LEPSZE TO NIZ CIEKNACA WODA NIEPRAWDAZ |
Nie prawdaż. Po silikonie octowym to Ci ten szyber po roku do środka wpadnie. Toć ten silikon to najlepsza pożywka dla rdzy.
Chrup chrup.
GERMANIEK - 18 Sie 2005, 12:13
Zdecydowalem sie jednak na inny szyber,jak tylko bede mial kase to kupuje i montuje
AUTSAJDER - 21 Sie 2005, 17:22
Witaj....Odpowiem tak....Szyberdach to lipa.Grzeje słonce w słoneczny dzień aż udaru można dostać a w deszczowy leje na łep,wiec po jaki ch.... wogóle go posiadać.JEśli już go masz to zaspawaj,zaklej albo zmień wóż ja tak zrobiłem i jestem szcześliwy.Z całym szacunkiem.Autsajder
pvzon - 21 Sie 2005, 17:37 Temat postu: Re: CIEKNACY SZYBER
Darekmk3 napisał/a: | hej jak miec szyber to tylko w oryginale - a taki jak ty masz to faktycznie lipa jest bo jak bys zaspawal to musisz podsufitke zmienic bo zostanie dziura |
ja mam seryjny i też woda leciała
Darekmk3 - 21 Sie 2005, 17:41 Temat postu: Re: CIEKNACY SZYBER ja mam seryjny i też woda leciała[/quote]
wiadomo moze leciec jak jest syf kanalikach lae z nieoryginalnymi tzw samorobkami zreguly jest problem ja mam oryginal i narazie odpukac woda nie leci ;-)
|
|