Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Pionier 4700mp

pundek - 13 Sie 2005, 14:31
Temat postu: Pionier 4700mp
Czesc.

Przed wyjazdem musialem sprzedac radyjko (Sony mp-40 - z mp3). Ale teraz po powrocie zamierzam zakupic nowe radyjko, a mianowicie Pionier 4700mp (z mp3). A wiec nasuwa sie pytanie czy dobre radio?? Z sonki bylem zadowolony bo nie przerywala nawet na naszych polskich drogach. Miala tylko jedna wade ten niebieski wywietlacz i czerwone przyciski. To mnie najbardziej w niej draznilo.
Wiec prosze o opinie na temat pioniera chyba ze macie jakies inne propozycje??
Aha moje wymagania. Radio musi byc nowe (z gwarnacja), max. do 500 (z przesylka), musi byc firmowe (Firsty, Mediony odpadaja) i fajnie jakby spokojnie wygladalo, nie rzucajace sie w oczy. Aha i najwazniejsze musi czytac mp3.
Podkreslam ze nie jestem maniakiem dzwiekow wiec piszcie propozycje.
Pozdro pundek.

Fordon - 13 Sie 2005, 15:04

Pioneer DEH-4700mp
http://www.pioneer-eur.co...onomy_id=25-121
Taki Panasonic
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60241703
i takiego JVC
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59467561

To moje propozycje... oczywiscie nowe i mieszczace sie w cenie... :D

Pozdrawiam

pundek - 16 Sie 2005, 18:59

dzieki fordon za inne propozyje ale doszedlem do wniosku ze Pionieer bedzie najlepszy. Jakos mi i zabie najbardziej sie podaoba. heheh
dzieki jeszcze raz pozrdo pundek.

molu - 16 Sie 2005, 20:37

Też stawiam na Piona :yes:
Fordon - 16 Sie 2005, 20:55

Mala uwaga... nie wazna czy to Pionek czy tez Panasonic... to jest to samo... :D Wszystkie czesci i pozdespoly sa Pioneera... :D

Pozdrawiam i tez wole Pionka... :D

Bongo - 18 Sie 2005, 18:51

Witam.Posiadam tego pionka wiec moge wypowiedziec sie jako użytkownik :D Wiec radyjko bardzo przyjemne w osbłudze...dzwiek bardzo dobry mp3 nie przeskakuje tylko jak bardzo jest porysowana płyta to zdaza sie kruciutka przerwa i gra dalej.Menu EQ bardzo rozbudowane jesli chodzi o rozne ustawienia mozna nawet ustawiac osobno kazda czestotliwosc a jest chyba ich 12.Bardzo dobre zabezpieczenie termiczne sprawdzone :) Jedyne 2 minusy radyjka...to ze sie nie da ustawic zeby tytuł piosenki był przewijany przy każdej piosence a drugie to skala głosnosci jest do 60 i trzeba sie troszke nakrecic :D :D ale radio szczerze bardzo polecam.Ma takze obsługe pilotem :) co sie teraz przydaje :) Pilot na allegro nowy kosztuje 49 zł :) Bierz pionka ale w wersji z białym wyświetlaczem i zielonymi przyciskami :D
kratek - 11 Wrz 2005, 20:13

Witam! Gorąco polecam Pioneera! ;) jesli ma dlugo pochodzic to napewno to jest to:) mialem poprzednio sony i nie bylem zadowolony - laser nie ciekawy, nie czytal wszystkich płyt :-/ A Pioneer - rewelacja!! i do tego jeszcze MP:) Pozdrawiam
Bongo - 11 Wrz 2005, 20:27

Fakt pioneer ok tylko niestety w mojej fiestce przy graniu dosc głosnym i dlugo potrafi sie wylaczyc bo mu za goraco :( i niektore nosniki jak sa słabej jakosci to moze mp3 przerwac :( ale ogolnie jest ookej...wole pionka niz sony
cinot - 20 Paź 2005, 14:00

Pollecam Pioneera, ma super świetny odtwarzacz Cd- nie przeryewa na najgorszych dziurachm spytaj uzytkownika CRAZY- on o tym pisał..

A ja montowałem takie u paru osób i sąnaprawdę ZAJEBISTE

[ Dodano: Czw Paź 20, 2005 2:01 pm ]
Pollecam Pioneera, ma super świetny odtwarzacz Cd- nie przeryewa na najgorszych dziurachm spytaj uzytkownika CRAZY- on o tym pisał..

A ja montowałem takie u paru osób i sąnaprawdę ZAJEBISTE i co ważne mają do regulacji głośności pokrętło które jest o niebo wygodniejsze niż przyciski, aha i panel jest obłożony aluminium, nie plastikiem

CRAZY - 25 Paź 2005, 10:59
Temat postu: pOlEcAm
Witajcie!!
Pioneer 4700 jest extra a regulacja głośności jest do 62 a nie 60 :) i polecam zakupy na Allegro u gościa o nicku "zawszeniskacena" ma najtaniej i jest sprawdzony ::)))

Tylko nie kupujcie w sklepie dla idiotów tam stoi za 699zł a na alegro z przesyłka piorytetową wychodzi 460 zł i gwarancja na 2 lata z paragonem

Pozdrawiam Crazy

Mafios - 25 Paź 2005, 11:08

co to za patent z prawej strony ? :devil:
CRAZY - 25 Paź 2005, 11:34

zabespieczenie opisałem w oddzielnym poście :) )))
Bongo - 25 Paź 2005, 14:54

dla mnie ten model radia pasuje idealnie do fiesy o szarym kolorze tapicerki :D :D kolor klawiczy tez wspolgra zreszta...no i dźwięk...Pioneer :D
djpleban - 17 Sty 2006, 21:07

Pioneer 4700... POLECAM :ok:
U mnie sprawuje się WyŚmIeNiCiE :!: :!: :!:
z wyglądu proste / niepozorne radyjko...
ale w środku... siedzi... :twisted:
masa funkcji :yes: